Kako da crtanje obrva bude bez greške!

Kako da crtanje obrva bude bez greške!

Ako su i vama obrve slabe, crtanje obrva može zaista biti jedno od rešenja. Naravno, ono ima svoje prednosti i mane. Evo kako da crtanje obrva prođe bez greške.

Sve žene koje manjak dlaka u obrvama muči godinama, znaju da im svakodnevno crtanje obrva može rešiti problem. Naravno, crtanje obrva predstavlja veliku obavezu. Naročito ako je problem ozbiljan i ako to morate da uradite da biste izašle iz kuće.

Većina žena docrtava svoje prirodne obrve. To je jedna uobičajena praksa jer želimo da nam obrve budu malo istaknutije i malo vidljivije. Međutim, ako ne možete bez crtanja obrva, onda to može biti naporno za vas, pa možda treba razmisliti i o drugim opcijama.

Anđela je rešila da se pozabavi baš tim drugim opcijama.  Imala je problema sa rastom obrva i trepavica. Od svega je pomalo nedostajalo. Zato je odlučila da pronađe rešenje i uspela u tome. Trepavice su joj porasle, obrve se progustile i prezadovoljna je.  To što je njoj pomoglo, može pomoći i vama. O čemu se radi, pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

A dok obrve ne porastu, valja se poslužiti trikovima.

Kome je neophodno crtanje obrva?

Da se vratimo našoj priči o crtanju obrva. Malopre smo pomenuli da neke žene povremeno docrtavaju i boje svoje obrve, ali to rade da bi ih istakle. Crtanje obrva, pak, nekim ženama je neophodno.

To su žene koje nemaju apsolutno nijednu dlaku na svojim obrvama ili žene kojima su dlake obrva jako slabe.

Ovakva slabost dlačica obrva može se javiti iz više razloga. Namerno brijanje obrva usled nezadovoljstva oblikom. To može biti i takozvano prečupavanje obrva. Čupamo ih jako dugo i onda se desi da one na nekim mestima rastu dovoljno, a na nekim ne. Usled nekih tretmana, bolesti ili kozmetičkih, može doći do opadanja obrva. Sve je moguće.

Tako da se ponekad dešava da žene jednostavno ne mogu da izađu na kraj sa tim promenama, a iz nekog razloga ne traže trajnije rešenje.

Razlozi za to su takođe raznoliki. Naime, neke žene ne žele da se podvrgavaju određenim tretmanima, kao što je japansko iscrtavanje obrva. Puder obrve im možda nisu privlačne, a za farbanje obrva jednostavno nemaju dovoljno dlaka. Neke žene jednostavno nemaju dovoljno para da ovo urade.

Na kraju, da ne zapostavimo ni muški rod, neki muškarci takođe docrtavaju svoje obrve kada im negde fali dlačica. Da, do skoro je i čupanje obrva kod muškaraca bilo nezamislivo, a danas se dešava da muškarci rade i pojedine trajnije tretmane kako bi im obrve bile lepše.

Vremena se menjaju, zar ne? A mi idemo u korak sa njima.

Trajno iscrtavanje obrva ili šminka?

Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja kada su upitanju obrve je da li ih svakoga dana nacrtati ili uraditi nešto što će trajnije promeniti njihov izgled.

nacrtati obrve

Potrebe svake osobe su drugačije, pa ćemo vam mi predočiti prednosti i mane svakog od ovih poduhvata.

Trajno iscrtavanje obrva je lakše na svakodnevnom nivou. Lakše je za održavanje, ako nas pitate. Uradite trajne obrve i onda ste mirni dugo vremena. Posle obnovite proces i milina.

Da li je?

Kada bolje razmislite, koliko ste žena sreli u poslednjih nekoliko godina da im obrve izgledaju užasno napadno, tamno, preupečatljivo? Verovatno mnogo. Da ne pričamo o tome da, ako barem malo volite i želite da budete drugačiji, nikako u tome nećete uspeti jer su sve trajno iscrtane obrve iscrtane na sličnu foru.

Kao da postoji neki kalup po kome im crtaju te tamne linije. Kažemo tamne jer da… Te trajne obrve nekada su toliko tamne, da nisu u saglasju sa kosom i ostatkom lica. Treba pronaći dobrog masjtora, da bi crtanje obrva kanom ili nekim drugim materijalom moglo da izgleda prirodno i lepo.

Našminkane obrve sa druge strane predstavljaju zamoran svakodnevni posao. Shvatate koliki je to smor, što bi rekli mladi, da morate svakog Božijeg dana, pre izlaska iz kuće da ih nacrtate.

Neke žene bi sada zavapile: „Ali, meni je to rutina, ja to radim svakog dana očas posla!” I to je tačno. Kada se naviknete na to, radite rutinski, crtate savršen oblik za sebe.

To, na primer, može biti dobra strana ovih obrva. Crtate onakve obrve kakve su vam potrebne, kakve želite i volite. Baš kao kada ih farbate. Odaberete odgovarajuću boju i prepustite se svojim htenjima.

Mi nekako pripadamo staroj školi. Znamo, neki će reći da treba biti moderan, ali… Šta je, tu je. Volimo prirodnost, prirodno lice, pa prirodne i obrve. Da, nekima možda fali pokoja dlaka. Ali, sve se to može rešiti. Prvo mazanjem nekog dobrog seruma za obrve, kako bi dlake porasle ravnomernije.

Onda, dobra pinceta za čupanje obrva. I… hopala! Očas posla svoje obrve doterate na oldfashion način. Hajde, razmislite, šta bi moglo biti bolje od prirodnosti?

 

Kakve obrve nacrtati a da deluju prirodno?

E, ovo je pitanje od milion dolara. Verujemo da ga i mnoge kozmetičarke nemaju. Jedno vreme su bile jako popularne, srećom te je taj trend prestao, takozvane „krem bananica obrve”. Ili ih mi samo tako interno zovemo?!

Verovatno je opšteprihvaćeniji nadimak za njih, pošto smo sigurne da znate o kakvim obrvama se radi. One su poput krem bananica kada je oblik u pitanju, a i jako su tamne. Izdvajaju se od ostatka lica i ne… Niko ih ne želi više! Valjda ih ni tada nisu devojke želele, ali su ih sve nekako nehotično imale.

Da, postoje brojni trendovi po pitanju oblika i razlikuju se od vremena do vremena. Ne možemo, a da ne pomenemo tanušne obrve koje su bile aktuelne krejem devedesetih i početkom dvehiljadite. Tada je bilo dovoljno nacrtati samo jednu liniju i biti potpuno u trendu.

Danas se ide u drugu krajnost i kao pogledate manekenke sa modnih pisti, videćete da sve imaju izrazito debele i čupave obrve. Sve to zahvaljujući takozvanom browliftu,  koji podiže dlačice obrva i čini ih još čupavijim i upečatljivijim.

Smatramo da, kada je crtanje obrva u pitanju, ne možete ići ni u jednu krajnost.

Obrve ne smeju biti ni pretanke ni predebele. Moraju pratiti oblik vašeg lica i kada je u pitanju dužina i kada je u pitanju debljina. Boja obrva takođe zavisi od boje kože i kose. Zato ne možemo dati univerzalni savet.

Ne možemo jer je svačija individualnost drugačija, pa će nekome fantastično stajati debele obrve, a neko će divno „plivati” sa obrvama koje su samo jedna linija. Zar to i nije smisao lepote? Različitost!

Oslušnite svoj senzibilitet i gradite, odnosno, nadograđujte lepotu onako kako je vi osećate, ne kako vam drugi govore da to treba. To se odnosi i na oblik obrva.

Japansko iscrtavanje obrva

Jedan od najčešćih trajnih postupaka crtanja obrva jeste japansko crtanje obrva. Neki ga zovu 3D crtanje obrva. Razlog za to postoji.

Naime, ovo iscrtavanje obrva zapravo je ništa drugo do tetoviranje obrva. Da, tetoviranje nekom trajnom bojom, koja se koristi i za privremene tetovaže. Znate da tetovaža traje čitavog života, mada minimalno izbledi. Ove obrve nisu takve, one posle određenog vremena izgube boju.

Potrebno ih je obnavljati u određenom vremenskom periodu. Ono što ih ipak malo razlikuje od obične tetovaže jeste što su poput 3D crteža, koji se sasvih strana vidi isto. Zato ih i zovu tako.

Za žene koje imaju masnu kožu lica, one nisu dobro rešenje, pošto se zbrišu brže jer je koža opterećena sebumom. Vodite računa o tome ako planirate baš njih da uradite.

Crtanje obrva olovkom za obrve

Jedan od najčešćih rekvizita za iscrtavanje jeste olovka za obrve. One se zaista mogu nabaviti bilo gde. U svim parfimerijama imate i to veliki broj dezena. Neke žene to rade i olovkom za usta, ali to može biti problematično iz više razloga.

nacrtane obrve

Ta olovka koja je za usta je mekše strukture i zato se može brže razmazivati. Samim tim je i neprijatno ako je slučano povučete prstom i ona se pomeri. Bolje je da se koriste čvršće olovke, baš za obrve.

Sa njima morate biti pažljivi, ali i ako pogrešite, ima popravnog, tako da, ne brinite. Možete je izbrisati i početi ponovo.

Kako nacrtati obrve olovkom – postupak

Ona se nanosi tako što prvo iscrtavate oblik. I to gornjeg dela obrve. Ne bi bilo loše da se ispravi ta linija. Ona ne sme biti ni strogo prava, već morate pažljivo da je izvučete. Dužinu takođe prilagođavate svojoj prirodnoj obrvi.

Nikada nemojte vući jednu liniju, liniju iscela. Crtkajte kraće linijice i spajajte ih. To doprinosi lepšem utisku i prirodnosti, a jedna linija deluje veštački. Tačno će se videti da su obrve nacrtane.

Onda prelazite na donju liniju. Potrebno je i nju izvući precizno, ali ne potpuno precizno, radi prirodnosti. Takođe je potrebno izvlačiti kraće linijice.  Onda je potrebno spojiti je sa linijom gornje obrve. Kada ste to uradili, završite tako što ćete popuniti unutrašnjost obrve. Za to može poslužiti i maskara za obrve.

Unutrašnjost se blago iscrtava, kratkim pokretima, da bi se stvorio utisak kratkih dlačica u unutrašnjosti obrve. Vodite o ovome računa sve vreme tokom crtanja. Ako se šminkate za neku priliku koja je svečanija i potrebna vam je šminka čitavog dana, onda naprskajte fiksator šminke.

Tada ćete biti potpuno sigurni da će šminka trajati čitavog dana.

Crtanje obrva grafitnom olovkom

Da, verovatno ste i vi, kao i mi, na čitanje ovog naslova napravili facu u obliku znaka pitanja. Dobro, barem ste se namrštili. Ma, je li moguće da neko to radi grafitnom olovkom.

E, pa, da vam kažemo da postoje olovke koje su B oznake i jako su mekane. Koriste se za crtanje i senčenje radova i toliko su dobre, da biste sigurno poželeli njima i obrve da nacrtate.

Šalu na stranu, grafitne olovke se koriste, ali ne za popunjavanje, već samo za crtanje koordinata po licu.

Kako nacrtati obrve grafitnom olovkom – postupak

Ona vam može poslužiti za merenje dužine i uglova obrva koje ćete napraviti. Nabavite mekatu grafitnu olovku, prislonite je na kraj nosa, a grafitom obeležite gde će biti kraj vaše obrve. Procenite gde je ugao, tako što ćete olovku nasloniti na koren nosa.

Poslednji koraj je početak obrve, koji se takođe podiže od sredine i ide gore do sinusa. Tako ćete odrediti uglove, gde treba crtati.

Evo i video saveta kako da obrve budu uvek lepo iscrtane i  najboljem izdanju.

Crtanje obrva senkom

Kao i olovka za obrve, tako je i senka za obrve apsolutno dostupan proizvod, koji vam može pomoći. Dolazi u pakovanju sa tanušnom četkicom i sve što je potrebno, to je malo veštine.

Kako nacrtati obrve senkom?

Postupak ima sličnosti sa crtanjem pomoću olovke. Potrebno je tanušnom četkicom senke napraviti odgovarajući oblik obrve. Postupak je isti kao kada crtate olovkom. Prvo gornja linija obrva, onda donja.

Zatim se obrva popunjava u sredini, kako bi se nadomestile praznine. Na ovaj način, vi možete i da dodate pokoji deo obrve. Čak i da ih dosta vizuelno podebljate. Ne preporučujemo da to bude previše, jer će delovati neprirodno.

Trik koji će pomoći:

Tik ispod donje linije obrve dodajte malo bele senke. Neka bude tanka linija. Ona će podoljšati oblik obrve i istaći dobar oblik, ako ste ga lepo iscrtali. Obrva će delovati urednije.

Iscrtavanje obrva kanom

Kada je kana u pitanju, ona takođe može poslužiti da obrve budu bolje. Međutim, ne možemo baš reći da je to iscrtavanje, više je farbanje obrva.

Za farbanje obrva kanom potrebno ih je prvo dobro niscrtati, grafitnom olovkom ili olovkom za obrve. Kada to uradite, štapić za uši treba umočiti u kanu i blago tapkati po obrvama. Boja će se upiti, a obrve će biti kao nacrtane.

Vodite računa, kana ume biti jako tamna. Možda nijansa neće biti odgovarajuća.

Iskustva sa crtanjem obrva

Imamo brojna iskustva o crtanju obrva i želimo da ih podelimo sa vama.

Ceca

Ja priznajem samo trajno crtanje obrva. Ne mogu svakoga dana da gubim vreme.

 

Jelena

Imam nekoliko preparata – olovku, maskaru za obrve, senku. Svakog dana ih docrtam. Volim to da radim, uživam u šminkanju.

Mira

Što se mene tiče, ja volim prirodne obrve. Pustim ih da porastu, nekad namažem nekim uljem. Malo ih popravim olovkom, ali ne svakoga dana.

Rada

Meni nikada nije bilo teško da crtam obrve. To radim svakog dana, od srednje škole. Volim oblik kakav sama napravim.

Milena

Moj posao je crtanje obrva u salonu. Čupam ih takođe po želji. Moraš imati dara za to. Ne kažu džabe da se po obliku iscrtane obrve vidi koju si ocenu imao iz likovnog.

Nadamo se da ste zadovoljni našim idejama i sugestijama. Pišite nam ako imate još neke koje se tiču iscrtavanja obrva, ali i drugih tema.