Izaberite najbolje sredstvo za skidanje šminke

Izaberite najbolje sredstvo za skidanje šminke

Autor:

Kako da odaberete najbolje sredstvo za skidanje šminke i kako ćete ga pravilno koristiti ? Detaljan vodič smo spremili samo za vas.

Došli ste iz super provoda, lepo ste se proveli, puni ste utisaka i sada jedva čekate da se ušuškate u svoj krevet. Već je kasno, spava vam se, i samo imate snage da se presvučete.

Prva greška. To nemojte nikada sebi da dozvolite.

Koliko god da ste umorni i pospani, šminku mora da skidate, jer u suprotnom svom licu možete naneti više štete.

“Ali, to je samo jedna noć”, možda ćete reći sebi u brk. Ni jedna. Krenućete sa jednom, pa će onda da usledi još jedna noć, i tako redom. Prava dama ne sme da dozvoli da u krevet odlazi sa šminkom.

Ovde ne pričamo o tome što će se vaša šminka razmazati tokom noći, ili što će ostati tragovi na vašoj jastučnci, već što će se na vašem licu vrlo brzo stvoriti bubuljice i mitiseri. Osim toga, koža koja nije čista, brže stari.

Skidanje šminke je neizostavan deo vaše nege lica. Iz tog razloga veoma je važno da imate kvalitetno sredstvo za skidanje šminke.

Postoji veliki broj dostupnih proizvoda na našem tržištu koji treba pre svega da budu adekvatni za vaš tip kože, ili s druge strane, ukoliko više verujete prirodi i njenim dobrobitima, možete i sami napraviti svoje omiljeno i najbolje sredstvo za skidanje šminke.

Ovo je jako važno da znate, da ne biste posle tražili načine kako skinuti bubuljice. Ukoliko ih već imate, onda nije loše da pročitate Ninino iskustvo i sazanate kako se ona rešila bubuljica i masne kože lica. Sada joj je lice savršeno čisto. O čemu se radi, šta je koristila i čime je čistila lice od šminke – saznaćete na ovom linku: https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

Da vidimo, koja su to najbolja sredstva za skidanje šminke, kako ih možete koristiti i kako možete eksperimeintisati u vašoj kuhinji.

Zašto je važno skidanje šminke?

Skidanje šminke je prvi korak u vašem večernjem ritualu nege kože. Neophodno je da vrlo detaljno očistite vaše lice, ne samo od šminke, već od svih nakupljenih nečistoća kojima ste bili izloženi tokom dana.

Ukoliko preskočite ovaj korak, jasno vam je koliko prljavštine ostaje na vašem licu, i na koji način sami štetite svojoj koži.

Vaša koža  ima određeni ritam, baš kao i celo telo. To znači da je za vašu kožu noć najvažnija. Noć je vreme kada se vaša koža obnavlja, dok taj proces neće biti moguć ukoliko je šminka na vašem licu. Šminka na vašem licu noću će još više oštetiti vašu kožu.

U vašem noćnom ormariću, pored noćne kreme, morate uvek imati sredstvo za skidanje šminke, i ne smete da dozvolite da bez njega ostanete u bilo kom trenutku.

Mnoge žene olako shvataju skidanje šminke. “Ma samo sam stavila maskaru, nije to ništa”. Ok, ali ajde da vidimo kako maskara može da vam napravi problem. Zamislite samo čestice maskare koje celu noć iritiraju vaše oči. I ? Nemojte se začuditi ako dođe do infekcije, ili čak konjuktivitisa.

Sada vam je sasvim jasno da se ovaj korak ne sme nikako preskakati, koliko god da ste umorni – pa da vidimo kako to najbolje i da uradite.

Kako skinuti šminku sa lica

Kada je skidanje šminke u pitanju, postoji tačan način kako ćete pravilno skinuti vašu šminku. Kao što smo u uvodu rekli, postoje sredstva za skidanje šminke, tzv.mleko za skidanje šminke, losion za lice, koji ćete koristiti tako što sadržaj sipate na tufer i blagim pokretima trljate oko očiju i tako redom po celom licu.

S druge strane, veliki beauty proizvođači otišli su i korak napred, pa su napravili i rukavicu za skidanje šminke, koja je možda za neke jednostavnija za korišćenje ili maramice za skidanje šminke.

Koje god sredstvo za skidanje šminke da odaberete uvek treba da ga imate u svom noćnom ormariću.

Kako pravilno koristiti sredstvo za skidanje šminke

Nanesite malo sredstva za skidanje šminke na suvu kožu. Koristite kružne pokrete kako biste raširili po celom licu. Dobro zavežite kosu pre nego krenete da nanosite sredstvo da vam se dlake ne bi lepile po licu.

Izaberite blago ulje za čišćenje ili mleko za skidanje šminke ili koristite  kokosovo ulje. Koristite tufer ili vatu kako je vama lakše. Pazite dobro da razmažete sadržaj po celom licu.

Na kraju, umijte se mlakom vodom i dobro isperite sredstvo za skidanje šminke.

Kada skidate karmin sa vaših usana, možete koristiti vazelin koji ćete namazati prstima celom dužinom usana. Sačekajte pet minuta, dok vazelin istopi ulje sa vašeg karmina, i skinite tuferom. Tufer nemojte trljati, kako biste razmazali karmin po vašem licu, već samo jednim pokretom uklonite karmin.

Ponovite ukoliko je potrebno, ako ostane još ruža na ustima. Nakon toga, isperite mlakom vodom.

sredstvo za skidanje sminke

Skidanje šminke za oči

Kada koristite sredstvo za skidanje šminke sa očiju, trebalo bi da bude na bazi ulja, pogotovo ukoliko ste koristili vodootpornu maskaru. Takvo sredstvo za skidanje šminke će otopiti vodootpornu maskaru tako da ne morate da trljate i razmazujete šminku oko očiju.

Jednostavno nanesite sredstvo za čišćenje lica na tufer ili na vatu, i nanesite na zatvoreno oko, i držite oko 20 sekundi. Nakon ovog vremena jednim pokretom skinite tufer sa oka.

Ukoliko se na očima još uvek nalazi senka ili niste dobro očistili kreon, slobodno ponovite postupak, sve dok šminka ne bude u potpunosti očišćena sa vašeg lica.

Ovaj postupak ćete možda ponoviti više puta, jer šminka za oči može da bude posebno teška i da se baš iz tog razloga i sporije i teže skida.

Kada skinete svu šminku sa očiju, umijte se i stavite svoju omiljenu kremu za bore na licu, i posebno bore oko očiju.

Vaša koža mora da bude skroz čista kada stavljate kreme za lice.

Kako skinuti vodootpornu maskaru

Vodootporna maskara kao epohalno otkriće koje su sve žene iščekivale, jer konačno ništa se neće pomeriti sa lica. Super, ali dolazi trenutak kada je treba skinuti sa lica. Kako to učiniti?

Evo prilike da konačno saznate na koji način pravilno da skinete vodootpornu maskaru sa lica i da nema onog besumočnog trljanja očiju, razmazivanja i grubih pokreta. Da ne biste pri ovim pokretima još i ostali bez trepavica, važno je da znate na koji način se pravilno skida vodootporna maskara.

Prvo pravilo je da se ova maskara ne skida vodom. Potrebno vam je posebno mleko koje sadrži i vodenu i uljanu komponentu. Malo mleka ćete sipati na tufer, nežno prisloniti na vaš kapak, koji je zatvoren, naravno, i ostaviti nekoliko sekundi, kako bi  aktivni sastojci sredstva za skidanje šminke istopili maskaru. Nakon par sekundi, jednim potezom skidate vodootpornu maskaru sa očiju.

Na kraju se umite, obrišite nežno vase lice, ne grubim pokretima i nanesite noćnu kremu. Sada znate kako se pravilno skida vodootporna maskara.

Mleko za skidanje šminke

Najčešće korišćeno sredstvo za skidanje šminke jeste mleko. Kada kupujete mleko za lice, treba da birate mleko koje je specijalno kreirano za vaš tip kože. To vam je isto, kao i kada birate hidratantnu kremu za lice. Sadržaj mleka za skidanje šminke, nije isti za suvu, kao za masnu kožu lica.

Svako mleko za skidanje šminke ima jasnu funkciju, a to je da temeljno skida šminku sa vašeg lica i da ne ostavlja nikakve tragove. Mleko za skidanje šminke treba u isto vreme da neguje vašu kožu i da koža nakon korišćenja bude mekana i nežna na dodir.

Mleko za skidanje šminke se koristi vrlo jednostavno. Na tufer ili komad vate, u zavisnosti šta imate kod kuće, sipajte malo mleka i nežno prelazite preko celog lica. U isto vreme ova sredstva za čišćenje lica su blaga, tako da možete sa njim skidati i šminku sa očiju.

skidanje sminke

Rukavica za skidanje šminke

Rukavica za skidanje šminke je jedan od boljih načina skidanje šminke sa lica. Najpoznatija je i sigurno ste čuli za nju Božen rukavica, a možda ste imali i prilike da je koristite.

Prednost rukavice za skidanje šminke se ogleda pre svega u njenoj nežnoj tkanini, koja ne iritira kožu i ne ostavlja crvenilo nakon korišćenja. S druge strane, ukoliko imate bubuljice na licu, rukavica je možda i najbolje rešenje, jer u suprotnom možda će vam sastojci mleka za skidanje šminke još više upaliti vaše bubuljice. Za bubuljice ćete koristiti kreme koje su kreirane na prirodnoj bazi, i koje će vam veoma efikasno rešiti problem bubuljica.

Rukavicom prelazite nežno preko lica i skidate svu šminku sa lica, u bukvalno jednom potezu.

Srebrna rukavica za skidanje šminke

Srebrna rukavica može da se koristi kao jedna od alternativa mleku za čišćenje lica. Naziv srebrna rukavica ima razloga zašto je takav. Primena nanotehnologije u službi lepote, omogućila je integrisanje jona srebra u srebrnu rukavicu, tj, u tkaninu. Značaj je ogroman, jer je prirodna sposobnost srebra da uništava bakterije, i ne dozvoljava da ostanu na samoj tkanini.

Kada očistite temeljno vaše lice uz pomoć srebrne tkanine, koža će vam biti sjajna i čista, a takva koža sporije stari. Dakle, ukoliko uklonite dobro sve tragove šminke sa lica, direktno pomažete vašoj koži da sporije stari, a samim tim odlažete pojavu bora na vašem licu.

Nakon korišćenja srebrne rukavice za lice, možete naneti vašu omiljenu kremu protiv bora, i na taj način ste sasvim sigurni da ste usporili proces starenja lica.

Srebrna rukavica ima niz prednosti, i to: veoma lako i brzo uklanja šminku, možete da je koristite i kod skidanja vodootporne maskare, kao i ajlajnera, lako se održava i neće da iritira vašu kožu.

Kako koristiti srebrnu rukavicu

Nakvasite rukavicu vodom, stavite je na dlan i sasvim lagano, kružnim pokretima skidajte šminku sa vašeg lica. Posle upotrebe srebrne rukavice, operite ja sapunom u mlakoj vodi i ostavite da se rukavica osuši. Jednom mesečno perite rukavicu u vreloj vodi, da bi se mikrovlakna revitalizovala.

Micelarna voda za skidanje šminke

Micelarna voda se razlikuje od drugih sredstava za skidanje šminke. U sastav micelarne vode ulaze: voda, micele i glicerin. Preporučuje se kod svih tipova koža i u tome se ogleda njena najveća prednost. Male čestice micele kao magnet privlaće sve nečistoće sa kože. Laganim čišćenjem lica nežno skidate svu šminku sa lica, kao  i višak sebuma.

Nakon micelarne vode, vaša koža ostaje nežna i mekana. Micelarna voda za skidanje šminke se koristi vrlo jednostavno, tako što ćete sipati određenu količinu na tufer i prelaziti nežno preko lica. Koristite je i za oči i usne.

Maramica za skidanje šminke

Sigurno ste barem jednom u životu koristili maramice za skidanje šminke. Maramice mogu da vam posluže kao alternativa, ukoliko nemate previše jaku šminku na vašem licu.

Međutim, može da se desi da maramice previše iritiraju vašu kožu, pa ih nećete koristiti često. Iz tog razloga se preporučuju bebi maramice, jer nisu toliko agresivne posebno za osetljivu kožu lica.

Dakle, jasno vam je da ukoliko odgovaraju bebama, biće dobre i za vas.  Maramice su veoma praktične, obzirom da ih uvek možete nositi sa sobom i koristiti dok ste na putovanju ili ste često odsutni od kuće.

Bebi ulje za skidanje šminke

Bebi ulje je jednostavno za korišćenje. Malo ćete nakapati sadržaj na tufer i blagim pokretima po licu, skidati šminku. Na kraju se vrlo lako ispira vodom.

Prirodno sredstvo za skidanje šminke

Priroda nam i ovog puta nudi rešenje. Toliko toga se već nalazi u vašoj kuhinji, a da niste ni slutali da pola tih stvari možete koristiti kao sredstvo za skidanje šminke. Pa da vidimo samo neka od najboljih rešenja za vas.

Mleko za skidanje šminke

Pomešajte mleko sa nekoliko kapi slatkog bademovog  ulja  i dobićete savršeno sredstvo za skidanje šminke. Nanesite smesu na lice sa pamučnim tuferom, isperite lice vodom i uživajte u čistom licu. Sada možete u krevet.

Krastavci kao sredstvo za skidanje šminke

Usitnite dobro krastavac ili ga ispasirajte u mikseru. Dodajte malo nekog ulja, najbolje da bude maslinovo ulje, ali vi možete koristiti i neko drugo ukoliko to želite i dobili ste sredstvo za skidanje šminke. Nikada lakše, zar ne?

Oduševićete se kada vidite kojom brzinom i koliko efikasno krastavac skida šminku sa vašeg lica.  Krastavci takođe imaju moćne antioksidanse koji vam pomažu kod smanjenja iritacije, tako da ćete biti impresionirani koliko dobro ova mešavina suzbija upalu na koži koja je sklona aknama.

Kokosovo ulje za skidanje šminke

Kokosovo ulje će razbiti vašu tvrdokornu, vodootpornu šminku bez imalo trljanja i brisanja vašeg lica. Osim toga, poznato je kao dobra krema za hidrataciju.

Kokosovo ulje kao sredstvo za skidanje šminke koristićete vrlo jednostavno. Sipajte ulje na pamučne tufere i nežnim kružnim pokretima razmazujte po licu.

Nakon što ste uklonili svu šminku  sa lica koristeći ovu metodu, operite lice sa sapunom.

Soda bikarbona i med

Kombinacija soda bikarbone i meda čini savršenu kombinaciju i može se reći da je najbolje sredstvo za skidanje šminke. Stavite malo meda na tkaninu, a zatim dodajte soda bikarbonu. Nežno razmazujte po licu, a primetićete kako će vam soda bikarbona u isto vreme pružiti fantastičan piling. Ovaj tretman primenite za skidanje šminke sa lica, izbegavajte deo oko očiju.

Na kraju dobro se umijte.

Skidanje šminke pre spavanja ne mora uvek da bude mučan proces za vas. Kada shvatite da je skidanje šminke zapravo jedan od koraka ka vašem lepom, zdravom i sjajnom licu, onda ćete uvek pored svog kreveta držati kokosovo ulje ili neku rukavicu za skidanje šminke.