Vosak za kosu i kada je on odličan izbor za vašu frizuru

Vosak za kosu i kada je on odličan izbor za vašu frizuru

Autor:

Da li ste do sada koristili vosak za kosu? Saznajte kako se koristi i u kojim situacijama vam može pomoći da imate savršeno oblikovano frizuru.

Vosak za kosu je proizvod za kosu na bazi voska.  Mnogi misle da ima sličnosti sa gelom, međutim glavna razlika od gela i ovog proizvoda, je upravo u tome da se vosak ne suši, dok su ostali proizvodi, kao gel ili pena, na bazi vode. To znači da u toku dana možete menjati svoju frizuru – vosak je ne fiksira, kao što to čini lak za kosu.

Vosak  se preporučuje za upotrebu kod svih tipova kose, osim ravne i tanke, jer bi u tom slučaju kosa izgledala slepljena.  

Nasuprot voskova koji se prave na bazi voska,  postoje i oni koje se dobijaju iz ulja i nazivaju se „mineralni voskovi“ , a oni imaju tendenciju da budu bezbojni i bez mirisa.

Kako izabrati najbolji vosak za kosu

Kada je reč o stilizovanju vaše kose, postoji mnogo proizvoda koji možete odabrati. Svaki proizvod ima tendenciju da odgovara vašim potrebama, bez obzira radi li se o sjaju ili da fiksira frizuru onako kako vi želite. Naravno, sve zavisi od vas i vaših potreba.  

Vosak za kosu jedan je od najboljih proizvoda za kosu koji možete koristiti za svakodnevnu upotrebu, posebno zbog toga što je prilično lagan na vašoj kosi u poređenju sa gelom ili nekim drugim proizvodima.

Većina voskova za oblikovanje kose obično mogu dodati efekat volumena, što bi moglo biti dodatna pogodnost, ako želite prikriti masnu kosu. Međutim, u najvećem broju slučajeva, vosak za kosu će učiniti da i suva kosa izgleda masnije, pa možda to nije opcija o kojoj razmišljate. 

Ako imate masnu kosu, najbolje rešenje jeste da je se rešite. Irena nam je otkrila kako je ona to uspela potpuno prirodno i lako. Njena kosa koja se jako mastila i opadala, sada je sjajna, zdrava i lepršava. Kako je to uspela, saznaćete ako kliknete na ovaj link.https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu/

Kako izabrati najbolji vosak za kosu, i o kojim stvarima bi trebalo da vodite računa pri kupovini?

Kod kupovine idealnog voska za kosu, trebalo bi na prvom mestu gledati za koji tip kose je pravljen, kojoj dužini je namenjen, da li je specijalno kreiran za lokne ili kovrdže.

Standardni proizvodi se uglavnom koriste na kosi bez sušenja kose peškirom. Nude sjajne mogućnosti oblikovanja vaše kose. Pružaju veliku fleksibilnost u kreiranju velikog broja frizura sa lakoćom.

Njegova završna obrada priljubljuje se na vašu kosu, kao što i očekujete od voska za kosu.

Sam proizvod nudi kosi veliki sjaj. Korišćenjem voska za kosu dobićete ekstremnu kontrolu i fleksibilnost u postavljanju vaše kose u stilu koji želite.

U skorije vreme proizvodi se i vosak za kosu u tečnom obliku. To ovom proizvodu daje idealnu kombinaciju stilskih svojstava voska za kosu, kao i gela za kosu. I ako to možda nije idealno rešenje za neke dame, jedinstvena svojstva, čine ga jednim od najboljih proizvoda za kosu.

Efekat voska za kosu nije tako snažan kao što biste dobili sa gelom za kosu.

A kako se koristi?

Jednostavna upotreba voska za kosu

vosak za kosu

Vosak za kosu može vam pomoći da promenite, oblikujete  ili naglasite vašu frizuru. Možete ga koristiti za oblikovanje šiški, dodavanje volumena kod vaše kose, oblikovati lokne.

Vosak za kosu obično najbolje funkcioniše na kratkim ili srednjim dužinama kose.

Možete svakako eksperimentirati kako biste pronašli izgled koji vam se sviđa.

Pročitajte kako biste saznali kako primeniti vosak za kosu.

Oblikovanje šiški

Oblikujte vaše svoje šiške pomoću voska. Prođite prstima kroz kosu kako biste odvojili vaše šiške. Stavite prste između šiški , a zatim nanesite vosak na prste druge ruke. Oblikujte svoje šiške: slepite ih, poravnajte, pričvrstite itd. Vosak će zadržati vaše šiške u položaju koji vi oblikujete.

Razdvajanje kose u pramenove

Naglasite svoje pramenove na frizuri. To će vašoj kosi dati živahan i prirodan izgled.

Za neuredne frizure

Kako postići neuredan ili neobavezan izgled vaše kose? Nanesite vosak kroz kosu, a zatim protrljajte rukom kosu. Ukoliko je vaša kosa kratka, dobićete efekat neobavezne frizure.

Definisanje lokni

Stvorite fleksibilne i dugotrajne kovrdže. Prirodni izgled kovrdža ima tendenciju da one budu opružene, bez sjaja i živosti. Dodavanjem voska na krajevima vaše kovrdžave kose, daće vašim kovrdžama prirodni oblik sa sjajem.

Za volumen

Ovo je idealan način da dodate volumen na retku kosu. I ako se vosak ne preporučuje za tanku kosu, ali ukoliko želite možete probati kako biste videli efekte. Stavite malu količinu voska na koren svoje kose. Budite temeljni i pazite da pokrijete celu glavu. Kada završite s voskom, oblikujte kosu pomoću fena za kosu sa priključkom za difuzor.

Razmislite o završetku vašeg izgleda sa veoma malo laka za kosu, kako bi frizura ostala postojana tokom dana. Ovo je posebno korisno za tanku kosu koja nema mogućnost da stoji sve vreme isto.

Tekstura vrhova

Dajte svojoj kosi lepršavi izgled. Prstima uzmite vosak i prođite kroz kosu. To će ostaviti trag. Nastavite oblikovati kosu sve dok ne dobijete željeni izgled.

Kada ste formirali svoju frizuru, uklonite višak voska po potrebi. Kada se vosak osuši, možete dodati još kako bi frizura ostala ista tokom celog dana na kosi. Ako vam kosa menja teksturu tokom dana, jednostavno umočite prst u vosak i popravite vašu frizuru.

Ukoliko izlazite van kuće i dugo ste odsutni, možete nositi sa sobom vosak u vašoj torbi, kako bi vam bio pri ruci, u slučaju da je neophodno da se frizura popravi.

Na kraju dana, morate isprati vosak iz svoje kose. Ne možete češljati kosu dok je vosak na vašoj kosi, morate je temeljno oprati šamponom. Ako ste celi dan šetali sa voskom u kosi, operite kosu pre nego što odete u krevet.

Koliko je potrebno voska naneti na kosu?

Nije potrebna velika količina, dovoljno je uzeti veličinu graška – obično je dovoljna za kosu srednje dužine. Ako nanosite previše voska , vosak će se širiti neravnomerno, što će otežati da se vosak dobro vezuje sa vašom kosom. Ako smatrate da vam je potrebno više voska, uvek možete dodati više, ali zaista ne treba da preterujete.

Vosak možete nanositi jednom rukom ili sa obe ruke. Možda vam se čini da je jednostavnije oblikovati frizuru jednom rukom, ali ćete svakako brže pokriti više kose, ako vosak nanosite sa obe ruke.

Vosak za kovrdžavu kosu

vosak za kosu

Koji je najbolji vosak za kovrdžavu kosu?

Za razliku od ravne kose, vosak za kosu svoju primenu ima i kod talasaste i loknaste kose.

Zbog načina oblikovanja, kovrdžava kosa nije idealna vrsta kose koja se oblikuje i definiše u oblikovane frizure s voskom za kosu, za razliku od valovite kose koja se može bolje oblikovati voskom zbog svoje labavije prirode.

Umesto toga, dame sa kovrdžavom kosom trebalo bi da uživaju u svojim kovrdžama i dopustiti da volumen kovrdža diktiraju svoj oblik.

Da biste koristili vosak na pravi način na kovrdžavoj kosi, prvo bi trebalo da pristupite oblikovanju.

Važno pravilo je da ne sušite kovrdžavu kosu sa peškirom, a umesto toga trebalo bi da upotrebljavate staru pamučnu majicu.

Razlog za to? Gruba površina ili peškiri stvaraju previše trenja na kovrdžama i dovode do još više kovrdžanja kose, što će dalje oblikovanje vaših kovrdži sa voskom učiniti težim.

Nakon što ste osušili svoje lokne na pravi način, trebalo bi da nanesete vosak na prst. Voskovi za kosu se obično pakuju u staklenim posudama, pa je jednostavno i korišćenje – umočite prst i skupite količinu koja je nešto veća od zrna graška, već smo rekli. Stavite vosak na dlanove i protrljajte dlanove. Vosak je sada spreman za upotrebu.

Sada laganim pokretima prođite prstima kroz svoju kosu, i fino oblikujte vaše lokne. Nakon što su kovrdže obložene voskom, možete ostaviti kovrdže bez ikakve dalje manipulacije, možete samo protresti glavu i ostaviti kovrdže da lepo stoje na glavi.

Ukoliko želite dodatno da oblikujete frizuru možete nastaviti oblikovati kovrdžavu kosu voskom, bilo da nastavite koristite vosak prstima ili pomoću širokog zubčanog češlja.

Vosak za kosu kod dama sa loknama, jednako dobru primenu ima i kod kraćih i dužih kosa. Ono što je bitno, vosak će vaš prirodni izgled neurednog stila dodatno definisati i kosi dati sjaj.

Na kraju, ako želite dodatno oblikovati kosu sa češljem, potrebno je da koristite češalj sa širokim zubcima, inače ćete reskirati oštećenja vaše kose, ako koristite češalj koji nema široke zubce.

Sada ste spremni da izađete u večernji izlazak i pokažete svoju savršenu frizuru.

Vosak za stilizovanje kratke kose

Ukoliko imate kratku kosu, verovatno još uvek niste svesni svih mogućnosti za oblikovanje frizure pomoću voska. Kada pronađete najbolji vosak za kosu, dobićete teksturu, umirujući izgled – bez obzira imate li kovrdžavu, ravnu, dugu ili kratku kosu.

Obzirom da se vosak za kosu najviše preporučuje za kratke dužine, onda vam je jasno da je njegova primena u ovom slučaju neograničena.

Sećate sa Hali Beri iz perioda kratke kose? Šta je nju činilo tako izazovnom i privlačnom?

Kratka bob frizura idelna je za hrabre žene i vosak za kosu će vašem izgledu pružiti dodatni šarm. Koristi se na isti način i kod ostalih tipova kose, jednostavnim nanošenjem na kosu, a zatim oblikovanjem frizure po vašoj želji. Nije potrebno nanositi veliku količinu voska, pogotovo jer se radi o kratkoj kosi.

Vosak kratkoj kosi daje poseban sjaj, teksturu, i zaista je izvrstan proizvod za oblikovanje kose.

Vosak za kosu cena

Kupovina voska za kosu trebalo bi da bude jednostavan korak za vas.

Savet:Pre svake kupovine pročitajte recenzije voska. Neki voskovi su bolji za kratku kosu, neki isključivo za lokne, neki su dizajnirani da se koriste za više oštećenu kosu.

Mnogi komercijalni voskovi su na bazi ulja, i ako možete koristiti prirodne proizvode kao što su pčelinji vosak, karnuba vosak  i biljni vosak. Odlučite šta vam je potrebno iz voska za kosu i pronađite odgovarajući proizvod.

Vosak za kosu možete pronaći u svim drogerijama, prodavnicama, apotekama i svuda gde se prodaju proizvodi ze negu kose. Cena voska za kosu je u zavisnosti od veličine pakovanja od 250,00 do 600,00rsd.

Proizvode se i oni skuplji, ali oni koji zadovoljavaju potrebe se u rangu cena koji smo pomenuli.

Vosak za kosu iskustva

Kako bi zaista dobili željeni efekat, a uz to što manje opteretili svoju kosu, i dali joj potpuni sjaj i izgled koji želite trebalo bi da znate da vosak za kosu nikada ne nanosite na prljavu kosu, već isključivo na čistu. Može biti i vlažna, ali najbolji efekat je kada je potpuno suva.

Nikada nemojte otići u krevet, a da niste dobro oprali vosak sa kose.

Mnogi proizvodi od voska za kosu ostavljaju ljepljiv trag. Ako ih ne operete, talože se na kosi i vremenom je uništavaju.

Mnogi proizvodi sa manjim efektom ne drže kosu na mestu, zato je bitno da potražite vosak sa dobrom ravnotežom sposobnosti oblikovanja kose i nanošenja niskog sadržaja.

Za pranje kose potrebno je koristiti poseban šampon, preporučuje se šampon bez sulfata, i potrebno je dobro šamponiranje kako bi skinuli sve slojeve voska u kosi. Potrudite se da dva puta šamponirate kosu, kako bi bili sigurni da ste skinuli sve tragove voska.

Može se desiti da nakon učestalog korišćenja dođe do pojave peruti ili da kosa postane slaba ili beživotna, onda možete prekinuti korišćenje, a zatim nakon nekog perioda nastaviti.

Saveti za korišćenje voska za kosu

Postoje mali trikovi kojih bi trebalo da se pridržavate kada koristite vosak za kosu. Ukoliko do sada niste koristili ovaj proizvod za kosu, trebalo bi da znate sledeće:

  • U zavisnosti od teksture i dužine kose, ukoliko nanosite vosak na vlažnu kosu možete uzrokovati promenu oblika, tokom sušenja. Ako nanosite vosak kad vam je koren vlažan, možete izgubiti volumen kose.
  • Vodite računa da budete potpuno obučeni kada nanosite vosak. Ako pokušate da se obučete nakon stavljanja voska na kosu, reskirate da ostavite trag na košulji ili haljini, a ujedno i da uništite frizuru koju ste napravili. Ako je neophodno da se oblačite nakon nanošenja voska, budite izuzetno oprezni da ne biste ostavili vidljiv trag na vašoj garderobi.
  • Ukoliko je vosak koji koristite veoma tvrd, preporučuje se da ga pre nanošenja malo zagrejete fenom, kako biste lakše naneli na kosu.
  • I na kraju jedan super savet jeste i taj da možete oblikovati i svoje obrve pomoću voska za kosu. Nanesite malo voska na prst, a zatim prođite vrhom prsta po svakoj obrvi, tako da dlake idu u istom smeru. Idealan za prirodno tamne ili grube obrve.