Regenerativna krema za lice – spisak najboljih!

Regenerativna krema za lice – spisak najboljih!

Ako ste pobornik redovne nege, onda je regenerativna krema za lice nešto što morate imati . Ovo treba da ima svaka žena koja je prošla 25. godinu

Regenerativne kreme zaista pomažu da subjektivni osećaj bude bolji, ali i da lice zaista dobije neku novu energiju. Regeneracija sama po sebi podrazumeva oporavak kože od različitih stvari. Nekada je ona sama po sebi potrebna, bez obzira što koža nije doživela stres.

Šta je regenerativna krema za lice?

Regenerativna krema za lice u stvari je hranljiva krema koja svojim sastojcima doprinosi da koža bude blistavija.

Kako prepoznati da li je odgovarajuća?

To je individualno, ali su parametri jasni. Bitno je da ta krema ne zateže lice. Dakle, da osećaj posle njenog nanošenja bude odgovarajući. Sa druge strane, ne sme biti ni previše masna, kako ne bi stvarala osećaj nelagodnosti.

Potrebno je da to bude krema takve teksture da se brzo upije u kožu, a da posle toga ne proizvodi bilo koji vid neprijatnosti. Koža posle nje treba da bude meka i nežna, da bude nahranjena. Naravno, ona takođe treba da deluje na oko prijatno, baršunasto i sjajno.

Za dobru kremu nije dovoljan samo jedan od parametara. Važno je da ona izaziva dobar osećaj onome ko je koristi i da ona takođe odaje dobar osećaj onima oko nas.

Regenerativna krema takođe treba da se pobrine za neke sitne nedostatke na koži. To su na primer fine bore ili su, recimo fleke i na licu. Sposobnost regeneracije treba da dopire dotle da koža posle nje bude barem malo zaglađenija, čak i na onim mestima gde problem bilo koje vrste postoji.

Kome je namenjena regenerativna krema?

Regenerativna krema je namenjena gotovo svima.

Naravno, mladalačka koža sama po sebi je ili savršena, bez ikakvih problema, ili je puna mladalačkih bubuljica i nečistoća.  Zato mladalačka koža iziskuje neku drugu i drugačiju negu.

regenerativna krema za lice

Ipak, svi koji su prešli 25. godinu, kao što smo malopre i napomenuli, treba da vode računa o tome kakva im je koža lica, čak i ako nema vidljivih problema. Naime, koža lica treba da se neguje. Ona smam po sebi gubi elastin.

To ide sa godinama. Isprva ne primećujemo da se to dešava, a zatim smo sve svesniji i svesniji. Zato je potrebno da se sa regenerativnom kremom za lice krene još dok problema nema, kako se ne bi ni pojavili.

Takođe, regenerativna krema je namenjena i svima onima koji primećuju nekakve problemčiće na koži, a ne znaju kako da ih se reše. Ove kreme deluju na površinske probleme tako što iznedre novu, mladu kožu, koja je do tog trenutka bila pokrivena nesavršenostima.

Regenerativna krema je važan deo rutine negovanja lica i svi bi trebalo da imaju makar jednu, ako ne i više ovakvih krema, koje će pomoći da lice deluje lepše.

Naša poznata glumica Lidija Vukićević sinonim je za lepotu i mladolikost, iako je već u ozbiljnim godinama. Lidija je pronašla sredstvo za svoju kožu koje joj pomaže da održi vitalnost. A upravo to i jeste svrha korišćenja regenerativnih krema. One su tu da održe dobar tonus kože, ali i da uklone sitnije nepravilnosti. Šta je to Lidija Vukićević podelila sa nama i koja je tajna njenog mladolikog izgleda, pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/lidija-vukicevic-moja-tajna-protiv-bora/

Dakle, regenerativna krema treba svima, a evo i zašto.

Kako funkcioniše i koje sastojke može da ima?

Regenerativna krema za lice deluje tako što njeni aktivni sastojci deluju na porvšinski sloj kože, ali prodiru u dublje slojeve.

Naime, za kožu je važno da ona površinski izgleda dobro, ali to nije dovoljno. Donji delovi kože takođe treba da budu zdravi, da bi i površinski deo izgledao kako treba. Oni najčešće i iznedre probleme.

Postoji spisak sastojaka koji treba da budu u sastavu regenerativne kreme za lice. Neke od njih ćemo pomenuti jer su posebno važni.

  • Jedan od njih je kolagen. Njega ima u koži, ali se vremenom gubi i zato mora da se nadoknadi preko kreme. U kremama se nalazi kolagen koji je izvađen iz morskih riba i algi. On zadržava optimalnu vlažnost kože, onu koja je i neophodna da koža deluje blistavo. Takođe služi da zategne kožu, što je naravno potrebno kako bi se fine bore zategle.
  • Još jedan od korisnih sastojaka je neodermyl. On pomaže da sastojci dublje prodru u kožu. Sastojak koji je sličan kolagenu, ali još popularniji u poslednje vreme, pomaže da koža izgleda blistavo i sjajno.
  • Ceramidi su važni jer obnavljaju hidrolipidni sloj kože. Na taj način se površinski sloj zaglađuje i onda koža deluje lepše.
  • Nezaobilazna hijaluronska kiselina, takođe je važan sastojak koji održava vlažnost i blistavost kože. Hidrira je i čini da se površinske nesavršenosti ne vide.
  • Urea je jedan od bitnijih sastojaka jer takođe održava vlažnost kože. Čini kožu gipkijom i lepošom, zato se preporuluje kao sastojak krema.
  • Ši buter je među najpoželjnijim sastojcima svake kreme za lice, ali i za telo. On podstiče proizvodnju kolagena i elastina u koži. To je jako važno kada želimo da nam koža izgleda lepo.
  • Vitamini su takođe jedan od poželjnijih sastojaka, a zna se da su za kožu najbolji C, E, i A.

Po čemu se regenerativna krema razlikuje od drugih krema?

Regenerativne kreme se od drugih krema razlikuju po svojoj strukturi, koja je puna, do masna. Dakle, to nisu neke lagane kremice. To su kreme, koje kad namažete, imate osećaj masnoće na koži.

Taj osećaj se kod nekih krema izgubi brzo, upije se, a kod nekih se oseća dugo. Svakako, imate utisak da ste se iznegovali, da ste nešto učinili za svoje lice.

Ove kreme takođe imaju moć da „poprave stvar”. Ako ima nekih nepravilnosti na licu, one mogu popraviti stanje. Mogu učiniti da koža bude čistija, a lice blistavije. To je njihova razlika u odnosu na druge kreme.

Najbolja regenerativna krema za lice

Na tržištu ima mnogo krema, ali nisu sve regenerativne i nemaju sve moć da oporave vaše lice. Zato ćemo vas uputiti u spisak najboljih regenerativnih krema za lice, koje smo mi primetili na tržištu.

najbolja regenerativna krema

Idemo redom!

Neborela krema protiv bora i fleka

Od kreme pored učinkovitosti, zahtevamo i to da se temelji na prirodnim sastojcima. Ova krema svakako ispunjava ta očekivanja, odnosno, spada u kreme koje imaju samo prirodne sastojke. Pri tom, korisnici kažu da je njena učinkovitost bez greške.

Naime, ona sadrži već pomenuti neodermyl, sastojak koji je zaslužan za elastičnost kože i njen dobar izgled. On ima tu sposobnost da duboko prodire u kožu, pokrećući pre svega donje slojeve na regeneraciju.

I ne samo to.  Hijaluronska kiselina, ekstrati sladića, rabarbare i masline, čine da koža posle mazanja zaista blista posebnim sjajem. Otklanja ožiljke, fleke i pege, izazvane raznim spoljašnjim uticajima.

Možete je naručiti preko interneta vrlo lako, nema je po radnjama. Potražite je na neborela.com

Olival regenerativna krema

Ova regenerativna krema može se naći u u slobodnoj prodaji. Bazira se na smilju. Pomaže u otklanjanju različitih problema na koži. Pomaže u zarastanju rana. Ima i zaštitni faktor, koji je važan leti, ali i zimi, kada sunce nije previše jako.

Sadrži pored smilja i ulja nekih biljaka, kao što je neven, kamilica, malina, hajdučka trava, kakao puter, pčelinji vosak. Njeni proizvođači kažu da je spravljena po receptu naših baka.

Dr Haschuka  regenerativna krema

Krema koja se nalazi u podnaslovu namenjena je zreloj koži. Nema je po radnjama, ali je možete nabaviti online i cena joj je malo ozbiljnija, košta oko 5 000 dinara.

Ono što se nalazi u njenom sastavu je: briofilum, preslica, crvena detelina, acerolu bogatu vitaminima, a tu su i latice ruže. Formulacija joj je blago masna.

Njena uloga ogleda se u tome da starijoj koži podigne tonus i pomogne joj da bude što negovanija. Poboljšava ten i ima svojstvo da umiruje iritiranu i crvenu kožu, koja je sklona upali. Ako ste se prepoznali u bilo kojoj od ovih kategorija, onda posegnite za njom.

Placenta regenerativna krema

Regenerativna krema placenta preporučuje se osobama koje su prevalile 35. godinu, zbog svojih obnavljajućih svojstava. Mada, i oni nešto mlađi koji primećuju da su se bore i nepravilnosti pojavile na licu, takođe mogu da je koriste.

Ova krema ima u sebi demineralizovanu vodu koja vlaži kožu, a vitamini E i S hrane ćelije i poboljšavaju cirkulaciju kože.

Ova krema sprečava starenje i preterano boranje kože. Zato je potrebno da se primenjuje ujutru i uveče. Važno je da se ova krema, kao i druge, nanose na očišćeno lice, kao i na vratni deo. On se često izgubi iz vida, a važan je.

Aquabelle regenerativna krema za lice

Ova dnevna krema preporučuje se za korišćenje u svim životnim dobima. Vitamin E, ulja jojobe i avokada, čine je regenerativnom i prijatnom za kožu lica.

Njen glavni adut je ceramid, jedan od sastojaka koji smo već pomenuli, a koji je zaslužan za neutralizovanje štetnog dejstva iz spoljašnje sredine. Veoma su ozbiljna zagađenja napolju, ali istresovi koji nas iznutra muče.

To je nešto što se može ipak neutralisati odgovarajućom kozmetikom koju koristimo. Zato dnevnu kremu, i njenu važnost, nikako ne smemo zaboraviti.

Različak regenerativna krema

Za ovu kremu kažu da je lamelarne strukture. To znači da je prilagođena da prodire u duboke slojeve kože i da ih regeneriše. Pored hijaluronske kiseline, ova krema ima u sebi i hidrolat različka, ulje manga i koštica grožđa. Tu je i ekstrakt jarebike, podbela i arktičke ruže.

Kao što se može zapaziti, sastojci su prirodni i omogućavaju koži dobru negu. Oni je štite od ekstremnih uslova, kao što su kiša i vetar, ali i od upala, raznih spoljašnjih uticaja koji joj smetaju. Ovi sastojci takođe uklanjaju i znake starenja.

Zato se ova krema preporučuje osobama iznad 35. godine.

Gernetic synchro regenerativna krema za lice

Krema iz ove kolekcije koristi se u kombinaciji sa drugim kremama iz iste kolekcije. Ove kreme su hranljive i regenerativne. Masnije su, pa ih je povoljnije nanositi uveče, nego ujutru. Takođe je pogodna za suvu kožu jer je leči i oporavlja.

Namenjena je koži sa opekotinama i ima isceljujuće dejstvo. Pogodna je i za sveže ožiljke i upale na licu, al i po celom telu. Može je koristiti cela porodica, budući da nema ograničenja po pitanju godina.

Njena masnija struktura doprineće da se koža zaista oseća nahranjenom i negovanom.

Iskustva sa regenerativnim kremama

Evo nekih iskustava sa regenerativnim kremama koje smo prikupili za vas.

Danica

„Od kada sam zašla u neke ozbiljnije godine, redovno koristim regenerativne kreme. Fantastično deluju na moje bore. Masne su i oporavljaju moju suvu kožu. Ne mogu bez njih.“

Stana

„Koristila sam brojne regenerativne kreme. Nisam neko ko je pronašao jedan brend. Neke od njih su me oduševile, neke ne. Kreme sa pčelinjim otrovom preporučujem, kao i prirodne kreme za lice.“

Zvezdana

„Još od 25. godine koristim regenerativne kreme. Moram priznati da nekada pređem na neke laganije varijante, ali se ubrzo, prilikom pojave bilo kog problema na koži vratim regenerativnoj kremi. Prosto, bez njih ne smem da budem.“

Zoran

„Koristim redovno regenerativne kreme. Mnogo mi smeta kada se kozmetika i briga o sebi odnosi samo na žene. Ne, nikako. I mi muškarci volimo da izgledamo lepo. Konkretno, ne volim kada mi je lice suvo, isperutano i iziritirano i zato stalno koristim kreme koje mi smiruju upalu.“

Regenerativna krema je zaista nešto bez čega ne bi smela da bude vaša kućna kozmetika. Bilo da je u pitanju vase lice ili lice vaših bližnjih, ova krema će veoma pomoći da se sve sitnije i krupnije nepravilnosti apsolutno eliminišu.