Zašto hidrogen za fleke na licu nije dobra ideja ?

Zašto hidrogen za fleke na licu nije dobra ideja ?

Budite obazrivi! Evo zašto treba tri puta razmisliti pre no što odlučite da upotrebite hidrogen za fleke na licu. Usput saznajte koje je bolje rešenje .

Starenje ali i neodgovorno ponašanje često donosi neprijatna iznenađenja.Tamne fleke na licu, vratu i dekolteu mogu učiniti da izgledate mnogo starije. Isto tako, brisanje tamnih fleka sa lica podmladiće svaku fizionomiju.

Vezano za tamne fleke na licu, imam dve vesti: dobru i lošu.

Dobra vest je da su benigne, a loša vest je da su tamne fleke tvrdoglavo uporne.

Ovde možete pročitati kako i zašto nastaju hiperpigmentacije,

Sada istražujemo da li nam hidrogen može biti od pomoći protiv fleka na licu.

Hidrogen je jedna od onih materija sa hiljadu namena. Od kad znamo za sebe uvek je prisutna neka bočica sa 3% rastvorom hidrogena.Koristimo je za spravljanje rastvora za ispiranje usta, ukapavamo u uši kako bismo izvukli nakupljenu masnoću.Njime se dezinfikuju posekotine, ranice i kraste.Hidrogen je pratilac svake naše tube farbe za kosu.Ukoliko želite da posvetlite kosu ili suvišne dlačice na licu opet je tu hidrogen.

Hidrogen nam može biti od pomoći za rešavanje još jednog važnog estetskog problema koji muči mnoge osobe: Tamne fleke na koži.

Tamne fleke na licu kao posledica nesmotrenog, preteranog izlaganja suncu bez zaštite ili kao posledica starenja kvare izgled i najlepšoj ženi.Skrivamo ih puderom ali kada leto dođe i nije vreme za tešku šminku, hiperpigmentacije na licu postjau još aktuelnije, tim pre što tamne fleke još više potamne pod dejstvom UV zraka.

Hidrogen pomaže da izblede tamne fleke na licu

Tragom ove tvrdnje, proveravam da li je istinita, koliko je bezbedna, kako, kada i koliko.

Ovo je jedna od onih tema koje se masovno i rekla bih neodgovorno eksploatišu na Internetu.

Nudi se kao čarobno rešenje.

Hidrogen protiv hiperpigmentacija se kombinuje u receptima sa drugim vrlo jakim i agresivnim sredstvima kao što su soda bikarbona ili čist limunov sok.

Hidrogen zaista deluje tako što izbeljuje površine. Na kožu lica on deluje trenutno, ali na duže staze ima samo toliki efekat koliki je uklanjanje površinskog sloja mrtvih ćelija na mestu pojačane pigmentacije.

Vaša tamna fleka na licu bi mogla malo izbledeti .Ipak šteta za kožu je veća od koristi koju ćete ovim tretmanom zadobiti.

Hidrogen jako isušuje kožu.

Ana nije htela da se ovako poigrava sa kožom svog lica. Ona je fleke koje su joj se javile na licu obrisala na jedan drugačiji način. Kaže da zaista pomaže i oduševljena je. Svakako, njen izgled lica i potvrđuje to – nema ni fleka, ali ni bora ni podočnjaka. I vi možete imati takvu kožu lica. Šta je to što pomaže? Ana nam je otkrila u svom ličnom iskustvu na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

Možda se sad sa pravom pitate sledeće…

Pomaže li hidrogen peroksid za fleke na licu?

Vodonik-peroksid može brzo ubiti klice i izbeliti površine, a u prošlosti se koristio za lečenje uobičajenih problema sa kožom poput akni, rana i tamnih mrlja.

Međutim, više se ne preporučuje za upotrebu na koži zbog mogućih neželjenih efekata i rizika od toksičnosti. Dakle, da – pomaže! Samo po koju cenu?

Kako deluje hidrogen na fleke na licu?

Ideja je da hidrogen navlaži i razloži, izbeli potamneli deo kože bez da ošteti okolne zdrave ćelije.

hidrogen za fleke na koži

Međutim, morate znati da je na mestu hiperpigmentacije kožno kivo promenjeno. Kada je reč o flekama od sunca ili staračkim flekama, DNK ćelije je promenjen.Na tom mestu se u koži stvara više melanina nego što je normalno.Melanin je tamni pigment koji daje boju našoj koži, očima, kosi. Koža ga pojačano proizvodi kao vid zaštite od UV zračenja.

Izbeljujuće svojstvo hidrogena ne može da ozdravi kožu na mestu hiperpigmentacije.Hidrogen za fleke na licu deluje samo površinski otklanjajući i izbeljujući površinu fleke.

Generalno gledano, on ne leči uzrok nastanka.

Može blago da popravi stanje. Ipak, sa novim izlaganjem suncu, mesta na koži koja su potamnela će vrlo izvesno ponovo proizvoditi veću količinu melanina od ostatka kože.

Hidrogen se obično koristi u lečenju manjih rana (koncentracija od 3% do 6%). To je blagi antiseptik koji pomaže u sprečavanju infekcije jer zaustavlja rast bakterija.

Koncentracije hidrogena veće od 10% su korozivne i mogu prouzrokovati ozbiljne povrede kože.

Kada se nanese na malu ranu, stvara penu zbog svog oksidacionog svojstva kada reaguje sa enzimom katalazom. Katalaza se nalazi u nekim bakterijama, poput stafilokoka, u krvi i drugim supstancama.

Kada katalaza dođe u kontakt sa hidrogenom, dolazi do prekida hemijske reakcije. Ipak, pena se topi nakon nekoliko minuta dok se kiseonik oslobađa u vazduhu. Posle toga, koža na koju se nanosi hidrogen postaje bleđa od ostatka kože zbog procesa kapilarne embolije.

Kod kapilarne embolije ili mikroembolije , krv ne teče privremeno u kapilare u tom području. Tako koža postaje belja od ostatka kože.

Opet, uzmite u obzir da je ovo samo privremeno, jer kada krv počne da teče nazad u kapilare vaša koža će se vratiti u svoju izvornu boju. Belja koža je takođe posledica mehurića kiseonika u kapilarima kože.

Jednostavnije rečeno, koži se u kontaktu sa hidrogenom dešava isto ona što se dešava kada od šoka pobelite kao da ste videli duha.Oslobađanjem kiseonika u formi mehurića pene, razlaganje  hidrogen peroksida u ovoj fazi je završeno.

Pena koja se stvara u kontaktu sa manjim ranicama ili povredama na primer, predstavlja kiseonik koji se javlja kao produkt  razlaganja hidrogena u kontaktu sa katalazom.

Ako vam je i ovo dovoljno i želite da probate, onda saznajte kako da to uradite.

Kako se koristi hidrogen za fleke na licu

1.Uveče, pošto ste temeljno očistili lice, nakapajte kap, dve hidrogena na štapić za uši. Pazite da ne sipate previše kako se hidrogen ne bi razlivao okolo.

2. Nanesite hidrogen samo na fleku na licu.

3. Ostavite da deluje  15-20 minuta.

4. Operite hidrogen sa lica i posušite kožu tapkanjem čistim peškirom.

5. Nanesite hidratantnu kremu

Postupak se ponavlja samo 2 puta nedeljno.

Pronašla sam iskustvo nestrpljivih dama koje su pokušale da ubrzaju proces stavljajući hidrogen na fleke svako drugo veče. Nije vredelo.

Kada koristite hidrogen peroksid za fleke na licu, obavezno koristite zaštitu od sunca u vidu SPF preparata kada izlazite iz kuće.UV zraci prouzrokuju razlaganje molekula hidrogena.

Čak i ako ste ga dobro oprali sa kože, mali deo je koža upila. Hemijska reakcija koja se može odigrati mogla bi isprovocirati kožu na tom mestu da stvori još više melanina. Pored toga može doći do pojave crvenila i opekotina od sunca.

Hidrogen i soda bikarbona za fleke na licu

Naši i svetski portali su preplavljeni DIY (Do it yourself) receptima čija domišljatost ali i bizarnost nema granica. Tako smo došli do ideja da istu mešavinu koju koristimo za uklanjanje kamenca sa kade i sudopere upotrebimo za uklanjanje fleka na licu.

Ukoliko ste ikada pokušali da očistite kupatilo ovom mešavinom prisustvovali ste vrlo burnoj hemijskoj reakciji.

Složićemo se da je naše lice pre svega živi organ, a ne keramička tvorevina.

Ne pokušavajte eksperimente ove vrste!

Hidrogen i limun za fleke na licu

Hidrogen ima dugogodišnju reputaciju zbog svojih sposobnosti beljenja. Visoko je kiseo i deluje kao piling gornjeg sloja kože, omogućavajući novijim svetlijim ćelijama kože da se pojave.

Limunov sok je klasičan kućni lek za izbeljivanje tena. Takođe je vrlo kiseo i sadrži vitamin C, moćan antioksidans koji promoviše zdravu kožu. Kombinacija ova dva sastojka koji deluju udvostručenom snagom deluje prejako za nežne ćelije kože lica.

Postoji na desetine drugih recepata sa limunom za izbeljivanje fleka.Nemojte ga kombinovati sa hidrogen peroksidom za fleke na licu.

Hidrogen i pšenično brašno za fleke na licu

Ovo je jedini recept koji mi se učinio dovoljno blag da bih mogla da kažem: “OK isprobajte”

Prosto zato što kada ga zamislim ne vidim burnu reakciju koja šišti i peni se. Potrebna vam je vrlo mala količina belog brašna, možda pola kašičice i nekoliko kapi 3% hidrogena.

Zamešajte da dobijete pastu.

Pamučnim štapićem za uši nanestite na tamnu fleku na licu.

Ostavite da odstoji 20 minuta. Operite i zatim na suvu kožu nanesite svoju uobičajenu kremu za lice.

Brašno  u ovom receptu služi kao pomoćni sastojak kako bi sprečilo da se hidrogen brzo osuši. Tako će duže i intenzivnije delovati na ćelije kože koje su potamnele.

Troprocentni hidrogen protiv fleka na licu

Ovo je zapravo jedina koncentracija koju biste smeli da dozvolite sebi na svom licu.

Neki izvori tvrde da je za uklanjanje tamnih fleka sa lica neophodna koncentracija od 20%.

Zaboravite na to!!!

Izbeljivanje kože hidrogenom

Želja za besprekornim tenom za čas nas može odvesti u pogrešne postupke.Hidrogen peroksid ne može trajno da izbeli kožu.Ne zanosite se i ne izlažite svoje lice svakodnevno uticaju hidrogena.

hidrogen za fleke na licu upotreba

Opasno je koristiti veće koncentacije hidrogena od 10%. To može izazvati ozbiljna oštećenja na na koži.

Još jednom, svetljija koža nakon kontakta sa hidrogenom, samo je privremeni efekat koji nastaje zahvaljujući fiziološkom procesu koji se zove kapilarna embolija do koje dolazi usled nanošenja hidrogen peroksida na kožu.

Nije preporučljivo koristiti ovu metodu kao način da se ten ujednači i posvetli.

Umesto toga, pronađite bezbedniji prirodni preparat za negu lica koji će kao dodatni efekat imati i izbeljivanje kože.

Najpraktičnije rešenje je prirodna krema za lice koja briše tamne fleke i posvetljuje ten.

Naime, u dobroj prirodnoj kremi će se naći ugrađen biljni ekstrakt koji ima izbeljujuće svojstvo.

Na primer ekstrakt biljke sladić u sebi sadrži materiju glabridin koja sprečava sintezu melanina, pigmentanta čije preterano prisustvo u koži je zaslužno za pojavu tamnih fleka. Vremenom, kako se stari sloj kože ljušti mlade ćelije postaju svetljije i vaš ten se ujednačuje. Slično deluje i ekstrakt biljke rabarbara koji sprečava vezivanje melanina u ćelijama kože.

Umesto da smišljate način kako da ublažite posledicu, prirodnom kremom lečite uzrok. Na zdravoj koži lica više neće biti tamnih fleka.

Ništa štetno, ništa agresivno, bez negativnih efekata i vrlo praktične primene.Operete lice, namažete kremu i vi ste svoj deo obavili.

Trajnom negom lica ovakvim jednim preparatom možete računati na ujednačeniji, svetliji i blistaviji ten.

Moguće posledice upotrebe hidrogena za mrlje na licu

Da li je loše stavljati hidrogen na lice?

Da, on može iritirati i oštetiti kožu ukoliko se koristi u dužem vremenskom periodu.

Uvek se uverite da rastvor hidrogena koji koristite ne bude jači od 3%.

On će ubiti štetne bakterije ali vam isto tako može uništiti mikrobiom lica tj. dobre bakterije koje nastanjuju kožu i čije prisustvo je poželjno i korisno.

Hidrogen je hemikalija koja može prouzrokovati ozbiljna neželjena dejstva na kožu.

Što je koncentracija veća, to je veći rizik od neželjenih posledica.

Čak i 3% hidrogen može izazvati iritaciju kože.

Hidrogen peroksid je hemijsko jedinjenje vodonika i kiseonika-voda (H2O) sa jednim dodatnim atomom kiseonika (H2O2). Oksidacijom ovog dodatnog kiseonika, hidrogen je u stanju da dezinfikuje i izbeljuje površinu na kojoj se nađe. Oksidacija proizvodi slobodne radikale koji napadaju patogene i mikrobe.

Hidrogen ima dezinfekciona, antiviralna i antibakterijska svojstva.

Uvek razgovarajte sa dermatologom pre no što se odlučite za tretman tamnih fleka hidrogenom.Sigurna sam da će vam stručno lice ponuditi bolje i efikasnije rešenje bez bojazni od iritacija i oštećenja kože.

HIdrogen u kontaktu sa licem može izazvati:

Za tretman hiperpigmentacija možete isprobati kreme sa azelainskom kiselinom, kortikosteroide ili hidrokinon kremu (mada ni ona nije da dobrom glasu).

Takođe postoje i kozmetičke procedure kao što je lasersko uklanjanje fleka,  zatim hemijski pilinzi ili mikrodermoabrazija.

Da li je bezbedan hidrogen za fleke na licu?

Ljudi često, po inerciji, koriste hidrogen peroksid protiv fleka na licu jer su tako čuli, naučili od starijih i slično.

Zaboravljamo, pri tom, da nauka napreduje, dostupna su nam nova saznaja o načinu delovanja hemikalija na kožu. Isto tako, dostupni su i savremeniji preparati za tretman tamnih fleka na koži.

Godinama se hidrogen smatra bezbednim za upotrebu na našoj koži, ali nedavne studije kažu „ne“.

Napravite sopstveno istraživanje, a zatim odlučite da li je primena vodonik-peroksida izbeljivanje staračkih pega prava stvar za vas.

Iskustva sa hidrogenom protiv tamnih fleka

Maja:Probala sam hidrogen i limun. Moja tamna fleka na nosu je pocrvenela, jako je peklo. Nisam smela sledeći dan na sunce. Odustala sam.

Lela: Ljudi kakav hidrogen na lice, u kom vi veku živite. Radi se o vašem licu a ne o ribanju tepiha.

Ovo su samo najslikovitiji komentari.

Na forumima devojke razmenjuju iskstva o mikrodermoabraziji i hemijskim pilinzima koji su takođe po malo neprijatni, zahtevni, zaghtevaju da se čuvate sunca i koštaju.

Kad bi se glasalo, prirodna kozmetika bi dobila najviše glasova i stručni savet dermatologa za uklanjanje tamnih fleka sa lice.

Dragi moji, čitajte sve što želite ali tri puta razmislite pre nego što isprobate razne kućne recepte. Ukoliko vam nešto ne zvuči logično, ne stavljajte to na lice.

Uz oprez i umerenost, smete isprobati hidrogen za uklanjanje fleka na licu.

Ipak, razmislite o nekom boljem prirodnom načinu izjednačavanja svog tena.

Recimo ekstrakti dve biljke: sladić i rabarbara izbeljuju kožu i uklanjaju tamne fleke. Ali prirodno, tako što leče ćelije kože, ozdravljuju njihovu strukturu, čine da se sve vrati u prvobitno, savršeno stanje i balans.

Zašto umesto agresivnog hidrogena ne biste svoje lice častili kremom koja sadrži ove lekovite ekstrakte?