Podizanje grudi: Provereni načini i metode

Podizanje grudi: Provereni načini i metode

Za savršen dekolte nije dovoljno imati velike grudi -važno je i kako one stoje. Opuštene nisu lepe, zato saznajte kako podizanje grudi može da ih učini savršenim.

Lifting grudi zahteva dosta promena u navikama i dosta upornosti. Postoji i brži način da dobijete savršene i čvrste grudi, a to je ugradnja silikona. Međutim, svaka hirurška metoda je opasna i zahteva naporan oporavak. Zato je naš savet da vam to bude poslednja opcija. Pre toga, pročitajte kako to ostvariti na potpuno prirodan način.

Zašto se grudi opuštaju?

Više je razloga zašto se javljaju opuštene grudi. U suštini, to je normalan proces, vezan za starenje i gubitak elastičnosti kože. Na licu se to manifestuje nastankom bora, a na grudima – njihovim opuštanjem.

Pročitajte kako starenje utiče na grudi.

Sama struktura i građa grudi čine ovaj proces opuštanja još lakšim. Ženske grudi nisu napravljene od mišića koji bi im davali čvrstinu, već od masnoće i vezivnog tkiva, koji su podložniji promenama i opuštanju, jer nemaju čvrstinu. Osim toga, na njihov položaj na našem telu utiče i sila gravitacije koja ih vuče na dole.

Smatra se da do opuštanja dojki dolazi otprilike posle četrdesete godine života, ali postoje  faktori koji mogu da doprinesu da vam podizanje grudi kao tretman zatreba mnogo ranije.Ti uzroci mogu biti sledeći:

 • Pušenje cigareta usled čega telo (pa i sama koža) budu prebukirani toksinima i vremenom izgube bitku sa slobodnim radikalima. Koža tada gubi vitalnost i elastičnost i grudi gube čvrstinu i jedrost.
 • Trudnoća, porođaj i dojenje utiču na rad mlečnih žlezda i povećanje dojki koje, kada svi ovi trenuci prođu, mogu postati i ostati opuštene.
 • Pogrešan grudnjak koji ne obezbeđuje odgovarajuću potporu grudima, pa vremenom sila gravitacije prevlada.
 • Nagli gubitak u kilogramima takođe može da utiče na to da grudi izgube čvrstinu. Kao što smo rekli, njihova struktura je od masnog tkiva . Ako želite prirodno povećanje grudi, to možete postići  između ostalog tako što ćete nabaciti malo masnoće. Ukoliko imate manjak kilograma, onda će vam saveti kako da se ugojite biti korisni. A važi i suprotno – ukoliko naglo izgubite telesnu masnoću, koža neće imati dovoljno vremena da se prilagodi tome, opustiće se i vaše grudi izgubiće svoju prirodnu potporu.

Iako mnoge žene misle da je lifting grudi nemoguća misija onda kada se one jednom opuste, dozvolite da vas razuverimo i ponudimo nekoliko načina za podizanje grudi koje jednostavno morate probati. Korekcija grudi je ipak moguća i ne mora da boli!

Krema za podizanje grudi-način koji ćete obožavati!

Mislite da je hirurgija jedina koja nudi rešenje?

Greška!

Jedan od najefikasnijih i najbezbolnijih načina za podizanje grudi jeste korišćenje kreme koja će pomoći da one postanu zategnute, čvrste i jake. Baš kao što kreme protiv bora imaju zadatak da nahrane i zategnu kožu lica, tako i kreme za povećanje i zatezanje grudi imaju zadatak da oporave i regenerišu, ojačaju , zategnu i  kožu grudi. Jaka i čvrsta koža osnovni je preduslov za lep dekolte.

Sigurno ste i sami svesni činjenice da je koža najveći organ na našem telu i da treba da vodimo računa kako je negujemo i kakva kozmetička sredstva koristimo. Da biste bili sigurni da radite pravu stvar, najbolje je da koristite prirodnu kremu za grudi, kao što je to uradila moja prijateljica Danijela. Ona je na potpuno prirodan način dobila veće grudi samo mažući ih kremom . Kako? Čime? Da, dobro ste pročitali, a i vi možete isto postići. Pročitajte njeno iskustvo: https://minutzamene.com/krema-koja-mi-je-povecala-grudi/

Naravno, ne možete tek tako uzeti bilo koju kremu. Neophodno je da ona ima odgovarajuću količinu prirodnih  aktivnih sastojaka kao što su seme piskavice, bademovo,čičkovo ulje kao i organske biotehnologije koje zatežu kožu, povećavaju grudi i savršeno se uklapaju ono što nazivamo prirodna nega.

Krema za podizanje grudi je odličan izbor, jer sadrži miks najboljih komponenti iz prirode pa ima jače dejstvo nego pojedinačni prirodni preparati koje možete sami napraviti i probati u te svrhe.Potpuno je bezbedna, nema teških hemijskih jedinjenja i toksina i bezbolna za korišćenje , a koža posle njene primene postaje čvrsta i dovoljno jaka da drži grudi da ne budu opuštene.

Ako ste više za varijantu „sam svoj majstor“ evo nekoliko praktičnih predloga na tom polju.

Podizanje grudi prirodnim putem

Mnoštvo je prirodnih metoda za podizanje grudi koje ćete naći, a ovo su one koje su se pokazali najjefikasnijim:

 • Žumance i krastavac – kombinacija ova dva sastojka pomoći će da podizanje grudi bude jednostavno i prirodno i da imate glatku, čvrstu, jaku kožu grudi. Da biste pripremili ovu masku potreban vam je blender u koji ćete staviti žumance i jedan mali sveži krastavac. Tome se doda i kašika pavlake kako biste dobili pastu. Ovakav tretman  se nanosi na dojke i ostavlja da stoji 30 minuta . Nakon toga masku isperete sa hladnom vodom. Preporučuje se da radite ovo barem jednom nedeljno.
 • Shea puter je prirodni sastojak koji ima sposobnost da obezbedi neophodnu vlažnost koži.Pri tom se ona zadržava duže i ne aposrbuje se odmah, pa koža vremenom postaje elastičnija. To nije jedina prednost shea putera . Ono je pre svega bogato vitaminom E koji je neophodan za jaku i zdravu kožu i koji se odlično bori protiv slobodnih radikala . Da biste ga upotrebili, potrebno je da ga zagrejete malo između dlanova i masažnim pokretima naviše, nanesete na grudi.Ostavite 15 minuta da deluje pa isperite sa vodom. Preporučuje se da ponavljate ovaj tretman tri do četiri puta nedeljno.
 • Aloe vera je na visokoj lestvici kada je nega kože u pitanju i zato je neizostavni sastojak brojnih  kozmetičkih proizvoda. Bogata je antioksidantima pa sprečava oštećenje kože izazvano slobodnim radikalima i ima sposobnost da zategne kožu . Sve što treba da radite jeste da gel ove biljke nanesete masažnim pokretima naviše na svoje grudi i ostavite barem 10 minuta. Radite tako 4-5 puta nedeljno i vaše grudi neće sigurno biti opuštene kao što su bile .
 • Prirodna ulja – još jedan su nezaobilazni prirodni sastojak kada je u pitanju nega kože grudi. Za lifting poprsja biće vam od korisiti sva ona ulja bogata antioksidantima, kao i vitaminima C i E koji su važni za čvrstinu kože, njen zdrav izgled i elastičnost. Konkretno, u ove svrhe dobro je čičkovo ulje koje poboljšava površinsku cirkulaciju, ružino ulje koje je bogato vitaminom C, bademovo ulje koje je prebogato vitaminom E.
 • Masaža ledom je za one malo hrabrije i smelije  koji dobro podnose hladnoću . Možda nije najprijatniji metod podizanja grudi,ali ako vam hladnoća ne smeta, možete ga isprobati . Potrebne su vam dve kockice leda kojima ćete raditi kružne masažne pokrete oko dojke. Led će izazvati kontrakcije i skupljanje tkiva i podići opuštene dojke.

Važno je napomenuti da ovakva masaža ne treba da traje duže od jednog minuta jer možete osetiti trnjenje.

Nakon toga, potrebno je da odmah obučete odgovarajući brushalter i ostanete u ležećem položaju pola sata.

Verovatno ste primetili da smo napomenuli da masažni pokreti kojima se nanose ove prirodne supstance idu odozdo naviše. Zapravo, za potpun uspeh, idealno je da radite pravilnu masažu grudi, pa više o tome saznajte u ovom tekstu:

Masaža grudi-sjajan način da dobijete veće i čvršće poprsje.

Osim ovih prirodnih supstanci, za podignute grudi nephodno je piti dovoljno vode, kako bi koža postala i ostala hidrirana, elastična i jaka, ali i vežbati. Ovakve vežbe za grudi ciljaju na mišiće koje se nalaze ispod dojki i oko njih i na taj način doprinose njihovoj čvrstini. Ovde su najpopularniji sklekovi, zgibovi, podizanje ruku,kao i neke vežbe  sa tegovima za grudi i joga poze .

Savet: Nosite sportski grudnjak dok vežbate!

Podizanje grudi bez implantata

Operacije podizanja grudi ne moraju uvek da podrazumevaju i implantate. Estetska hirurgija nudi i druga rešenja. Podizanje kože oko dojke ili areole, obuhvata zatezanje kože, tako što se sav višak uklanja i grudi poprimaju potpuno novi oblik, u zavisnosti da li je samo koža problem. To je ustvari hirurška intervencija koja se radi u opštoj anesteziji i priprema za operaciju je neophodna. O svim pootrebnim nalazima, obavestiće vas lekar. Preporuka je da se odradi i ultrazvuk dojki.

podizanje grudi bez implanata

Podizanje grudi bez implanata, takozvana mastopeksija,  je procedura kojom se znatno poboljšava izgled grudi, smanjuje se višak kože, oblikuje se samo tkivo dojke i postiže da dojka dobije jedrinu i čvrstinu. Areola se ovom intervncijom smanjuje, a bradavica podiže visoko, u pređašnje stanje. Kod ovakvih intervencija, rezovi su obično neznatne veličine, jako mali, a mogu biti i malo primećeniji,  u obliku obrnutog slova T (sidro rez).

Kada govorimo o podizanju grudi bez implanata, možemo slobodno reći da to jeste hirurška intervencija, u kojoj nema silikona, ni umetaka, ali postoji rez i postoperativni tok. Nije jednostavna bezbolna procedura, pa ako niste sigurni da je baš to rešenje za vas, potražite slike pre i posle operacije – da znate šta da očekujete.

Na našim prostorima su najzastupljenije sledeće tehnike hirurškog podizanja grudi koje se primenjuju u zavisnosti od problema koji treba da reše:

 • Podizanje grudi po Beneliju– to je operacija podizanja grudi koju rade klasični hirurzi kako bi podigli ili preoblikovali opuštene dojke, ili smanjili veličinu areole, imajući u vidu da se rez i prave oko nje. Ova intervencija ostavlja minimalne ožiljke, i to samo u okolini bradavice.
 • Vertikalna mastopeksija-radi se kod osoba koje imaju visok stepen opuštenosti grudi. Kod ove metode, hirurg pravi rez oko areole, prema donjem delu dojke, od dna sreole do pregiba. Nakon toga podiže i oblikuje grudi, a veličinu areole može smanjiti, sve od želje korisnika. Vraća ih u normalni položaj. Rezovi su vertikalni.
 • Lollipop mastopeksija-radi se kod velikih i izraženih opuštenosti grudi.  Pristupa se nekom vidu mastopeksije, gde je obavezan rez oko areole, a vrlo često neophodan i vertikalni Lollipop ili sidro rez.
 • Obrnuto slovo T rez (sidro rez)- za grudi koje su oblikovane tako da je bradavica 2cm ili više ispod dela gde dojka spaja sa grudnim košem. Potrebno ukloni horizontalni višak kože. Na našim prostorima, ovo jeste najučestalija operacija, koja nažalost i ostavlja najveće ožiljke.

Šta su trake za podizanje grudi ?

Da li ste čuli za trake za podizanje grudi?

Iako ovo nije biljni lek, i ovo je jedna sasvim prirodna metoda koja je bezbolna, a koja ima za cilj prkošenje gravitaciji, zatezanje i podizanje grudi. Ovo su jednostavne samolepljive trake specijalno dizajnirane da podignu dojku. Njih zalepite na bradavice, zatim povučete naviše i podignete njima grudi  na željenu visinu pa traku zalepite na gornju površinu grudi. Ove trake zapravo deluju kao nevidljivi brushalter. Univerzalne su veličine i svima odgovaraju.

Izaberite pravi grudnjak!

Jeste li znali da grudnjaci nemaju neograničen vek trajanja? Onda kada izgube svoju elastičnost, izgubili su i svoju svrhu i vreme je da ih zamenite.

kako podići grudi

Smatra se da je vek trajanja jednog brushaltera 6-9 meseci.

Najbolje je da nađete onaj koji vam odgovara savršeno kada je najlabavije podešen. Njemu kasnije možete produžiti vek tako što ćete da zatezati i kopčati ga na druge kopče koje ga dodatno zatežu.

A znate li uopšte kako da izabrete pravu veličinu svog brushaltera?

Iako zvuči bezazleno, ukoliko želite da vam se grudi ne opuste, jako je važno da imate pravu veličinu grudnjaka.

Ona se određuje veličinom korpe (A, B,C, D gde je A najmanja) ,ali i obimom trake grudnjaka (to je onaj broj koji ide uz oznaku korpe -70,75,80… najmanji broj označava najmanji obim grudnjaka)

Previše mali brushlater stezaće vas i biće neprijatan za nošenje. Previše labav grudnjak neće imati svrhu i neće podizati vaše grudi.

Postoje neka pravila i proporcije na našem telu. Pravi grudnjak je onaj koji pruža dobru potporu, ne steže, omogućava da bradavica stoji na pola puta između ramena i lakta.

Saznajte detaljno kako odabrati pravi grudnjak!

Lasersko podizanje grudi –  brzo, ali ne i prirodno rešenje

Pored klasičnog reza skalperom, kada se ugrađuju implantanti pa se ujedno radi i povećanje grudi, moguće je odraditi i lasersko podizanje grudi. Tada se rez radi laserima, nema bola i nema krvarenja.

Međutim, svaka hirurška intervencija, pa i laserska, ima svoje neželjene posledice i opasnosti i o tome treba dobro da porazgovarate sa svojim lekarom. Oporavak nakon operacije nije nimalo jednostavan, zahteva dosta pravila i vremena pa treba da procenite da li ste uopšte spremni na to. Ne treba izuzeti ni finansijski faktor.

Pored ugradnje silikona, lasersko  podizdanje grudi podrazumeva i drugu metodu kojom se zagreva površina kože kojom prelazi zrak. Laser prelazi reko celog grudnog koša , učvršćuje tkivo skraćujući kolagenske veze ali i podstičući dodatno stvaranje kolagena . Rezultati ovakvog tretmana vidljivi su odmah, ali zahtevaju održavanje. Za post-tretman su najbolje prirodne kreme za zatezanje kože i povećanje grudi.

Laserski tretman podizanja poprsja može se ponoviti posle 3 meseca, a da li će to biti potrebno zavisi od naknadne nege, ali i stepena oštećenja kože i njene čvrstine.  Cena podizanja grudi na ovaj način je oko 15000 dinara.

Naposletku da pomenemo i to da pravilno držanje tela, ali i pravilno ležanje i spavanje mogu da utiču na položaj grudi. Ako ležite na leđima i stojite uspravno a ne pogrbljeno vaše grudi će lakše prkosti graviticiji i biti manje opuštene.

Možda vam se čini da ovo nije vaš problem i da nema razloga da brinete. Imajte na umu da je starenje neminovan proces i da će se opuštanje poprsja kad-tad desiti i vama. Da ne pričamo kako neodgovarajućom negom ili u periodu posle trudnoće, odgovor na pitanje kako podići grudi može da vam zatreba mnogo ranije.

Kao i lepo i zategnuto lice, i lep dekolte stvar je svakodnevne i pravilne nege. U današnje vreme, kada imamo sve manje slobodnog vremena (ili loše upravljamo istim), prirodne maske koje treba da stoje izvesno vreme i zahtevaju vreme za pripremu su previše komplikovane. Sa druge strane, prirodna krema za rast i zatezanje grudi je prava stvar. Ima miks različitih prirodnih sastojaka pa imate kompletnu negu, koža je apsorbuje i nema potrebe da čekate pola sata da deluje  i ispirate je. Da ne pričamo da nije nimalo neprijatna, kao što to mogu biti kockice leda ili bolni hirurški zahvati.

Mi smo vam dali predloge i sugestije. Koji način ćete vi izabrati, ostaje na vama!