Kako se koristi uvijač za trepavice i koji je najbolji !

Kako se koristi uvijač za trepavice i koji je najbolji !

Autor:

Uvijač za trepavice će očas posla učinite vaš pogled zanosnim. On podiže trepavice, ali treba da se pravilno koristi. Kako? Prenosimo vam sve o tome.

Šminka nije potpuna kada nema dugačkih trepavica.  Potrebno je dosta vremena za nanošenje maskare u debljem sloju ili lepljenje veštačkih trepavica.

Različita ulja mogu pomoći pri rastu i nakon par meseci trepavice će biti duže i jače. Pored toga tu je sve popularnije farbanje trepavica koje ih dodatno naglašava.

Trepavice se vremenom lome i postaju sve tanje zahvaljujući agresivnim metodama uvećanja. Lepak sa veštačkih trepavica ostaje  zalepljen za kožu. Koliko god bili vešti u stavljanju i skidanju veštačkih trepavica, uvek će oštetiti naše.

Vreme je da ih bacite u zaborav!

Možete uviti svoje trepavice pa naneti omiljenu maskaru.

Većina nas je čula za uvijače za trepavice. Na prvi pogled izgledaju zastrašujuće, ali ipak vrlo su korisni.

Kako ih najbolje iskoristiti i postići stopostotni rezultat?

Da li oštećuju naše trepavice i u kojoj meri?

Hajde da se upoznamo sa svim prednostima i manama uvijača za trepavice.

Šta su uvijači za trepavice?

U pitanju je pribor za negu koji deluje poput prese za kosu. Možete ih koristiti zagrejane ili hladne u zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete.

Njihova namena jeste da prave odličan vizuelni trik. Izdižu vaše trepavice ka gore, kako bi one bile bliže kapcima. Na taj način dobijamo izgled dužih i bujnih trepavica.

Dobijamo prirodno uvijene trepavice za par minuta.

Efekat uvijača je još bolji kada su trepavice duge i guste!

Ako vaše nisu, onda je vreme da saznate kako da to postanu. Anđela je podelila svoje iskustvo i možete kopirati njen način – provereno radi! Ona je na prirodan način progustila i produžila svoje trepavice i sada ima zanosan pogled o kom je maštala! Šta joj je pomoglo? Saznajte iz njene lične priče  na ovom linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Uvijači na prvi pogled izgledaju pomalo čudno. Ukoliko ste neiskusni i prvi put ih koristite, najbolje je krenuti sa jednostavnijim oblicima.

Evo koje vrste uvijača za trepavice postoje

Prvi na listi jeste  takozvani kompaktni uvijač. Ukoliko do sada niste ovaj proizvod,  možete se povrediti dugačkim metalnim uvijačem za trepavice. Za razliku od njega bićete potpuno bezbedni ako izaberete plastični uvijač. Napravljeni su tako da podsećaju na pečat. Mogu da se stisnu više puta, a da vas ne uštinu. Imaju takozvani ‘’klik-klak’’ patent pa ćete uviti trepavice lagano iz nekoliko poteza. Mana ovih uvijača je to što je potrebno malo više vremena jer metal mnogo bolje uvija trepavice.

Metalni klasični uvijač daće vam pouzdane rezultate nakon svakog korišćenja. Preporučuje se za duge trepavice i mirnu preciznu ruku korisnice.

Obratite pažnju na dužinu i zaobljenost uvijača. Najvažnije je izabrati ga po obliku svog oka kako bi apliciranje bilo lakše.

Ukoliko imate trepavice srednje dužine preporučujemo vam metalni uvijač sa oprugom. Razlika je u rukohvatu jer ovde imate više prostora za prste. Obložen je plastikom na kraju, što vam olakšava uzimanje i stiskanje uvijača. Opruga pruža otpor pa nećete priskinuti kapak.

Postoji takozvani električni uvijač. Praktičan je i štedi vam vreme ali ne i novac. Izdvojićete malo više novca za njega ali daće dugoročnije rezultate.

Šta nam vredi uvijač ako ne saznamo najbolje trikove za uvijanje trepavica. Želimo da trepavice postanu što duže ali i ostanu što duže uvijene. Zato, krenite u akciju!

Kako se koristi uvijač za trepavice

Uvijač koristimo nakon nanošenja omiljene senke na kapke.

Možete ga prisloniti uz sam kapak i zatim lagano pritisnuti. Kad ste sigurni da ste pravilno prislonili uvijač uz koren trepavica možete ga držati stisnutog desetak sekundi. Zatim ponovite postupak još jednom.

Korisnice plastičnog uvijača postupak će ponavljati više puta. Ukoliko ste prešli na metalni slobodno pređite još jednom sredinu i vrhove trepavica. Na taj način dodatno ćete izdužiti vrhove trepavica i osigurati trajniji efekat.

Želite da imate uvijene trepavice tokom celog dana? Zagrejte metalni uvijač fenom.

Potrebno je desetak minuta da se uvijač ugreje i nakon toga ga možete primeniti. Ipak, proverite. Ne sme da bude suviše vruć!

Koža oko očiju je tanka i možete je oštetiti ili iritirati. Izazvaće crvenilo očiju, zatim suze i pokvariti vašu šminku. Ne želimo da se to desi, zato uvek proveravajte temperaturu.

Suviše vruć uvijač ostavite da se malo ohladi a zatim ponovite klasičan postupak uvijanja. Ne morate držati uvijač deset sekundi na trepavicama. Možete smanjiti na pet, jer je topao i postići će najbolje efekte.

 

Uvijač za trepavice koristite pre nanošenja maskare. Nakon uvijanja možete naneti dva do tri sloja maskare. To će učvrstiti trepavice i zaštiti od spoljašnjih uticaja.

Trepavice premazane maskarom nakon uvijanja biće postojanije.

U proseku, efekat uvijanja se vidi tri do četri sata.

Birajte maskaru koja ne sadrži vodu u sebi – odnosno vodootporne maskare. Voda ima tendenciju vraćanja dlake u prirodan oblik i zbog toga nećete dobiti potpun efekat. Vodootporna maskara dodatno isušuje trepavice i drži ih postojanim. Jaka je. Ukoliko rešite da je koristite kako bi postigli maksimalan efekat dovoljno je naneti je u jednom sloju.

Ovde završavamo sa uvijanjem, ali je i sama higijena uvijača jednako važna stavka. Iako ga koristimo pre nanošenja maskare na njemu ostaje pomalo senke, pudera ili jednostavno pokupi bakterije iz nesesera.

Čistite uvijač za trepavice bar dva puta nedeljno, a najbolje nakon svake upotrebe.

Natopite vatu alkoholom i pređite njome preko dela za uvijanje. Nakon toga ostavite uvijač da se osuši. Sigurni smo da na taj način neće izazvati iritacije oka ili infekciju kože.

Brinemo o sebi i ne možemo da se ne zapitamo da li uvijači za trepavice mogu da štete našoj koži i trepavicama?

Kako sprečiti oštećenja i u kojoj su meri nastaju?

Štetnost uvijača za trepavice

Prvo pitanje ako razgovaramo oštetnosti jeste – koliko ih često koristite?

Ukoliko uvijate trepavice svakodnevno nemojte dodatno zagrevati uvijač.

Zagrevanjem se oštećuju vlasi trepavica i gubi se kolagen. Kolagen je protein koji je zaslužan za čvrstoću i punoću trepavica. Ako su vaše trepavice već u lošem stanju, onda bi bilo dobro da koristite serum za oporavak trepavica, pa tek kada se one potpuno oporave, možete da krenete sa korišćenjem uvijača.

Ukoliko nanesete maskaru pa uvijete trepavice činiti sebi medveđu uslugu. Trepavice od maskare postaju čvršće i krute. Ne uvijaju se tako lako i ne menjaju oblik.

Možete ih samo slomiti na pola ili skratiti. Vremenom će pucati na sredini i postajati sve ređe.

Klasično uvijanje trepavica ne bi trebalo da šteti. Nakon skidanja dnevne šminke, možete dodatno, prirodnim kremama negovati predeo oko očiju.  Kreme za predeo oko očiju su od izuzetne važnosti za lepotu vašeg lica. Posebno ako imate problem sa podočnjacima, pa pokušavate da naglasite trepavice, kako bi podočnjaci bili neprimetni. Znate i sami da to nije pametno rešenje.

Ono što je takođe važno da kažemo jeste da treba da izbegavate uvijanje donjih trepavica jer su one tanje i kraće od gornjih. Lako se lome i teže obnavljaju. Dovoljno je naneti par slojeva maskare, postićićete adekvatan volumen.

Pažljivo skinite šminku i maskaru kako bi oči mogle da se odmore, a trepavice oporave. Čajevi takođe mogu biti od koristi. Hladnim čajem od kamilice možete ispirati oči pred spavanje. Kamilica deluje antimikotično i sprečiće infekcije. Pored toga, umiruje kožu i pospešuje regeneraciju. Na taj način pripremićete trepavice za jutarnje uvijanje i osigurati njihovu gustinu.

Gde kupiti uvijač za trepavice?

Uvijače za trepavice pronašli smo na maltene svakom koraku u drogerijama. Imate različite marke sa različitih tržišta. Azijski proizovođači imaju zanimljiva pakovanja i mame poglede.

Budite pažljivi, opšte je poznato da azijatkinje imaju sitne oči. Ukoliko su vaše oči krupne potrošićete novac uzalud.

Evropski proizvođači nude širok spektar oblika i veličina uvijača za trepavice. Ne možete jasno proceniti ali birajte one koji imaju širi deo koji hvata trepavice. Na taj način ćete olakšati sebi uvijanje i sprečiti štipanje kapaka.

Uvijač mora biti od nerđajućeg čelika. Birajte one koji nisu teški za ruku. Uglavnom svi ispunjavaju navedene standarde te se ovaj put možete posvetiti izboru boje i šara. Preporučujemo vam kupovinu u većim drogerijama jer su znatno povoljnije.

Najpoznatiji brendovi koji imaju ovaj pribor u svom asortimanu su: Titania, Aura, Shiseido, Avon, Ilums

Uvijač za oblikovanje trepavica: cena

Istraživali smo cene uvijača za trepavice i došli do zaključka da su najpovoljniji u tržnim centrima. Preciznije u drogerijama tržnih centara.

Cene su šarene i kreću se od 290 dinara pa na više, za uvijače sa nerđajućim čelikom. Plastični uvijači za trepavice su nešto skuplji. Za njih ćete izdvojiti od 500 dinara, pa na više u zavisnosti od proizovođača.

Postoje uvijači za trepavice sa gumom koja se može menjati. U pakovanju dobijate dve rezervne gume za deo koji uvija i uvijač za trepavice. Ukoliko zaboravljate da dezinfikujete uvijač ovo može biti pravo rešenje. Menjajte gumu dva puta mesečno. Uvijač sa gumom košta oko 400 dinara, što je odlična cena. Naknadno kupljena guma nije povoljna, tako da sagledajte i ovu opciju.

Uvijači za trepavice koji na sebi imaju potpis blogerki nešto su skuplji. Proizvodi koje one plasiraju na tržište mogu biti pouzdani, a mogu biti i jedan od marketinških trikova. Savetujemo vam da izdvojite vreme i krenete u razgledanje.

Uvijač za trepavice nećete menjati često tako da vredi posvetiti vreme odabiru.

Mogu vam pomoći iskustva drugih korisnica ili radnica drogerija koje su isprobale većinu proizovda.

Uvijač za trepavice- iskustva

Moja koleginica Jana privlači pažnju svojim krupnim očima, kako na poslu tako i privatno. Otkrila mi je tajnu i gotovo primorala da kupim uvijač za trepavice. Pomalo skeptična uvila sam ih i ostala u čudu. Delim sa vama njeno iskustvo, verujem da će biti od koristi:

‘’Imam guste trepavice i izbegavam tešku šminku. Nanosim senku na oči par puta mesečno i ona definitivno nije deo moje svakodnevnice. Kako bih dodatno istakla oči od uvek stavljam maskaru. Teško je postići željeni efekat brzo, u jutarnjim časovima, samo sa maskarom.

Probala sam sestrin uvijač za trepavice. Prvih par puta nisam bila precizna i uštinula sam kapak.  Kasnije sam naučila sebe strpljenju i bilo mi je potrebno svega par preciznih poteza. Nakon uvijanja nanosim dva do tri sloja maskare. Trepavice su mi duže a efekat traje do nekoliko sati. Posebno mi se sviđa što trepavice postaju gušće, kao da se u toku uvijanja lepo rasporede.

Uvijač za trepavice mi je dosta pomogao. Jutarnje šminkanje mi je zadavalo glavobolje. Kada se probudim trepavice su slepljene i ne izgledaju najbolje. Trebalo mi je po dvadeset minuta da nanesem precizno maskaru i koliko toliko ih ispravim. Dosta trepavica je otpalo usled predebelog sloja maskare. Proredile su se i bilo je kranje vreme da nešto promenim. Uvijač koristim, kao što sam već rekla, svakodnevno. Kako ne bih oštetila kožu oko očiju i trepavice koristim ulje ricinusa. Nanosim malu količinu ricinusa na trepavice. Brže rastu i manje se lome u toku noći. Ukoliko ste alergični na ricinus, uzmite kokosovo ulje. Negujte njime trepavice dva do tri puta nedeljno i rezultati neće izostati. ‘’

Bićete zadovoljne izgledom svojih trepavica ako koristite uvijač. Možemo naći uvijač za trepavice po pristupačnoj ceni i on može potpuno prirodno osvežiti naše lice. Lepo negovane, dugačke trepavice skreću pažnju sa podočnjaka, što može učiniti vaš izgled svežim.

Da li ih vi koristite ? Podelite sa nama vaše iskustvo!