Kako našminkati spuštene kapke? Evo važnih pravila!

Kako našminkati spuštene kapke? Evo važnih pravila!

Pitate se kako našminkati spuštene kapke? Pomoći ćemo vam. Ponekad to može biti izazovno, čak i teško, ali ne mora nužno da bude tako. Uverite se u ovom tekstu.

Ponekad može biti veoma teško, kada imate spuštene kapke, da šminku prilagodite tom stanju. Spušteni kapci mogu biti jako izraženi ako su posledica stresa, bolesti ili starosti. Zato je važno da ih šminkom malo podignete, kako ne bi odavali loš utisak.

Ponekad, možete da nađete načina da ih se rešite i nekim drugim putem. To treba i da uradite, ako oni predstavljaju veliki estetski problem. Naročito ako su posledica nekih dubljih i ozbiljnijih zdravstvenih problema. Pisali smo o tome kako podići spuštene kapke

Međutim, ako se radi o blažoj varijanti spuštenih kapaka i malo naboranoj koži oko njih, onda u mnogome šminka može da pomogne, da se osećate bolje, lepše i zavodljivije.

Za bore vam može koristiti i Anina priča. Ana je naša čitateljka koja se rešila uspešno opuštene kože oko očiju, koja joj je zadavala muka. Ne samo toga, nego je izbirsala i bore i fleke na licu. Kompletno je zategnula kožu na prirodan način. Samim tim, zategnuli su se i kapci. Njenu priču pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

Šminka za sitne oči i spuštene kapke

kako našminkati spuštene kapke

Hajde odmah da krenemo sa konkretnim savetima jer nam je danas u fokusu baš šminka spuštenih kapaka.

Znamo da šminkom možemo poraviti baš sve. Dobro, skoro pa sve. Zašto onda ne biste nešto uradili po pitanju svojih sitnih očiju sa spuštenim kapcima?

Danas se skoro sve može popraviti, plastična hirurgija je dovoljno napredovala da zaista puno toga možemo izmeniti i prilagoditi. Međutim, oči tu ne spadaju. Njihova boja se može malo promeniti, ali oblik ne može.

Srećom, vizuelni trikovi su tu da i vaše oči deluju, iako nisu, mnogo krupnije i otvorenije. A taj kapak koji je malo spušteniji i koji nas muči, takođe vrlo lako može biti, pa, nećemo reći otklonjen, ali vizuelno mnogo podignutiji.

Kada su oči sitne, a kapci spušteni, naše oko deluje pomalo tužno. Tačnije, čitav izgled našeg lica je malo tužan i potišten.

Podizanjem očiju na gore, postižete efekat otvaranja, ne samo očiju, nego i lica.

Jača boja senke treba da bude na krajevima očiju, odnosno, na spoljašnjoj strani kapaka. Jaču senku treba naneti na krajeve očiju, tik iznad obrva i podići je malo ka gore(ono što mi zovemo mačkast izgled).

Na sredini oka senka ide u trougao, zaokružujući celinu.

Kada se taj deo dobro pokrije ( a to ne moraju da budu debeli slojevi, samo tanke linije) onda na red ide blendanje. Treba dobro ublendati tamnu senku, nekom okruglom četkicom. Ako je potrebno, za blendanje možete dodati neku malo bleđu nijansu, kako bi se stopile.

Unutrašnji deo oka treba da bude iznijansiran nekom svetlijom nijansom. To je nešto što stvara kontrast i otvara oči. Bledu senku možete naneti na početak oka i povući je malo ispod gornje i malo ispod donje linije.

Ovakav stil šminkanja učiniće ogromnu razliku.

Za kraj, fali maskara. Ona je neophodna da bi povećala i zgusnula trepavice. Na taj način se takođe dolazi do vizuelnog povećavanja oka, što je fantastično. To možete postići i ako uradite tretman svilenih trepavica. One će učiniti vaše oči trajno (barem određeno vreme) krupnijim i vaš pogled zavodljivijim.

Što je najvažnije, vi ste na taj način instant povećali svoje oko.

Dnevna šminka za spuštene kapke

Već smo vam dali okvir šminkanja spuštenih kapaka, u prethodnom odeljku. Sada je potrebno samo da svoje spuštene kapke još malo doterate i na taj način uklopite šminku.

Dakle, tamna boja, a za dnevnu šminku bi najbolja bila neka nijansa braon, pošto crna više paše nekom večernjem izgledu.

Na liniji iznad trepavica to može biti neka najtamnija nijansa braon boje, a za pregib oka, kao i onaj deo koji treba da formira luk, to neka bude neka malo svetlija nijansa. Ponavljamo, ne želimo prejak efekat dnevne šminke.

Za dan takođe izbegavajte neke sedefaste nijanse senki. Pomenuli smo belu ili bledu boju koju stavljate na početak očnog kapka, kod korena nosa. Ne mora da bude sedefasta, neka i ona bude neka suvlja, mat varijanta.

Ono što je važno, to je da se senke dobro spoje. Znate ono kada je neko savršeno našminkan, ali se ta šminka i ne primećuje previše na njegovom licu? Eto, to je cela tajna, ne smete niakako da ostavite stvari samo nanete, već i dobro ublendane.

Ponavljamo, pošto je dnevna šminka po sredi, onda ne moramo previše da se opterećujemo oko slojeva. Važno je samo da sve dobro spojimo.

Maskara je takođe potrebna da se oko podigne i to crna. Malo ruža na usne i spremni smo za pokret.

Večernja šminka za spuštene kapke

Princip šminkanja spuštenih kapaka za veče je isti, samo što ćemo upotrebljavati malo jače nijanse senki i malo više proizvoda kada je večernja šminka u pitanju.

Pre svega, ako već idete negde uveče, trebalo bi da nanesete neku bazu za senku, kako bi ona bila postojanija. To će u mnogome poboljšati boju kapka i učvrstiti senku na očima.

Za veče to može biti siva ili čak crna senka na krajevima oka. Ona će dati fine konture i linije. Možete kasnije na sredini kapka eksperimentisati i kada su druge boje u pitanju. Unutrašnji deo oka može biti pokriven i belom sedefastom senkom jer ona, složićete se, manje dolazi do izražaja kada je večernja varijanta u pitanju.

Malo bele senke nanesite i tik ispod obrva jer će i taj jednostavan potez takođe učiniti da vaše lice izgleda lepo, sveže i oči otvorenije. 

To ne treba da bude velika količina. Samo tanka linija koja jasno odvaja obrve od kapaka.

Uveče je, takođe, preporučljiv i ajlajner. Iako će o njegovom nanošenju na spuštenim kapcima nešto kasnije biti malo više reči, on pravilno nanesen, takođe može da učini veliku razliku kada je šminka u pitanju. Bitno je da se linija povlači na gore, nikako na dole. I sve će biti u redu. Kapci i oči delovaće podignutije.

Trepavice takođe treba nekoliko puta preći crnom maskarom. Crna boja koja je vešto nanesena na oči može zaista da bude vrlo dobar potez i vrlo koji će vas učiniti upečatljivijima i lepšima. Ponavljamo, samo ako je lepo i sa ukusom nanesena.

 Manje je ponekad više. Velike količine mogu vas učiniti „namaskiranima” i preteranima u svakom pogledu, a to ne želite.

Senka za spuštene kapke

O bojama koje stavljamo kada su spušteni kapci u pitanju, već je bilo reči. Dnevna varijanta može biti malo umerenija, dok se od večernje varijante ipak očekuje da se istakne po svojoj jačini.

Boje na unutrašnjoj strani kapka variraju od prilike do prilike i tu ne morate previše da se brinete, jednostavno, eksperimentišite.

Ipak, treba reći nekoliko reči o samom nanošenju senke na kapke jer je to možda i najvažniji korak da šminka bude postojana i deluje lepo. Uvek kada možete i kada prilika to zahteva od vas, nanesite podlogu za senku jer je ona veoma važna. Posebno ako šminka celog dana ili večeri treba da ostane na licu.

Kada nanosite boje, koje god da su u pitanju, nanosite ih sloj po sloj. To jeste veoma važno ako želite da vaša šminka bude nenapadna i postojana.

Prvi razlog je, dakle, to što na taj način nanosite onaj intenzitet koji želite. Ako preterate u prvom nanošenju, teže će vam biti da skidate. Ovako, samo dodajete dok ne stignete do odgovarajuće boje.

Sa druge strane, šminka nanete u slojevima, nadograđena, naročito senka, mnogo je postojanija i mnogo bolje izgleda na oku od one koju ste iz prve tu zalepili. I vrlo važno je da senku dobro utrljate, ublendate odgovarajućom četkicom.

Kada ste to uradili na odgovarajući način, onda vam više ništa nije potrebno da bi oko izgledalo lepo.

Za spušteni kapak to je raspored senki od spolja ka unutra tamno – svetlije – najsvetlije i to je to. Malo bele senke ispod obrve i vi ste se našminkali.

Skinite neke fore sa ovog videa: 

Oblik obrva za spuštene kapke

Kada smo već kod obrva, onda da malo porazgovaramo o obliku obrva. Ono što smo više puta napomenuli, malo bele senke ispod, otvoriće i opustiti oko.

Oblici obrva su razni i zavise pre svega od oblika i crta lica. Tu nikako ne možemo dati neki univerzalni recept kako bi to trebalo da izgleda.

U poslednje vreme mnogo su popularnije, a ako nas pitate, bolje i prirodnije, malo deblje obrve. One su sada već nekoliko godina zamenile one tanušne, iščupane obrve koje je sačinjavala jedna tanka linija. Proverite šta su puder obrve.

Ipak, i debelih obrva ima raznih. Nisu ni one sve iste. Razlikuju se po boji i obliku. Kada je boja u pitanju, ne bi trebalo da obrve budu mnogo tamne, s obzirom na to kakva vam je kosa i put (koža). Ako ste bledi i nežni, ako vam je kosa svetla, nikako nemojte baš da stavite neke tamne obrve, zato što će vas one učiniti strogima.

Što je još gore, istaći će neke vaše mane, kao što su spušteni kapci. Dakle, svetlije obrve su bolje rešenje ako vam je kosa svetla.

Po pitanju oblika, ako već imate spuštene kapke, koji vas čine tužnijima i malo vam špuštaju oči, najbolje je da vam obrve budu malo podignutije i da vas malo učine svežijima. Ta podignutost treba da bude izraženija od sredine ka krajevima.

Nikako nemojte strogo da ih podignete, ali ako su malkice na gore, oko će samim tim delovati otvorenije. A to će vama zbog spuštenih kapaka i te kako odgovarati.

Ajlajner za spuštene kapke

Nanošenje ajlajnera za neke žene je prava noćna mora, ali kada se izučite i kada to lepo uradite, to može fantastično da izgleda.

Zašto je nanošenje ajlajnera pogodno za osobe koje imaju spuštene kapke? Zato što ajlajnerom povlačite liniju, samim ti i oči na gore i onda oko deluje otvorenije nego što je bilo.

Prvi izazov kada su ajlajneri u pitanju je koji odabrati. Da li to da bude neki koji ima tanku, savitljivu četkicu? Ili pak neki sa čvrsom, tvrdom četkicom? Ili da uopšte nema četkicu, već da bude u formi olovke?

Ni ovde nema univerzalnog odgovora, već morate sami da se potrudite da naučite tehniku stavljanja, a koji od ovih ćete odabrati, to je manje važno.

Takođe je upitna i boja ajlajnera. Uglavnim je svetlija boja bolja za dan, a za noćne varijante su dobri crni ajlajneri. Mada, ako se dobro nanese, i crni ajlajner možete nositi u toku dana.

Za dnevnu varijantu ne morate nanositi ajlajner na celu površinu iznad trepavica, već možete krenuti od sredine oka ka spoljnjem kraju. Na sredini oka linija treba da bude tanka, a što se više približavate oku, treba da bude deblja. Da biste podigli ajlajner na gore, treba da popunite onaj deo koji je u međuprostoru, od oka do linije, tako da on mora biti malo deblji.

Kada se šminkate za večernji ili neki malo svečaniji izlazak, onda možete ajlajner vući celom dužinom, od početka oka, ka kraju, za puniji efekat. Ta linija ne bi trebalo da bude previše debela jer može vizuelno i zatvoriti oko.

Za sitne oči se ne preporučuje da se linija olovkom za oči ili ajlajnerom povlači po donjoj vodenoj liniji jer ona vizuelno smanjuje oko. To kada je reč o crnoj, odnosno, tamnoj. Belu možete staviti jer ona vizuelno povećava oko kada se nalazi u donjoj vodenoj liniji.

Veštačke trepavice za spuštene kapke

Velike i upečatljive trepavice svakako su odlične i stoje dobro bilo kom obliku očiju. Međutim, očima sa spuštenim kapcima stajaće zaista sjajno.

To mogu biti svilene trepavice koje su sada zaista hit, a mogu biti i neke od veštačkih trepavica. Postoje ne koje se regularno lepe lepkom, ali i magnetne trepavice koje su takođe veoma popularne.

Od vas zavisi, koje od njih su vam najlakše za korišćenje i koje bi vam najviše pristajale.

Jedna dobra stvar koju takođe trajno možete uraditi za sebe, jesu i serumi za trepavice, koji će pomoći da trepavice porastu. Ovo je rešenje koje će vam i u budućnosti značiti, a ne samo privremeno. Zato možete i te kako da ga isprobate.

Ima puno trikova koje možete primeniti kada je šminkanje očiju koje imaju spuštene kapke u pitanju. Sledite ove savete i sakrijte uspešno ono što je na vašem licu potencijalni problem.