Minival trepavica za trajno uvijene i tamne trepavice bez šminke!

Minival trepavica za trajno uvijene i tamne trepavice bez šminke!

U želji da imamo lepše trepavice, pronašli smo i metod koji se zove minival trepavica. Ovo je jedna vrlo zanimljiva metoda, koja jako prirodno izgleda i čini trepavice efektnim na prvi pogled.

Šta je minival trepavica?

Verovatno ste svi čuli za minival na kosi. Ako ste malo stariji, pošto je osamdesetih bio popularan, sva je prilika da ste ga i imali na glavi.

Malo malo pa se moda vrati, zato ne sumnjamo da će minival na kosi uskoro biti opet aktuelan. Kao što rekosmo, moda se vraća, sad, u ovom ili onom obliku. Ovoga puta, vratila se kroz manje kosmati deo našeg tela, a to su trepavice.

Minival u najkraćem i najjednostavnijem, predstavlja trajno oblikovanje kose pomoću nekih kiselina. Kada je kosa u pitanju, to su neke malo jače kiseline, a kada su u pitanju trepavice, kiseline su, naravno slabije, uglavnom voćne.

Minival trepavica podrazumeva da se trepavice izviju onako kao kad ih namerno uvijate uvijačem, s tim da to nije trenutni, već trajni efekat, poput minivala na kosi. Kada kažemo trajni, mislimo na minival sa rokom trajanja od nekoliko nedelja.

Dobra fora za svakodnevan i svež izgled, koji nije opterećen sa mnogo šminke.

Kakav se efekat postiže minivalom trepavica i kome je namenjen?

Dakle, već smo pomenuli, ali nije zgoreg da ovo detaljnije objasnimo. Dešavalo vam se da iskoristite uvijač, pre stavljanja maskare za trepavice kako bi još bolje podigli trepavice. E, podizanje uvijačem je najbliže onome što dobijete kada uradite minival trepavica!

To nije sve. Uz minival trepavica se najšešće radi i farbanje trepavica, o kome će kasnije biti nešto više reči.

Minivalom trepavica dobijate i neku vrstu trajne šminke, koja je izuzetno postojana i vrlo diskretna. Preporučujemo je onim damama koje i nemaju baš puno vremena koje bi posvetile sređivanju.

Inače, ovaj bezopasan i bezbolan tretman preporučujemo apsolutno svim punoletnim ženama, naročito onima čije trepavice nisu prirodno guste i bujne. Čak i žene sa kratkim trepavicama mogu da postignu jako dobar izgled minivalom za trepavice, jer će ih taj tretman učiniti vizuelno većima.

Još ako ne želite da svakodnevno skidate maskaru (žene znaju da to ume biti naporno), onda je minival za trepavice u kombinaciji sa bojenjem trepavica, jako dobar za vas. Štedi vreme, a možda i novac, ako uračunamo ono što dajemo na maskare, uvijače i druge stvari.

Pri tom, neguje trepavice jer voćne kiseline koje se tom prilkom koriste, nisu tu da oštete, već da izneguju dlaku.

Ako vam ideja sa uvijanjem i kiselinama nije baš bliska, ne brinite. Možete imati zanosan pogled, duge i guste trepavice i obrve prirodnim putem. Miljana je uspela baš tako da oporavi trepavice i obrve. Sada su guste, duge i izgledaju sjajno. Njena tajna može i vama pomoći. Pročitajte šta joj je pomoglo na sledećem linku: https://minutzamene.com/kao-magija-resila-sam-problem-sa-tankim-obrvama-i-trepavicama/

Kako se radi minival trepavica?

Detaljno ćemo vam opisati postupak, kako biste mogli da znate da li da se opredelite za njega.

Za minival koji se radi na kosi neophodni su viklerčići.

 I za minival trepavica biće vam potreban, doduše, samo jedan viklerčić.

To je jedan malo deblji štapić ili silikonski jastučić , valjkastog oblika, koji je samolepljiv. Njega treba staviti tik iznad vaših trepavica, lepo ga prilagođavajući kapku. To ne treba da bude teško jer je, kao što rekosmo, samolepljiv, tako da se jako brzo prilagođava.

Kada je to urađeno, sledi prilepljivanje trepavica za vikler. Štapićem nalik čačkalici, trepavice se lepe za taj samolepljivi valjak. Lagano se podižu uvis i lepe za to što stoji iznad trepavica. Kada se to uradi, onda sledi stavljanje kiseline.

Kao što smo već pomenuli, koristi se voćna kiselina koja nije ni nalik onoj koju koristimo kada se stavlja minival na kosu. Ta je dosta jaka jer je i dlaka na glavi jača, a i ima ih puno. Ova kiselina je blaga, nanosi se malom četkom i ne bi trebalo da upadne u oči. Naravno, o tome se vodi računa. Ne bi trebalo da bude problema jer su trepavice podignute.

Čeka se deset do petnaest minuta da sve legne na svoje, a potom se na trepavice nanosi učvršćivač, nešto slično silikonu, što bi trebalo da trepavice duže zadrži u tom podignutom obliku.

Još nekoliko minuta se sačeka i onda se nekim uljanim sredstvom trepavice omekšavaju i skidaju se valjčići iliti viklerčići koji su ih držali. Rezultat su podignute trepavice koje izgledaju kao da ste im naneli prajmer za trepavice.

Ono što je sjajno, to je da vi njih možete šminkati, to jest, na njih nanositi maskaru, skidati normalno šminku, umivati lice raznim sredstvima, a trepavice će i dalje biti onakve kakve su bile.

Set za minival trepavica

Set kojim se radi minival trepavica treba da sadrži sledeće delove:

  • viklere (jako su mali, ali samolepljivi)
  •  štapić (sličan čačkalici)
  • voćnu kiselinu
  • učvršćivač
  • uljano sredstvo

Pre nego što se počne sa radom, šminku bi trebalo skinuti sa lica. Ne bi trebalo da dođe do razlivanja pudera, senke ili maskare jer se tada povećava rizik za razne vrste iritacija. Šminka završava u oku i tada može doći do mnogih neprijatnosti.

set za minival trepavica

Rad je takođe lakši i komotniji, ako na licu nema tragova šminke. Ne bi bilo loše lice dezinfikovati nekim blagim sredstvom pre početka rada, kako bi se još jedanput izbegle sve moguće neprijatnosti.

Iako ovaj tretman možete raditi i kod kuće, za šta možete nabaviti set, on se najčešće radi u salonima koji su za to specijalizovani.

Farbanje i minival trepavica

Došli smo do još jednog fantastičnog dela, a to je da prilikom minivala trepavica možete uraditi i njihovo farbanje u crnu boju. To će vam dodatno olakšati posao i učiniće vaše trepavice uočljivijima i zavodljivijima. Evo o čemu se radi!

Kada uradite sve prethodno navedene korake, možete napraviti i korak farbanja trepavica.

Dok su trepavice još podignute, malom količinom crne boje, se pređe preko trepavica nekom malom četkom. Znate da i kad farbate kosu, mora malo da se sačeka. Ovo ne treba da traje mnogo dugo, recimo, desetak minuta.

Istim postupkom skidate boju, nanoseći na tufer malo blagog uljanog sredstva. Vaše trepavice su sada još lepše i upadljivije.

Zapravo, postigli ste ono što se postiže kada se preko trepavica pređe maskarom – podignutost i boju. Vizuelno, vi ste dosta učinili za volumen svojih trepavica.

Ceo tretman, zajedno sa farbanjem, traje oko sat vremena. Nešto manje ako trepavice ne farbate. Najviše vremena oduzima čekanje da svaka od ovih nanetih stvari oddeluje. Inače, mala je površina za rad, tako da se na samo nanošenje preparata ne gubi previše vremena.

Preporučujemo da, ako već radite minival trepavica, uradite i farbanje jer vam ono svakako pojačava efekat podizanja.

Koliko traju rezultati minivala trepavica?

Ovaj tretman nazivamo trajnim, ali naravno, on ima ograničen rok trajanja.

Smatra se da minival trepavica traje od 6 do 8 nedelja.

To i nije tako malo, s obzirom na to da su voćne kiseline koje koristimo poprilično slabe da ne bi uništile dlaku, a i da ne bi naštetile osetljivoj koži oka.

I sa minivalom koe je situacija trajnosti ograničena. Minival kose može trajati i po nekoliko meseci, ali naravno, to je usled jače kiseline koja se stavlja na kosu. Ponekad je trajanje minivala kose i do šest meseci.

Šta izabrati – minival trepavica ili lash lift?

Tretman lash lift veoma je sličan minivalu trepavica. Lash lifting predstavlja takođe podizanje trepavica, samo što ste na sve to dodaje i keratinski tretman dlaka jer se misli da će on na neki način zaštititi i popraviti vaše prirodne trepavice.

Što se tiče procedure, trepavice se podižu na određeni predmet koji se koristi u te svrhe. Nije vikler ili valjak, već ima oblik onih malih maskica koje se stavljaju na podočnjake. Trepavice se podižu i onda se rade učvršćivanja kao što je već navedeno kod minivala.

Čak i bojenje trepavica se praktikuje u lash liftingu, a posle toga, kao što smo već napomenuli, ide keratinski tretman. On podrazumeva nanošenje keratina koji omekšava trepavice i štiti ih.

Još jedna razlika u odnosu na minival trepavica je i to što 24 sata od tretmana, ne bi trebalo da ih kvasite, neće biti dovoljno trajan tretman tada. Dakle, nema bazena, saune, solarijuma, nema čak ni umivanja. I ove trepavice će trajati.

Razlika u trajnosti takođe postoji.

Dok minival trepavica traje 6 do 8 nedelja, lash lifting ima trajanje od 4 do 6 nedelja. Tretmani su slični, pa vi procenite koji bi vam više odgovarao.

Da li je minival trepavica bezbedan?

Često se postavlja pitanje da li postoji opasnost kada se stavlja minival trepavica. To pitanje potiče otuda što se kod minivala stavlja kiselina na trepavice.

minival trepavica postupak

Već smo napomenuli da je ovaj tretman bezbedan jer se stavlja kiselina koja zaista nema jačinu da ošteti oko ili osetljivu kožu oko očiju. Opasnost ipak postoji ako ste na bilo koji način osetljivi u tom predelu. Da li je to koža oko očiju ili samo oko, ako ste skloni bilo kakvim iritacijama, onda je možda bolje da preskočite ovaj tretman.

Iako ne bi trebalo da utiče negativno, svakako se razlikujemo individualno i potrebno je o toj razlici razmišljati.

Ukoliko se plašite da uradite ovakav tretman, posvetite se nezi svojih trepavica. Verujte nam, ako im posvetite pažnju, mogu postati duže i gušće. U tome pomaže i serum za trepavice.

Minival trepavica kod kuće

Naše je da vam kažemo da mi ovaj tretman ne bismo sprovodili kod kuće. Razloga je nekoliko.

Pre svega, čim su oči po sredi, potrebno je da se obratite nekome ko ili ima iskustva u tome ili je išao na neku obuku i zna da preduzme određene mere.

Kada radite ovaj tretman u nekom salonu, oni imaju svu potrebnu aparaturu, ono što vi nabavite po raznim kozmetičkim radnjama, možda i nije prošlo sve mere provere.

Ako vam se nešto ne daj Bože i desi u salonu, vaša prava koja imate kao mušterija su velika i svi eventualni troškovi koje ćete imati ako nešto krene po zlu idu na teret onoga ko vam je to uradio. Oni su ipak odgovorni.

I poslednje, ali ne i manje važno, udobnije je u salonu. A i takav je tretman da bi vama verovatno bilo teško da sami uradite to na oba oka. Zato, naš savet je da ovaj tretman izbegnete da izvodite u kućnoj radinosti.

Minival trepavica i plivanje

Ovaj tretman se i radi najčešće u letnjem periodu, da biste izbegli stavljanje maskare i preveliko trošenje vremena na takve stvari leti.

A pošto leto samo po sebi podrazumeva mora, bazene, jezera, kupanje… Onda je veoma važno da znate kako ne morate ništa da se brinete.

Sa minivalom trepavica apsolutno bezbedno i opušteno možete plivati, roniti i izvoditi bilo koje druge vratolomije u vodi, baviti se vodenim sportovima u globalu jer to neće narušiti izgled vaših trepavica koje ste uradili.

Efekat ovih trepavica će se svakako izgubiti za otprilike dva meseca, ali tome neće doprineti činjenica da ste bili u vodi. Dakle, još jedan plus ako želite ovo da odratite pre odlaska na more ili u neki spa centar da se odmorite od napornog rada.

Iskustva sa minivalom trepavica

Imamo pregršt iskustava koje ćemo sa vama rado podeliti, zato što smo sigurni da će vam ona pomoći prilikom donošenja odluke o tome da li vi želite da uradite minival trepavica.

Suza

Moram da kažem kako su trepavice moj veliki ženski problem. Jednom prilikom sam, želeći da se odmorim od svilenih trepavica odlučila da probam minival na svojim trepavicama. Nekako, nije mi bilo to to. Valjda što sam navikla da mi trepavice budu guste. Meni ovo nije bilo dovoljno.

Marijela

O, da. Ja ih radim redovno. Moje trepavice su jako duge, ali nisu dovoljno podignute. Kozmetičarka mi je preporučila da uradim minival trepavica i vau! Kao da stalno imam šminku.

Jedino što mora da s napravi i neka pauza od mesec dva, ne morate baš stalno da ih radite, da se dlaka malo odmori.

Melinda

Moje trepavice su bile jako kratke, slabe i neupečatljive. Kada sam prvi put uradila minival trepavica, moram da kažem da sam bila prijatno iznenađena. Nekako su mi se svidele. Iako male, bile su podignute, a oči otvorenije.

Imam utisak, ne znam da li grešim, da su mi malo i očvrsle otkad radim ovaj tretman. Sada sam čak i zadovoljna kako izgledaju, naročito u odnosu na pre nekoliko godina.

Kristina

Čula sam za taj tretman, ali se ne bih usudila da ga radim. Sećam se da je moja mama pre više godina uradila minival kose i kosa joj je strašno izgorela. Na oči? Neka hvala.

Uvek se trudimo da vam pružimo različita viđenja, tako je i sada. Minival trepavica može biti baš vaš tertman. Usudite se i isprobajte ga.