Fiberi za kosu mogu rešiti problem proređene kose za tren oka!

Fiberi za kosu mogu rešiti problem proređene kose za tren oka!

Autor:

Ako se pitate kako fiberi za kosu deluju i da li pružaju rezultate, svi odgovori slede u nastavku teksta za vas.

Problem stanjene kose jednako pogađa i muškarce i žene. Postoji mnogo trikova koje možete učiniti za sebe kako biste nadomestili izgled tanke kose.

Šamponi na prvom mestu mogu biti vaši saveznici u borbi protiv tanke kose. Sa šamponima počinje vaša nega kose, tako da prvi korak mora da bude najbolji. Šamponi koje kupujete treba da budu prirodni, bez sulfata i parabena.

Obzirom da je šampon proizvod koji najčešće stavljate na kosu, jasno vam je od kolikog značaja je da šampon bude najbolji.

Jedan od dodatnih proizvoda koji mogu da ulepšaju i nadomeste nedostatak kose jesu i fiberi za kosu.

Fiberi za kosu na veoma brz i pouzdan način rešavaju vaš problem proređene kose. U trenutku dolazi do vizuelnog poboljšanja kvaliteta, gustine i celokupnog izgleda kose.

Osim što brzo rešavaju vaš problem, fiberi za kosu se koriste jednostavno i brzo. Siguran su tretman i nema nikakvih vidljivih oštećenja vaše kose nakon korišćenja.

Već nakon prvog nanošenja fibera dobijate utisak da vaša kosa nikada i nije bila proređena. Prednost ovakvog proizvoda je što dobijate prirodan izgled, bez ikakvih tragova da se bilo kakav proizvod nalazi na vašoj glavi.

Upravo najveća prednost fibera za kosu jeste taj prirodan izgled kada je u pitanju dodavanje bujnosti kosi, što ne možemo da tvrdimo za umetke za kosu koji nekad znaju da budu ruglo.

Dovoljno je samo da fibere za kosu pospete po svim onim mestima gde je kosa proređena. Tako se vlakna lepo sjedine sa vašom kosom i daju upravo taj, u potpunosti prirodan izgled. Bilo gde da se pojavite, niko neće primeti da imate “dodatak” na glavi. Možete biti sigurni u sebe i da sa ponosom nosite svoju novu frizuru. Takođe, nema potrebe da brinite oko vremenskih uslova. Bilo da je vetar, kiša ili sneg – ni jedna vremenska neprilika neće uticati na to da se fiberi skinu sa kose.

Bitno je da znate da su vlakna fibera (od kojih se sastoji) u potpunosti prirodna i da ne izazivaju alergijske reakcije. Isto tako, ako slučajno zahvatite deo na kom ne postoji problem proređene kose, nemojte brinuti – dakle, može da se koristi i na onim delovima gde kosa nije stanjena.

A šta su fiberi za kosu?

Već dugo ste u potrazi za sigurnim i prirodnim rešenjem za proređenu kosu. Ono što se koristi kao najbrže rešenje, samo na korak je do vas. Fiberi za kosu jednako nude rešenje i muškarcima i ženama koji imaju problem stanjenje kose.

Fiberi za kosu predstavljaju popularan kozmetički proizvod za veoma tanku, proređenu kosu i za zaliske. Nakon  korišćenja ovog preparata vaša kosa instant postaje gusta i bujna.

Od prvog trenutka kada nanesete fibere na glavu, dobijate puniju frizuru o kojoj ste oduvek maštali. Dakle, neće vam biti potrebna transplatacija kose.

Za samo desetak sekundi koliko traje nanošenje fibera za kosu, dobijate nov izgled – kao da vam kosa nikada nije ni bila proređena. Za razliko do mikropigmentacije skalpa koja deluje nacrtano, fiberi imitiraju dlaku i deluju prirodnije.

Ovaj preparat ne zahteva nikakvu prethodnu pripremu kosu, posebno raščešljavanje ili pranje – jednostavno  se samo pospe po svim onim mestima na glavi gde je proređena kosa.

Na ovaj način, on se jednostavno sjedini sa kosom, ne ostavljajući nikakav trag koji bi izgledao veštački i neprirodno. Vaša kosa dobija bujnost i neophodnu gustinu.

Zahvaljujući elektrostatičkom efektu ovog proizvoda, mikrofiberi se snažno učvrste na kosu. Kao što smo rekli ni jedna vremenska neprilika, ni kiša, niti vetar ne mogu ih skinuti sa glave.

Fiberi za kosu mogu da zadovolje sve osobe, bez obzira na boju kose. Ovaj preparat se proizvodi u svim prirodnim tonovima kose, kao što su plava, smeđa i crna. Kada se fiberi nanose na kosu, ne farbaju kožu glave i ne ostaje nikakva trag. Ostaju na kosi ceo dan.

Fiberi su vlakna različitog porekla i nisu prirodna kosa. Kao takvi, nisu ni trajno rešenje za gustu kosu! A trajno je ipak najbolje, složićete se.

A šta je rešenje?

Neša je godinama patio od opadanja kose i imao je jako proređenu kosu. Bio je jako blizu da potpuno ostane bez nje. Uspeo je da oporavi kosu u potpunosti i sada je njegova kosa gusta  i  jaka kao što je bila pre. Rešio je da pomogne i mogim drugima koji imaju isti problem, a o čemu se radi, pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-zaustaviti-opadanje-kose-ja-sam-otkrio-nacin/

Sastojci fibera za kosu

Fiberi za kosu, opet u zavisnosti od prozvođača, treba da budu 100% prirodan proizvod.

Oni se sastoje od biljnih vlakana koja su obojena prirodnim mineralnim pigmentima, tako da zadovoljavaju sve nijanse kose.

Prednost ovakvog proizvoda je što je u pitanju antialergijski preparat, koji može da se koristi i za osetljivu kožu.

Obzirom da su fiberi za kosu sačinjeni od biljnih vlakana, njihova optička struktura je dosta slična prirodnoj kosi. Upravo tu leži odgovor zašto su fiberi za kosu toliko efikasni, jer na taj način pružaju kosi potpuno prirodan look.

Savet je svakako da pre nego što se odlučite da kupite ovakav jedan proizvod, detaljno pročitate spisak sastojaka, kako biste bili sigurni da kupujete potpuno prirodni proizvod.

kako se koriste fiberi za kosu

Prednosti fibera za kosu

Da biste bili sigurni u to da li je ovaj proizvod za vas i da li vam može biti od koristi, treba da se upoznate sa svim prednostima koje fiberi za kosu imaju. Najveće prednosti ovog proizvoda za proređenu kosu, ogledaju se u:

 • Fibere za kosu mogu da koriste i muškarci i žene
 • Birate proizvod prema boji vaše kose: plava, crna, tamno smedja, svetlo smeđa i srednje smeđa.
 • Brzo i lako se koristi – za 10 sekundi
 • Pruža potpuno prirodan izgled – fiberi za kosu su potpuno nevidljivi, čak i iz neposredne blizine
 • Fiberi za kosu su postojani ceo dan
 • Otporni su na sve vremenske uslove – na vetar, sneg, kišu i znoj
 • Napravljeni su od prirodnih vlakana biljaka
 • Antialergijski, bezbedan je proizvod i može da se koristi i na osetljivu kožu glave
 • Ne sadrži sintetičke boje i konzervanse
 • Fiberi se vezuju za samu kosu i ne boje teme glave
 • Ne zatvara pore, niti isušuje skalp
 • Nakon nanošenja, kosa odmah izgleda bujnije, dobija volumen i zdrav izgled
 • Može da se koristi u kombinaciji sa drugim preparatima za kosu – uključujući i preparate koji leče kosu i kožu glave
 • Fiberi za kosu mogu se koristiti posle operacije transplantacije kose da joj poveća bujnost

Fiberi za kosu – mane

Najveća mana fibera za kosu ogleda su u tome što je fiber za kosu trenutno rešenje – dakle, njegovo delovanje je trenutno i on samo zamaskira vaše nedostatke.

Fiberi za kosu ne mogu da oporave proređenu kosu, niti da ubrzaju rast nove kose. Oni su estetski proizvod, pre svega. Za trajno rešenje, trebalo bi da koristite proizvode koji utiču na stanjenju kosu, koji je oporavljaju i ubrzavaju rast nove kose.

Kao rešenje možete probati sa šamponima za rast kose.

Druga mana jeste to, što bez obzira na nijanse koje proizvod ima, jako teško ćete ukopiti identičnu boju, koja će u potpunosti izgledati kao vaša.

Dalje, manom se smatra i to što se mora koristiti svaki dan, pa onda može da vam bude zamorno, ili nekada i preskočite mesta na kojima je kosa proređena.

Kako deluju fiberi za kosu?

Fiberi za kosu deluju tako što se nakon nanošenja slepljuju i sjedinjuju sa vašom kosom. Kada ovim preparatom tretirate sve one delove glave koji su potpuno bez kose ili samo ona mesta  gde je kosa proređena, negativno naelektrisana vlakna se automatski kao magnet pričvršćuju za pozitivno naelektrisane dlake zbog statičkog elektriciteta.

Fiberi za kosu su potpuno pouzdan i brz način da se poboljša izgled kose. U istom trenutku prikrivaju zaliske, proređenu, čak i prosedu kosu na glavi, kao i svu onu kosu koja tek raste.

Na taj način, fiberi za kosu čine kosu veoma  gustom i bujnom nakon nanošenja.

Zahvaljujući prirodnom sastavu, može da koriste sve osobe, bez obzira da li je koža osetljiva, čak i one osobe koje koriste i neki tretman lečenja na glavi za bolesti kose.

Kako se koriste mirko fiberi za kosu?

Za najbolje rezultate, fiberi za kosu treba da se koriste na dobro opranu, a zatim potpuno suvu kosu.

Ovaj preparat ne može da se koristi ukoliko ste ćelavi, jer neće imati nikakvih efekata. Kod osoba koje su potpuno ćelave, dakle bez postojeće kose, vlakna fibera nemaju za šta da se zalepe.

Uzmite bočicu u ruke i nagnite pod uglom od 45 stepeni iznad kose. Postavite na visinu od 5 do 7 cm iznad mesta primene. Ukoliko je nedostatak kose na maloj površini, slobodno primaknite malo bliže. Pre nego što krenete da prskate, protresite bočicu fibera za kosu.

Preparat se nanosi od potiljka i polako pomerajte ka čelu. Bočica se koristi i pomera u smeru rasta kose. Ukoliko je kosa proređena samo na jednom mestu, onda nema potrebe da ga koristite po celoj glavi.

Preparati kao što su pena za kosu, gel, lak za kosu ili vosak ili bilo koji drugi preparat za fiksiranje, nemojte koristiti pre nanošenja preparata.

Kao što smo već spomenuli prethodno u tekstu, fiberi za kosu izdražavaju sve vremenske uslove, međutim – ukoliko želite da trenirate ili izlazite napolje na jak vetar,  preporučuje se ipak da koristite sprej za fiksiranje – lak za kosu, kako biste bolje učvrstili “novu frizuru”.

Kada nanesete fiber za kosu, on ne ostavlja nikakav trag za sobom. Dakle, ako planirate da spavate, ili slučajno nekim odevnim predmetom dodirnete kosu, neće ostati vidljivih tragova. Sa fiberom možete izdržati najviše nedelju dana. Preparat se ispira prilikom prvog pranja  šamponom za kosu. Birajte i koristite šampone bez sulfata i parabena – obzirom da vam je kosa već proređena, neophodna vam je dodatna i prava nega kose.

Ukoliko fibere za kosu koristite svaki dan, bočica od 12 g može da vam traje oko mesec dana.

vlakna za kosu

Najbolji fiberi za kosu

Postoji nekoliko proizvođača koji u svom asortimanu nude i fibere za kosu. Neki od njih su:

Dexe

DEXE fiberi za kosu postaju sve više popularni, kao jedan od boljih kozmetičkhi proizvoda za puniji i prirodniji izgled kose.

Istog trenutka, kada naneste DEXE mikrofibere, imaćete puniju frizuru. Ovaj preparat se koristi jednostavno, samo se pospe po proređenoj kosi i  jednostavno se sjedini sa vašom kosom. Ovaj proizvod se preproučuje jedanko i muškarcima i ženama koje imaju problem stanjene kose.

Dexe fiberi za kosu su nov kompleks neprimetnih „mikrofiber vlakana“ koji se idealno uklapaju sa vašom kosom. Mikro vlakna ovog proizvoda su napravljena od istog organskog proteina – keratina, baš kao i vaša  kosa. Preparat možete koristiti svaki dan, bez nuspojava.

Toppik

Toppik fiber za kosu nanosi se uz pomoć spreja i u jednoj sekundi hiljade mikrovlakana se zalepe za vašu kosu. Na taj način dobija se izgled punije i kose sa volumenom. Toppik fiber ostaje na kosi do sledećeg pranja. Otporan je na kišu, vetar i znoj.

Šta kažu iskustva – kakvi su rezultati sa fiberima za kosu?

Marko je na jednom  forumu napisao kako je bio oduševljena kada je čuo da jedan ovakav proizvod postoji. Odmah ga je kupio i počeo da koristi. Međutim, brzo se razočarao.

Kao prvo, on jeste dobila volumen na mestu gde mu je kosa vidno proređena, ali nijansa nije bila ista – tako da se proizvod razlikovao od nijanse njegove kose.

Shvatio je da problem  mora temeljno da leči, a ne da zamaskira. Onog tenutka kada se posvetio rešavanju problema tanke kose na pravi način, njegov problem je rešen. Kupio je šampon koji rešava problem rasta kose i regeneriše kosu.Njegova kosa postala je gušća već nakon mesec dana. Svima savetuje da rešavaju uzrok, a ne posledice.

Ljilja kaže da je probala da koristi fibere za kosu, ali je brzo odustala. Priznaje, kako ona kaže “nisam imala živaca” da se prskam svaki dan, a primetila je da nijansa nije ista kao što je njena prirodna boja kose.

Savetuje devojkama da probaju, jer može biti dobra varijanta, ali ona nije imala vremena za to.

Fiberi za kosu cena

Fiberi za kosu dostupni su kod više proizvođača, pa samim tim je cena drugačija. Prednost jednih u poređenju sa drugima jeste u većem pakovanju ili većem izboru nijanse za kosu.

Tako da su mnogi prilagodili i obezdebili sve nijanse kose za muškarce i žene. Cena manjeg pakovanja je od 3000,00rsd pa na više.

Manje pakvanje od 12gr traje mesec dana, ako koristite svaki dan, dok duplo veće pakovanje traje dva meseca.