Čudesne ampule za lice!

Čudesne ampule za lice!

Upoznajte šta mogu ampule za lice, ukoliko još niste! Saznajte zašto ih zovu „vitaminske bombe”, čemu služe i koje sve vrste ampula za lice možete pronaći. Jedan od najkorisnijih proizvoda za vašu kožu, vrlo je efikasan u borbi protiv starenja. Uverite se!

Čemu služe ampule za lice?

Ampule za lice su sitne kapsule ispunjene tečnošću koja je veoma korisna za kožu, budući da sadrži veliku količinu vitamina. Zovu ih još „vitaminske bombe” jer je u njima smućkano onoliko vitamina koliko je vašoj koži lica potrebno za jedno nanošenje, a da pri tom ne sadrže nijedan konzervans ili bilo koji drugi element štetan za vašu kožu. Prirodni proizvodi su najbolji, pre svega prirodne kreme protiv bora, ali je ovo odlična alternativa.

Ampule za lice služe za trenutni „vau efekat” na koži, služe da zaglade bore i njihov glavni kvalitet je što i prilikom jednog nanošenja primećujete razliku, odnosno one odmah reaguju na strukturu površinskog dela kože, čineći je zategnutijom i svežijom.

Takođe možete njima postići i malo trajniji efekat, ukoliko ih koristite nekoliko nedelja (preporuka je minimum 2 nedelje, jednom dnevno), da bi vaša koža delovala mlađe i zategnutije, da bi bila svežija i čistija, odnosno, da biste vi delovali odmorno i raspoloženo.

Vrlo su male, tako da su pogodne za nošenje na putovanja, kao i za kućnu upotrebu. Vrlo je dobro što vam one mogu biti osnovna nega, a mogu biti i samo prvi korak prilikom nanošenja ostatka negujućih i kozmetičkih sredstava, poput vitaminskih krema za lice. Zavisi od tipa kože, ali i od godina u kojima ste. Vrlo jednostavna, a poprilično učinkovita nega postiže se korišćenjem ovih ampula.

Upotreba ampula za lice

Veoma se lako upotrebljavaju. Jedna kapsula je dovoljna za jedno nanošenje, a možete ih kupiti na komad i u kutiji.

ampule za lice upotreba

Ta kapsula ima deblji, veći kraj i onaj koji je manji. Deblji kraj sadrži potrebnu tečnost i sve što je potrebno, to je da promućkate kapsulu, zatim pritisnete i otkinete taj manji deo, posle čega će tečnost iz debljeg dela kapsule moći da izađe.

Pošto su plastične, vrlo mekane, a ne staklene, kapsule ne možete lako oštetiti. Savitljive su, ali ne i sklone pucanju, možete ih otvoriti tek otklanjanjem „glave” proizvoda.

Kada kažemo tečnost, kapsule najčešće nisu baš u potpunosti vodene, više je to uljana struktura, ali to ne treba da vas brine, pošto na vašoj koži ostavlja traga samo nekoliko minuta. Vrlo lako se nanosi i još brže upija, u tome i jeste njena tajna.

Vi, naime, sadržaj ampulice treba da nanesete na očišćeno lice. To može biti ujutru ili uveče pred spavanje.

Ako odaberete da to činite ujutru, onda na umiveno, pa očišćeno lice, nanesete kapsulu. Sačekate bukvalno jedan minut, pošto, kao što već rekosmo, nju lice veoma brzo upija i možete nastaviti sa svojom dnevnom rutinom. Da li će to biti dnevna krema, a onda puder i uobičajena šminka, to je na vama.

Ampule možete koristiti i ako imate nesavršenostina koži lica. One neće pogoršati problem, naprotiv, možda će ga ublažiti. Kada imate problematično lice, dovijate se na različite načine da ga rešite. Naša čitateljka Helena je svoje nesavršenosti rešila na prirodan i jednostavan način. Sve o njenim problemima lica i o tome kako se izborila sa njima pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Ono što je dobro i što preporučujemo onima koji žele da isprobaju nove stvari, to je da ampula može u pojedinim situacijama da zameni dnevnu kremu, ali ukoliko imate iz ovog ili onog razloga problema sa licem, posle nje možete naneti i dnevnu kremu. Šta će ona učiniti licu? Pružiće mu dnevnu dozu vitamina, ono će zablistati, kao da ste se konačno lepo naspavali, a vi na ostale nepravilnosti možete naneti i uobičajene kreme, jer ampula neće pokvariti vašu dnevnu negu.

Ampula je pogodna i za masno lice, pošto neće dodatno zamastiti kožu. Naprotiv, može joj čak pomoći da lučenje sebuma bude smanjeno. Šminku možete naneti na uobičajen način, pošto ampula takođe neće smetati, naptotiv, zagladiće lice inanošenje šminke će biti još pogodnije i lakše.

Ampulu za lice možete naneti i uveče pred spavanje. Znamo da se koža preko noći najbolje regeneriše, tako da ćete takođe da očišćeno lice utrljati sadržaj jedne ampule. Da li ćete posle toga naneti i noćnu kremu, opet zavisi od vašeg tipa kože i starosne dobi. Apsorpcija ampule događa se za kratko vreme, tako da krema nimalo neće smetati.

Pošto ampule možete početi da koristite od 25. godine, preporučuje se da kada nanesete sadržaj bilo koje od ampula, tog dana ili večeri preskočite kremu, a u nekom zrelijem dobu, kada koža iziskuje dodatnu negu i hidrataciju, upotrebite ampulu za lice, sačekate malo, a onda nanesete i hranljivu kremu.

Ovo se naročito preporučuje uveče, da biste se probudili vedri i odmorni. Ovde proćitajte kako da efikasno osvežite umorno lice.

Kome su namenjene ampule za lice?

Izvesno je da je zrelijoj koži neophodnija nega. Zato su ampule za lice preporučene prvenstveno osobama čija koža pokazuje znake starenja.

Ovo su znaci starenja lica!

Danas savremena dermatologija preporučuje da se sa borbom protiv starena kože počne ranije, dok bore još nisu postale vidljive. To je period između 25. i 30. godine. Tada koža pokazuje neke od znakova starenja, koje naravno, nisu preterano vidljive, ali da bismo to starenje usporili (zaustavljanje nije moguće), onda treba početi sa negom.

Mlađe osobe još nisu izgubile na svežini i elastičnosti, tako da oni ampule mogu koristiti s vremena na vreme, kada imaju neku priliku u kojoj lice treba da izgleda sjajno ili posle neprospavanje noći, nekog drugog problema, da bi se prikrili znaci umora. Dakle, to je osvežavanje ampulom za određenu priliku.

Stariji od 40 godina ampule mogu koristiti mnogo češće. Za popunjavanje finih bora, umor, gubitak sjaja, opuštenu kožu… Potrebno je da s vremena na vreme pruže dodatnu negu, a ampule mogu da budu odličan način da to urade.

Ima na tržištu nekoliko vrsta ampula. Neke su namenjene upravo borbi sa borama, a neke sadrže povećanu koncentraciju vitamina važnih za kožu, kao što su vitamin C i vitamin E.

Kvalitet zavisi i od proizvođača, pa će u nastavku teksta i o tome biti reči. Dobro je što neki proizvođači ne uslovljavaju kupovinu cele kutije, tako da možete kupiti nekoliko ampulica i proveriti da li vam prijaju i koje vrste vam najviše odgovaraju. Iz tog razloga spadaju u ekonomičnije proizvode.

Ampule za lice protiv bora

Ampule se najčešće koriste u borbi protiv bora jer to i jeste najveći problem većine žena i muškaraca, negovati lice tako da se znaci starenja što manje vide.

Ovaj proizvod nije svemoguć, ali može dati finu svežinu i zagladiti kožu, naročito onu koja pokazuje prve znake starenja.

Ampule za lice su odlično instant rešenje, kada vam je za određenu priliku potrebno da izgledate sveže i mladoliko. One trenutno daju efekat kao da ste izašli iz salona lepote, tako da ih možete, što se tiče borbe protiv bora, koristiti u te svrhe.

Ampule koje mogu zagladiti fine bore imaju u sebi retinol, za koji znamo da je jedan od osnovnih sastojaka u nezi zrele kože, ali sadrži prirodne aminikiseline koje stimulišu rad mišića, pošto je upravo to problem prilikom stvaranja bora. Ovde pročitajte kako deluje retinol na lice. Mišići lica se olenje i onda su manje pokretljivi, samim tim je i koža izložena promenama.

Ovo je vrlo efikasno sredstvo koje je pogodno za kućnu upotrebu i možete ga vrlo lako primenjivati.

Snežana je detaljno proučila kako ove ampule rade i kako se koriste. Pogledajte šta je saznala u ovom videu:

Ampule za lice sa kolagenom

Za kolagen znamo da je jedan od najkorisnijih proteina za organizam, ne samo za lice, već za čitavo naše telo i da prilikom gubljenja kolagena, koža postaje opuštenija i naboranija. Ovo je još jedan u nizu elemenata koji nam treba pomoći u borbi protiv starenja.

ampule za kožu lica

Kreme koje koristimo treba da budu bogate kolagenom jer on predstavlja vezivno tkivo i pomaže nam da koža, kao i kosa, ali i koštani sistem našeg tela budu zdraviji.

Pročitajte ovde o  mnogim korisnim svojstvima kolagena za lice, lepotu i zdravlje.

Ampule za lice sa kolagenom sadrže dodatnu količinu kolagena i dodatna su injekcija prilikom nege. Vi različitim kremama unosite kolagen u svoju kožu, ali se u ovim kapsulama nalazi veća količina kolagena, dovoljna da podmiri potrebe kože koja je suva i sklona padanju.

Tako da će biti korisno da s vremena na vreme unesete ovu veću količinu kolagena, kako bi lice izgledalo još sjajnije i savršenije. Na ovaj način pružićete mu dodatnu negu i ispeglati sitne bore, naročito one oko usana i oko očiju.

Ampule za lice sa vitaminom E

Pretpostavljamo da ako se imalo bavite svojom kožom, mora da ste načuli o korisnim sastojcima vitamina E za kožu.

Ukoliko ste nešto propustili, saznajte ovde sve što vas zanima o vitaminu E za lice.

Ovaj vitamin je prirodni antioksidans koji reguliše problem prekomerne produkcije slobodnih radikala, najvećih krivaca za starenje naše kože. Produkcija slobodnih radikala dešava se kao prirodan sled starenja, ali se događa i u mlađem dobu, kao posledica izlaganja sunčevim zracima ili kao produkt unošenja nezdrave hrane, pre svega ugljenih hidrata u organizam.

Korišćenjem ampula sa vitaminom E, poboljšavate funkcionisanje kože i otklanjate veliki broj loših efekata sredine, uključujući zagađenja iz vazduha, ali i posledicu sunčevog zračenja, sve ono negativno što može oštetiti vašu kožu.

Velika količina vitamina E treba da bude sastavni deo svakodnevne kućne rutine, tako da su ampule bogate ovim vitaminom zaista pun pogodak.

Ampule za lice sa vitaminom C

Verovatno nema potrebe naglašavati ni korisna svojstva ovog vitamina za organizam, a sve što ste propustili o blagodetima vitamina C za kožu možete saznati upravo ovde.

Vitamin C podstiče produkciju malopre pomenutog kolagena i prevenira borbu protiv bora. Osim toga, odlično je sredstvo za kontrolu hiperpigmentacija na koži, zato što uklanja fleke nastale od sunca ili usled drugih oštećenja.

Vitamin C u kombinaciji sa vitaminom E može biti i efikasno sredstvo protiv UV zračenja, tako da jedna ampula sa ovim vitaminom može učiniti velike koristi oštećenoj koži, ali i koži sklonoj oštećenjima, dakle, može biti dobra prevencija.

Saznajte ovde kako ukloniti najupornije fleke od sunca.

Kako vitamin C izbeljuje kožu, tamne fleke i pege će biti manje vidljive, bore manje primetne, a koža lepa i sjajna zaista dugo vremena. Zato bi ampule za lice sa vitaminom C trebalo da postanu vaša svakodnevna rutina.

Najbolje ampule za lice

Teško je odrediti koje su ampule za lice najbolje. Ovde ćemo napraviti popis onih koje su kod nas najpopularnije i najdostupnije, prvenstveno da bismo vas upoznali sa onim što drogerije kod nas nude.

  • Balea ampule za lice.Jedan veoma ekonomski povoljan brend, u svojoj ponudi ima i ampule za lice. Različite su vrste ampula, što pre svega zavisi od potreba vaše kože. Ima posebnih ampula za regiju oko očiju i posebnih ampula za regiju oko usana, tako da možete odabrati one koje vam najviše odgovaraju.
  • MonoDerma ampule za lice.Ovo je jedan veoma reklamiran, italijanski brend koji u svojoj ponudi sadrži tri vrste ampula, sa različitim vitaminima, A, E i C. Na tržištu jedan od reklamiranijih i kvalitetnijih proizvoda.
  • Schaebens ampule za lice. Linija koja nije previše zastupljena na velikom broju prodajnih mesta, prvenstveno salonski brend. Nudi ampule za lice protiv bora.
  • Dr Grandel ampule za lice. Veoma dobra kozmetička kuća, podjednako zastupljena u salonima lepote i drogerijama, sadrži u svojoj ponudi i ampule za lice, različitih vrsta.
  • Eucerin ampule za lice. Zastupljen brend, ima jednu vrstu ampula, bogatih hijaluronskom kiselinom, zaduženom za održavanje svežine i mladolikosti kože lica.

Iskustva sa ampulama za lice

Veliki broj korisnica ima samo reči hvale za ampule. One koje su otkrile ovaj proizvod ističu pre svega lakoću njegovog nanošenja, pošto je zbog male ambalaže lako prenosiv i pogodan za upotrebu.

Još jedan od argumenata koji korisnice često ističu je i taj što veoma lako možete isprobati proizvod, s obzirom na to da ampule možete kupiti i pojedinačno, ne samo u kutiji. Veoma su pogodne za nošenje u tašni, tako da, ako imate potrebe da se u toku dana osvežite, to možete lako učiniti.

Najveći broj njih je ampule isprobalo upravo na ovaj način ili prilikom drogerijskih promocija, pošto se veoma lako aplikuju, tako da su ubrzo mnoge bile zaljubljene u njihovo fantastično dejstvo.

Ampule za lice cena

Ovaj proizvod možete isprobati i na komad, za cenu koja ne prelazi 100 dinara, dok za kutiju koja ima desetak kapsula, možete dadati od 200-300 dinara, za jeftinije brendove, do maksimalne cene od 1800 dinara za malo skuplje, a dostupne brendove kod nas.

Odlučite sami da li ovaj odličan proizvod treba da postane deo vaše rutine u negovanju.