Umetci za kosu i kako imati dugu kosu za 5 minuta?

Umetci za kosu i kako imati dugu kosu za 5 minuta?

Autor:

Duga kosa za samo 5 minuta? Da moguće je, uz umetke za kosu. Da li ste ih  već isprobali? Umetci za kosu čine da kosa odjednom postane raskošna, bujna i duga, po želji kupca.

Umetci za kosu verzija su nadogradnje, samo je dobro što ih možemo skinuti sa glave kad god poželimo. Ne štete kosi, ukoliko ih pravilno stavljamo i možemo ih odložiti u fioku kada nam se ne nose. Popularne ekstenzije su jeftinije od nadogradnje, što je korak bliže ka tome da ih isprobamo.

Naravno, postoje razlike u umectima za nadogradnju kose. Neki izgledaju prirodno, neki ne, ali sve u svemu, oni čine da nadoknadimo dužinu kose. Hajde da vidimo u čemu je tajna !

Umetak za kosu menja izgled u trenu

Mogle ste da primetite da mnoge zvezde stalno menjaju frizure. Od kratke do duge, za samo dva dana. Dugo smo se pitali kako. Kako je moguće transformisati se od gostovanja do gostovanja?

Tajna je u tome što oko sebe imaju kvalitetan i profesionalan tim frizera koji u svojim rukma drže razne ekstenzije, perike i boje za kosu.

Umetak za kosu stvara tu magiju da možete da eksperimentišete svakoga dana i da nadogradite dvadeset ili trideset centimetara dužine kad god vam zafali. Sa umetkom možete da dobijete divnu frizuru za par minuta i odluka da imate ekstenzije je vrlo laka.

Ipak, važno je da se ne zavaramo. Nadograđena kosa nije prirodna i sa tim ćemo se uvek suočiti kada je skinemo. Nosili umetke ili ne, važno je da svoju kosu negujemo i da se trudimo da je dovedemo do stanja u kome nam umetci nikada neće ni zatrebati.

A kako to? Pa recimo, probajte ono što je Irena probala. Ona je uspela da svoju oštećenu kosu koja je užasno izgledala i sporo rasla, preporodi. Kosa joj je sada zdrava i duga i umeci za kosu joj uopšte ne trebaju. Pročitajte njenu priču na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu/

Umetci mogu biti dugotrajni, neke ekstenzije mogu da traju i do godinu dana.

Umetak za kosu može da se pravi i od prirodne i od sintetičke kose. Naravno, tu postoji razlika u ceni, ali metoda kačenja umetaka je ista.

Ekstenzije su dostupne su u svim bojama, kako bi pripadnice lepšeg pola mogle da izaberu nijansu koja najviše odgovara njihovoj prirodnoj ili farbanoj kosi.

Umeci za nadogradnju kosu se mogu stilizovati i peglom za kosu, i figarom. Mogu se češljati četkom i nesmetano prati sa šamponom. Naravno, važno je i koji šampon koristite.

Umeci se peru odvojeno od kose, a za kosu bilo bi najbolje da se koriste blagi prirodni šamponi koji stimulišu rast kose, kako bi što brže prošao period u kome morate po svaku cenu da stavljate umetke. Uz prirodni šampon vaša kosa biće lepša nego ikada!

Umetak za kosu rep

umetak rep za kosu

Često nam se desi da baš danas imamo brdo obaveza i nismo stigle da operemo kosu, a uveče idemo na neko slavlje ili žurku. Dešava se svima, ne brinite. Ako nije to slučaj, onda nam je baš sad pala na pamet ideja da bi nam rep fantastično stajao uz haljinu koju planiramo da obučemo.

Umetak za rep je idealno rešenje ako vaša prirodna kosa nije dovoljno duga za rep koji ostavlja bez daha.

 Još jedna dobra stvar kod ovih umetaka za kosu jeste što možete da ih ofarbate, ukoliko se desi da se u potpunosti ne slaže sa vašom bojom kose.

Možete napraviti visoki rep bez problema, kao sa crvenog tepiha. Preporučujem vam da dobro isčešljate svoju kosu, „zaližite“ kosu i vežite je u visoki rep. Ako želite ipak niski rep, onda vam ekstenzije neće biti toliko potrebne. Mnogo je frizura gde će ti umeci biti pravi spas, a visoki rep je jedna od njih. Osim što je ova frizura elegantna, ona izgleda besprekorno u svečanijim prilikama.

Još jedno pravilo jeste da odaberete gumicu koja vam savršeno odgovara. Možda mislite da to nije mnogo važno, ali zbog loše gumice, sav trud može da padne u vodu. Ako je previše labava, vaš rep će se spustiti, a ako je baš uska, glava će boleti celo veče. Trebaće vam lak za kosu ili krema za učvršćivanje kose, kako bi ti pomogla da frizura ostane savršena. Sa lakom za kosu nemojte da preterujete, jer ako vam ne odgovara, može vam već sutra stvoriti perut. Manje je više, u ovom slučaju.

Kada dobro isčešljate kosu, isčešljajte i umetak za kosu. Kada je prirodna kosa u pitanju, odnosno umetak od prirodne kose, biće mnogo lakše da ga stilizujete i očešljate. U pakovanju se uglavnom dobijaju specijalni češljići za umetke.

Umetak za kosu koji je namenjen za pravljenje repa ima trakice sa kojima možete da vežete svoj rep. Važno je da ga čvrsto stegnete i da zavežete u mašnu koja se neće odvezivati, a možete i da obmotate nekoliko puta oko svog repa, pa tek onda zategnete i zavežete. Ako trakice vise i vide se, možete da ih sakrijete sa ukosnicama ili ukrasnim šnalama.

Kada dobro učvrstite umetak zajedno sa svojim repom, možeš dodatno da ga očešljate, kako bi se vlasi sjedinile, možete i da stilizujete dodatno peglom ili figarom, u zavisnosti da li želite ravnu kosu ili ne.

Ako baš volite ravnu kosu i redovno koristite peglu, znate i sami da joj štetite, zbog visokih temperatura. Keratinsko ispravljanje kose može biti pravo rešenje za vašu kosu, ako vam je cilj da je malo odmorite od pegle.

Vaša frizura je sada spremna! Kada imate umetke, svideće vam se to što za kratko vreme možete da napravite šta god poželite na glavi. Ipak, i vaša kosa treba da bude spremna za određenu frizuru, kako bi se umetak samo zakačio i dodao, kao šlag na tortu.

Sintetički rep za kosu-ovakva vrsta repa takođe može poslužiti samo jednokratno, za neku svečanu priliku, kada određena toaleta zahteva podignut, dug rep ili kada je neka poslovna večera u pitanju. Sintetički rep se jednostavno postavlja, već je bilo reći iznad, na već postojeći vaš rep, samo se šnalicama učvrsti i sjedini sa vašom kosom. 

Rep za kosu od prirodne dlake-kada je u pitanju rep od prirodne dlake, on košta malo više od sintetičkog. Može potrajati malo duže od plastičnog i uglavnom je važno pronaći sličnu nijansu kao što je boja vaše kose, da bi rep izgledao kao autentičan. 

Umeci za nadogradnju za kosu na češljiće

Ako vam je hitno potrebna promena frizure, a ne ide vam se kod frizera, onda su umeci za kosu na češljiće stvar koja je kao stvorena za vas. Oni su jednostavni za kačenje i jedna su od najjeftinih varijanti nadogradnje.

Ako vam treba brzinski volumen i duga kosa, onda je ova stvar idealna za vas. Kosa na klipsama se samo zakači na kosu i spremna je za upotrebu. Otvorite, zakačite češljiće za svoju kosu, klik i eto ga!

Ovi umeci najbolji su za frizure sa spuštenom kosom. Videli smo malo pre da postoje posebni umetci za rep, i za to postoji razlog. Ako bismo pravili rep od umetaka sa češljićima, došli bismo u situaciju da se oni primete. Kada je prirodna kosa spuštena, ovi umeci se neće primetiti.

Bilo bi dobro da prvo operete kosu i da je uvijete ili izravnate, pa tek onda da stavite umetke sa češljićima. Naša kosa je uglavnom tanja nego što su umeci. Deblja vlas treba da se sjedini sa vašom kosom.

Kako?

U tome će pomoći detaljno feniranje ili uvijanje. Ako stavite umetke na tek opranu i osušenu kosu koja nije stilizovana, ona neće izgledati ni malo dobro. Mislim da to možete i da zamislite u svojoj glavi. Da se ne bi video taj prelaz, potrebno je malo dodatnog stilizovanja i nameštanja.

umeci za kosu na češljiće

Za kačenje umetaka potreban je češalj kojim ćete malo natapiriti deo za koji ćete zakačiti češljiće, potrebna vam je šnala za odvajanje kose. Umeci su spojeni jednom trakom, a na nju su zakačeni češljići. Bitno je klipse budu otvorene kada ih stavljate, i morate da ih otvarate kada ih skidate, kako ne bi došlo do nepotrebnog čupanja kose.

Kvalitene klipse čvrsto če držati kosu i možete da budete bezbrižni i sigurni. Najjeftinije verzije ovih klipsi mogu da vas dovedu u situaciju da ostanete bez nadograđene kose, što može da bude baš neprijatno.

Klipse na kojima su češljići pravljeni su od plastike, ali ona može da bude jaka i kvalitetna, a može i da brzo pukne, te je važno da vam na prvom mestu bude kvalitet, kada birate umetke za kosu. Osim plastike, na tržištu postoje i nerđajuće čelične klipse, koje su daleko bolje od plastike.

Osim glavnih velikih umetaka koji idu ispod kose, postoje i takozvani pramenovi koji služe da dodate svojoj kosi još volumena, ako je to potrebno. Kada se stave umetci, treba dodatno namestiti kosu, ali ne preterivati sa češljanjem, jer tako možemo da ih poremetimo ili da se počupamo.

Umeci će se odražavati ukoliko kosa nije potpuno čista, zato savetujemo da je operete pre nego što počnete da kačite umetke. Ne želite slepljenu kosu na kojoj se ocrtava umetak, to izgleda baš loše.

Nakon korišćenja umetaka, kada se skinu, nije dovoljno samo da ih vratimo u neseser. Na uputstvu piše da je potrebno da umetke peremo jednom nedeljno, ali s tim da ih nosimo svakoga dana. Ako ih ne stavljate svakog dana, onda možete i ređe da ih operete.

Umetke treba prati blagim šamponom, u mlakoj vodi, i treba koristiti i regenerator odnosno pakovanje za kosu. Ne smete je agresivno trljati jer će se umrsiti. Najbolje bi bilo je ostavite da se prirodno osuši.

Može se oblikovati četkom, presom ili figarom. Kada se koriste prese, bitno je da se naprska sredstvo koje dlaku štiti od oštećenja. Ako tokom noći nosite umetke, najbolje bi bilo da je ispletete u kiku. Može se desiti da vam neće biti baš prijatno i da će vas žuljati.

Zabranjeno je sušiti fenom, najbolje je da se suši prirodno.

Cena ovakvih umetaka od prirodne dlake košta od 5000 do 8000. Dodatne ekstenzije koje idu sa strane su dosta jefftinije i koštaju do 1000 dinara.

Umeci za kosu od prirodne kose

Kada birate između sintetičke i prirodne dlake, uvek je bolji izbor prirodna dlaka. Ona je 100% posto prirodna ljudska kosa koja je uzeta od jednog donatora, bez mešanja sa životinjskom dlakom.

Ovakvi prirodni umeci imaju sjaj, gusti su, nemaju procvetale krajeve, dlake su identičnih dužina i nema čvorova. Sintetička dlaka nema sjaj, proizvođači obećavaju da se ne mrsi, ali korisnice tvrde suprotno. Ispucala kosa nije u trendu!

Prirodnu kosu možete naći u svim bojama, i ona se koristi za nadogradnju u svim metodama.

Postoje različiti oblici, dužine, vrste umetaka, kao što smo već i spomenuli, sve u zavisnosti šta vam u određenom trenutku nedostaje ili smeta. Najpopularniji su upravo ovi:

Umetak za volumen kose

odličan je za kosu koja je tanka i retka, i koja se proređuje, uz mogućnost održavanje fleksibilnosti kose i uređivanja određenih oblika i frizura.

Umeci na kačenje se kače direktno na kosu, ispod kose šnalicama ili ukosnicama i pomažu da kosa dobije fantastičan izgled i bogati volumen. Oni su brzo i efikasno rešenje, koje se postavlja jako brzo, isto tako i skida, za razliku od onih polustalnih umetaka, koji traju malo duže, ali su i znatno skuplji. 

Umeci za kosu kod Kineza

Za ovu vrstu umetaka se uglavnom odlučuju mlade devojke, koje žele jednokratno da promene oblik i dužinu svoje kose. Oni su različitih oblika, veličine i dužine i dobro su rešenje kada nemate ni para, a ni vremena za nešto možda malo dugotrajnije i kvalitetnije. 

Šiške umeci za kosu

Ovakvi umeci su odlični za sve one dame koje nemaju smelosti da skrate svoje šiške, pa kao izazov mogu oprobati veštačke umetke. Kače se ukosnicama iznad čela i postavljaju ispod kose, kako bi izgledale kao da su prave. 

Umetci za kratku kosu

savršeni jer ne morate čekati nekoiliko godina da vam kosa poraste, več stavite umetak i kosa je preko noći dugačka. Ranije su rađeni umeci za kosu samo srednje dužine, a danas se izrađuju i za kratku kosu. Naravno, kosa treba da je gusta i izdršljiva, kako bi mogla da iznese težinu umetka. 

Gde kupiti umetke za kosu?

Nemoguće je da niste videli bar jedan oglas na društvenim mrežama koji reklamira ekstenzije za kosu. Ima mnogo uvoznika i dobavljača, ali treba izabrati nešto provereno.

U mnogim salonima postoji ponuda umetaka za kosu i tamo, na licu mesta možete da vidite da li vam odgovara boja i da li je kvalitet dobar. Osim frizerskih salona, ima dosta prodavnica u kojima se prodaje pribor za nadogradnju kose.

Iznajmljivanje umetaka uglavnom rade frizerski saloni i stručni timovi koji se bave ulepšavanjem ženskih frizura. Moguće je iznajmiti umetak, po želji korisnika, i to uglavnom rade mlade na svojim venčanjima, gde im umetak stoji samo tog dana ( ili koji dan posle) , a onda ga vraćaju. 

Šta god da izaberete, najbolje bi bilo da birate što prirodnije, kako se ne bi videla ogromna razlika između vaše i nadograđene kose. I ne zaboravite da svoju kosu učinite zdravom i lepom, bez obzira da li imate umetke ili ne. Kosa može brzo da poraste, ako je pravilno negujete!