Svilene trepavice su sve popularnije! Vrede li?

Svilene trepavice su sve popularnije! Vrede li?

Svilene trepavice su veoma zahvalne za održavanje. Recite zbogom šminkanju i lepljenju veštačkih trepavica i nosite zanosan pogled – uvek. Otkrijte sve o njima: vrste, cenu i iskustva.

Zanosan pogled je ono što prvo primetimo kod osobe. Svako želi da privuče pažnju na sebe određenim detaljima, pogotovo žene, koje danas ne izlaze bez šminke nikuda. Ranije su  glavni adut bile usne i crveni ruž, dok danas titulu vodećeg aduta imaju oči. 

Oči su ogledalo duše. Nije neko to smislio bezrazložno. Debela potpora se krije iza te konstatacije: Kada razgovaramo, osobu gledamo u oči. Zato se treba pobrinuti da one uvek i u svakoj prilici izgledaju najbolje moguće.

Mnogo je faktora koji nam u tome mogu pomoći, jedan od pomoćnika su sigurno i svilene trepavice, koje izgledaju kao prirodne, samo su naglašene i istaknute. Najbolje od svega je, što im efekat dugo traje i nema preterano zahtevnog održavanja. Ostanite sa nama, slede detalji…

Šta su svilene trepavice?

Oduvek su guste, duge i izuvijene trepavice bile predmet divljenja i zato su dame, koje su uskraćene za takav izgled bile primorane da pribegavaju iznalaženjem različitih načina kako da trepavice porastu.

Danas je vreme nešto drugačije. Stigao je potpuno novi trend ulepšavanja, kojim postižete fantastične rezultate i efekat prirodnih trepavica, a da toga i niste svesni. Najbolje od svega je, što ne morate čak ni da se šminkate, a izgledaćete kao da jeste. 

Svilene trepavice predstavljaju svilene niti koje se nadograđuju na vašu prirodnu trepavicu i dobijate efekat gustih prirodnih trepavica.

To je metoda koja samo naglašava vašu već postojeću lepotu i prirodan izgled. Za nju treba da idete u kozmetički salon, da je odrade osobe koje imaju licencu za takav rad. Sami nećete moći.

Nadogradnja svilenih trepavica vam neće trebati ako imate prirodno guste i duge trepavice. Ako ih nemate, onda pročitajte Miljanino iskustvo i kako ih je ona progustila! Toliko je lako, a efektno, da ni sama nije mogla da veruje. Trepavice su joj sada duže nego ikad, a ne trebaju joj ni lepak ni korekcija. Uz malo maskare izgledaju kao nadograđene, ali su njene.  Ovo može biti i vaša stvarnost. Pročitajte šta joj je pomoglo klikom na sledeći link : https://minutzamene.com/kao-magija-resila-sam-problem-sa-tankim-obrvama-i-trepavicama/

Prednosti svilenih trepavica 

 • Postiže se prirodan izgled očiju
 • Koristi se dlaka koja odgovara dužini vaših prirodnih trepavica
 • Postojanost jednog tretmana je do 6 meseci uz korekciju
 • Nije preterano skupa
 • Veoma dostupna, uglavnom nema kontraindikacija za svoj rad

Kada se odlučite za metodu nadogradnje svilenih trepavica, niste ni svesni kakvu uslugu činite sebi i svojim očima.

Dlaka koja se koristi za ovu metodu, izrađena je od potpuno prirodnog ili sintetičkog materijala, ručno ili mašinski rađenog.

Izuzetno su visokog sjaja, zbog čega i daju bolji efekat od maskare, tako da ih ne morate dodatno šminkati.

Svilene trepavice se lepe u korenu, direktno na vašu dlaku i na jednu vašu može se zalepiti od 1-6 veštačkih dlačica. U zavisnosti koliku gustinu želite, dobijate izgled 3D, 4D ili čak 6D efekat svilenih trepavica. Ovakva usluga se zove trepavice ruski volumen.

Ako su vam trepavice dovoljno guste, a samo želite da ih dodatno istaknete,  potražite lash lift tretman za trepavice. Ni on nije sasvim bez hemije, ali je možda bolja varijanta nego da svaki dan uvijate trepavice uvijačem koji ih lomi.

Pročitajte više o uvijaču za trepavice.

Svilene vs. veštačke trepavice sa lepkom

Razlike između ova dva tipa nadogradnje trepavica su velike. I sam njihov naziv dosta govori o međusobnim karakteristikama, ali hajde da ih zajedno rezimiramo.

 • Veštačke trepavice na lepak su dobar izbor kada nemate puno ni vremena ni para, a treba vam hitno rešenje za neku svečanost. Upravo tako. Veštačke trepavice na lepak ne možete nositi svakodnevno, iz više razloga. Mnogo su teške za oči i ne izgledaju prirodno. Da biste ih postavili, morate koristiti lepak koji nije pametno često upotrebljavati. Takve veštačke trepavice, uglavnom su napravljene od plastike i nikako ne prijanjaju na oko onako kako baš vi to želite. Njihov efekat je jednokratan, lako se postavljaju, to možete uraditi čak i sami u kućnim uslovima.

Upravo zbog toga što su lako dostupne i zaista veoma jeftine, njihova cena se kreće od 500-800 dinara.

Pročitajte  više i o trepavicama na magnet.

 • Svilene trepavice su potpuno druga i inovativna stvar. Da ne kažem ozbiljnija priča. Često se koristi prirodna dlaka koja se obrađuje da bude postojana i primerena svojoj nameni. Svaka dlaka ili više njih se postavljaju na vašu prirodnu, tako da kroz vaše prirodne trepavice se prožimaju gomila novih dužih trepavica.

 

Postoje i mnogobrojna prirodna sredstva koja možete koristiti da negujete vaše trepavice, a među njima najpoznatije je ricinusovo ulje za negu i rast, kojim možete negovati i svilene trepavice.

Za razliku od trepavica na lepljenje, koje možete postaviti i sami, svilene trepavice radi kvalifikovano lice koje ima sertifikat za svoj rad.

Ova metoda je jedan vid nadogradnje trepavica.

Postupak postavljanja svilenih trepavica

Pre nego što se odlučite za nadogradnju trepavica, morati odlučiti koju ćete metodu upotrebiti, kao i koja će biti njihova dužina.

Postoji ona manje ‘agresivna’ i naziva se postupak 1 na 1, a postoji i izraženija, poznata pod nazivom Ruski volumen.

 •  Prvi zahvat podrazumeva postavljanje jedne svilene trepavice na jednu vašu prirodnu i time se postiže samo blago podizanje volumena i potamnjivanje trepavice, tačnije pogled ostaje potpuno prirodan. Ovo je metoda 1 na 1
 • Ruski volumen zahteva postavljanje više svilenih trepavica na jednu prirodnu. To može biti od 2-6 kom po jednoj trepavici.

Osim toga treba se opredeliti za redosled slaganja dlačica. Imate 2 mogućnosti:

 • Doll efekat – slaže se manja pa veća dlačica i tako se dobija efekat otvorenog pogleda ( kao na lutkama)
 • Mačkasti izgled  – na krajevima ka slepoočnicama su duže trepavice, a do nosa manje.

Postupak postavljanja se radi u kozmetičkim salonu u odgovarajućim uslovima i podrazumeva da ga izvodi osoba sa kvalifikacijom za to.

Sam tretman traje od 1 do 3 sata, u zavisnosti koju metodu radite. Klijent mora biti miran.

Prilikom postavljanja, koristi se sterilna oprema, pinceta i lepak, kao i silikonski jastučići ispod očiju, da ne bi došlo do spajanja lepka sa donjim trepavicama.

Dok traje proces postavljanja trepavica, klijent ne sme da otvara oči,da ne dospe lepak u oko.

Nakon završetka samog procesa, potrebno je da se trepavice osuše uz pomoć lepeze i da se neko vreme ne kvase, da bi se lepo spojile sa prirodnim trepavicama.

Nega svilenih trepavica

Nakon intervencije će biti potrebno da se pridržavate nekih saveta, a oni se odnose na to da se izbegava kontakt sa vodom, nanošenje šminke kao i klanjanje saune i bazena, gde ima puno vlažnosti. Kako vam uloženi novac ne bi propao, i da vam efekat traje duže, pridržavajte se ovih saveta.

Takođe, kada skidate šminku, izbegavajte uljane proizvode jer oni rastvaraju lepak brže od vodenih. Neka dobra micelarna voda je pun pogodak. Generalno, najbolje je da ne šminkate trepavice.

Svilene trepavice – metoda 1 na 1

Kao što smo maločas i naveli u tekstu iznad, postoji više metoda postavljanja svilenih trepavica.. Konkretno o ovoj 1 na 1 ćemo sada detaljnije.

Prilikom ugradnje trepavica, postoji individualna klasična nadogradnja nazvana 1 na 1 metoda, čime se postiže potpuno prirodan izgled, a dobija se zanosan pogled.

Ova tehnika nadogradnje podrazumeva da se samo jedna ekstenzija aplicira na jednu vašu trepavicu, pomoću čega dobijate prirodne, ali uvijene, produžene i blago potamnjene trepavice.

Koliko imate prirodnih trepavica, toliko imate i umetnutih svilenih.

Nakon intervencije metodom 1 na 1, trepavice se ne smeju skraćivati, baš iz razloga da bi efekat bio potpun i uočljiv.

Sa druge strane, postoji onaj naglašeni efekat koji se postiže metodom zvanom ruski volumen. Više o njemu sledi.

Ruski volumen svilene trepavice

Za razliku od prethodne, u ovoj metodi se više snopova kače za vašu jednu trepavicu. Broj dlačica zavisi od efekta koji želite da postignete i baš su po tome i razvrstani.

snop svilenih trepavica

Ukoliko kačite 2, to se još i naziva 2D efekat, i tako možete ići do 6D gde se na kraju postiže baš veliki volumen i gustina, kao i boja.

Ta metoda nije loša kod izričito tamnih osoba, gde kontrast nije mnogo veliki u odnosu na ostale dlake na telu. Kod svetlijih osoba se preporučuje samo blago potamnjivanje, eventualno 2D efekat ili metoda 1 na 1 gde bi tačno i umereno naglasili prirodnu lepotu.

Vrlo verovaatno vas muče još neka pitanja vezana za postavljanje svilenih trepavica. Mi smo obećali odgovore i danas ih dobijate crno na belo.

Oprema za svilene trepavice

Naravno, da bi se sve ovo odradilo, potrebno je imati i adekvatnu opremu. Tu spadaju same trepavice, pinceta za nanošenje, skidač šminke, lepak za nadogradnju trepavica, skidač trepavica, češljić.

Kvalitetnu opremu za svilene trepavice možete nabaviti u specijalizovanim prodavnicama za takvu vrstu robe.

Lepak za svilene trepavice nije običan!

Za nadogradnju svilenih trepavica, ne možete primenjivati bilo koji lepak za trepavice. To bi uništilo i njih i vaše oči. Zato preporučujem da upotrebite adekvatan lepak koji je specijalno namenjen za njih.

Ovaj lepak nanosi se na samu dlaku, ne na kapak. Vodootporan je i znatno jači od običnog lepka za veštačke trepavice.

Koliko traju svilene trepavice i kako se održavaju?

Ako ste se već podvrgli intervenciji postavljanja svilenih trepavica, a uplatili ste i aranžman za putovanje na more, pitate se kako će vaše nove trepavice da odreaguju kada su u pitanju voda, so, i visoke temperature. Ne brinite! Ukoliko ste odabrali savršeno stručno lice da vam postavi svilene trepavice i sve je proteklo u najboljem redu, one su se “primile” kako treba, nemate dalju brigu.

Vaše nove svilene trepavice su otporne na vodu, sunce i visoke temperature.

Nakon letovanja izgledaćete kao da ste ih upravo postavili.

Generalno, svilene trepavice su prilagođene da se nose dugotrajno. Od prvog postavljanja, mesec dana ste mirni bez ikakvih dorađivanja i dodavanja.

Kada prirodna dlaka opadne, tačnije vaša trepavica počne da se menja i opada, sa njom zajedno opada i svilena, odnosno ta koja je bila zakačena na vašu dlaku. Ukoliko primetite da vam je puno trepavica otpalo, trebalo bi otići na korekciju. To je individualno, može se desiti brzo, a može i nakon 3-4 meseca.

Najduži životni vek svilene trepavice zabeležen je do 6 meseci trajanja.

Nosite ih kao da su prirodne, normalno funkcionišete, po potrebi i želji možete ih šminkati maskarom koja nije vodootporna i to je sve.

Kupate se, spavate, radite kao da na sebi imate prirodno duge i lepe, guste trepavice.

Maskara za svilene trepavice

Ona nije ista vrsta maskare poput one koje stavljamo na klasične trepavice. Kada spomenete ovaj pojam radi se uglavnom o četkici za oblikovanje obrva i trepavica. Ona ima četkicu na kraju, sličnu kao kod obične maskare. Njima raščešljavate, i razdvajate neposlušne dlake.

Da li se može koristiti prava ?

Moguće je da primenite prave maskare na vaše svilene trepavice, ali to nije baš preporučljivo. Kako budete skidale maskaru,  može se desiti smanjenje broja trepavica. Zato se preporučuje izbegavanje maskare. A i zašto biste je stavljali? Poenta je da stavite svilene trepavice kako biste izbegli svakodnevno šminkanje i isticanje trepavica.

Kako skinuti svilene trepavice?

Za ovaj posao će vas svako posavetovati isto. Svilene trepavice bi trebalo da vam skine upravo osoba koja ih je i ugradila.

Za ovaj postupak je potrebno naneti sredstvo za razmekšavanje lepka i potrebno je da se sačeka određeni vremenski interval da bi to sve lepo popustilo. Ako ne prođe dovoljno vremena, prilikom nasilnog čupanja svilenih snopića, može doći i do opadanja prirodne dlake, pa ćete tek napraviti sebi trošak i kupovati  sredstva za negu i rast novih trepavica.

Ukoliko je ispoštovano vreme i svilene trepavice su popustile skroz, potrebno je samo postaviti jastučić ispod donjeg kapka i blago tupferom povlačiti na dole. Trepavice će same da ispadaju. Skidanje svilenih trepavica bi trebalo da bude lak tretman, što nije baš uvek slučaj,ukoliko ga ne obavlja stručno lice.

Kako skinuti svilene trepavice kod kuće ?

Nije tako lako raditi uklanjanje svilenih trepavica kod kuće. Zahteva malo veću preciznost. Svilene trepavice su stavljene lepkom, kako bi se uklonile neophodno je da rastvorite lepak. Možete uraditi uz pomoć:

 • Masnog ulja za skidanje šminke
 • Kokosovog ulja
 • Arganovog ulja

Masnija sredstva mogu opustiti lepak kojim ste zalepile trepavice. Uzmite tufer, natopite ga sa uljima i prilazite lagano ka oku. Držite tufer oko 5-10 minuta, i pogledajte rezultat. Ponovite ako treba.

Problem je što treba i raditi i gledati šta se radi,  a oči za ovo treba da su zatvorene. Imajte na umu da je koža oko očiju osetljiva pa možda ipak prepustite stvari profesionalcima.

Cena svilienih trepavica i iskustva

Kada su u pitanju ove trepavice, cena varira od salona do salona. Bitan faktor predstavlja i stručnost kozmetičara koji radi. Pazite da vas ne povuku izuzetno povoljne ponude za svilene trepavice, jer je cenovnik za njihovu nadogradnju merilo stručnosti i profesionalnosti.

Još, cena zavisi i od materijala od koga su napravljene ekstenzije, tačnije snopići, kao i od gustine koju želite da postignete nadogradnjom.

svilene trepavice rezultati

Neka opširna cena tretmana se kreće od 7000-9000 dinara.

Pojedinačne trepavice su daleko skuplja metoda iz razloga, jer se lepi dlaka na dlaku i ako ispadne poneka dlačica, neće biti primetno kao kad vam opadne snopić.

Cena korekcije često ulazi u sastav same nadogradnje, to takođe zavisi od salona u kome radite i kakav dogovor postignete.

Bilo kako bilo, možda vam se u prvi mah učinilo skupo, ali razmislite. Ako su profesionalno urađene, trajaće vam dugo. Bolje je jednom u 3-4 meseca potrošiti malo novca, nego svakodnevno trošiti i kupovati skupu šminku, jer će vam računica na posletku izaći na isto, samo kod svilenih trepavica ćete uložiti mnogo manje truda i energije.

Iskustva nadogradnje svilenim trepavicama

Najbolje iskustvo prenose oni koji su tretman i uradili. Neko ima dobro, neko možda loše iskustvo, no hajde da vidimo.

Ova devojka je više za prirodne trepavice i obrve. I razumemo je. Njeni rezultati su sjajni. Pročitajte!

Nevena, 31 godina, farmaceut

„Moj posao podrazumeva rad sa ljudima, a to zahteva da uvek izgledam lepo i uređeno. Posle odrađenog napornog dana, težina na mom licu od šminke koju sam svakodnevno koristila, je postajala neizdrživa. Rešila sam da nešto preduzmem po tom pitanju. Maskara mi je pogotovo bila opterećenje, jer sam uveče imala problem dok je skroz ne skinem i gomilu novca sam potrošila na sredstva za skidanje šminke. Zato sam rešila da odradim tretman svilenih trepavica i nisam se ni malo pokajala. Toliko su mi olakšale svakodnevno šminkanje, da se ono sada svodi samo na malo tonirane kreme i ruža za usne. Mojoj sreći nema kraja! U svakoj prilici izgledam lepo, bez mnogo utrošenog vremena, a to mi je i bila želja. Potvrđujem, da za ženu nema ništa lakše od svilenih trepavica. “

Verujemo da vam je naš tekst olakšao ako ste imali nedoumicu da li da se podvrgnete tretmanu svilenih trepavica. Neka vam vodeći znak bude prirodan, zavodljiv pogled, bez mnogo muke i nauke!