Samo drveni češalj za kosu je dobar izbor, ali ne bilo kakav!

Samo drveni češalj za kosu je dobar izbor, ali ne bilo kakav!

Znate li da drveni češalj za kosu koriste mnoge poznate ličnosti i da je tajna njihove savršene frizure upravo ova mala, pomalo zaboravljena spravica?! I ne samo zbog estetskog izgleda, već i niza drugih razloga, danas vam otkrivamo zašto vaš plastični češalj treba već danas da zamenite drvenim. U narednih 12 minuta otkrijte koje su njegove prednosti u odnosu na sve ostale. 

Lepa, zdrava i negovana kosa je ono što svaka žena želi da vidi na sebi. Danas to nije teško postići, obzirom da nam je u ponudi široka paleta preparata koji nude tu olakšicu da se do savršene frizure dođe bez mnogo problema. Pored mnoštvo preparata, tu je i pregršt električnih pomagala kojima rešavamo oblik i volumen kose. 

Međutim, šta se dešava kada preteramo sa upotrebom svega toga i kada primetimo da nam je kosa izgubila na kvalitetu? Da li tražimo racionalno rešenje ili posežemo za svim što nam padne pod ruku?

Ponekad je rešenje problema upravo pred nama, samo treba da se pružimo i dohvatimo ga. Ne moramo čak ni da idemo do prodavnice i utrošimo novac, jer drveni češalj za kosu, verovatno mnogi već i imaju kod kuće. 

Nekada su žene koristile samo drvene češljeve za kosu i nikada se nisu suočavale sa problemima koje imaju žene današnjice, a tiču se peruti, masne kose, loše cirkulacije. 

Dragana je pronašla rešenje za svoju kosu. Oduvek je volela dugu, isfeniranu i mirišljavu kosu, ali to nikako nije uspevala da postigne na svojoj glavi. Menjala je i isprobavala mnoge preparate, od kojih joj je kosa još gore izgledala. Bivala je sve očajnija. Međutim, sada kada je vidite, nikada ne biste ni pretpostavili da je imala problema sa kosom. Njena kosa je lepršava i sjajna, negovana i mami uzdahe gde god da se pojavi. Pitali smo je kakvom magijom je to uspela, a ona nam ispričala. Jednostavno je. Prirodno je.  Isto to može pomoći i vama. O čemu se radi, saznajte na ovom linku: https://minutzamene.com/perut-i-opadanje-kose-su-proslost/

Mnogo je razloga zbog kojih treba da plastičan češalj zamenite prirodnim, drvenim češljem za kosu, a kada to i uradite, veoma brzo će vam biti jasno da nimalo niste pogrešile. 

Zašto je dobar drveni češalj za kosu?

Češljanje drvenim češljem je najzdraviji način češljanja kose. O tome svedoče i mnoge studije koje kažu da koža glave najprirodnije diše kada se izmasira prirodnim drvetom, jer je tada cirkulacija bolja i prokrvljenost jača. 

drveni češalj upotreba

Drveni češalj dobro tretira skalp glave. Toplota koja nastaje iz glave poboljšava kvalitet korena kose, a samim tim i omogućava ubrzani rast i jačanje dlake na nivou folikula. 

Čestim češljanjem kose drvenim češljem, kosa dobija dodatni volumen i živahnost.

Mnogi naučnici tvrde, da čak i ukoliko imate problema sa suvom peruti, drveni češalj omogućava lučenje prirodne masnoće koja hrani dlaku i eliminiše perut i sve ostale probleme na koži glave. Drveni češalj treba da koriste svi oni kojima se kosa lako i brzo mrsi, jer on, zbog svoje lagane i prirodne konstukcije umanjuje mogućnost kidanja i lomljenja vlasi. 

Preporučuje se njegova upotreba i kod alergičara, koji izražavaju osetljivost na bilo koji sintetički materijal, jer puno drvo štiti od grebanja i iritacije. 

Jeste li već u međuvremenu pogledali da li imate neki drveni češalj u svom kupatilu? Već vam se dopada ovo što ste pročitali? E pa, zaista je tako. Uporedite taj koji imate sa nekim standardnim po klasi. Evo kakav treba da bude. 

Kakav treba da bude drveni češalj?

Drveni češljevi su dostupni u nekoliko različitih dezena. Dizajnirani su tako da lagano, češljanjem masiraju koren glave i stvaraju utisak kao da prstima prolazite kroz kosu.

Za češljanje srednje duge i duge kose, idealni su drveni češljevi sa širokim zupcima, jer lagano prolaze kroz kosu i onemogućavaju joj da se lomi i umrsi. 

Drveni češalj smanjuje lomljenje vlasi i pucanje vrhova. 

Za kosu sa kraćom frizurom, pogodni su manji drveni češljevi, sa manjim zupcima, i za oblikovanje frizure. 

Drveni češalj smanjuje naelektrisanost kose za razliku od češljeva druge vrste, koji imaju taj efekat. Pravi drveni češalj ima široke, zaobljene vrhove, te sa njima nežno masira kožu glave. 

Da bi ispoljio pravi efekat i svoje delovanje, najbolje je sa njim češljati kosu koja nije mokra i tako mu produžiti životni vek. Evo i zbog čega. 

Kako se koristi drveni češalj za kosu?

Pravilo za upotrebu češlja, ne postoji. Svako ga koristi po svom nahođenju. Međutim, kada je u pitanju drveni češalj za kosu, postoje određene smernice koje ne bi bilo loše ispoštovati, da bi mu produžili životni vek, i dobili najbolji mogući efekat delovanja. 

Prvo pravilo nas vodi ka tome da bi bilo poželjno da se drvenim češljem ne češlja kosa koja je mokra, kao i da isti ne bi trebalo kvasiti i prati pod mlazom vode.

Drvo nije otporno na vodu i brže mu se uništava struktura svakodnevnim kvašenjem. 

Njegova velika prednost u odnosu na češljeve drugih materijala je u tome što je u potpunosti biorazgradiv i nema mogućnost toksikacije na koži glave. Trebalo bi ga čuvati na suvom mestu i povremeno brisati suvom tkaninom. 

Kada govorimo o tehnici češljanja, važno je da kosu ne kidamo i ne cimamo češalj po svaku cenu, ne bi li razmrsili određeni deo. Kao što smo već i spomenuli, suvu kosu treba češljati pravilnim povlačenjem poteza na dole, kako bismo omogućili da sva prirodna masnoća sa vrha, korena dlake pređe i na suve, oštećene krajeve kose. Time postižemo ishranu dlake prirodnim sebumom i omogućavamo joj da dobije sve neophodne nutritijente za lakši rast i oporavak. 

Ponekad se savetuje da se češljem naprave nežni, kružni pokreti u korenu, kako bi se uklonio višak peruti sa temena i omogućila bolja cirkulacija.

Stalnim i redovnim češljanjem kose drvenim češljem, smanjujete mogućnost lomljenja dlake, a ujedno i normalizujete kvalitet vaše kose, te sprečavate da se ona dodatno ošteti. 

Drveni ili plastični češalj?

Ako se još uvek dvoumite da li da sa plastičnog pređete na drveni češalj, u samo par saveta ćemo vam pomoći da lakše odlučite. 

Pored gomile preparata koje koristite za oblik, mekoću i volumen, primećujete da vam kosa ni približno ne izgleda onako kako biste vi to želele. Pokidana je, suva, iskrzana i ne liči ni na šta,čak ni kada je operete.

Niste li možda pomislile da je vreme da zamenite češalj za kosu? Da umesto metalnih žica, koje je samo dodatno oštećuju, ili nekvalitetne kuvane plastike koja u sebi sadrži nerazgradive otrovne čestice, konačno pređete na puno drvo i potpuno prirodnu supstancu i učinite uslugu i sebi i svojoj kosi?!

Mnogo je razlloga da to odmah i uradite.

Plastični i metalni češalj stvaraju naelektrisanost kose, a drveni ne. Te dve supstance su jako grube prema temenu, dok je drvo jako nežno i prirodno mekano.

Uz to, on vam pomaže da svu masnoću sa korena prenesete duž cele kose, pa nećete imati potrebu tako često da je perete, jer će se sporije mastiti. Nema goreg osećaja, nego kada je kosa suva na krajevima, a masna u korenu. Ni u jednom slučaju ne izgleda uredno i čisto. Uz drveni češalj će taj osećaj masnoće skoro pa potpuno nestati, te se odlučite što pre da ga uvrstite u svoju raznovrsnu kolekciju preparata. 

Drveni češalj ili četka za kosu?

Sada već verovatno i sami znate da je za svakodnevno češljanje najpogodniji drveni češalj/četka za kosu, samo ga treba pravilno koristiti. On zadržava toplotu i može se desiti da njegovom upotrebom smanjite vreme sušenja kose.

Kada je vreme sušenja kraće, manja je mogućnost da vlasi izgore i da se kosa ošteti. 

U prodaji se mogu naći primerci češljeva koji su napravljeni celi od drveta, a ima i onih primeraka gde je okvir i rukohvat drven, a župci su plastični ili od metala. Ne dajte da vas to prevari, jer je takva kombinacija jako loša i loše utiče na kvalitet vaše kose. 

Običan drveni češalj, pogodan je za češljanje duge i ravne kose, dok se upotreba cele drvene četke za kosu preporučuje osobama sa kraćom i kovrdzavom kosom, radi lakšeg oblikovanja frizure. S obzirom da ni jedna varijanta drvenog češlja nema štetne uticaje na kosu,  mnogi frizeri, kao i lekari savetuju njegovo korišćenje u terapijske svrhe. 

Kako se održava drveni češalj za kosu?

Za ovu malu jeftinu i jednostavnu spravicu, uštedećete mnogo više novca i vremena kada je održavanje kose u pitanju. Takođe, samo njeno održavanje nije zahtevno, a sve što vam je potrebno je malo tupfera i vate, kao i nekog prirodnog ulja, kojim ćete premazivati zupce. 

češljanje drveim češljem

Ukoliko se na češlju nakupio višak dlaka od prethodnog češljanja, poželjno je da nakon svakog uklonite taj višak i češalj prebrišete nekom suvom krpom. Radi nege drveta, koristite bilo koje prirodno ulje koje će mu produžiti životni vek. 

Gde nabaviti drveni češalj?

Mnoge parfimerije i drogerijske prodavnice u svojoj paleti proizvoda broje upravo i drveni češalj za kosu. Neki su zaista napravljeni od drveta, a neki samo podsećaju, tako da budite obazrivi prilikom kupovine. Ne dozvolite sebi da vas izgled prevari, jer je razlika u kvlitetu jako velika.  

Takođe, drveni češalj možete nabaviti i u prodavnicama etno proizvoda, i na onlajn shopovima koji garantuju prirodnost proizvoda i kvalitet, a i sami se možete informisati na osnovu iskustava drugih korisnika. Da vidimo, kakva su mišljenja ostalih o ovom predmetu i šta oni imaju da nam kažu. Verujemo da su i mišljenja podeljena, a najbolje nam mogu objasniti oni koji su ga već i sami isprobali. 

Iskustva sa drvenim češljem za kosu

Mnogobrojna iskustva osoba koje su isprobale i i dalje koriste drveni češalj za svakodnevnu negu kose i njeno ulepšavanje, su jako pozitivna. Gotovo da nismo naišli na nekog ko je drugačijeg mišljenja, pa vam u celosti, sa zadovoljstvom prenosimo šta su imali da nam kažu o ovom, po njihovim rečima, fantastičnom predmetu. 

vlasilan testimonilal baner

Nevena, 31 godina

“Ja sam drvenim češljem zaista oduševljena. Moja kosa je oduvek bila komplikovana za oblikovanje i održavanje, jer ima, kao što vidite blage kovrdze, i nekako je uvek izgledala nedefinisano i čupavo. Kada sam kod prijateljice, slučajno jednom ugledala drveni češljić u kupatilu, pala sam u iskušenje da ga isprobam. Nisam mogla da verujem kako lagano prolazi kroz moju kosu i kako mi kosa dobija prelep volumen i izgled. Naravno, u povratku kući, svratila sam do obližnje parfimerije i kupila jedan za sebe. Od tog trenutka, nikada mi kosa više nije bila čupava, drveni češalj mi je uvek u torbici i kraj mene kad god mi zatreba. “

Jelena, 40 godina

“Ja drveni češalj koristim još odavno, otkad ga je moja baka koristila, pa sam ja kao mala gledala od nje kako neguje svoju dugu, crnu kosu. Ona se nikada nije žalila ni na perut, ni da joj se kosa brzo masti, i uvek mi je govorila da ne kupujem plastični češalj jer nije zdrav za kosu, već samo drveni. Ja sam je, srećom i poslušala. Naravno da se nisam pokajala, nikada nisam imala problema sa kosom i jako sam na tome zahvalna svojoj baki. Danas, ne mogu da zamislim češljanje nekim drugim predmetom, sem drvenog češlja.“

Una, 17 godina

“Ja koristim drveni češalj , jer je za razliku od velikih metalnih četki prilagodljiv i jako mali, zgodan da ga uvek imam pri ruci. Lepo mi raščešljava kosu, ne čupam se dok se češljam njime, tako da je za moje potrebe odličan.”

Red je na vas da ga isprobate. Iznenadićete se koliko je jednostavan, a kakav efekat pruža kosi. Njegova konstrukcija možda na prvi pogled ne obećava mnogo, ali ne dajte da vas izgled prevari, već ga isprobajte, pa donesite krajnji sud. Bićete oduševljeni, to vam svi garantujemo. Javite nam utiske.