Isprobajte fitopiling lica! Evo kako obnavlja kožu!

Isprobajte fitopiling lica! Evo kako obnavlja kožu!

Ako vam koža lica deluje umorno i beživotno, vreme je za fitopiling lica. Saznajte šta može da vam pruži terapeutski biljni piling i zašto ga žene vole.

Često nam se dešava da nam koža lica deluje sivo i bez sjaja. Ponekad nemamo energije da završimo sve dnevne obaveze i to se vidi na našoj koži, taj nedostatak vremena da sve stavimo na svoje mesto.

Pored umora, našu kožu može da iscrpi izuzetno duga hladnoća ili pak vrelo leto. Znači, ne samo starenje, već spoljašnji uticaj u vidu vetra, mraza ili sunca, ostavljaju tragove na licu.  Može doći do perutanja , suve kože, pega, fleka, raznih vrsta keratoza i benignih melanoma, koje treba tretirati i otklanjati ( još bolje, sprečiti da se uopšte pojave).

Tu je i neadekvatna higijena. Dešava se da nemamo ponekad vremena da kvalitetno očistimo lice ili da ga nahranimo maskama i kremama. Ponekad nas taj nedostatak higijene skupo košta. Dolazi do raznih vrsta iritacija, toliko toga može da nas muči.

I na kraju (a uvek prvo) starenje kože. Pojava prvih bora, gubitak elastičnosti i vlažnosti kože. Kada počnu da se pojavljuju prvi znaci starenja, onda moramo brzo reagovati. Tada i jeste vreme da, pored kućne nege, počnete da uvodite i stručniju negu, a jedan od onih tretmana koji svakako treba probati je i fitopling lica odnosno  terapeutski biljni piling.

Šta je fitopiling lica i kako se izvodi?

Ovo je posebna vrsta tretmana i, ako krenemo od samog naziva, on u sebi sadrži reč piling, koji podrazumeva određeno grebanje i ljuštenje kože površinskog sloja kože.

terapeutski biljni piling

Pogledajte kako možete sami napraviti dobre prirodne pilinge za lice.

Dakle, to je poseban tretman prirodnim, biološki aktivnim sastojcima, vrlo efikasnim i bezbednim, kojima se ljušti površinski sloj kože i potkožnog tkiva. U malo slobodnijoj interpretaciji, to je tretman, koji, poput svakog drugog pilinga ljušti i obnavlja kožu, samo što je njegovo dejstvo malo jače i intenzivnije od uobičajenih pilinga na koje smo navikli, na primer enzimski piling.

Jače dejstvo ima upravo zbog toga što ima uticaja na sve slojeve kože, njegovi biljni sastojci prodiru u dublje slojeve epiderma i utiču na to da koža bude obnovljena i sjajna. To brzo perutanje površinskog sloja kože utiče na njen metabolizam , podstičući je da bude elastičnija.

Izvodi se u kozmetičkim salonima, posebnim sastojcima koji su veoma prirodni i apsolutno neštodljivi. Obično su to specijalno obradjeni fitoplansktoni,  morske i slatkovodne alge,  lekovito kao što su neven, hajdučka trava, bokvica. Oni  ne izazivaju traumiranje kože niti bilo koju drugu vrstu neprijatnosti i komplikacije, a rezultati su vidljivi odmah posle prvog tretmana, što je izuzetno važno.

Kada se nanesu sastojci, koji su uglavnom zelenkaste boje, na lice, oni kao da malo bockaju kožu. Pošto se skinu sa lica, osećaj  blagog bockanja i peckanja ostaje, naročito na dodir.

  • Prvog dana je koža potpuno crvena.
  • U narednih 24-48 sati dobije boju, kao da ste preplanuli.
  • Nakon 72 sata i stvori se jedan sloj, koji se skori i onda potpuno oljušti. Koža lica vam se potpuno podmladi, takoreći, izađe nova.
  • Nakon četvrtog dana počinje zapravo regeneracija kože.

Zvuči veoma zanimljivo, zar ne?

Međutim, mana fitopilinga se povrmeno koristi. Helena je takođe  otkrila revolucionarno rešenje za kožu lica.  Bez ljuštenja i perutanja koje njenoj koži ne prija, ali sa biljkama. Njeno lice se nakon par nedelja podmladilo, a da pri tom nije imala periode perutanja koji, priznaćete, ne izgledaju lepo. O čemu se radi i kako i vi možete podmladiti lice? Saznajte iz njene lične priče na ovom linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Ako vam perutanje kože ne smeta, onda čitajte dalje zašto žene obožavaju ovaj tretman.

Kome je namenjen fitopiling lica?

Ovaj tretman je namenjen velikom broju korisnika i korisnica.

Pre svega, onima koji muče muku sa borama i flekama na licu, zato što se ubrzano koža ljušti i obnavlja, samim tim i izbija na površinu mlađa koža koja je zategnutija i bez mane.

Takođe je ovaj tretman pogodan i za sve one koji imaju ožiljke od bubuljica jer se tim čestim obnavljanjima kože smanjuju brazde koje su se na koži nalazile pre toga. Možda ne može baš doći do njihovog potpunog uklanjanja, ali do smanjivanja ožiljaka, svakako.

Hiperkeratoze, poznatije kao zadebljanja kože, takođe se veoma efikasno otklanjaju ovim tretmanom, opet logično, zato što se skidanjem slojeva kože, skida i zadebljanje koje je suvišno. Isti je slučaj i sa hiperpigmentacijama. Može se desiti da potpuno nestanu sve fleke koje imate na licu, zahvaljujući ovom tretmanu.

Masna koža  sklona proširenim porama biće u potpunosti sanirana tako što se na ovaj način uklanja višak sebuma koji se u koži proizvodi, pa dolazi do normalizacije stanja.

Zavirite i pronađite koje su najefikasnije maske za masnu kožu lica.

Šta se zapravo dešava tokom tretmana?

Obnavljanjem kože, njenim čestim ljuštenjima i pojavom mlade kože, postiže se objavljanje turgora odnosno elastičnosti, samim tim je i efekat bolji.

Koža deluje zategnuto i sveže, toliko da ćete poželeti da ovaj tretman radite svakog dana.

To, naravno, nije moguće, zbog specifičnosti „oporavka” koji vaša koža mora da prođe i specifičnosti produženog trajanja tretmana ( i do 96 sati posle). Ipak, ako želite svakodnevnu negu, a znamo da su upornost i redovnost ključni sastojci uspeha, onda nabavite neku kremu za bore na biljnoj bazi.

Fitopiling maska

Fitopiling maska ili fitomineralna maska predstavlja nadograđenu formulu fitopilinga lica. Obogaćena je magnezijumom, cink-oksidom i umirujućim biljkama i predstavlja delikatnu varijantu ovog tretmana koji se može praktikovati u pojedinim salonima lepote.

Ova maska, inače jača po sastavu, namenjena je baš za lečenje akni i bubuljica jer njenim korišćenjem dolazi do normalizacije rada lojnih žlezda, eliminacije štetnih materija i toksina. Ona normalizuje masnu kožu, koja je po pravilu sklona aknama i bubuljicama i pomaže joj da uspostavi normalnu vlažnost.

Pored pomenutih ekstra sastojaka, sadrži i uobičajene, kao što su morske alge, ekstrat mente, žalfiju, kao i kinesku zelenu glinu. Dubinski čisti i hidrira, ne ostavljajući masnu završnicu. Radi po principu ljušćenja kože, kao što je slučaj i sa običnim fitopilingom lica.

Pored toga što se primenjuje u pojedinim salonima lepote, nju možete i kupiti u bolje opremljenim kozmetičkim radnjama, kao i na sajmu kozmetike. Ako vam se sve ovo dopalo i ako smatrate da je vašoj koži neophodna ovakva nega, samo napred!

Jedna od najpoznatijih marki ove fitopiling maske je fitopiling Lacrima koja se upotrebljava kao prah, dobijen mlevenjem sunđera. Njena glavna karakteristika je ta što pojačava prirodno napajanje ćelija kože kiseonikom, tako da je jedan od najboljih kiseonik tretmana.

fitopiling maska

Na sledećem linku saznajte nešto više o tretmanu aktivnim kiseonikom.

Lacrima fitopiling pomaže zarastanju ožiljaka i jačanju prirodnih barijera kože, na taj način čineći da se koža sama bolje i efikasnije štiti. Stimuliše se i pojačana sinteza kolagena za koji znamo da je najvažniji činilac za podmlađivanje naše kože.

Treba napomenuti da je ovaj tretman izuzetno dobar za detoksikaciju kože, ali od vas u mnogome zavisi da li će ovaj tretman imati svoj pun efekat jer on iziskuje pripremu pre tretmana i negu posle, što može biti od krucijalnog značaja.

Zato je važno da se informišete o svemu što ovakav tretman obuhvata, upravo jer imamo individualne razlike kože, kao i razlike u samom našem uticaju na tretman i održavanje rezultata.

Kaktus piling – šta je sad to?

Kaktus piling je drugi naziv za fitopiling, a objasnićemo vam malo detaljnije zašto je to tako

Naime, prilikom nanošenja smese za ovaj tretman, osetićete da vas nešto bocka. Pretpostavljate da taj bol možete uporediti sa ubodom iglica kaktusa, otuda naziv. Dakle, imate osećaj bockanja iglica koji nije jak, ne bojte se, nešto poput trnaca koji prolaze kroz telo.

To se dešava jer aktivni sastojci prodiru u dublje slojeve kože, zagrevaju je, šire krvne sudove, zato koža u isto vreme i pocrveni. Kada vam skinu smesu sa lica, bčak  na dodir ume da bude i jači intenzitet. Kada to osetite, znači da piling deluje i da se dešava ono što treba.

Posle toga nastupa osećaj zategnutosti kože, svi nepotrebni sastojci sakupljaju se na površini, taj površinski sloj puca i kruni se, to jest peruta. Tada osećaj peckanja kaktusa prestaje i onda se koža oljušti, posle čega izbija nova.

Rezultati pre i posle fitopilinga lica

Ono što treba da znate pre nego što se odlučite na sve ovo, to je da ćete pretrpeti ovu minimalnu bol opisanu u prethodnom poglavlju, ali i da ćete morati bar 4-5 dana da posvetite ovom tretmanu, pošto nećete moći odmah posle da izlazite iz kuće ili da planirate neku manifestaciju ili aktivnost. I na to morate biti spremni.

Ali, što se tiče benefita, oni su brojni.

Od meke i nežne kože lica, do manje vidljivosti bora, preko sređivanja kože koja je bila oštećena aknama i bubuljicama, odnosno, kože sa ožiljcima.

Kao što je već bilo reči, tu je i sređivanje zadebljanja i perutanja kože usled raznih kožnih oboljenja. Tako da je pokriven i taj deo.

Iskustva sa fitopilingom lica

Prenećemo vam neka od iskustava koje su naše, pre svega čitateljke podelile sa nama, a tiču se fitopilinga lica. Naime fitopiling lica se pojavio kao tretman i koristi se od pre 5-6 godina, ali i dalje nije dostupan u velikom broju gradova i privilegija je nevelikog broja korisnica.

Mirdita kaže da je imala elikih problema sa flekama od cističnih akni i da ju je muka naterala da, između ostalog proba i fitopiling lica. Posle dva tretmana uočila je promene na svojoj koži i planira da uradi bar još tri, pošto je u nekom salonu na promociji dobila pet tretmana po sniženoj ceni.

Sara opisuje ovo kao negativno iskustvo koje nije odlučila da ponovi, pre svega zato što je bilo neprijatno i na momente bolno. Kako je sve individualno, tako osobe sa malo osetljivijom kožom mogu burno da reaguju na ovaj tretman. Lice joj je bilo crveno duže od 24 sata , a iako je dobila potvrdu od dermatologa da je to normalna reakcija na tretman, pošto nismo svi isti, odlučila je da ga ipak više nikada ne ponovi.

Inače se dešava da žene budu zaplašene time što im lice, što bismo narodski rekli, bukne, tako da su skeptične prilikom svakog drugog tretmana.

Sneža je veoma zadovoljna jer smatra da, kada joj se lice proljušti, ono se posle toga podmladi i zapaža da može da prođe i do nekoliko meseci od tretmana, a da joj koža bude blistava i mladolika. Naravno, ona se trudi da ponavlja seanse u razumnim razmacima, obezbeđujući na taj način stalno dobre efekte.

Maja je, kaže, takođe zbog bubuljica počela da upražnjava fitopiling, ali da ni posle 12 seansi lice i dalje nije čisto. Pri tom, obećano joj je u salonu da će proces regeneracije da teče mnogo brže. Tako da je, kaže, ekonomski, što se nje tiče, tretman neisplativ. Nije da nema pomaka, ali on nije srazmeran posvećenom vremenu i uloženom novcu.

Vesna kaže da je njena, sada već zrela koža, u šezdesetim godinama, mnogo mladolikija i da joj poznanici ne bi dali ni pedeset. To je zato što već nekoliko godina unazad, pored higijenskih tretmana lica, s vremena na vreme upražnjava i fitopiling lica. To je, kaže ona, za nju bilo revolucionarno otkriće, koje joj je pomoglo da njena nega postane bolja i kvalitetnija, a ona zadovoljnija sobom. Sada izgleda sjajno, a smatra daće tako biti i u narednim godinama.

Nažalost, nijedno muško iskustvo nismo uspeli da pribavimo do objavljivanja ovog teksta, a bilo bi zanimljivo saznati kako muškarci doživljavaju fitopiling i kako njihova koža na ovaj tretman reaguje.

Cena fitopilinga lica

Kao što je slučaj sa svim tretmanima lica i tela, cena varira od mesta do mesta i od salona do salona. Tako da je cena od 1500 do 3000 dinara ona koju morate izdvojiti za ovaj tretman. Takođe zavisi od toga koji se prah upotrebljava za tretman, pa ako poželite neki kvalietniji, obogaćen vitaminima i mineralima, cena će biti bliža gornjoj.

Možete sačekati i neku akciju, pa da, recimo, kupite pet tretmana po ceni od 8000 dinara, što je povoljno, pošto pojedini saloni nude i tu opciju.

Koliko tretmana će biti, zavisi od vas. Oni se preporučuju u razmaku od po minimum dve nedelje, tako da možete vezati više tretmana ukoliko želite da se izborite sa nekim od većih problema ili da sporadično uradite po neki tretman, ako samo želite da vaše lice izgleda lepo i sveže.

Nadamo se da vam je ovaj tekst pomogao da se informišete o fitopilingu lica, prednostima i manama koje nudi i da ćete se sada, ukoliko se pojavi potreba za time, odlučiti da li ćete ga primeniti ili ne.

Važna je briga o koži, tako da, i ako se odlučite za ovaj tretman, imajte u vidu da je potrebno negovati kožu lica i na druge načine. Hidrirajte je pre svega i održavajte čistom, da bi svaki tretman imao bolji efekat.