Prajmer za trepavice probaćete jednom i više nećete moći bez njega!

Prajmer za trepavice probaćete jednom i više nećete moći bez njega!

Ukoliko do sada niste koristili prajmer za trepavice prilikom svakodnevnog šminkanja, vreme je da počnete sa njegovom upotrebom. Ako ste mislili da trepavicama ne treba zaštita, prevarili ste se. Prajmer je tu da pomogne, a saznaćete u nastavku i kako. 

Zanosan pogled je ono što prvo uočimo kod osobe ženskog pola. Treba se potruditi da nam oči uvek budu lepe i lepo doterane. Isto kao i ostatali delovi tela, trepavice zahtevaju određeni tretman i negu, da bi bile lepe, guste i negovane. Za gustinu i dužinu dlake koristimo ricinusovo ulje, za volumen određenu maskaru.

Prajmer za trepavice je tu da pomogne da one budu zdrave, čvrste i pravi zaštitnu barijeru između šminke i kože, u ovom slučaju dlake.

Verujem da svi koji ga imaju i koriste, ne mogu da zamisle šminkanje bez njega. Hajde da dočaramo i onima koji ga nisu uptrebljavali do sada, koliko je koristan i svrsishodan. Ostanite sa nama, više o upotrebi prajmera za trepavice pročitaćete u narednim redovima.

Šta je prajmer za trepavice i šta on radi? 

Prajmer za trepavice je posebno sredstvo koje se koristi za negu i održavanje trepavica gustim i čvrstim. Ukoliko zaista imate tanke i kratke trepavice, morate ga probati! On u svom sastavu sadrži aktivne sastojke koji hrane dlaku i oblažu je, čineći je jakom i otpornom na spoljašnje uticaje koji je lome i oštećuju. 

podloga za trepavice

Kao i koža, svaka dlaka na čovekovom telu se oštećuje i dehidrira usled svakodnevnog šminkanja, pranja i zadatka da u svakom trenutku izgleda savršeno. Kada se redovno šminkamo, redovno ide i skidanje šminke. Znamo da je sve popularnije šminkati oči toliko da se naglase svi bitni detalji. Kada skidamo jaku šminku sa očiju, to automatski podrazumeva da vršimo jaku kompresiju na oči, grebući ostatke dobro nanete maskare. Tako ih tanjimo i oštećujemo. 

Većina profesionalnih šminkera poznaje materiju kojom se bavi. Poznaju termin da je zaštita kože jako bitna i tom prilikom koriste sve najbolje preparate kako bi to i ostvarili. Podloga za šminku omogućava da ona bolje prijanja na kožu i da je postojanija.

Prajmer za trepavice čini da trepavice budu obložene i čvrste, i da pripreme dlaku za nanošenje maskare, koja predstavlja završni deo šminkanja.

Anđela je pokušala ovako da zaštiti svoje trepavice, ali već je bilo kasno. Njene trepavice i obrve su bile oštećene i jedino joj je preostalo da proba da ih oporavi. Uspela je u tome na sasvim prirodan i jednostavan način. Njene trepavice su sada guste i duge, sasvim oporavljene. Isto možete probati i vi. Pročitajte o čemu se radi na ovom linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Dobar prajmer ponekad dolazi kao dodatak uz maskaru, kao neizostavni deo njenog nanošenja, a može se pronaći i kao samostalni preparat. 

Verovatno se pitate šta to sadrži u sebi, te je tako učinkovit? Evo odgovora.

Prajmeri u svom sastavu u najvećem procentu sadrže odgovarajuće vitamine i provitamine iz grupe B kompleksa, koji su zaduženi za pravilan rast i razvoj određenih delova na koji se nanose. Sadrže još i vitamin E, jako bitan za negu i redovnu hidrataciju, derivate proteina, a mogu biti obogaćeni još i ekstratom nevena i pantenola. 

Svi znamo koliko je pantenol dobar za svakodnevnu negu i zaštitu kose i kože. 

Kako se koristi primer za trepavice?

Prajmer za trepavice je preparat koji nema kontraidikaciju za svoje nanošenje. Postoji onaj tip kože čija je podloga bolja baza za njegovu primenu, a to je uglavnom masna koža lica, zato što je postojanost šminke manja. Šminka će svakako stajati na suvoj koži bez mnogo poteškoća. 

Prajmer se nanosi na celu dužinu trepavice. Maže se od korena prema vrhu i preporuka je da se nanosi na trepavice prilikom svakodnevnog šminkanja.

On može biti bez boje,a može i sadržati malu količinu beličaste strukture. 

Drugi naziv za prajmer je još i gel za trepavice ili providna maskara. 

Ukoliko su trepavice kratke i istanjene, prajmer je upravo ono što vam treba. Za tili čas očvršćuje i progusti trepavice, kao neki zaštitini sloj pre maskare.

Kada maskaru nanesete preko njega, efekat je duplo veći. Ono što je zaista važno je podatak da se prajmer nanosi na suve trepavice, uvek pre nego što šminkanje krene. Tek kada se on dobro osuši, nanosi se maskara, koja daje očima završni look. Uvek sačekajte nešto duže da se prajmer osuši, da se trepavice ne bi zalepile prilikom nanošenja maskare. 

Prajmer je upakovan u gotovo isto pakovanje kao i maskara, ima četkicu kojim se lako nanosi i pravilno razmazuje. 

Koje su prednosti prajmera za trepavice?

Naše je tržište puno preparata koji su zaduženi za negu i održavanje kose i kože. U tom velikom izboru preparata, prava je sreća ako uspešno izaberemo onaj koji odgovara i leži našem tipu kože. Kada želimo estetski kvalitet i kvantitet, biramo one preparate koji su na dobrom glasu i imaju dobru cenu, a kada želimo zaista pomoći da zdravstveno imamo duži efekat, opredeljujemo se za one preparate koji su bogati proverenim aktivnim sastojcima. 

U ovom slučaju želimo efekat dugih i gustih trepavica. Očigledno je da možemo trepavice mazati različitim preparatima, među kojima su serumi za negu i rast, različita ulja ili vazelin koji dubinski hidrira i obezbeđuje potrebnu vlažnost u ovim zimskim danima. 

Radi punijeg i zanosnijeg pogleda, možemo nadograditi svilene trepavice, a ukoliko nam uslovi ne dozvoljavaju takav tretman, možemo dobiti trenutni efekat i uz pomoć veštačkih trepavica na lepak. 

Konkretno prajmer za trepavice, pruža lagodnost u tom smislu da hrani trepavice i efekat punih se stiče za duži vremenski period. On ima zastitni omotač, jer je posrednik između “gole” dlake i šminke. 

Koji su uzroci koji dovode do toga da se trepavice istanje i izgube na dužini?

Više različitih razloga su zaduženi za rast dlaka u telu čoveka.  Neki su unutrašnjeg tipa, neki pak spoljašnjeg, ali za sve važi isto pravilo – kada se oni naruše, rast i kvalitet se naruši, a mi za posledicu imamo opadanje istih.

Mi smo izdvojili neke od glavnih razloga, to su:

  • Genetska predispozicija
  • Nedostatak određenih vitamina u telu
  • Nepravilna ishrana
  • Stres različite vrste
  • Nekvalitetna kozmetika koja može uzrokovati opadanje dlaka
  • Nadogradnja trepavica

U retkim slučajevima, kada se svi oni udruže, trepavicama je potrebna dubinska hrana da ih izdigne iz mrtvih i da se regenerišu. U tom slučaju, kada dođe do velikog oštećenja, neće biti dovoljan prajmer, već neki preparat koji prodire dubinski i pruža adekvatnu negu. Jedan takav je serum za trepavice.

Svi koji su se našli u nezavidnoj situaciji i bili primorani da oporave trepavice nakon nadogradnje na primer, znaju koliko je serum delotvoran i koliko brzo ostvaruje svoje dejstvo. 

Koliko je primer za trepavice bezbedan za čestu upotrebu?

U bezbednost prajmera za trepavice ne treba sumnjati- on je zbog bogatih aktivnih sastojaka koje sadrži u sebi, veoma bezbedan za svakodnevno nanošenje, jer oni hrane dlaku u korenu i štite od spoljašnjih loših uticaja. 

Ovaj proizvod bi svako od nas trebalo da uvrsti u svoj neseser sa kozmetikom, i prilikom svakog šminkanja bi trebali naučiti da bude neizostavni deo nege očiju. 

Prajmer za svilene trepavice, da ili ne?!

Svilene trepavice su inovativni trend postojanijih trepavica, koje izgledaju kao prirodne, a pritom potpuno zamenjuju efekat veštačkih. Kada imate svilene trepavice, šminkanje nije neophodno, jer su one jake gustine i odgovarajuće dužine, da deluju potpuno prirodno, a opet potpuno efektivno. 

U zavisnosti od efekta svilenih trepavica za koji se odlučite, prilikom tretmana, zavisi i to da li ćete dodatno imati potrebu da farbate svoje trepavice i da ih potamnjujete. 

Znate li da mnoge se mnoge žene odlučuju za farbanje trepavica

Ukoliko su vam svilene trepavice odrađene metodom 1 na 1, postoji mogućnost da ćete imati potrebu za korišćenjem prajmera za trepavice, jer on može potpuno prirodno da naglasi i obloži dlaku kada je na njoj jedan snopić. Kada je osoba podvrgnuta metodi 4D ili 6D, mala je verovatnoća da će prihvatiti prajmer, iz razloga jer je gustina trepavice velika i prosto nema ni potrebe da se dodatno naglašava . 

Uzimajući u obzir da su svilene trepavice napravljene od prirodne dlake, pažljivo obrađene i prilagođene da traju duže, dobro je pružiti im određenu negu i hidrataciju. Ukoliko vam je komplikovano da koristite više stvari za njihovu negu odjedanput, prajmer iliti gel za trepavice je baš ono što vama treba. Bogata struktura uljima, proteinima i vitaminima,  omogućiće svilenim trepavicama da duži vremenski period izgledaju čvsto, sveže i prirodno. 

Najbolji prajmer za trepavice

Nezahvalno je govoriti koji prajmer je najbolji i koji se pokazao najboljim. Najbolji je onaj koji vama pomogne. Nemojte da zaboravite da prajmer možete napraviti i u kućnoj varijanti, ali se fabrička verzija ipak pokazala kao učinkovitija.

primer za trepavice

Samo neki od poznatijih brendova su se izdvojili, po svojoj prodavanosti, a oni su:

Alverde podloga za trepavice

Alverde kozmetika pripadnik je prirodne(organske) kozmetike. Najčešće se može naći u prodavnicama DM-a. U brojnu paletu proizvoda broji i prajmer za trepavice, izuzetno hvaljen i prodavan preparat, koji je svoju ekspanziju doživeo poslednje dve godine. U svom sastavu sadrži kombinaciju sastojaka prirodnog i životinskog porekla. To su uglavnom voda, alkohol, stearinska kiselina, pčelinji vosak, ulje jojobe i vitamin E, ulje semenki suncokreta i mnoge druge pomoćne sastojke, za stabilnost preparata. Najvažnije je ulje jojobe i suncokreta jer pomažu rastu trepavica, a ostali sastojci su tu da upotpune postojanost preparata. 

Golden rose prajmer za trepavice

Golden rose je u poslednje vreme proširio asortiman i počeo da izbacuje proizvode koje druge kozmetičke linije možda još i nisu. To ih i izdvaja iz većine i čini najprodavanijim među mnogobrojnom konkurencijom. 

Golden rose prajmer obećava dužinu i gustinu trepavica, a sadrži i provitamin B5 koji pruža dobru hidrataciju i ujednačava izgled trepavica. Predstavlja dobru podlogu i priprema trepavice za maskaru, tačnije olakšava posao maskari. Posebno je dobar izbor ukoliko imate kratke, tanke i jednostavno trepavice kojima maskara često nije dovoljna. 

Eveline primer za trepavice

Eveline aktivator za trepavice je preparat 3u1. On je baza za maskaru, serum koji hrani trepavice i aktivator za rast novih. Proizvod je oftalmološki ispitan i mogu ga koristiti osobe sa osetljivim očima, kao i oni koji nose kontaktna sočiva. U svom sastavu sadrži hijaluronsku kiselinu, D-pantenol, bio restore kompleks koji je napravljen od proteina soje, dlaka ga brzo upija, radikalno obnavlajući i štiteći njenu strukturu od opadanja nakon skidanja šminke. Može se nanositi svakodnevno, nema štetnog uticaja na oko. 

Iskustva korisnika prajmera za trepavice

Iskustva najbolje prenose oni koji su proizvod i koristili. Pogledaj šta nam oni kažu.

Jelisaveta, 26 godina

“Od nedavno sam počela da koristim prajmer za trepavice. Nisam ni znala da postoji takav preparat u prodaji, dok ga nisam kod drugarice u neseseru videla. Pitala sam je za koju namenu ga koristi, i oduševila se. Oduvek imam tanke i kratke i retke trpavice, a nisam želela da koristim veštačke, osim kad je neka bitna svečanost u pitanju. Probala sam ga i bila fascinirana njegovim učinkom. Trepavice su već posle prvog nanošenja dobile voskirani izgled, bile vidno čvršće i duže, i sem što su bile blede, nije ni bilo potrebe za korišćenjem maskare. Koristim ga veoma često i prezadovoljna sam. Nikada nije bilo lakše imati zanosan pogled, a pritom ti ne traba gomila novca za različite nadogradnje, korekcije i slično. „

Cena prajmera za trepavice

Visina cene ne mora uvek da govori o kvalitetu proizvoda. Prajmer za trepavice je pravi pokazatelj toga. Naravno da zavisi koji brend birate, ali se njihova cena kreće otprilike od 400 dinara do 1000. 

Kada uzmemo u obzir pakovanje koje traje neverovatno dugo uz svakodnevno korišćenje, videćemo da to zaista nije mnogo. Za jedan običan preparat, koji možda i ne koristimo tako često izvojimo i mnogo više, ova suma je zaista podnošljiva za svakog. 

Ponekad prajmer dolazi upakovan kao poklon uz kupljenu maskaru, kada se više isplati, a inače ga možete kupiti kao samostalni proizvod u svakoj bolje opremljenoj apoteci i parfimeriji. 

Nabavite jedan! Svideće vam se sigurno. Uvek je prirodni  sastav odabranih preparata dobitna kombinacija, tako da ćete dobiti dobar, provereni preparat sa dobrim učinkom, a nećete se mnogo namučiti oko ishoda. Koristite iz prirode najbolje, jer ona nam pruža mnoge blagodeti koje treba upotrebiti na pravi način. Ako sami sebi ne pomognete, niko neće.