Fiberi za kosu, instant rešenje za gušći izgled kose

Fiberi za kosu, instant rešenje za gušći izgled kose

Autor:

Fiberi za kosu su revolucionarna stvar. U tren oka mogu vašu proređenu kosu da učine opet gustom! Da, bukvalno to mogu, a evo na koji način rade.

Problem stanjene i proređene kose jednako pogađa i muškarce i žene. Srećom, postoji mnogo trikova koje možete učiniti kako biste nadomestili izgled tanke kose.

Šamponi na prvom mestu mogu biti vaši saveznici u borbi protiv tanke kose. Sa njima počinje vaša nega kose, tako da prvi korak mora da bude najbolji. Šamponi koje kupujete treba da budu prirodni, bez sulfata i parabena.Obzirom da je ovo proizvod koji najčešće stavljate na kosu, jasno vam je od kolikog značaja je da bude najbolji.

Međutim, kosa ne raste preko noći ni uz najbolji šampon. Raste tako jedino uz fibere za kosu.

A šta su fiberi za kosu?

Fiberi za kosu na veoma brz i pouzdan način rešavaju vaš problem proređene kose. To su vlakna različitog porekla i nisu prirodna kosa. U trenutku nanošsenja na glavu, vezuju se za vaše postojeće vlasi idolazi do vizuelnog poboljšanja kvaliteta, gustine i celokupnog izgleda kose.

Osim što brzo rešavaju vaš problem, fiberi za proređenu kosu se koriste jednostavno i brzo. Siguran su tretman i nema nikakvih vidljivih oštećenja vaše kose nakon korišćenja.

šta su fiberi za kosu

Već nakon prvog nanošenja fibera dobijate utisak da vaša kosa nikada i nije bila proređena. Prednost ovakvog proizvoda je što dobijate prirodan izgled, bez ikakvih tragova da se bilo kakav proizvod nalazi na vašoj glavi.

Upravo najveća prednost fibera za kosu jeste taj prirodan izgled kada je u pitanju dodavanje bujnosti kosi, što ne možemo da tvrdimo za umetke za kosu koji nekad znaju da budu ruglo.

Kako se koriste fiberi za kosu?

Dovoljno je samo da fibere za kosu pospete po svim onim mestima gde je kosa proređena. Tako se vlakna lepo sjedine sa vašom kosom i daju upravo taj, u potpunosti prirodan izgled. Bilo gde da se pojavite, niko neće primeti da imate “dodatak” na glavi. Možete biti sigurni u sebe i da sa ponosom nosite svoju novu frizuru.

Za najbolje rezultate, fiberi za kosu treba da se koriste na dobro opranu, a zatim potpuno suvu kosu.

Ovaj preparat ne može da se koristi ukoliko ste ćelavi, jer neće imati nikakvih efekata. Kod osoba koje su potpuno ćelave, dakle bez postojeće kose, vlakna fibera nemaju za šta da se zalepe.

Uzmite bočicu u ruke i nagnite pod uglom od 45 stepeni iznad kose. Postavite na visinu od 5 do 7 cm iznad mesta primene. Ukoliko je nedostatak kose na maloj površini, slobodno primaknite malo bliže. Pre nego što krenete da prskate, protresite bočicu fibera za kosu.

Preparat se nanosi od potiljka i polako pomerajte ka čelu. Bočica se koristi i pomera u smeru rasta kose. Ukoliko je kosa proređena samo na jednom mestu, onda nema potrebe da ga koristite po celoj glavi.

Preparate kao što su pena za kosu, gel, lak za kosu ili vosak ili bilo koji drugi preparat za fiksiranje, nemojte koristiti pre nanošenja fibera.

Rezultati upotrebe fibera

Kao što smo već spomenuli prethodno u tekstu, fiberi za kosu izdražavaju sve vremenske uslove, međutim – ukoliko želite da trenirate ili izlazite napolje na jak vetar,  preporučuje se ipak da koristite sprej za fiksiranje – lak za kosu, kako biste bolje učvrstili “novu frizuru”.

Kada nanesete fiber za kosu, on ne ostavlja nikakav trag za sobom. Dakle, ako planirate da spavate, ili slučajno nekim odevnim predmetom dodirnete kosu, neće ostati vidljivih tragova. Sa fiberom možete izdržati najviše nedelju dana. Nakon toga bi valjalo da se ukloni. Preparat se ispira prilikom prvog pranja  šamponom za kosu. 

fiberi za kosu rezultat

Ukoliko fibere za kosu koristite svaki dan, bočica od 12 g može da vam traje oko mesec dana.

 Fiberi za kosu jednako nude rešenje i muškarcima i ženama koji imaju problem stanjenje kose.

Od prvog trenutka kada nanesete fibere na glavu, dobijate puniju frizuru o kojoj ste oduvek maštali. Dakle, neće vam biti potrebna transplatacija kose.

Za samo desetak sekundi koliko traje nanošenje fibera za kosu, dobijate nov izgled – kao da vam kosa nikada nije ni bila proređena. Za razliku od mikropigmentacije skalpa koja deluje nacrtano, fiberi imitiraju dlaku i deluju prirodnije.

Ovaj preparat ne zahteva nikakvu prethodnu pripremu kosu, posebno raščešljavanje ili pranje – jednostavno  se samo pospe po svim onim mestima na glavi gde je proređena kosa.

Na ovaj način, on se jednostavno sjedini sa kosom, ne ostavljajući nikakav trag koji bi izgledao veštački i neprirodno. Vaša kosa dobija bujnost i neophodnu gustinu.

Zahvaljujući elektrostatičkom efektu ovog proizvoda, mikrofiberi se snažno učvrste na kosu.

Boja fibera za kosu

Fiberi za kosu mogu da zadovolje sve osobe, bez obzira na boju kose. Ovaj preparat se proizvodi u svim prirodnim tonovima kose, kao što su plava, smeđa i crna. Kada se nanose na kosu, ne farbaju kožu glave i ne ostaje nikakav trag. Ostaju na kosi ceo dan.

Ipak, ma koliko da su magični nisu ni trajno rešenje za gustu kosu! Isto tako, nisu pogodni za one koji imaju potpuni nedostatak kose. Bitno je da postoje neke vlasi na glavi kako bi ovi mikrofiberi imali za šta da se vežu.

Trajno rešenje je ipak najbolje, složićete se.

A šta je rešenje?

Neša je godinama patio od opadanja kose i imao je jako proređenu kosu. Bio je jako blizu da potpuno ostane bez nje. Uspeo je da oporavi kosu u potpunosti i sada je njegova kosa gusta  i  jaka kao što je bila pre. Rešio je da pomogne i mogim drugima koji imaju isti problem, tako što će podeliti svoje iskustvo.  O čemu se radi, pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-zaustaviti-opadanje-kose-ja-sam-otkrio-nacin/

A dok kosa ne poraste, ponekad nije loše naći način da se problem prikrije.

Sastojci fibera za kosu

Fiberi za kosu, opet u zavisnosti od prozvođača, treba da budu 100% prirodan proizvod.

Oni se sastoje od biljnih vlakana koja su obojena prirodnim mineralnim pigmentima, tako da zadovoljavaju sve nijanse kose.

Prednost ovakvog proizvoda je što je u pitanju antialergijski preparat, koji može da se koristi i za osetljivu kožu.Obzirom da su  sačinjeni od biljnih vlakana, njihova optička struktura je dosta slična prirodnoj kosi. Upravo tu leži odgovor zašto su fiberi za kosu toliko efikasni, jer na taj način pružaju kosi potpuno prirodan izgled.

Savet je svakako da pre nego što se odlučite da kupite ovakav jedan proizvod, detaljno pročitate spisak sastojaka, kako biste bili sigurni da kupujete potpuno prirodni proizvod.

Keratinski fiberi za kosu

Pored ovih proizvoda koji su napravljeni od biljnih vlakana i boja prirodnog porekla, u poslednje vreme sve se više na tržištu može naći onih koji su napravljeni od proteina keratina od kojeg je i naša kosa.

Prednosti

Da biste bili sigurni u to da li je ovaj proizvod za vas i da li vam može biti od koristi, treba da se upoznate sa svim prednostima koje fiberi za kosu imaju. Najveće prednosti ovog proizvoda za proređenu kosu, ogledaju se u:

  • Fibere za kosu mogu da koriste i muškarci i žene
  • Birate proizvod prema boji vaše kose: plava, crna, tamno smedja, svetlo smeđa i srednje smeđa.
  • Brzo i lako se koristi – za 10 sekundi
  • Pruža potpuno prirodan izgled – fiberi za kosu su potpuno nevidljivi, čak i iz neposredne blizine
  • Fiberi za kosu su postojani ceo dan
  • Otporni su na sve vremenske uslove – na vetar, sneg, kišu i znoj
  • Napravljeni su od prirodnih vlakana biljaka
  • Antialergijski, bezbedan je proizvod i može da se koristi i na osetljivu kožu glave
  • Ne sadrži sintetičke boje i konzervanse
  • Fiberi se vezuju za samu kosu i ne boje teme glave
  • Ne zatvara pore, niti isušuje skalp
  • Nakon nanošenja, kosa odmah izgleda bujnije, dobija volumen i zdrav izgled
  • Može da se koristi u kombinaciji sa drugim preparatima za kosu – uključujući i preparate koji leče kosu i kožu glave
  • Fiberi za kosu mogu se koristiti posle operacije transplantacije kose da joj poveća bujnost dok proces ne da rezultate.

Mane

Najveća mana fibera za kosu ogleda su u tome što to trenutno rešenje – dakle, on samo zamaskira vaše nedostatke.

Fiberi za kosu ne mogu da oporave proređenu kosu, niti da ubrzaju rast nove kose.

Oni su estetski proizvod, pre svega. Za trajno rešenje, trebalo bi da koristite proizvode koji utiču na stanjenju kosu, koji je oporavljaju i ubrzavaju rast nove kose.

Kao rešenje možete probati sa šamponima za rast kose.

Druga mana jeste to, što bez obzira na nijanse koje proizvod ima, jako teško ćete ukopiti identičnu boju, koja će u potpunosti izgledati kao vaša, posebno žene koje se farbaju.

Dalje, manom se smatra i to što se mora koristiti svaki dan, pa onda može da vam bude zamorno ili nekada i preskočite mesta na kojima je kosa proređena.

Zahvaljujući prirodnom sastavu, može da koriste sve osobe, bez obzira da li je koža osetljiva, čak i one osobe koje koriste i neki tretman lečenja na glavi za bolesti kose.

Najbolji fiberi za kosu

Postoji nekoliko proizvođača koji u svom asortimanu nude i fibere za kosu.

Neki od njih su:

Dexe

DEXE fiberi postaju sve više popularni, kao jedan od boljih kozmetičkhi proizvoda za puniji i prirodniji izgled kose.

Istog trenutka, kada naneste DEXE mikrofibere, imaćete puniju frizuru. Ovaj preparat se koristi jednostavno, samo se pospe po proređenoj kosi i  jednostavno se sjedini sa vašom kosom. Ovaj proizvod se preproučuje jednako i muškarcima i ženama koje imaju problem stanjene kose.

Cena je 2690 dinara za 22g.

Toppik fiberi

Toppik fiber za kosu nanosi se uz pomoć spreja i u jednoj sekundi hiljade mikrovlakana se zalepe za vašu kosu. Na taj način dobija se izgled punije i kose sa volumenom.

Cena za 12g je 3890 dinara

Možete ih kupiti na istoimenom sajtu kod nas, ali i po bolje snabdevenim drogerijama.

Toppik fiber ostaje na kosi do sledećeg pranja. Otporan je na kišu, vetar i znoj. Oni su od biljnih vlakana, ali ćete često na sajtovima naći da ih opisuju kao keratinske fibere za kosu. Oni nisu to, ali od istog brenda postoje i takvi fiberi.

U pitanju su sledeći…

X fusion keratinski fiberi za kosu

Ovaj proizvod je napravljen od keratinskih proteina. Problem je što se kod nas teško može naći, ali se može nabaviti preko Amazona. Ima ga u 9 nijansi, cena mu je oko 55 dolara za 28g.

Derma hair fiberi za kosu

I ovi fiberi napravljeni su od keratina pa je izgled koji daju posve prirodan. Jedino je problem potrefiti odgovarajuću boju. Jednostavno se koriste, a mogu se nabaviti u 3 nijanse: svetlo smeđa, tamno smeđa i crna. Kao ni ovi prethodni, ni ovi nemaju rešenje za plavu kosu, kao ni za nijanse crvene kose.

Cena za 12 g je 3000 dinara. Možete ih naći u poznatijim drogerijama, pa i naručiti online.

Šta kažu iskustva sa fiberima za kosu?

Marko je na jednom  forumu napisao kako je bio oduševljena kada je čuo da jedan ovakav proizvod postoji. Odmah ga je kupio i počeo da koristi. Međutim, brzo se razočarao.

Kao prvo, on jeste dobio volumen na mestu gde mu je kosa vidno proređena,15 ali nijansa nije bila ista – tako da se proizvod razlikovao od nijanse njegove kose.

Shvatio je da problem  mora temeljno da leči, a ne da zamaskira. Onog tenutka kada se posvetio rešavanju problema tanke kose na pravi način, njegov problem je rešen. Kupio je šampon koji rešava problem rasta kose i regeneriše kosu.Njegova kosa postala je gušća već nakon mesec dana. Svima savetuje da rešavaju uzrok, a ne posledice.

Ljilja kaže da je probala da koristi fibere za kosu, ali je brzo odustala. Priznaje, kako ona kaže “nisam imala živaca” da se prskam svaki dan, a primetila je da nijansa nije ista kao što je njena prirodna boja kose.

Savetuje devojkama da probaju, jer može biti dobra varijanta, ali ona nije imala vremena za to.

Problem sa proređenom kosom može dosta da uruši naše samopouzdanje. Zamislite da možete u trenutku da ga vratite? Pa, sada kada postoje fiberi za kosu – možete vratiti samopouzdanaje, ali za kosu ćete morati ipak malo više da se potrudite.