Koliko traje i koliko košta nadogradnja trepavica

Koliko traje i koliko košta nadogradnja trepavica

Nadogradnja trepavica omogućava da imate zanosne trepavice, bez da ih svaki dan lepite. Kako se radi? Koja je cena i koliko traje? Pročitajte pre odluke.

Zavodljiv pogled ispod dugačkih i bujnih trepavica je san mnogih žena. Slažete se?

Danas se sve veća pažnja poklanja fizičkom izgledu i svašta radimo kako bi što duže bile lepe. Posebnu pažnju posvećujemo svom licu, a ponekad i malo preteramo, sve iz želje da uvek budemo lepe. Lice zasužuje posebnu pažnju, jer je ono ogledalo naše spoljašnje lepote.

Negujemo i svakodnevno čistimo lice od bubuljica, zatim povećavamo svoje usne, oblikujemo obrve, nadograđujemo svoju kosu i još mnogo toga. U poslednje vreme pažnju posvećujemo i trepavicama, jer značajno ističu žensku lepotu.

Guste i dugačke trepavice se svakako mogu dobiti kao dar majke prirode, ali to nije uvek slučaj kod svih žena. Postoje i maskare koje mogu delimično napraviti izražen volumen i željenu gustinu trepavica. Sa druge strane postoje i serumi za rast trepavica , a najbolje od svega je to su što ova sredstva potpuno prirodna i veoma brzo podstiču obnavljanje i rast novih dlačica.

Dugačke trepavice su oduvek bile popularne su, jer stvaraju zadivljenost kod drugih ljudi. Pored toga što izuzetno lepo ističu oči, one dodatno ističu i nežne crte lica, što dovodi do toga da se žena oseća lepo, zavodljivo i poželjno.

A da li znate kako da budu veće?

Jedan način je da ih potpomegnete njihov rast u dužinu i gustinu. Ovo možda ne donosi rezultat preko noći, ali zato donosi rezultat koji traje. Anđela je baš to uradila i više joj ni maskara ne treba: njene trepavice su prirodno guste i duge, a to je postigla prirodnim putem. I vi možete tako! O čemu se radi, saznajte iz njene lične priče,  u tekstu na ovom linku:

Imam duge i guste trepavice i savršene obrve. Ne, nije nadogradnja!

Ako vam trebaju duge trepavice „za odmah“, onda nastavite da čitate jer ima rešenja i za to.

Šta je nadogradnja trepavica?

Nadogradnja trepavica je tretman povećanja volumena trepavica, gde se na jednu prirodnu dlaku dodaje još jedna ili više novih trepavica.

Nadogradnja trepavica nije metoda lepljenja jednokratnih trepavica na kapke, već je to metoda produžavanja naših pravih i prirodnih trepavica.

Ovo se radi tako što se na trepavice stavljaju nove tanke niti veštaških trepavica, nakon čega se dobija na njihovoj gustini. Žene koje imaju tanke trepavice veoma se često odlučuju za ovu metodu, jer su veštačke deblje i tamnije od prirodnih, pa je efekat odmah vidljiv.

Nadogradnja trepavica i njene prednosti

Svakodnevni ubrzani tempo života ne dozoljava nam da odvojimo dovoljno vremena za sebe. Slobodno vreme grabimo za odmor ili uživanje sa porodicom, a vrlo malo ga posvećujemo sebi, naročito kada je u pitanju šminkanje.Ujutru kada ustanemo manje ili više odmorni od obaveza iz prethodnog dana često zanemarujemo tih 10-15 minuta koliko treba za najosnovnije i skromno šminkanje. Brzinski radimo ostale svakodnevne rituale – umivanje, pranje zuba, oblačenje, eventualno odlazak u školu ili vrtić….

Zatim žurimo da stignemo na posao i kancelariju gde se često šminkamo uz jutarnju kafu, jer kući nemamo mnogo vremena za to.

Kada se ovakve ili slične situacije ponavljaju, svakako jednog trenutka počnu i da nerviraju.

Sigurno ste se zapitale šta biste mogle da uradite kako biste uštedele sebi vremena za jutarnje šminkanje, a da to nije ranije ustajanje. Negovanje lica prirodnim putem je svakako najbolji način da uvek budete sveže i lepe i bez šminke.

Još jedan od načina koji vam može pomoći da uvek izgledate lepo jeste nadogradnja trepavica.

Ukoliko ne volite da na lice nanosite puno šminke već preferirate prirodan izgled, pritom svoje dragoceno vreme radije odvajate za druge aktivnosti, onda samo na trenutak pokušajte da zamislite sebe sa većim trepavicama.

Nema sumnje da ulepšavaju izgled, jer čine da žena bude zadovoljna sobom u svakom trenutku.

Još jedan čest razlog zbog koga se mnoge dame odlučuju na ovaj korak su retke, kratke i tanke trepavice. Nadogradnja je u njihovom slučaju najefikasniji način da sakriju svoj “nedostatak” a da istaknu svoju nežniju stranu.

Međutim, pre nego što se odlučite na ovaj korak, bitno je da budete upućeni u sledeće…

Oblici i vrste trepavica za nadogradnju

Postoji više vrsta trepavica koje se mogu nadograditi, a najosnovnije su kratke, srednje i dugačke. Mogu biti guste i retke, ali će se svakako razlikovati od prirodnih.

trepavice za nadogradnju

Dve tehnike povećanja trepavica koje su trenutno kod nas veoma aktuelne su ove:

 • metoda 1 na 1 ili svilene trepavice,
 • ruski volumen, sa kojima se dobija veći volumen.

Za ovo se koristi poseban materijal za nadogradnju koji podrazumeva:

 • pincete
 • same veštačke trepavice koje se stavljaju
 • lepak za nadogradnju trepavica koji nije isti kao onaj za veštačke trepavice
 • lampa
 • sredstva za skidanje nadograđenih trepavica

Nadogradnja svilenih trepavica

Svilene trepavice su male svilene niti koje se stavljaju radi produžavanja prirodnih trepavica. Ovaj tretman naziva se još i nadogradnja trepavica metodom 1 na 1.  Takav naziv nosi zato što se na svaku prirodnu lepi jedna veštačka trepavica.

Nadogradnja svilenih trepavica je veoma aktuelan metod za njihovo povećanje, kako bi izgledale kao da su uvek našminkane. Ove trepavice su zgodne zbog toga što izgledaju vrlo prirodno, odnosno dužina i gustina izgledaju jako lepo i umereno.

Ovaj metod je bezbolan i ako se pravilo odradi ne mogu nastati nikakve komplikacije. Metod produžavanja trepavica ovim svilenim nitima daje očima fini zavodljivi pogled, tajanstven i ženstven izgled o kojem sve žene potajno maštaju.

Ruski volumen trepavica

Ovaj metod je malo drugačiji od prethodnog.

Ruski volumen nadogradnje trepavica je nešto potpuno novo na našim prostorima. Ovaj način nadogradnje čini trepavice većim i tamnijim, jer se na svaku dlaku dodaju dve ili tri tanke trepavice. Niti koje se stavljaju su tanje nego one koje se koriste metodom 1 na 1.

Nadogradnja trepavica metodom ruski volumen je metoda gde one postaju veće i gušće, više nego što što bi se dobile drugim metodama.

Kod ovog tipa nadogradnje mogu se koristiti različite dužine ekstanzija, a razlika se ogleda u volumenu i dužini. Mogu biti različite a najčešće su to 2D, 3D, 4D, 5D i 6D, što predstavlja broj trepavica koje se nanose istovremeno.

Nadogradnja trepavica tehnikom ruski volumen daje elegantniji, svečaniji i glamurozniji izgled trepavica zbog toga što su one zapravo gušće, tamnije i duže.

Ovaj metod nije najprikladniji za svakodnevne varijante. 

Šta su snopići trepavica?

Snopići su crne pojedinačne dlačice koje se koriste za povećanje trepavica, a stavljaju se samo na uglovima očiju kako bi ih dodatno istakle. Koriste se tako što se lepe za gornji kapak oka, ali samo na onim delovima gde ima manje trepavica.

Snopići daju prirodnim ili veštačkim trepavicama dodatnu gustinu i dužinu, a uglavnom se stavljaju samo na spoljne uglove oka. Umeću se tako što se njima popunjava prazan prostor između trepavica, tj. samo na mestima gde su otpale i počele da rastu nove.

Koliko traje nadogradnja trepavica?

Sigurno se pitate koliko bi to moglo da traje. Ipak je to jako temeljan i pipljiv posao, koji zahteva dosta stpljenja….

Evo odgovora.

Nadogradnja trepavica, odnosno sam proces lepljenja niti traje u proseku između sat i po i dva sata. To svakako zavisi od prakse i načina rada u kozmetičkom salonu, a zavisi i od oblika oka. No, sigurno vas više zanima koliko traje nadogradnja nakon procedure, odnosno koliko dugo ćete imati zanosne trepavice.

Nakon tretmana trepavice traju u proseku oko mesec dana (to je između 4 i 5 nedelja). Kada prirodne trepavice počnu da opadaju, veštačke opadaju zajedno sa njima.

Veoma je jednostavno zašto se to dešava…. Trepavice se ponašaju isto kao i kosa. Svakoga dana kosa prirodno raste i prirodno opada, a isto je tako i sa trepavicama, što je potpuno normalan proces – svaki dan rastu i svaki dan opadaju.

Kako se skida nadogradnja trepavica?

Nije preporuka da sami skidate trepavice, ako primetite da više nisu kao što su bile. Lepak koji se koristi za njihovo stavljanje nije isti kao onaj za veštačke trepavice i zahteva specijalno sredstvo kojim se on faktički rastapa.

Kozmetičari savetuju da se, ako se izgubila prvobitna forma, prvo odradi korekcija trepavica . Tada se radi dopuna novih izraslih trepavica samo na mestima gde su otpale.

Nakon mesec, mesec i po dana, biće potrebno da se skinu nadograđene trepavice i za to idite u salon. Ako baš insistirate da to uradite same, onda vam treba neko uljano sredstvo i puno živaca. Imajte na umu da su u pitanju oči. Takođe, gledajte da ovakvim izborom postupaka ne počupate više sopstvenih trepavica.

 Iskustva sa ekstenzijama na trepavicama

Na internetu se mogu pročitati iskustva mnogih devojaka i žena koje su ukazale poverenje kozmetičkim salonima i nadogradile svoje trepavice. Iskustva su različita jer ima jako puno lepih i ohrabrujućih, ali isto tako i mnogo negatvnih primera.

Iskustva su javno dostupna na forumima, kao i na sajtovima koji grupišu sve kozmetičke salone na jednom mestu.

Kako bi se izbegla neželjena dejstva pre samog tretmana potrebno je da dobro razmislite da li je nadogradnja trepavica za vas. Ukoliko se odlučite onda se raspitajte o salonu u kome biste odradili nadogradnju.

Prirodne trepavice se vrlo lako mogu oštetiti zbog lošeg stavljanja novih, pa se može desiti da skroz otpadnu.

Iskusan kozmetičar zna da se nove trepavice ne lepe u samom korenu dlake, već na svaku trepavicu posebno.

Međutim, jako se mora voditi računa o lepku koji se koristi i da se ne stavi puno, zato što se vrlo brzo steže. Ukoliko se stavi više nego što je potrebno lako može spojiti više trepavica, što izgleda ružno. Takođe to može da grebe, da žulja, ali i da uništi prirodne trepavice.

Zbog svega ovoga bitno je izabrati stručnog i iskusnog kozmetičara koji zna kako se pravilno radi nadogradnja trepavica i koji je prošao adekvatmu obuku za rad.

Ovo su samo neke od situacija koje se mogu desiti ako nadogradnja trepavica nije bila kako treba:

 • neuredno otpadanje više trepavica umesto jedne,
 • mogu ostati rupe između trepavica,
 • mogu se zalepiti trepavice jedna za drugu,
 • očni kapci mogu zagnojiti.

Preporuka je da, ukoliko je sošlo do nekih nemilih situacija, oporavite trepavice posle nadogradnje.

Ukoliko su vam očni kapci natečeni i spušteni nadogradnja trepavica nije dobra ideja za vas. Dobra stvar je što možete raditi vežbe lica i masirati kapke kako biste izgled lica vratili u prvobitno stanje.

 Cena nadogradnje trepavica

Cene za uvećanje trepavica su vrlo slične u svim kozmetičkim salonima.

nadogradnja trepavica postupak

Nadogradnja svilenih trepavica košta između 2.500 i 3.000 dinara po tretmanu. Korekcija metoda 1 na 1 nakon tri do četiri nedelja košta oko 1.500 dinara.

Ruski volumen je malo skuplja metoda jer se stavlja više ekstenzija na trepavaicu, pa tretmani koštaju od 3.000 do 6.000 dinara. Cene konkreno zavise od toga koliko se na jednu trepavicu dodaje ekstenzija, da li je dve, tri ili više. U salonima se takođe rade i korkcije koje koštaju oko 2.000 dinara.

Na internetu se često mogu pronaći i popusti za nadogradnju trepavica sa duplo nižim cenama. Savetujemo da budete vrlo oprezne sa ovim pogodnostima, jer su to često ponude neproverenih kozmetičkih salona.

Održavanje nadograđenih trepavica

Ukoliko se odlučite da uvećate svoje trepavice jako je bitno da budete pažljive kako ne bi oštetile svoje prirodne, a vek trajanja onih koje stavite bio kratak.

Ne preporučuje je:

 • korišćenje masnih krema i uljanih proizvoda za skidanje šminke jer mogu da ih odlepe,
 • šminkanje očiju i nanošenje maskare zato što to oštećuje trepavice,
 • lepljenje veštačkih trepavica preko njih,
 • diranje rukama i čupkanje.

Kada birate sredstvo za skidanje šminke obavezno koristite prirodne i nežne kreme koje dodatno hrane vašu kožu.

Obavezno povedite računa da buduće trepavice odgovaraju prirodnoj dužini vaših trepavica. Koja će dužina i gustina biti svakako možete birati same, ali budite umerene kako bi izgledale stvarno lepo. Trepavice mogu biti kratke, srednje i dugačke, pa birajte one koje će na vašem licu izgledati najbolje.

Nadamo se da su vam ove smernice i saveti pomogli da odlučite da li će nadogradnja trepavica biti vaš budući izbor.