Lash lift tretman za trepavice za pogled koji osvaja!

Lash lift tretman za trepavice za pogled koji osvaja!

Autor:

Lash lift je tretman za vaše trepavice koji im odmah omogućava podizanje, volumen i dodatnu definiciju . Da, moguće je, a evo i kako!

Lash lift je nežna alternativa veštačkim trepavica. Ovaj tretman omugućava podizanje trepavica i daje im dramatičan volumen dostojan onom sa reklame za maskaru.

Dozvolite da vas upoznamo ovim polu-trajnim tretmanom koji ima za cilj da trepavice budu duže, podignute, oblikovane i neodoljive.

Čini se da ovaj proces, koji je bezbolan i prilično brz, postaje sve popularniji. Slavne ličnosti sve više i više biraju ovaj tretman. Za Lash lift t je nevažno kakve su vaše trepavice u ovom trenutku. Čak i ako su oštećene, ovaj tretman će vam biti od pomoći.

Izgleda da maskara odlazi u istoriju!

Ona je sada u drugom planu, jer svake godine susrećemo se sa nekom inovacijom koja nas ostavlja bez daha. Lash lift tretman je jedno od tih “čuda za trepavice” koji ne smete da propustite, ukoliko želite da konstantno imate duge i lepe trepavice.

Ipak, da bi bio efektan, najbolje je da su prirodne trepavice duge i guste. Anđela je dugo tražila način da njene prirodne trepavice budu takve. Našla ga je i toliko je srećna zbog toga, da svima priča šta joj je pomoglo! Kako i ne bi! Njene tanke, jedva primetne trepavice, sada su guste, jake i duge i bez maskare. I vaše mogu biti takve. O čemu se radi, saznajte iz njene priče klikom na ovaj link: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Šta je Lash lift trepavica? 

Uprkos rastućoj popularnosti, čini se da postoji velika konfuzija oko toga šta je tačno ovaj tretman. Najjednostavnije rečeno, on predstavlja potpunu promenu za vaše trepavice koja ih oblikuje i čini da izgledaju gušće i lepše. Trepavice će biti toliko istaknute, kao da ste stavili nadogradnju, a u stvari niste. Činjenica je da žene žele da imaju lepe i duge trepavice, ali ne žele mnogo da brinu o njima.

Moje trepavice su baš tvrdoglave. One su kratke, ravne i padaju na dole, preko očiju. Isprobala sam sve najbolje ocenjene maskare na tržištu, ali koliko god da je mažem, trepavice neizbežno padaju nakon jednog premaza maskare. Isprobala sam puno različitih rešenja. Ponekad se odlučim za veštačke trepavice. No, to nije dugotrajno rešenje, znate i sami.

Često razmišljam o tome kako da produžim trepavice.

Lash lift je odličan za kratke trepavice – dodaje volumen, trepavice su uvijene i ne morate ništa sami da radite i da brinete o njima. Pored toga, izgledaju tako prirodno i sveže.

Lash lift se dosta upoređuje sa nadograđenim, svilenim trepavicama, koje su bile idealno, revulucionarno rešenje. One takođe mogu da izgledaju prirodno i lepo, jer se lepe na vaše trepavice i sami možete da birate veličinu i gustinu, ali po mom ličnom iskustvu, ova tehnika može doći na naplatu. Nadogradnja nije jeftina, a korekcija mora da se radi na vreme, jer u suprotnom, trepavice će vam izgledati neuredno.

Saznajte sve o nadogradnji trepavica.

Osim toga, ako ne izaberete dobrog kozmetičara, istina je da će vam se trepavice oštetiti, posebno ako već duže vreme ne skidate nadograđene trepavice. Kada sam probala ekstenzije i ruski volumen , trepavice su mi postale tanke, lomljive i čak kraće nego pre.

Povrh svega, ne smete da trljate oči, morate da pazite kako spavate, ne smete da nosite masku za spavanje, treba da ih češljate, ne smete da stavljate maskaru, morate da pazite kako skidate senku i ajlajner… To može da bude naporno.

Nameravala sam da prihvatim poraz i priznam da te trepavice nisu za mene, iako ih svi hvale, na svakom koraku. Baš na toj prekretnici, upoznala sam se sa Lash liftom.

lash lifting

Dobijate polu-trajno podizanje i uvijanje vaših prirodnih trepavica ,bez oštećenja.

Posle Lash lifta verovatno se nikada nećete vratiti ekstenzijama i maskarama, što je odlična stvar. Trepavice će izgledati prirodno i zanosno. Deluju realno, nisu napadne i pružiće vam dobar izgled u svakom trenutku. Ako je vaša želja da  budu baš, baš duge, onda se preporučuje da neko vreme koristite serum za povećanje trepavica, pa tek onda uradite lash lift. To je pun pogodak!

Dobro je što se ovaj tretman može raditi bez obzira na dužinu vaših trepavica. Prvi korak je svakako dogovor sa kozmetičarkom, jer morate da uskladite svoje želje i mogućnosti, treba da znate šta vas tačno očekuje posle tretmana. Na osnovu vaših odgovora, tretman će se raditi tako da izgleda dobro prema obliku vaših očiju.

Kome je namenjen ovaj tretman?

Ovoj proceduri uglavnom se prepuštaju žene koje:

  • ne žele da nose ekstenzije
  • ne vole efekat veštačkih trepavica
  • nisu zadovoljne svojim prirodnim trepavicama ( bilo da je u pitanju boja, gustina ili dužina)
  • imaju spuštene kapke
  • damama koje su skinule ekstenzije i žele svoje prirodne trepavice da oporave

Kako se izvodi podizanje trepavica na ovaj način?

Ono što vas sigurno zanima jeste kako se radi lash lifting!

Za to je potrebna određena oprema.

Prvo, trepavice se zalepe na silikonski štit. Nakon čišćenja trepavica i odvajanja donjih trepavica od vrha, silikonski štit se zagladi na koži pomoću nežnog lepka (slično lepku koji se koristi za nanošenje lažnih trepavica).

Lepak se nanosi i na vrh trepavica, zatim se trepavice češljaju prema gore kako bi poprimile oblik.

Ovde se primenjuje rastvor za omekšavanje trepavica. On slično deluje kao keratin za kosu, ali se sastoji od organskih jedinjenja tioglikolne kiseline i emakola za razdvajanje i omekšavanje trepavica kako bi se odredio određeni oblik trepavica. Keratin za trepavice je mnogo drugačije strukture od keratina za kosu i to ne treba da mešamo. Ovo jedinjenje u sebi sadrži ulje jojobe, argana, a ima i aminokiselina i proteina. Svi sastojci imaju cilj da nahrane i da ojačaju trepavice. 

 Losion se ostavlja šest do 12 minuta. Zatim se nanosi rastvor za podešavanje trepavica i na kraju ulje.

Ono što je nama važno jeste da su svi sastojci bezbedni, ali je jako važno da napomenete ukoliko imate probleme sa očima. Pošto je tretman relativno nov, niko ne može da vam garantuje da niste alergični na neke od sastojaka. Kao što se dešavalo ženama da imaju iritaciju od lepka, kada je nadogradnja trepavica u pitanju, tako i ovde postoji određeni rizik.

Najbolje bi bilo da porazgovarate sa osobom koja radi  tretman, jer sigurna sam da ima i pozitivnih i negativnih iskustava. Važno je da budete iskreni i da ne rizikujete ukoliko su vaše oči sklone iritacijama. U tom slučaju, najbolje je da trepavice produžavate na prirodan način. Jedan od boljih načina za produženje trepavica jeste upotreba ricinusovog ulja.

Koliko traju efekti lash lift tretmana?

Rezultat traje od 6 do 8 nedelja, u zavisnosti od brzine rasta, što je, priznaćemo, najduže od svih postojećih tretmana.

Nekim ženama biće ranije potrebna korekcija, nekima će trajati i duže, to samo zavisi samo od ciklusa rasta trepavica.

 Mnoge zanima da li se može stavljati maskara u međuvremenu.

Može, ali i ne mora. Možete se ponašati normalno. Nemate ograničenja kao što imate kod nadogradnje . Možete slobodno da koristite maskaru, ali morate da sačekate da prođe 24 sata od tretmana. Baš posle ovog tretmana, mnoge žene odustanu od maskare, jer im nije potrebna.

Možete da se šminkate kako god želite i možete da skidate senku i ajlajner na način na koji ste to radili i do sada. Ništa se ne menja, osim što su vam trepavice duže i izvijenije.

Ta promena može da vam donese samo pozitivne stvarič

Lash Lift i bojenje trepavica

 Ono što se dodatno radi  uz ovu uslugu (ali i ne mora) jeste farbanje trepavica. Veliki je problem kada produžite trepavice, a one ostanu svetlee. Cilj su nam duge, guste i tamne trepavice. Ako imate svetlije trepavice, svideće vam se ideja da ih potamnite, a onda da uradite njihovo podizanje. Ovaj spoj daće vašim trepavicama spektakularan izgled.

Efekat trajanja farbanja trepavica traje do 6 nedelja, tako da možete da očekujete da ćete Lash Lift i farbanje trepavica raditi zajedno. To nije loša ideja, ali može da bude skupa , zato se dobro raspitajte pre nego što uradite tretman, jer ćete verovatno i u budućnosti morati da radite sve ovo.

Zapravo, nećete morati, ali će vam se svideti! Ko još ne želi duge i lepe trepavice koje će naglasiti oči i učiniti da izgledamo atraktivno i mlado!?

Mnoge žene rade tretmane trepavica kako bi naglasile prednosti na svom licu, ali i kako bi skrenule pogled sa mana. Kao najveće mane, uvek se navode bore i podočnjaci. Ipak, ne treba to mnogo da vas brine. Postoji mnogo načina da izbrišete bore i podočnjake sa lica na prirodan način. Sa druge strane, ovo je odličan način da izgledom očiju budu zadovoljni i oni koji imaju spušteni kapak.

Podizanje i botoks trepavica

 Lash lift zajedno sa botoksom za trepavice daje sjajne rezultate. Ovaj tretman se radi tako što se na kraju dodaje botoks, koji ima ulogu da jača trepavice. Razlike su male, ali botoks čini da trepavice budu još izraženije. Ni sa jednim ni sa drugim tretmanom ne možete pogrešiti. Naravno, to nije onaj botoks koji se ubrizgava u lice protiv bora. Reč je o sasvim drugim, negujućim sastojcima čiji je cilj da održe lep izgled i vitalnost trepavica.

lash lift tretman procedura

Nega trepavica nakon tretmana

Ono na šta treba da pazite prvih 24h posle tretmana jeste da ne kvasite trepavice, da ne idete u solarijum ili saunu. Posle toga, možete sve ovo.

Vodite računa o sredstvima za skidanje šminke i negu kože oko očiju. Neka budu na bazi vode, a ne na bazi ulja, kako bi efekat duže trajao,

Uvek  možete da poradite na nezi trepavica, jer ona je osnov svega, a ovakvi tretmani su samo korekcije. Nabavite dobar hranljivi serum za trepavice i obrve i negujte ih. Verujte, videćete razliku pa vam tretman možda neće ni trebati.

Cena Lash lift tretmana i iskustva

 Cene ovog tretmana baš variraju. Možete da ga uradite po ceni od 1500 dinara, a isti može koštati i 4000, 5000 dinara. Sve zavisi od lokala i grada, ali svakako savetujemo da birate proverene salone. U prevodu, nemojte da gledate samo cenovnik. Potražite iskustva, reference, na kraju krajeva pogledajte šta kaže galerija radova pre i posle.

Ako prosečno platite 2000 dinara za Lash Lift, onda ste uštedeli, s obzirom da je nadogradnja trepavica dosta skuplja i kraće traje u odnosu na Lash Lift. Ovaj tretman ima svojih prednosti i to treba da iskoristite.

 Kaća nam je ispričala njeno iskustvo sa lash lift tretmanom.

“Moje trepavice su bile baš oštećene. Priznajem, često sam radila nadogradnju i retko kad sam pravila pauzu. Posle dve godine sa ekstenzijama, oči su mi se umorile. Osetila sam kako mi ekstenzije jako smetaju. Kad sam odlučila da ih skinem, ono što sam videla, nije mi se svidelo.

Mnoge trepavice su mi faille, a neke su bile toliko kratke da nisam mogla njihovo stanje da poboljšam ni najboljom maskarom.

Čula sam za lash lift, ali nisam bila sigurna da je to baš tako dobro. Kada se pojave novi tretmani, uglavnom se komentariše da se ne zna koji se to sastojci nalaze u njemu, da li su bezbedni za oči… Ipak, morala sam da uradim nešto sa svojim trepavicama jer su užasno izgledale.

Postupak je bezbedan i on stvarno neguje trepavice na pravi način. Tretman traje sat vremena, a pravi efekti vide se sutradan, kad trepavice prirodno legnu. Oduševljena sam! Traje mi po dva meseca, a što je najvažnije, moje trepavice su porasle i sada izgledaju gusto i izjednačene su. Ovo je za mene bila pametna odluka.”

Lash Lift je jedan od onih tretmana koji olakšavaju život. Svideće vam se što ujedno neguje i podstiče trepavice da budu lepše i gušće. Jeste li ga probale? 

Podelilte sa nama vaša iskustva u komentaru.