Aktivni ugalj za lice kao super sredstvo protiv bubuljica!

Aktivni ugalj za lice kao super sredstvo protiv bubuljica!

Autor:

Želite da se rešite proširenih pora na licu i neumornih mitisera? Aktivni ugalj za lice se koristi za čišćenje i detoksifikaciju lica, a saznajte i kako!

Da li je ovo tajna za zdravo i čisto lice?

Ovaj materijal je u upotrebi od davnina a naročito u lečenju. Još je Hipokrata davao svojim pacijentima malu količinu aktivnog uglja pre 2.500 godina. Zovu ga i crna magija zbog svoje boje i lekovitih svojstava. Koristili su ga ne samo radi lečenja već i za negu kože tokom raznih tretmana i čišćenja rana.

Naučno istraživanje aktivnog uglja za lice počelo je 1785 g., kada je Lowitz otkrio adsorpciju njegovih rastvorenih supstanci. U 17.veku počeli su da ga naučno istražuju i utvrdili su da ova materijal može da zaštiti kožu od štetnih spoljašnjih i unutrašnjih faktora. Na početku 20. veka njegovi adsorpcioni mehanizmi su opisani matematički u različitim naučnim publikacijama i počinje se sve više koristiti.

U prodavnicama možete pronaći aktivni ugalj za lice  životinjskog i biljnog porekla. Životinjski je napravljen sagorevanjem životinjskih kostiju, dok se biljni dobija od drveta, kokosa, treseta ili uglja. Životinjski ugalj se više ne proizvodi, a danas se koristi ugalj od čvrstog biljnog materijala.

Aktivni ugalj ovih dana se dosta koristi u kozmetičkoj industriji.

Ova sirovina deluje kao sunđer i uklanja višak kožnog sebuma i nečistoće. Ne samo da apsorbuje, već deluje detoksično na kožu.

Koji su pozitivni efekti aktivnog uglja za lice?

 • Maske od aktivnog uglja za lice pomažu u čišćenju pora,
 • Ukljanjaju višak sebuma sa kože,
 • Smanjuju mitisere,
 • Deluje kao eksfolijans,
 • Smanjuje upalu akni i crvenilo od bubuljica
 • Smanjuje nečistoće sa kože lica i ožiljke od akni,
 • Pomaže u balansiranju masne kože,
 • Ukljanja mrtvu kožu i ostavlja je savršeno mekanom i glatkom.

Prirodi načini uklanjanja bubuljica su zaista delotvorni i pored aktivnog uglja, postoje i mnogi drugi. Jana nam je ispričala kako se ona rešila bubuljica i masne kože lica prirodnim putem i konačno uspela da očisti svoje lice i bude zadovoljna sobom. Pročitajte njeno lično iskustvo i saznajte šta je njoj pomoglo. Naći ćete ga na ovom linku: https://minutzamene.com/resenje-protiv-bubuljica-je-konacno-tu-i-brzo-deluje/

Aktivni ugalj za lice – dejstvo

Proizvodi za lice od aktivnog uglja su prilično kul. Oni su crni, zvuče potpuno naučno i usisavaju nečistoću iz vaših pora kao magnet. Ali realnost je malo složenija od toga.

On ima strukturu sličnu sunđeru sa puno rupa. Ako zumirate u aktivni ugalj, videćete da je jako oštar i ima veliku površinu. Ova gigantska površina je posebno pogodna za apsorpciju supstanci.

E sad, postoji nekoliko vrsta intermolekularnih sila – ona koja aktivira upotrebu aktivnog uglja, zove se disperziona sila. Apsolutno svaka supstanca ima disperzione sile.

Sećate li se velike površine uglja? To znači da ima puno prostora za zadržavanje svih tih supstanci. I pošto sve može da stvori disperzione sile, aktivni ugalj zapravo može da apsorbuje različite supstance, uključujući hranljive sastojke kao što su biotin i vitamin C.

Crni ugalj ne apsorbuje toksine, ali radi kroz hemijski proces adsorpcije. To je reakcija elemenata, kao i hranljivih materija, hemikalija i toksina koje se nalaze u telu.

Adsorpcija je hemijska reakcija u kojoj se elementi vezuju za površinu. Porozna površina aktivnog uglja ima negativan električni naboj koji uzrokuje da se pozitivno naelektrisani toksini i gasovi vezuju na njega.

Tretiranje lica sa aktivnim ugljem

aktivni ugalj za lice upotreba

Aktivni ugalj za čišćenje kože

Pomaže u uklanjanju bakterija, smanjenju pora i balansiranju pH nivoa kože. Njegovo antibakterijsko svojstvo može pomoći kod akni, lečenja bubuljica i sprečavanju daljeg širenja.

Maska za lice sa aktivnim ugljem za lice je odličan način da se postigne glatka koža i jasan ten. Deluje kao magnet za nečistoću na licu i koži.

Aktivni ugalj za Anti-age efekat

Aktivni ugalj apsorbuje toksine u koži, što pomaže u sprečavanju prevremenog starenja. Spada među najstarije lekov na svetu koji detoksifikuju telo – unutra i spolja. Studije su utvrdile da ovaj materijal zaustavlja mnoge promene u našim ćelijama povezanim sa starenjem. Kada se direktno nanosi na kožu, otklanja toksine i bore.

Tretiranje masne kože i akni aktivnim ugljem za lice

Za lečenje masne kože i akni, pomešajte jednu kapsulu ovog uglja sa dve kašičice aloe vera gela i stavite na lice. Ostavite da se osuši a posle isperite. Vezuje se za toksine i nečistoće koje su odgovorne za stvaranje akni.

Saznajte detaljno o upotrebi aktivnog uglja za masnu kožu lica.

Maska za lice je već vekovima deo nege lica za žene i muškarce. Pokazaćemo vam sada i  kako napraviti efikasne maske sa aktivnim ugljem za lice koje će vam doneti stvarne rezultate.

Super maska sa aktivnim ugljem za mitisere

Domaća maska za lice – zašto je preferiramo ?

Za proizvodnju maski se koriste posebni sastojci (pretežno butilen glikol) koji pomažu koži da apsorbuje više supstanci i pomogne im da prođu duboko u kožu. Ali ovo nije idealno rešenje. Naša koža dobija nekoliko sastojaka iz maske koju kupimo, ali samo nekoliko od tih aktivnih sastojaka je koži zaista potrebno.

Zašto ne biste napravili dobru i kvalitetnu masku za lice koja će vam doneti aktivne sastojke, bez hemikalija, iz udobnosti vašeg doma?  Pročitajte više o prirodnoj kozmetici  i njenim prednostima, a onda da vidimo i taj famozni recept!

Problematična koža nije karakteristična samo za pubertet kada se javljaju pubertetske bubuljice. Kako se oprostiti od mitisera jednom i zauvek?

Što se tiče nege kože lica, crni ugalj je u stanju da izvuče nečistoću i bakterije na površinu kože.

Kada se koristi u borbi protiv mitisera, aktivni ugalj za lice upija toksine, nečistoću i višak sebuma iz vaših pora. Na ovaj način, on brzo smanjuje izgled postojećih mitisera i bubuljica a time sprečava nastajanje novih mitisera na koži. Posebno je dobar za one uporne mitisere na nosu.

Jeste li čuli za onu crnu masku za lice koja uklanja nečistoću sa kože lica i rešava vas dosadnih mitisera? E pa, sa aktivnim ugljem za lice možete je napraviti sami!

Prevencija je bolja od lečenja, zato pokušajte da svom licu pružite najbolje i napravite sami masku za lice i koristite je nekoliko puta nedeljno. Ne samo da ćete ukloniti višak masti sa kože lica, već će ona postati mekana, glatka i puna energije.

Šta će vam biti potrebno za ovu masku:

 • 2 tablete crnog aktivnog uglja, ili ½ kašike praha
 • ½ kašike zelene gline
 • ½ kašike vode

Sve dobro promešajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite da deluje dok se ne osuši, oko
15-20 minuta. Zatim masku operite mlakom vodom.

Da li će mi ovo pomoći u borbi sa mitiserima?

Verujte da hoće.

Aktivni ugalj za lice i glina će sa kože povući nečistoću i ukloniti mitisere. Treba biti uporan i koristiti masku redovno. Rezultati će vas sigurno zadovoljiti.

Aktivni ugalj za lice u borbi sa bubuljicama

Koža ima funkciju izlučivanja velikog broja toksina i štetnih supstanci iz tela. Ove supstance delimično prolaze i kroz pore, uzrokujući upalu kože. Osim toga, zapaljenje se javlja i zbog upale izvodnih kanala kože ostatkom kozmetičkih preparata i raznih nečistoća koje se mešaju sa sebumom. Naravno, ovaj problem može da reši ali moramo i mi sami da budemo uporni u tome. Nikad nemojte cediti bubuljice – tako ćete samo pogoršati stanje vaše kože, što može dovesti i do upale. Ima mnogo načina kako da pomognete vašem licu.

 • 2 tablete aktivnog uglja
 • 2 kašike alove vera gela
 • Dobro promešajte
 • Nanesite na kožu lica
 • Ostavite da deluje oko 30 minuta
 • Isperite

Znamo da je aktivni ugalj crne boje, ali većinom se odmah uklanja sa većine površina. Možda je bolje da obučete neku staru majicu kada rukujete sa aktivnim ugljem za lice.Ako imate velike pore, crni ugalj može da ostane u vašim porama do 48 sati, dajući im tamniji izgled od normalnog. To nije ništa strašno i uvek će nestati, ali ipak je nešto što treba da se uzme u obzir.

Kako koristiti aktivni ugalj za cistične akne

Šta vam je potrebno za ovu masku:

 • 1 tableta aktivnog uglja
 • 2 kašike aloe vera gela
 • 2 kapi ulja čajevca
 • ½ kašike sirovog meda (ili ako ste u mogućnosti – manuka med)
 • Mala plastična posuda i kašika
 • Četkica za aplikaciju maske za lice

Sve imam spremno – šta dalje?

Sve lepo pomešajte dok se ne sjedini smeša. Nanesite na lice (pazite na deo oko očiju i same oči). Ostavite masku 10 minuta a zatim isperite toplom vodom.

Evo još nekoliko maski od aktivnog uglja za lice koje možete probati kod kuće – kombinacija ima puno, sve zavisi i od tipa kože i svojih preferenci.

Maska od aktivnog uglja i želatina

maske sa aktivnim ugljem za lice

Za pripremu ove maske od aktivnog uglja za čišćenje lica preporučuje se da se jedna čajna kašika želatina pomeša sa ugljem. Takođe se preporučuje dodavanje male količine mleka – jedna kašika.

Pomešajte sastojke- Ovakvo pripremljenu masku treba staviti u mikrotalasnu na par minuta ili u vruću vodu.

Preporučuje se korišćenje ove maske lokalno na problematičnim mestima, ali pazite da ne bude vruća.  Nakon 20 minuta masku treba isprati, ali je još bolja varijanta da je oljuštite! Skida mitisere kao magija!

Maska od aktivnog uglja i gline

Za ovu masku vam je potreban aktivni crni ugalj u prahu. Zatim ga treba pomešati sa plavom ili zelenom glinom (jedna kašika). Preporučljivo je da se ova smeša rastvori sa toplim mlekom. Nakon toga, dodajte malo želatina. Stavite u vruću vodu kako bi se smeša potpuno rastvorila.

Maska od aktivnog uglja za lice i aloe vera gela

Kupite gel od aloe vere, pomešajte ugalj u prahu (ili 2 tablete) sa 1 kašikom gela ili soka od aloe. Dobro promešajte, nanesite na kožu i isperite nakon 15 minuta.

Maska od aktivnog uglja sa eteričnim uljima

Oslobodite se dosadnih bubuljica kombinacijom eteričnih ulja sa aktivnim ugljem za lice. Šta vam je potrebno za ovu masku?

2 tablete aktivnog uglja i 1 kašika gline (crna, bela, plava ili zelena). Razblažite toplom vodom kako bi ste dobili kašu. Dodajte 1 kašiku ulja (jojoba, ulje od grožđa ili lešnika), 2 kapi ulja od eukaliptusa i 1 kap čajevca. Temeljno mešajte smešu, nanesite na kožu lica i operite posle 10-15 minuta.

Maska od aktivnog uglja i lekovitog bilja

Pomešajte 3-4 tablete aktivnog uglja i dodajte 2 kašike uvarka od lekovitog bilja (hrast, neven, kamilica). Nanesite masku na očišćenu kožu, držite 15 minuta i isperite toplom vodom.

Kao što vidimo, način pripreme nije uopšte težak, a većinu sirovina za pripremu maski od aktivnog uglja za lice imate verovatno i kod kuće. Možete uvek da pripremite neku drugu kombinaciju maske, u zavisnosti od vašeg stanja kože lica kao i od sopstvene želje.

Sapun od aktivnog uglja za lice

Da li ste znali da se aktivni ugalj za lice koristi i za izradu sapuna? O da. Znate one ručno pravljene sapune, sjajnih mirisa ali i izgleda, boja – kao male tortice. Sapun od aktivnog crnog uglja možete koristiti ne samo za pranje ruku, već i čišćenje lica sapunom.

Ovaj sapun je uglavnom namenjem za masnu, problematičnu, aknoznu ili ekcemsku kožu i pruža pouzdano rešenje.

Kao što već znamo, aktivni ugalj za lice je jedinstven po svojim prepoznatljivim efektima čišćenja i detoksifikacije. On je biljnog porekla i ima sposobnost vezivanja toksina i drugih štetnih supstanci, čime uklanja višak sebuma i nečistoću sa kože. Prolazi duboko u kožu, temeljno je čisti i detoksifikuje.

Prednosti sapuna od aktivnog uglja za lice:

 • Pogodan za svaki tip kože,
 • Daje koži sjaj i energiju time što uklanja mrtve ćelije,
 • Veoma koristan u lečenju akni,
 • Smanjuje veličinu pora,
 • Čini kožu jačom i čvršćom,
 • Sprečava prevremeno starenje (anti-age efekat).

Kao i kod maski, ima mnogo kombinacija sapuna sa aktivnim ugljem za lice (sa lavandom, glinom…). Možete ga kupiti u bilo kojoj apoteci ili drogeriji, ili napraviti sami kod kuće. Pravljenje sapuna već zahteva malo više posvećenosti kao i sirovina,ali ko zna – možda vam može biti dragocen hobi!

Prednosti i mane aktivnog crnog uglja za lice

Pri korišćenju aktivnog crnog uglja za  lice, nismo naišli na neželjene efekte. Naravno, ako je koža previše iziritirana, ili ako imate jaku upalu akni – to je već problem koji treba rešiti konsultacijom sa dermatologom. Sve ove navedene maske sa aktivnim ugljem za lice su prirodne, nisu štetne i ne sadrže nikakve hemikalije i pogodne su za korišćenje više puta nedeljno.

Kao jedina mana može da se istakne mogućnost da pore neke vreme ostanu tamnije.

Iskustva sa aktivnim ugljem za lice uglavnom su pozitivna, pa zašto da ne probate! Lice će vam biti čisto i bez suvišne masnoće koja prouzrokuje probleme u vidu bubuljica i mitisera! Dovoljan razlog da probate, zar ne?