Baby puder za trepavice: JEFTIN trik za WOW efekat!

Baby puder za trepavice: JEFTIN trik za WOW efekat!

Da li zaista baby puder za trepavice povećava volumen ili dužinu?  Saznajte kako ga možete iskoristiti kada je lepota trepavica u pitanju?

Spremate se za neki svečani događaj i zaboravili ste da kupite veštačke trepavice! A treba da krenete! Plus, niste vešti u lepljenju i treba vam čitava večnost da to uradite, čak i kada ih imate.

Pih, kakav maler! I sto puta ste rekli sebi: „Što lepo ne uradiš svilene, kao što je to uradila Marijana i da se više ne brineš oko toga!?” A da, i svilene trepavice moraju da se obnavljaju, a ti kako si zaboravna i neodgovorna, ni to ne bi na vreme uradila. Opet bi se našla u ovakvoj situaciji!”

E, onda se setiš da ti je Miljana u stvari rekla da ona ima pravu stvar za trepavice, za kojom ćeš da odlepiš! Nešto prirodno i lako se nanosi. Pri tom, trepavice, a i obrve, bujaju od toga kao lude. Tu je njena priča koja sve detaljno objašnjava. Daje savete kako i šta se radi. Evo ovo: https://minutzamene.com/kao-magija-resila-sam-problem-sa-tankim-obrvama-i-trepavicama/

Gde je u svemu tome baby puder i kako on može, barem u hitnim situacijama popraviti stvar? Videćete u nastavku!

Zašto se koristi baby puder za trepavice?

Prethodni pasusi predstavljaju razgovor koji je svaka od nas barem jednom imala sama sa sobom, prilikom nekog važnog događaja. Sluđene smo svakodnevnim obavezama i ne stižemo na sve strane. Ne stižemo da razmišljamo baš o svim pojedinostima.

Ako ćemo iskreno, u prethodno razmišljanje mogle su da upadnu i magnetne trepavice, za koje kažu da se lakše nanose nego obične veštačke. Ne znamo baš da li bismo se složili. Jedino ako ih stavlja neko ko je uigran. A nemamo baš uvek para za profesionalnu šminku.

Sad se verovatno pitate kako to baby puder može, zaboga, da utiče na to da trepavice deluju gušće. Nije neverovatno kao što izgleda. Baby puder se koristi za setovanje šminke, koristi se i kao suvi šampon. To su sitne čestice, koje se mogu naneti bukvalno svuda.

Uostalom, zar ga ne stavljamo na najosetljiviju moguću kožu? Bebeću!

Dakle, već smo vam rekli razloge zašto, ali da pojasnimo!

  • Prvi razlog je što je baby puder bezbedan, da on može i na najosetljviji deo. Na oči. Ne bi trebalo da upadne u oko. Oči ga ne doživljavaju kao neprijatelja. Neće se inficirati i neće biti neprijatnih čmičkova ili konjuktivitisa.
  • Drugi razlog je njegova praškasta struktura. Lako se lepi za dlaku, vrlo je sitan i kada ga nanesete, stiče se utisak da je deo dlake. Da, razlikuje se po boji, ali se to rešava maskarom.

Lako se nanosi, objasnićemo vam na koje sve načine to možete učiniti. A i jeftin je, nabavlja se lako, ima ga na svakom koraku. Zapravo, verovatno ga i imate kod kuće i koristite u brojnim situacijama, kada vam je brzinski potrebna pomoć.

Biće mnogo jasnije u narednom poglavlju.

Kako se koristi baby puder za trepavice?

Evo glavnog dela u kome ćemo vam detaljno objasniti kako se koristi baby puder za trepavice da postgnete volumen, ali i dužinu.

baby puder za trepavice upotreba

Postoje neke manje razlike u tome, pa ćemo vam mi pomenuti zaista sve pojedinosti. A vi isprobajte i ovaj i onaj način.

Biće vam potrebno:

  • maskara (može crna, a može i neka u boji. Zavisi kakve koristite. Jedino ne može providna, zašto što se boja pudera ne bi zakamuflirala.)
  • baby puder (svejedno je koji ćete odabrati. Rekli smo vam da i ne sumnjamo da ga imate kod kuće.)
  • štapići za uši ili četkica od stare maskare (iIma čak i onih četkica u setovima za šminkanje koje služe za iščešljavanje trepavica i obrva. Može i to.)
  • neki čist papir (na njega ćete istresti puder, pošto se on uglavnom pakuje u kutije sa sitnim rupicama kroz koje prolazi.)

Kada ste se opremili, krećemo!

Preporučujemo da se prvo našminkate. Pod tim podrazumevamo šminkanje očiju. Tečni puder može i kasnije da se nanosi, a i konturisanje lica može kasnije. Oči našminkajte onako kako želite. Senke, olovke, ajlajner i sve što koristite, treba da je već na očima.

Kada ste stigli do dela sa maskarom, onda na scenu stupa prethodna aparatura.

Korak 1:  Istresite manju količinu pudera na papir. Ne preterujte, da posle ne biste bacali proizvod. Taman toliko koliko vam treba da umočite štapić za uši ili posebnu četkicu.

Korak 2: Neki prvo nanesu jedan sloj maskare i ne čekaju da se on osuši, nego na mokru nanose puder. A neki prvo nanose puder, pa onda kreću sa maskarom. Probajte, pa sami vidite kako je bolje.Verovatno je bolje da se malo maskare nanese, kako bi se puder efikasnije zalepio za trepavice. Dakle, ne čekate sušenje. Radite oko po oko.

Korak 3: Kada ste naneli malo maskare, onda štapić za uši ili četkicu od stare maskare umačete u baby puder. Jednim od ta dva prelazite preko svojih trepavica, trudeći se da što više pudera ostane na njima.

Ako ne bude sjajno iz prvog, mažete još neki put. Važno je da se trepavice lepo prekriju puderom. Čak i ako pažljivo radite, biće bele boje oko očiju, to je neminovno. Nemojte se sekirati. Trepavice će prekriti maskara, a i ostalo možete malo popraviti.

Korak 4: Kada ste lepo naneli puder, onda prelazite preko trepavica još jednom maskarom. Ovoga puta pažljivo izvlačite, što da nanesete veću količinu, što da prekrijete belu boju pudera.

Kada to uradite, primetićete neverovatan rezultat. Trepavice će delovati neuporedivo gušće! Naslage pudera će ih učiniti debljima. A i dužina će se povećati. Jednostavo, nećete moći da verujete koja je to promena!

Sad, ako niste zadovoljne, vi možete i dodavati slojeve. Možete staviti, istim redosledom, još jedan sloj pudera, pa maskaru opet. Ipak, ne treba ni preterivati. Često imamo običaj da kažemo, manje je više.

Gomilanje naslaga može da rezultira nekim grudvama, koje ne želite. Zato bi jedan sloj ovoga bio sasvim dovoljan.

Napomena, još jedna!

Neke žene puder nanose baš onom četkicom kojom nanose i maskaru. Dakle, četkom iz svoje maskare. Tako skraćujete vek trajanja svojoj maskari jer se grudva pa vam to ne preporučujemo.

Šta se može očekivati od baby pudera za trepavice?

Prva i najvažnija stvar je jasna i iz prethodno navedenog.

Može se očekivati da trepavice deluju vizuelno gušće i vizuelno duže.

To i jeste naša namera. Uostalom, to pokušavamo da postignemo i veštačkim trepavicama, kao i svim nadogradnjama. A ovo je jednostavniji način.

Komfor u ovakvom nanošenju maskare i nošenju ovakvih trepavica je veći. Kod veštačkih se stalno brinemo, da se ne odlepe delimično, pa da delujemo tragikomično. Ili, da se ne odlepe, pa da maltene ostanemo bez oka (u smislu, da onda i šminka na oku gubi smisao.)

Dobijamo jeftin trik. Ne jeftin u smislu da jeftino deluje. Nego jeftin, u smislu da ne iziskuje mnogo novca. I kupovina, a tek tretmani trepavica u salonu, sve to košta. I para, a i uloženog vremena, koje, složićete se, možemo kvalitetnije da provedemo.

Na kraju, dobijate kompletniju šminku, nego što biste je dobili samo mazanjem maskare na trepavice.

Koliko traju rezultati?

Verovatno vam je i jasno da ova blagodat izražajnih trepavica, san svake žene, neće trajati predugo. Važno je da traje barem dok se svečanost ne završi, do skidanja šminke. A trajaće! Ako se oko toga brinete, nemojte.

Do dolaska kući, posle izlaska ili proslave, šminka će biti u redu. Uključujući i trepavice.

Istu foru možete uraditi i kada su u pitanju obrve.

Često su retke, nedovoljne, a vama treba volumen. Možete takođe, pre sredstva kojim ih tamnite, da pređete baby puderom preko njih. Uzmete neku četkicu za šminkanje ili nešto slično, i samo ih malo natapkate.

Uostalom, čuli ste za puder obrve. To je tehnika koja ima veze sa svim ovim u smislu povećanja volumena obrve. Trajnija je, doduše – ipak je neka vrsta tetovaže.

Posle toga možete senkom, kereonom ili maskarom za obrve. Svejedno, šta god da koristite. Primetićete da će i obrve delovati nekako gušće i izražajnije. Ti će efekti trajati dokle god ne skinete šminku.

Ako preko svega, i obrva i trepavica, stavite fiksator šminke, nema za vas zime. Vaša će šminka biti dovoljno trajna i nećete morati da se brinete, niti da je popravljate. A dobićete efekat kao da ste svakodnevno po salonima lepote.

Efekat je trenutan i trebalo bi zato da, iako je sjajno imati trik, kec u rukavu, da se negujete, kako biste što manje morali da pribegavate trikovima.

Nedostaci baby pudera za trepavice

Moramo ih pomenuti ovde, da znate šta da očekujete jer neće uvek biti sjajno.

baby puder za gušće trepavice

Upadanje u oči

Nažalost, dešava se. Rekli smo vam da se može uvežbati pažljivost, ali se dese i nepredviđenossti. Takođe smp vam rekli da se ništa strašno neće desiti i da malo upadne. Ali malo!

Ako vam se omakne malo više, a pri tom ako imate osetljive oči, može biti problema. Samo pažljivo i polako!

Grudvice

Opet, zavisi od toga koliko ste pažljivi. Ako nanosite lagano, ako ste uvežbani, vi nećete nanositi velike količine pudera, a ni maskare. Ipak, ako požurite, ili ste skloni preterivanju, može se deiti da bude grudvica na trepavicama.

To se dešava ponekad i samo sa maskarom, da se zgrudva. Razlog je često to što je možda malo duže stajala ili što ste je naneli previše i u previše slojeva. Zato smo vam i naglasili, maskara-baby puder-maskara, to je kombinacija. Drugi slojevi su previše.

Preslikavanje i krunjenje

Zavisi i od maskare, ali se nekada i zbog grudvica koje se stvore, a i zbog maskare, desi na se na podočnjake sve preslika. Ili, da se maskara skruni i opadne, naročito ako imate previše pudera. Vodite računa o tome.

Zatvaranje pora

Ova forica sa baby puderom i maskarom treba da se čuva za pojedine događaje. Ako baš svakog dana ovo radite, može se desiti da zapušite pore. Trepavice mogu čak i da prestanu da rastu usled toga. Puder se samo nagomilava, nagomilava i to nije dobro.

Alternativa baby puderu za trepavice

Jedna od alternativa baby puderu za trepavice je običan puder u kamenu, koji koristimo za lice. Ima čak i onih praškastih fiksatora šminke, koji mogu pomoći. Kažemo, mogu pomoći, jer podrazumevamo korišćenje u pojedinim situacijama.

Upravo što nisu baš najpogodniji za očni deo, praktikuje se blaži, baby puder, ali, kad je hitno, možda bi moglo i ovo.

Ima i dvodelnih maskara. One su takođe alternativa. To su one što imaju jednu krečno-belu stranu, pa se prvo ona nanese na trepavice. Onda se nanese crni deo. I taj beli deo ima u sebi pudera, sličan je. Prajmer za trepavice takođe pomaže. U stvari, to i jeste slično prajmeru.

Naravno, ono što vam preporučujemo, ne kao instant rešenje, već kao trajno, negovanje trepavica, da bi bile duge i voluminozne.

Ne mislimo nadogradnjama, one su okej, ali iziskuju da ih iznova i iznova radite. Pomalo dosadno, slažete se?

Trepavice, a i obrve, možete mazati prirodnim serumima za trepavice i uljima, koja će pospešiti rast i učiniti da one budu dovoljno duge i guste. Izdvajamo ovakve proizvode jer su potpuno prirodni. Napravljeni su od biljnih sastojaka i potpuno su neškodljivi za tanku kožu oko očiju.

Njihova aplikacija ne iziskuje previše vremena, uveče ih nanesete, kada radite večernju toaletu. Svega nekoliko minuta je potrebno. A onda onaj unutrašnji monolog sa početka teksta nije potreban.

Nema veštačkog, sve je na vama prirodno. Samo malo maskare i spremni ste za akciju.

Iskustva sa baby puderom za trepavice

Imamo ih, i te kako. Neka od njih:

Mileva

Koristim tu foru od srednje škole. Namažem običan baby puder, pa maskaru. Može da bude ekstra. Nego, ja preterivala, stavljala svakog dana. Trepavice se bile skroz propredile.

Lea

Jesam, nekoliko puta sam se tako našminkala i bilo je dobro. Ipak, sad ih negujem, mažem serumom za trepavice i divne su mi, duge i guste. Nema potrebe da na njih bilo šta stavljam.

Jelena

Radila sam to sa puderom. Glupost. Mislim, kao nešto bolje, u stvari ništa specijalno. Samo se zamažem. Ne mogu onaj puder posle da očistim.

Iskra

Dobra fora, koristim je kad želim poseban efekat. Inače već imam guste trepavice.

Šaljite nam i vi svoje utiske, rado ćemo ih objaviti. Nadamo se da smo vam pomogli da se uhvatite u koštac sa još jednim trikom. Onim koji će vaše trepavice našminkati tako da deluju uočljivije.