Bademovo ulje za grudi  – svi detalji!

Bademovo ulje za grudi  – svi detalji!

Bademovo ulje za grudi može biti veoma učinkovito za njihovo povećanje, ako ga upotrebljavate na pravi način. Ne znate ništa o tome? Otkrivamo sve detalje.

Veliki broj žena priželjkuje veće grudi. Kada su mlade, devojke nisu zadovoljne prvenstveno veličinom, a kasnije bivaju nezadovoljne i oblikom grudi. Gravitacija i godine su ti koji doprinose da grudi izgube prvobitnu čvrstinu.

Često se banalizuje ženska potreba za većim grudima, a ona je pre svega vezana za žensko samopouzdanje. Žene se bolje osećaju kada je i izgled tela na zavidnom nivou. Zato nije čudno što mnogima ovaj segment u životu čini razliku, stvara velike komplekse ili doprinosi dobrom osećaju u svojoj koži.

Prirodna ulja mnogo mogu pomoći u tome da se ženske dojke oblikuju. Ona imaju velikih prednosti u odnosu na preparate koji sadrže neku vrstu hemije u sebi. Najčešće doprinose istezanju dojki, prvenstveno uz masažu, zato su tako rado i korišćena. Budući prirodna, imaju mnogo dodatnih korisnih svojstava.

Zato se žene koje nisu blagoslovene velikim poprsjem često odlučuju za jednu od ovih metoda povećanja grudi.

Kako pomaže bademovo ulje da grudi budu veće?

Sastav ovog ulja čine ugljeni hidrati, aminokiseline, vitamine (E, B, F), kao i minerale (bakar, mangan i fosfor). Tu su betakaroten i bioflavonoidi.

Zahvaljujući vitaminima i mineralima kojih ima, ono podstiče detoksikaciju, izbacivanje viška svih toksina. Takođe, podstiče cirkulaciju, što ga čini veoma dobrim za prokrvljenost dojki i i njihovo podizanje.

Ono se utrljava u kožu masažom dojki, što je još jedna od korisnih stvari za povećanje volumena dojki.

Sve su ovo važni činioci, koji pomažu u oblikovanju poprsja. Nije lako naći nešto tako dobro, a prirodno.

Mnogi su u potrazi za ovakvim sredstvima, ne želeći da se podvrgnu operacijama i sličnim stvarima. Jedna od njih je i Danijela. Bojeći se da ode „pod nož”, veoma je patila što izgled njenih grudi nije onakav kakav je ona htela. Jako dugo je tragala i pronašla sredstvo koje je promenilo izgled njenih grudi, rešavajući dugogodišnji problem. Grudi su joj sada čvrste,  podignutije, bujnije i veće. Dekolte je sada baš onakav kakav je želela. I vaš može biti takav. Pitate se o čemu se radi? Pročitajte ovde: https://minutzamene.com/krema-koja-mi-je-povecala-grudi/

Hajde sada detaljno da vidimo šta je to što bademovo ulje nudi grudima. Da vidimo kako ono pomaže da poprsje bude što istaknutije.

Bademovo ulje za povećanje grudi – prednosti

Veoma je važno istaći benefite ovog ulja, jer ono spade u najkvalitetnija i najkorišćenija kozmetička, prirodna ulja.

Jasno je, ono igra na kartu prirodnosti. Njegova prednost su prirodni sastojci koji fantastično utiču ba kožu.

Vitamini – pomenuli smo među njima vitamin B,a tu je i vitamin E. Oni neguju i „hrane“  kožu na dojkama, čine dekolte lepšim, tako da poboljšavaju celokupan izgled grudi i dekoltea.

Minerali i masne kiseline – dubinski vlaže kožu, što opet doprinosi jedrosti i bujnosti grudi. Veoma je lepo kada su njihovi obrisi ispod odeće lepi, ali i kada se vidi koža poprsja, važno je da je ona meka na dodir, lepa na oko.

Bioflavonoidi – podražavaju rast ćelija dojki i zatežu kožu na gore. Povećavaju grudi, u roku od 8 do 10 nedelja.

Da bi se sve ovo postiglo, važno je da bademovo ulje za grudi bude blago zagrejano. Odlično je i kao noseće ulje za masažu, opet u malo zagrejanijem stanju.

Njegova prednost je i u tome što ne začepljuje pore. Koža ga lako upija, pa nema suvišne masnoće na koži.

Vrste bademovog ulja za grudi

Postoje dve vrste bademovog ulja, nije svejedno koju od njih ćete upotrebiti za grudi. To su slatko bademovo ulje i gorko bademovo ulje.

ulje badema za grudi

Evo razlike!

  • Slatko bademovo ulje uzima se iz plodova badema. Ono se dobija mlevenjem badema, što možemo uraditi i sami kod kuće. Ima konzistentnost i svetložutu boju. Karakterističnog je mirisa, kao badem koji grickamo.
  • Gorko bademovo ulje uzima se iz takozvanih gorkih, orašastih matica. Takvo ulje iziskuje posebnu obradu jer može u sebi imati toksične elemente, kojih se treba rešiti. Zato se ono direktno ne sme nanositi na kožu, već se može mešati sa nekim drugim sastojcima, u tehnologiji i kozmetici.

Kada se kupuje za masažu grudi, onda se kupuje ovo slatko bademovo ulje.

Najbolje je da na bočici piše organsko ili 100 % prirodno, to osigurava da je potpuno bezbedno.

Čuva se na tamnom i suvom mestu, u staklenoj bočici. Ono je proverena varijanta, koja samo individualno može imati neke neželjene pojave. To bi značilo da ste alergični na bademe, pa onda ne smete da ga upotrebljavate ni inače, a ni kao ulje.

Domaće bademovo ulje za grudi

Uvek je, pak, najbolje ako možete napraviti kod kuće bademovo ulje sami. Tada ste potpuno sigurni da se neće provući ama nijedan loš i nepredviđen sastojak.

Evo kako:

Dve čaše sirovih badema treba samleti u blenderu. Kažu, kreće se od manje brzine, a onda se ide ka većoj. Hoće da se lepi za zidove blendera, pa se zato mora skidati. Kada se usitni, ide se ka većoj brzini. U jednom trenutku, kada bude baš sitno, dodati kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Dobijenu smesu presuti staklenu teglu, promešati i ostaviti 14 dana na sobnoj temperaturi, da odstoji. Posle toga možete ulje procediti kroz neku gustu cediljku ili još bolje kroz filter, kako se ne bi zadržalo ništa od grubih stvari.

Presuti ulje u staklenu flašicu ili teglicu i čuvati na hladnom i tamnom mestu.

Ovakvo ulje može se koristiti za masažu grudi, ali i u druge kozmetičke svrhe. Potpuno je prirodno i može opstati dugo vremena, ako se pravilno čuva. Iako nema konzervanse, može biti veoma dugotrajno.

Pre masaže grudi, treba ga izvaditi na sobnu temperaturu ili malu količinu blago zagrejati.

Kako se koristi bademovo ulje za grudi?

Ima nekoliko koraka koje morate pratiti, kako bi masaža grudi bila maksimalno efikasna. Naravno, ona treba da se radi u kontinuitetu, tako da i o tome treba voditi računa.

Korak 1: Izvadite bademovo ulje iz frižidera, neka bude na sobnoj temperaturi.

Korak 2: Uzmite malu količinu bademovog ulja i zagrejte ga među dlanovima. Trljate dlanove jedan od drugi, kako bi se aktivirali svi aktivni sastojci.

Korak 3: Stavite tople dlanove na levu dojku i masirajte blagim pokretima. Potrebno da da vučete pokrete sa spoljnje strane ka unutra. Radite to barem 5 minuta.

Korak 4: Nastavite masažu još 5 minuta kružnim pokretima. Masirajte levu dojku rukom suprotno od smera kazaljke na satu.

Korak 5: Ponovite sve pokrete, dakle, 5 + 5 minuta, ali sa desnom dojkom. Prvo pokreti ka unutra, zatim kružni.

Važno: Trudite se da prilikom masaže i razvlačenja izbegnete bradavice. Kada se one masiraju i razvlače, postoji mogućnost da se one povećavaju, što nije estetski baš lepo.

Radite ovo kad god imate vremena ujutru. Možda je malo teže jer ujutru ponekad nemamo gotovo pola sata za ove aktivnosti. Nije loše posle jutarnjeg tuširanja, ako ga upražnjavate, da se izmasirate. Zato obavezno svako veče masirajte grudi barem 40 minuta.

Uzimajte još ulja kad god primetite da nema dovoljno masnoće da prsti bez problema klize po dojkama. Kada nemate vremena ili vam se spava, možete skratiti vreme masaže, ali nemojte preskakati jer je neophodno da se održava kontinuitet.

Kada da se očekuju rezultati i kakvi mogu biti?

Ono što je važno kod ovakvih tretmana, to je napomenuti kada se očekuju rezultati i koliko dugo ovo moramo raditi.

Neki kažu, a videćete posle iz iskustava, da su rezultati primećivali i posle 30 dana od prve masaže grudi bademovim uljem.

Optimalno je, ipak, da prođe barem 8 do 10 nedelja kako bi se videli pravi rezultati.

ulje badema za grudi rezultati

Naravno, važno je napomenuti da je potrebno raditi masažu svakoga dana, ne preskakati ni u vreme menstrualnog ciklusa. Tada može biti naročito prijatna ta blaga masaža.

Može se očekivati da grudi budu podignutije, a koža mekša. Sama masaža, kao i blagotvorni sastojci ulja, učiniće da koža bude elastičnija. To je vrlo važno jer je i sam izgled grudi bolji.

Da li će biti povećanja?

Ne očekujte čuda. Za nešto drastičnije možda su potrebni ipak malo jači sastojci. Ipak, da će biti primetna promena, svakako hoće.

Nije ništa novo da se bademovo ulje koristi u svrhe ulepšavanja kože lica i tela. Smatra se da su još u starom Egiptu žene imale rituale mazanja takozvanim „uljem blagostanja”. Pored korisnog dejstva na kožu, smatralo se da ovo ulje poboljšava materijalnu situaciju. Da znate, ako verujete u ovakve stvari.

Alternativa bademovom ulju za grudi

Ima mnogo alternativa bademovom ulju za grudi. Neke su iz ovog, „prirodnog sveta”, dok su neke iz sveta estetske medicine.

Umesto bademovog, preporučuje se još nekoliko vrsta ulja za masažu. Na primer, tu je kokosovo, čičkovo, maslinovo i ulje klinčića. Prirodna su, s tim da je malo teže nabaviti ulje klinčića nego preostala dva. Nemaju negativnih uticaja na telo i toplo se preporučuju za masažu grudi.

Kreme za povećanje grudi takođe su poznat i popularan način da se poprsje značajno poveća. Bitno je da su bez štetnih, hemijskih sastojaka. One su odličan prirodan način da se čelije grudi stimulišu na rast, naročito posle dojenja. To podrazumeva podizanje spuštenih grudi. Neki od najboljih sastojaka u njima su ekstrakti piskavice, koji čine da grudi budu čvrste. Ekstrakti čička održavaju tonus mišića. Semena šipka i noćurka daju koži dovoljan broj vitamina.

Poželjno je da ove kreme u sebi imaju i bademovo ulje, za koje ste već pročitali koje sve povoljne stvari nudi.

Pročitajte:  10 najboljih krema za povećanje grudi.

Lan za rast grudi, takođe je prirodan sastojak. Možemo ga naći u vidu semena ili ulja, pa ni to nije loša opcija za razmatranje. Ne tako prirodan, ali dostupan, margarin za grudi, takođe ima neke benefite za koje možda niste znali.

Mastopleksija grudi je sledeći u nizu načina da se grudi srede. O njoj smo već pisali, za njom posežu uglavnom žene koje su rađale. Radi se o hirurškom podizanju grudi,

Lasersko podizanje grudi je opcija za one koji ipak žele drugačiju vrstu tretmana. Tu je i popunjavanje grudi sopstvenim masnim tkivom. Koliko je ovo dobra opcija, probajte da se informišete.

Na kraju, brojne dame posežu za silikonima kao opcijom. Ovo je ipak nešto ozbiljnije, pa o tome treba dobro promisliti.

Iskustva sa uljem badema za povećanje grudi

Imamo iskustva žena koje su se okušale u masiranju grudi bademovim uljem. Evo šta one kažu, da li bi preporučile ovo ili ne.

Selena

„Imam veoma velike, ali supštene grudi. Kada sam negde pročitala preporuku da ih mogu masirati bademovim ulje, nisam časila ni časa. Posle kratkog vremena, primetila sam da je koža jedrija, a grudi su dobile volumen i podigle se.“

Lara

„Masirala sam grudi oko dva meseca bademovim uljem. Nisam primetila nikakvo povećanje. Samo mi je koža bila mnogo mekša i jedrija. Lepše su izgledale svakako.“

Milena

„Mazala sam ulje badema koje sam sama pravila, u kontinuitetu, dug period. Bista mi je bila veoma svilenkasta i nežna, ali nisam primetila da su grudi veće. Tek kada sam prešla na kremu za povećanje grudi, primetila sam rezultate. Krema je bila totalno prirodna, zato se nisam bojala da je mažem, inače ne bih.

Marta

„Mazala kratko vreme, pa prestala. Mislim da to mora ozbiljnijim sredstvom, na primer kremom. Planiram ovih dana jednu takvu da naručim, pa javljam rezultate.“

Ako i vi želite veće grudi, lepši dekolte, razmislite o ovom prirodnom ulju, ali i drugim prirodnim alternativama. Efekta će svakako biti!