Jelen vežba za grudi za lepši izgled vašeg dekoltea!

Jelen vežba za grudi za lepši izgled vašeg dekoltea!

Autor:

Jelen vežba za grudi? Jeste li zbunjeni sada malo? Zašto se zove jelen i kako vam može pomoći ova vežba da imate veće grudi? Detaljno otkrivamo u nastavku.

Mnoge devojke maštaju o većim grudima i imaju želju barem da su za broj veće. Retko da ćete u svom okruženju čuti od neke devojke da je obrnuto – da želi manje grudi.

Zbog čega se u stvari ženske grudi danas toliko postale važne?

Rekli bismo da je oduvek tako bilo, ženske grudi su oduvek bile simbol ženstvenosti i seksipila, ali ranije je bila drugačija moda. Danas je sasvim u redu da na posao dođete u majici sa dubokim dekolteom i to vam neće niko zameriti i neće se smatrati nepristojno.

Danas se grudi ističu u prvi plan, dok je ranije to bilo nepristojno i grudi su se pokrivale.

Žene piju razne čajeve koji nude rešenje za male grudi, najčešće se pominje piskavica. Drugo, postoje trake za grudi koje se koriste jednokratno i nude trenutno push up efekat.

Isto tako, grudi možete povećati uz pomoć grudnjaka i malih trikova, ali vama treba trajno rešenje. Niste pristalica plastične operacije i vi tražite neko bolje, bezbolnije i prirodno rešenje.

Razmislite onda o kremama za povećanje grudi – one vam mogu pružiti upravo taj trajni efekat. Ne verujete? Onda pročitajte Dragicinu priču i poslušajte njen savet. Ona je uspela da poveća grudi potpuno prirodno i lako i sada je prezadovoljna njihovim izgledom. Njeno iskustvo nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-prirodno-podigla-opustene-grudi-i-povecala-ih/

Kao još jedan način uvećanja grudi koriste se vežbe za grudi. Vežbama možete lepo oblikovati grudi i učvrstiti ih.

Jedna od takvih vežbi jeste jelen vežba za grudi, koja dolazi iz joge. Međutim, ni jedan joga praktičar ili učitelj vam neće reći da je vežba jelen za povećanje grudi.

Ova vežba popravlja položaj leđa. Samim tim, kada vaša leđa stoje uspravno i izgled grudi je drugačiji, lepši i izazovniji. Znamo da ste sada već nestrpljive, pa brzo na nastavak teksta da otkrijete kako se izvodi .

Kako se izvodi jelen vežba za žene?

Jelen vežba za povećanje grudi praktikuje se kod joge. Svaka asana (poza ili vežba) ima svoj naziv. Asane najčešće dobijaju imena, jer svojim krajnim izgledom podsećaju na neku životinju ili neki drugi pojam, kao što je npr. ratnik.

Vežba jelen za povećanje grudi je sjajna poza kada se izvodi sama za sebe, a opet je i alternativna poza Sleeping Swana.

Ukoliko imate problem sa bokovima i spoljnim rotiranjem kako biste napravili punu pozu goluba, ovo je velika modifikacija. Za neke, posebno za početnike, koji ranije nisu praktikovali jogu, ova poza može biti veoma zahtevna i teška.

Postavljanje poze

jelen vežba za grudi

Za početak jelen vežbe za grudi, treba da sednete u leptir položaj. Leptir poza podrazumeva da sednete na pod, uspravnih leđa i da podignete skupljene noge i savijete u kolenima.

Sada razdvojite kolena i spuštajte ih ka zemlji, otprilike na pola, dakle, ne na pod. Sada uzmite levu nogu i povucite je iza sebe, držeći je u savijenom položaju. Desnu nogu spustite na zemlju. Vaša prednja, desna potkolenica trebalo bi da bude paralelna sa prednjom stranom vaše strunjače, podloge ili peškira, u zavisnosti na čemu vežbate, što je više moguće.

U ovoj pozi sav oslonac je na desnom boku. Napravite napor da povučete levi kuk prema dole i da ga prislonite uz pod, koliko god ste u stanju – ništa nemojte da radite na silu.

Jedan mali savet za vas – jogu mnoge osobe doživljavaju kao lagano i dosadno vežbanje. Ukoliko nikada niste praktikovali jogu i prvi put radite jelen vežbu za grudi, budite oprezni. Ne forsirajte svoje telo i ne idete preko granica vaših mogućnosti.

 Većina ljudi jednostavno ne shvata jogu i jelen vežbu za grudi. Ona nije uopšte lagana vežba i zahteva veliku pažnju koju treba da usmerite na kukove.Ukoliko jelen vežbu  ne izvodite kako treba, može doći i do povreda. Dok izvodite vežbu, možete dlanove spustiti na kolena kao blagi podsetnik i sigurnost da su vam oba kuka čvrsto „zalepljena“ za pod.

U ovom trenutku okrećete se i pravite punu i celu vežbu. Dakle, telo uvijate ka levoj strani i levom kolenu.

Ukoliko ste odabrali lakšu pozu, dakle, jelen uvijanje, ostanite u toj pozi od 3-5 minuta ako možete. Ovde, opet ponavljamo, ukoliko ste početnik, nemojte forsirati svoje telo i ići preko njegovih granica.

Vodite računa i o vašem disanju. Osim za jačanje grudi, trenutno dok ste u ovom položaju i mirujete, poza pomaže probavnom procesu otvaranjem i balansiranjem treće energtske čakre.

Opustite se od uvijanja i vratite se u uspravnu pozu. Sada polako proceniti svoje telo dok polako spuštate torzo, direktno preko desnog kolena. Proverite jeste li centrirani iznad kolena dok spuštate telo, prvo lagano na laktove kako biste procenili vaš potencijal, kao i da li se javlja bol ili bilo kakva neprijatnost.

Ukoliko kreće kičma da vas boli ili bilo koji drugi deo tela, ne spuštajte torzo. Ovo je teža verzija jelen vežbe za grudi.

Ukoliko ne možete da se spustite do kraja, postavite neki  jastuk, kako bi vam pomogao da se oslobodite u pozi i spustite telo dokle možete. U ovoj pozi treba da ostanete od 3 do 5 minuta, potpuno mirni i bez pravljenja bilo kakvih pokreta.

Za one koje su uspeli da spuste torzo do kraja u ležećem jelenu, na laktovima, možete ići i pomerati torzo napred. Koliko god možete više, jer će to posebno prijati leđima.

Ako se osećate sigurno, i spustite torzo sve do poda – grudi vam se odmaraju na desnom kolenu. Ako su vam ramena čvrsta, ne morate ih produžavati iznad glave. Možete postaviti ruke u položaj kao za molitvu, kako bi što više izdužili leđa.

Ostanite u ovoj jelen vežbi za žene od tri do pet minuta, ili čak i više ako vaše srce želi i ako vam prija. Kada završite na jednoj strani, ne zaboravite da ponovite pozu na suprotnoj strani.

Kada ste završili sa pozom, polako ustajte iz preklopa, gurajući se rukama dok leđa ne budu u sasvim uspravnom položaju. Zatim, pre nego što ustanete, okrenite glavu unazad i ostanite u položaju oko 5 udisaja. Nakon toga, polako vratite leđa u uspravan položaj i odmotajte noge. Sada je vaša jelen vežba za grudi gotova i možete ustati.

Pomoć i rekviziti

Prilikom izvođena vežbe, za početnike, a i one ostale koji ne mogu da izdrže vežbu do kraja, savet je da koristite jastuk.

Dodatni savet za one kojima je važan i energetski rad

Dok vežbate i dok ste u pozi, možete ubaciti i bilo koju tehniku disanja za još veći terapijski i meditativni značaj. To uključuje disanje iz stomaka ili grudno disanje. Koji god dah da izaberete, ostanite svesni toga, kad god vaš um odluta. To je prava meditacijska praksa.

Prednosti jelen vežbe za žene

Čini se da jelen vežba za žene ima niz prednosti, a najmanje za oblik grudi. Svakako vežbanjem postižete bolji izgled vašeg tela, leđa vam postaju uspravna i jačate mišiće koje treba da drže leđa ceo dan. Evo koje su prednosti same vežbe:

  • Lepa asana za otvaranje kukova ili bilo koju spoljnu rotaciju kukova
  • Kičma se ispravlja
  • Poboljšava se probava
  • Pomaže kod ublažavanja svih simptoma menopauze
  • Smanjuje oticanje nogu tokom trudnoće (do kraja drugog tromesečja)
  • Terapijsko dejstvo za visok krvni pritisak i astmu
  • Ova poza je usmerena na kanal jetre na prednjoj nozi i na želudac i slezenu.
  • Razvijate osećaj stabilnosti i izdržljivosti.

Kontraindikacije

Ova poza izgleda laka za izvođenje, ali je veoma zahtevna zbog rotacije u oba smera. Može se javiti neprijatnost ili bol zbog velikog preklapanja u kukovima ili lumbalnom delu kičme.

Ako imate probleme sa kolenom, pazite na spoljno rotiranje kuka (prednje koleno); držite nogu bliže preponama. Možete učvrstiti prednje koleno pomoću jastuka ili presavijenog pokrivača.

Još neke vežbe za grudi iz joge

jelen vežba za žene

Ukoliko se odlučite da praktikujete još neke vežbe za rast grudi, onda ćemo vam u nastavku dati predlog tri vežbe iz joge koje vam mogu biti od koristi.

Predstavićemo vam ukratko tri vežbe koje vam mogu biti od koristi, a vi se odlučite koja vam se čini najlakša i koju možete praktikovati

Vežba kravlje lice

Početna poza – sedite ispruženih nogu i držite ispravljena leđa. Levu nogu lagano pomerajte i  savijte u kolenu, a desnom kuku približite petu što više možete. Sda ćete desnu nogu prebaciti preko leve noge, pa ćete i nju saviti u kolenu. Petu približite što više levom kuku. Kao i kod vežbe jelen za povećanje grudi, važi isto, ne forsirajte se i nemojte da idete preko granica izdržljivosti svog tela.

Dalje, levu ruku savijte u laktu preko ramena, gurnite vaše rame pozadi. Sada, uzimate desnu i savijte ispod ramena preko leđa. Spojite prste. Ostanite u pozi što duže možete. Obzirom da ste početnik, ograničite se na pet minuta. Ponovite isto i sa obrnutim redom.

Redovnim ponavljanjem ove vežbe ojačaćete mišiće i dobiti lepši izgled grudi.

Vežba kobra

Ovu vežbu koja se zove kobra izvodite u ležećem položaju i to na stomaku. Ispružite ruke i noge. Ruke lagano savijte u laktovima i oslonite se pored grudi. Odlepite leđa od zemlje izvijajući kičmu. Šake ostaju u nivou ramena, a laktovi su okrenuti ka nazad. Dok podižete glavu, vrat i ramena, opustite što više svoje mišiće. Kada postignete najvišu poziciju, opet ponavljamo nemojte se forsirati, zabacite glavu unazad.

Karlica ostaje “zalepljena” za pod. Trudite se da u pozi ostanete od 15 do 20 sekundi, pa se vratite u početni položaj. Vežbu ponovite 4-5 puta. Dok izvodite ovu asanu, trudite se da ruke ne koristite za podizanje,  već da više opteretite i naprežete donje mišiće leđa.

Ova vežba širi grudni koš, jača lumbalni deo kičme i tera vas da držite leđa pravo. Na taj način grudi lepše stoje i dolaze do izražaja.

Vežba kamila

I još jedna vežba koja utiče razvoj grudnog tkiva zove se kamila. Početak poze je u sedećem položaju. Neophodno da sednete na stopala tako što će ris ostati prislonjen uz pod.

Malo se odignite, tako da butine budu pod pravim uglom u odnosu na pod. U toj pozi, dalje savijte kičmu, zabacite glavu i polako, sasvim lagano se spuštajte, sve dok leva ruka ne dodirne levo stopalo i obrnuto.

Stomak sve vreme gurate ka napred da biste što više izvili grudni koš. Ostanite u ovoj pozi 20-30 sekundi, a zatim se lagano vraćate u početni položaj.

Jelen vežba za grudi – šta kažu iskustva?

Milana već dugo godina praktikuje jogu i baš zbog toga mnoge devojke su je radoznalo pitale da li jelen vežba za grudi ima efekta. Milana je na jednom forumu detaljno opisala svoje iskustvo.

Joga vežbe nisu ni malo lake, iako većina tako misli. Znam mnogo devojaka koje bi započele sa jogom, ali bi jako brzo odustale. Jelen vežba za žene ima mnoge prednosti, ali sa njom nikako nećete moći da uvećate grudi.

Asane u jogi vam daju mogućnost da ispravite sve nedostatke na svom telu, ukoliko imate višak kilograma, imate krivu kičmu ili bolove u kičmi, možete lepo ispraviti grudni koš i ispraviti ramena, ali i za sve to, potrebno vam je vreme – ništa ne dolazi preko noći.

Grudi će vam svakako stajati čvšće i lepše će izgledati kada vam je celo zategnuto i imate lepu liniju. Moj savet je da vežbate jogu, a rezultati će doći vremenom.

Mirka je rekla da čim je čula da jelen vežbe za žene popravlja obim grudi, otrčala u prvi joga studio. Odustala je već posle trećeg časa, jer je za nju joga zahtevna.

Možda su rezultati i mogući, ali meni tempo i težina vežbi ne odgovara. Međutim, ja nisam odustala od ideje za većim grudima, jer jako dugo razmišljam o povećanju i tražim najbolje rešenje.

Kaže da je koristila vazelin za grudi, čitala je o biljkama koje povećavaju grudi, čak je i svaku noć koristila masažu grudi i opet ništa. Od drugarice je dobila savet da proba sa kremom za uvećanje grudi.Kaže da je bila jako zadovoljna, jer je uz pomoć kreme dobila čvrstinu i vidljivu punoću. Dobila je ponovo lepe zaobljene grudi. Kaže da je svesna da za veće grudi trebalo da ide na operaciju silikona ili aquafilling. Međutim odustala je od bilo kakve operacije, jer ne želi nikakvu intervenciju na svome telu. Kremu za uvećanje grudi koristi i dan danas.

I za kraj, kao što vidite, jelen vežba za žene i joga uopšte, mogu vam pomoći za vaše opšte zdravlje, za vaš duh i telo. Ne postoji način da uz pomoć vežbi povećate obim grudi, ali svakako ih možete učvrstiti, lepo oblikovati i pružiti im još lepši i izazovniji izgled. Srećno.