Najbolji preparati protiv opadanja kose na jednom mestu!

Najbolji preparati protiv opadanja kose na jednom mestu!

Jeste li znali da preparati protiv opadanja kose nisu samo otrcana fora, već da zaista deluju? Popisali smo one najbolje, na vama je da odaberete. 

Preparati protiv opadanja kose i njihova uloga

Preparati protiv opadanja kose, imaju ulogu da smanje opadanje, da regenerišu skalp, da ojačaju lomljivu kosu i da stimulišu rast nove kose u korenu. 

Kada na problem opadanja ne može fizički da se utiče, onda je vreme da definitivno potražite pomoć od preparata koji će u dobroj meri smanjiti, a možda i potpuno oporaviti kosu i vratiti joj volumen. 

Njihova funkcija, pre svega jeste obnova vaše kose i njeno jačanje u cilju sprečavanja daljeg opadanja. Preparati koji dokazano pomažu pravilnoj nezi kose sklone opadanju, trebalo bi da poboljšaju cirkulaciju kože glave i potpomognu rastu nove kose, nahrane i ojačaju vlasi, hidriraju teme, i spreče pojavu peruti usled isušivanja skalpa.

Kada odaberete jedan takav multifunkcionalni preparat, znajte da ste problem rešili. Veliki je izbor preparata koji vam mogu u tome pomoći, a najčešće korišćeni su šamponi, losioni, ampule i maske

S obzirom da se problem opadanja javlja kod muškaraca i kod žena gotovo u istoj meri, bez obzira na uzrast, slobodno možemo reći da se isto tako i izbor preparata ne razlikuje mnogo. Postoje neka razmimoilaženja, a dalje u tekstu čitamo i koja. 

Preparati protiv opadanja kose kod muškaraca

Smatra se da je najčešći uzrok opadanja kod muškaraca, genetika. Međutim, iznenadićete se koliko drugih uzročnika dovodi do gubitka kose, a da nemaju veze sa genetikom. 

Gljivično oboljenje kože glave, stres, nedostatak proteina u ishrani, višak vitamina A u organizmu, imaju dobre zasluge za pojačano ispadanje vlasi. Uvek imajte na umu da je vaš odraz u ogledalu rezultat unutrašnjeg zdravlja i da se u mnogome treba njim pozabaviti. Kada rešite te probleme, pređite na fizičko rešavanje i estetiku svog izgleda, koja vam zaista vraća samopouzdanje. 

Teško je izmeniti uticaj gena, ali ako na vreme krenete sa pravilnom negom kose i generalno promenite stil života, velike su šanse da zadržite kosu na svojoj glavi. 

  • Šamponi za muškarce protiv opadanja kose uglavnom daju dobre rezultate. Jako je važno da budu blagi, na prirodnoj osnovi. Nihova uloga je da čiste teme, uklanjajući višak masnoće sa temena, popravljaju strukturu vlasi, jačaju kosu, smanjuju opadanje i pospešuju rast nove kose. 

Jedan takav, sasvim slučajno pronašao je i Nikola. Njegova kosa je bila toliko proređena na zaliscima, perutala se i pojačano mastila. Dugo nije mogao da pronađe preparat koji mu odgovara i bio je beznadežan. Sada mu je kosa gusta, zalizaka skoro i da nema, zdrava je i kvalitetna, da čovek prosto ne poveruje da se nekada borio sa ćelavošću. Njegovo iskustvo može pomoći i vama, ako se borite sa istim problemom. Pročitajte na sledećem linku šta mu je bio kec iz rukava:https://minutzamene.com/kako-sam-smanjio-opadanje-kose-ponovo-je-progustio/

  • Minoksidil sprej (Pilfud) je rastvor u rašpršivaču koji se koristi u terapiji kod pojačanog opadanja kose. Važno je da napomenemo da je to sprej koji pripada grupi lekova i može se koristiti samo uz konsultaciju lekara, tačnije kada je postavljena dijagnoza alopecije. 

Mnogi ga koriste i onako, na svoju ruku, iako nije baš preporučljivo. Kada opadanje kose nije u velikoj meri zastupljeno, bolje je koristiti domaće biljne preparate, poput biljnih šampona, preparate na bazi ricinusovog ulja, a minoksidil ostaviti za neka ozbiljnija stanja. Upotreba minoksidil spreja obično ide u kombinaciji, po savetu lekara, sa hormonskim tabletama iz grupe Finasterid, gde daju najbolje rezultate. 

Preparati protiv opadanja kose kod žena

Gubitak kose kod žena je uglavnom specifičan i manifestuje se na sledeći način, kosa se prvo istanji u volumenu, zatim na vrhu glave. Linija razdeljka biva sve šira, dok vidno opadanje počinje golim okom da se primećuje. 

Kada žena ne može različitom frizurom da zakumflira nedostatak kose, znači da je situacija alarmantna i da je potrebno pozabaviti se njome. 

Nekada je dovoljno primeniti samo pravilnu negu. Ponekad je potrebno uključiti hormonsku terapiju, a ponekad situacija iziskuje kombinovano lečenje. 

Većinom se žene odlučuju za upotrebu i isprobavanje različitih preparata ne bi li uklonili ovaj svoj problem. Kada se odlučite za biranje preprata, neka vam voodič ka onom najboljem bude i njegov sastav, tj sastojci od kojih je sastavljen. Na primer, šamponi protiv opadanja kose  moraju biti blagi i prirodni, bez dodatih sulfata i parabena. Blagi prirodni sastojci hrane koren dlake i omogućavaju formiranje jačeg folikula i rast nove kose, normalne jačine i debljine. 

Sari je  Vlasilan šampon pomogao da potpuno promeni teksturu vlasi, da kosu oporavi i da joj vrati mekoću, sjaj i volumen. Skroz je kosu oporavila i sada je jako zadovoljna njenim izgledom. O njemu više možete saznati u tekstu ispod.

Maska za kosu takođe mora sadržati prirodna ulja, koja će kosu ojačati i vratiti joj sjaj. Maske na bazi silikona treba izbegavati, zato što samo prividno zaglade dlaku, ali zapuše skalp i onemogućavaju normalnu razmenu hranljivih materija. 

Ampule, tj. serumi protiv opadanja kose su odličan izbor za ishranu korena, jer su to uglavnom koncentrovana sredstva puna aktivnih sastojaka, koja se koriste u veoma malim količinama, a daju dobre rezultate. Nuspojava skoro i da nema, kada se koriste dozirano i na pravilan raspored. 

Da biste se rešile opadanja, možete se okrenuti i prirodnim rešenjima, jer sastojci koji se nalaze u prirodnim preparatima obično nam omogućavaju da pojačamo prokrvljenost, ojačamo kosu i da sačuvamo njen izgled i mekoću. Preparati protiv opadanja kose sa vitaminom B daju odlične rezultate, jer hrane dlaku celom dužinom. 

Vrste preparata protiv opadanja kose

Preparata protiv opadanja kose zaista ima mnogo, a oni najkorišćeniji su:

Šampon protiv opadanja kose

Šampon protiv opadanja kose mora biti prirodan i blag za kosu i kožu glave. Vrlo su laki za upotrebu, lako se nanose i ispiraju. Imaju ekstrakte biljnih komponenata, ulja i vitaminske komplekse. Oni pomažu da se kosa nahrani, hidrira, ali i ojača. Sprečavaju opadanje tako što dubinski prodiru u koren kose i ispoljavaju svoje dejstvo direktno u srž.

Prilikom pranja, potrebno je uraditi blagu masažu glave, da bi došlo do bolje prokrvljenosti i da bi se podstakla bolja cirkulacija. Time se olakšava prodiranje aktivnih komponenata do svih delova kose i kože, i razmena materija i kiseonika je na visokom nivou. 

Ukoliko se odlučite za medicinske šampone, slušajte preporuku dermatologa, jer sa njima treba oprezno. Neki mogu biti isuviše agresivni za vaš tip kose, a neki izazivaju i iritaciju i crvenilo. Vodite računa da ne pogoršate stanje lošim odabirom. 

Losion protiv opadanja kose

Losion je jedan univerzalni preparat koji je namenjen i muškarcima i ženama. Dobra strana ovog preparata je ta što ga ne treba ispirati, već ga samo pustiti da se osuši i lagano utrljati u teme. 

Oni sprečavaju opadanje kose, pojačavaju rast vlasi, i povećavaju gustinu, čineći dlaku debljom i otpornijom na spoljašnje uticaje.  

Ampule protiv opadanja kose

Ampule protiv opadanja kose  su mali koncentrovani preparati puni aktivnih sastojaka, koji se utrljavaju u kožu glave, radi očuvanja zdravlja i sprečavanja opadanja kose. Obično se ampule koriste kod kose koja je slaba i krhka, sklona pucanju, a samim tim i opadanju.

Glavni sastojci su vitamini i aminokiseline koje revitalizuju dlaku, omekšavaju kosu, dajući joj fleksibilnost već posle nekoliko tretmana. Zato ih žene i obožavaju, jer pružaju brze rezultate.  Ampule podstiču koren na rad i on ponovo proizvodi dlaku. 

Maske protiv opadanja kose

Maska kao samostalni preparat protiv opadanja kose, ne daje zavidne rezultate. Obično se koristi kao dopuna nekom šamponu ili nekom drugom preparatu, ali ono što je sigurno, je da kosi pruža vitalnost, mekoću i olakšava joj češljanje. Kada je kosa glatka i mekana kao svila, ne dolazi do prekomernog ispadanja vlasi, već samo onih koje se normalno u toku dana zamenjuju. 

Bogata sadržina visoko koncentrovanih sastojaka biljnog porekla, pomažu kosi da joj se vrati elastičnost i mekoća, i da se naravno smanji opadanje.  

Prirodni preparati protiv opadanja kose

Biljni preparati protiv opadanja kose su uvek bolja varijanta od medicinskih, osim u situacijama kada ne postoji drugi način lečenja. 

Njihova dobra strana ogleda se upravo u njihovom sastavu, jer su to preparati koji nisu agresivni, potpuno dozirani i klinički ispitani, namenjeni svakom tipu kose. Bukvalno ih mogu koristiti svi za lečenje određenih problema, ali i kao prevenciju. 

Prirodni preparati protiv opadanja kose ne zatvaraju folikul dlake, ne opterećuju koren, naprotiv stimulišu koren na rast i obnovu i time doprinose da kosa izgleda lepše i zdravije. 

Sada se verovatno pitate šta to imaju biljni preparati protiv opadanja kose?

  • Prvo, oni nemaju trunke sulfata i parabena u svom sastavu. Ne sadrže jake hemijske elemente koji kosu dodatno isušuju i pomažu njenom ispadanju. 
  • Zavisi od preprata do preparata, ali svi uglavnom sadrže biljna ulja, komponente koprive, pantenola i provitamin B. 

Domaći preparati protiv opadanja kose su poslednjih godina doživeli ekspanziju na našim prostorima i zato vam predlažemo da uvek kada ste u mogućnosti, pa čak i kada nemate propratne probleme sa kosom, potpuno pređete na prirodnu kozmetičku liniju preparata. 

U prirodne preparate slobodno možemo ubrojiti i domaće, tačnije one koje možete iskoristiti u svojoj kući. Mnogi ih koriste godinama i vrlo su zadovoljni delovanjem. 

Beli luk kao staro narodno sredstvo protiv opadanja kose, koristi se od davnina. Utrljava se direktno u teme i tako pusti da odstoji, a zatim se ispira. 

Kopriva je opštenarodna biljka, svima već poznata kao dobra u prevenciji i lečenju opadanja kose. Ima je u gotovo svim šamponima protiv opadanja, a mnogi kapi koprive dodaju u svoj šampon koji već koriste. 

Mi, ipak, prednost dajemo kupovnim biljnim preparatima, zbog veće koncentracije aktivnih sastojaka koji su izdvojeni iz upravo ovih biljnih izvora.  

Medicinski preparati protiv opadanja kose

Medicinski preparati protiv opadanje kose zaista jesu efikasni u rešavanju ovih problema. Oni su uostalom zato i napravljeni, ali imaju i ograničenja kada je njihova upotreba u pitanju. 

Kao što prirodni preparati imaju široki dijapazon upotrebe, medicinski su usko ograničeni i usmereni samo ka rešavanju određene vrste problema. 

Medicinski šamponi, sprejevi i ampule, koriste se šematski, uz preporuku lekara, pažljivo dozirani uz mogućnost prekidanja ako dođe do neke nuspojave. Među najpoznatijima su Nerilex, Mycoseb, Rigenforte, Fitoval, Minoksidil.  

Najbolji preparati protiv opadanja kose

Najefikasniji preparati protiv opadanja kose jednostavno imaju zadatak to i da opravdaju. Oni smanjuju opadanje, čiste skalp, deluju direktno na koren i stimulišu rast nove kose. 

preparati za tretman opadanja kose

Naše tržište je preplavljeno preparatima koji obećavaju uspeh. Konkretno, mi volimo da istaknemo samo one sa kojima imamo lepo iskustvo, bez obzira koliko ih neki od nas voleli ili ne. Preparati koji su se definitivno pokazali kao najučinkovitiji protiv opadanja kose, su upravo sledeći:

Vlasilan šampon

Vlasilan šamponi su šamponi za kosu sa komponentama biljnog porekla. Imaju dve linije preparata, A i B. Formula A zaustavlja opadanje, a formula B deluje direktno na koren i podrstiče rast nove kose. Reklo bi se, jedan zaokruženi, kompletni tretman. Napravljeni su od sastojaka na biljnoj bazi. Izdvojićemo piroctone olamine koji deluje protiv peruti, ulja pšeničnih klica, ulja lavande i mente, ekstrata kamilice, hamamelisa, šea butera, alantoina. 

Svi ovi sastojci zajedno udruženi imaju samo jednu ulogu, a to je da slabu i retku kosu, oporave, vrate joj gutinu i volumen, sjaj i mekoću. U tome su zaista i vodeći.

Odličan su izbor za sve one koji imaju ove i slične probleme sa kosom. Uz to, Vlasilan šamponi smanjuju mogućnost opadanja kose, popravljaju strukturu vlasi, jačaju kosu. Svoje dejstvo baziraju na optimalnoj koncentraciji biljnih sastojaka visokog kvaliteta, savršeno iskombinovanih da čiste kosu i kožu glave, da pomažu obnavljanju i jačanju struktura vlasi, i zato ih svako treba probati. 

Ducray anaphaze šampon

Šampon protiv opadanja kose koji se koristi kao dopuna tretmanima protiv opadanja kose. Mnogi ga koriste i za održavanja stanja, jer jača i revitalizuje strukturu dlake.

Ovaj krem šampon priprema kožu glave za primenu preparata protiv opadanja. Sadrži tocoferol nikotinat koji podstiče mikrocirkulaciju u koži glave, važnu za rast i razvoj kose. Kompleksi vitamina B kojima šampon obiluje, pomažu jačanju oslabljenog korena kose. Kremasta struktura omogućava laganu masažu tokom pranja. 

Ervamatin losion

Ervamatin losion i šampon je linija kozmetike biljnog porekla, specijalizovana  za rešavanje problema opadanja kose. Koriste se još i za uklanjanje peruti, viška masnoće, seboreje, kod slabe i proređene kose.

U njihov sastav ulaze jedinstveni biljni preparati sa teritorija Amazonije koji dubinski čiste vlasište, ublažavaju simptome peruti i masne kose. 

Oporavak kose se odvija u tri faze koje traju po mesec ili dva dana.

Prva faza: obnavlja folikul dlake u kome se nalazi koren kose.
Druga faza: Kosa prestaje da opada
Treća faza: kosa počinje da raste

Vichy dercos aminexil clinical 5 – ampule za kosu

Vichy ampule protiv opadanja kose pogodne su i za muškarce i za žene. Imaju široki spektar delovanja, i kosi pružaju višenamnsku negu protiv opadanja kose. Vrh aplikatora je pogodan za stimulativnu masažu skalpa. 

Koristi se jedna ampula dnevno, tokom 6 nedelja, kada je opadanje kose intenzivno. Za održavanje rezultata, koriste se 3 amupule nedeljno.

Ove ampule sadrže ekstrakt ricinusovog ulja, piroctone olamine, niacinamid, kofein koji stimuliše mikrocirkulaciju.

Za kraj…

Kada sve ovako grubo sagledamo, preparati protiv opadanja kose imaju itetako značajnu ulogu za oporavak kose i njen izgled. Još kada su prirodni, onda ta cela priča zaista ima srećan kraj.

Zato, ne gurajte probleme pod tepih, nego pomozite kosi i zaustavite opadanje.Ovi preparati vam u tome zaista mogu pomoći.