5 najboljih krema za fleke na licu

5 najboljih krema za fleke na licu

Autor:

Znate li da dobra krema za fleke na licu rešava problem na najbrži način? Šta je to što sadrže te kreme i koje su najbolje? Evo vodiča do prave odluke.

Pojavile su vam se fleke na licu, a naivno ste mislili kako one mogu biti isključivo staračke. Tamne fleke na koži su zapravo akumulacija tamnog pigmenta ispod vaše kože. Pojavljuju se usled nekoliko razloga i mogu se pojaviti bilo kad – nisu isključivo vezane za starost.

One su bezazlene i da ne treba da brinete. Retke su situacije kada će biti neophodno da se javite doktoru ili dermatologu. Više predstavljaju estetski problem i umeju da budu baš uporne. Tamne fleke na koži obično nazivamo hiperpigmentacija, ukoliko koža na tom delu formira višak melanina.

U većini slučajeva, možete ukloniti fleke uz pomoć krema za fleke na licu.

Da vidimo koje su to prednosti ovavih krema i zbog čega se smatraju pravim izborom za vas.

Kako izabrati najbolju kremu za lice protiv fleka?

Poslednjih godina na tržištu, pojavio se veliki broj krema za fleke na licu, koje bi trebalo da trajno izblede sve fleke sa lica.

Većina njih treba da sadrži aktivne sastojke koji deluju tako što smanjuju proizvodnju melanina, a samim tim smanjuju postojeće i pojavu novih tamnih fleka po licu i pega.

Kada birate kremu za fleke na licu, ona pre svega treba da vam pruži dugotrajnu hidratantnu neg. Kreme bi trebalo da budu tako kreirane da odgovaraju svim tipovima kože, da pruže brze rezultate i da zadovolje one najzahtevnije. Najvažnije – treba da ima efekat izbeljivanja lica, kako bi sve pigmentne fleke i druge promene boje na koži bile vidno ublažene.

Da biste bili sigurni da se u vašim rukama nalazi najbolja krema za fleke na licu, birajte prirodne sastojke.

Oni treba da regulišu proizvodnju melanina,  spreče prenos melanina prema površini kože da imaju antioksidansno dejstvo i da štite vašu kožu od slobodnih radikala i svih negativnih uticaja sredine.

Aleksandra je uspela prirodnim sastojcima da ukloni fleke sa svoga lica. Ten joj se prolepšao, ujednačio, a usput su nestale bore i podočnjaci koje je imala. Bila je uporna i sada izgleda kao da se podmladila, jer lice sa flekama izgleda starije i zapušteno. U čemu je njena tajna i kako i vi možete da se rešite fleka na licu prirodnim putem, saznaćete iz njenog iskustva. Njena priča je na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/

Ukoliko budete koristili kremu za fleke na licu redovno i po uputstvima, ona će efikasno da obnovi prirodnu boju vaše kože . Ovakva krema treba da se koristi dva puta dnevno, najbolje je ujutro i uveče, nakon pranja lica.

Vrste krema za fleke na licu

Postoje različiti tipovi fleka na licu, pa i kreme mogu biti različite.

Krema za fleke na licu od bubuljica

Bubuljice su česta promena na našem licu. Uglavnom prođu bez većih problema, međutim postoje trenuci kada ostanu fleke na licu. Ovo se uglavnom dešava kada čačkamo bubljice i koža ne zaraste odmah. Kako bi se rešili ovih malih nesavršenosti koriste se kreme za fleke od bubuljica.

One imaju sastojke poput :ekstrakta sladića, rabarbare, aminokiseline, pantenola, vitamina E. Ako se primenjuju na pravi način, ove kreme znatno poboljšavaju izgled kože, utičući na njen oporavak, elastičnost i smanjenje vidljivosti fleka.

Kreme za staračke fleke na licu

Kako koža stari javljaju se razne nesavršenosti na koži, među njih spadaju i staračke fleke. Pored toga što ne deluju lepo, one su obično jako izražene i upadljive. Kreme koje deluju na njih obično imaju moć izbeljivanja, ali i zatezanja i podmlađivanja kože, u tome im pomažu sastojci poput: amino-kiselina, vitamina E, masline, sladića, ksantin gume. Dobra regeneracija i smanjenje proizvodnje i vezivosti tamnog tkiva su odlična stvar za uklanjanje tamnih predela na licu, ako krema pored toga ima i zaštitu od uticaja slobodnih radikala onda je još bolja stvar.

Kreme za hiperpigmentaciju

Hiperpigmentacija jeste jedan od razloga zbog kog se javljaju fleke na licu i predstavlja oštećenja kože u određenoj oblasti. Tada koža proizvodi višak melanina i na taj način određeni delovi kože menjaju boju i postaju tamniji.
Još jedan razlog zbog kog dolazi do pojave fleka na licu jeste usled hormonalne neravnoteže. Neravnoteža hormona, može se javiti u trudnoći i da pokrene preteranu pigmentaciju ćelija.

krema za hiperpigmentaciju

Prednost dobre kreme za fleke na licu, ogleda se na prvom mestu u brisanju tragova hiperpigmentacije, kao i posvetljenja svih tamnih fleka na licu. Tamne fleke na licu mogu da se jave i usled preteranog izlaganju suncu. Tada govorimo o flekama od sunca.
Dobra krema treba jednako da tretira sve fleke na licu, bez obzira koji je uzrok njihovog nastanka.

Dakle, ukoliko volite da provodite puno vremena na suncu, onda bi trebalo malo da povedete računa i da se zaštitite. Preventiva je u kremi sa zaštitnim faktorom.

Šta to znači i zašto biste se krili od sunca ?

Ukoliko se vi ne štitite od sunca, onda to radi vaša koža i počinje da proizvodi višak melanina kako bi se zaštila od UV zraka.

Prirodna krema za fleke na licu od sunca efikasno treba da neutrališe fleke na licu koje su nastale usled preteranog izlaganju suncu.

Prednost dobre kreme ogleda se pre svega u njenim sastojcima, čijom kombinacijom sinergetski deluje, kako bi podsticala proizvodnju kolagena. Osim što briše sve fleke na licu, vraća elastičnost i prirodnu vlažnost koži i zateže je.Na taj način krema revitalizuje i zateže vašu kožu, briše sve tamne fleke sa lica i prve znake starenja.

Kako se koristi krema za izbeljivanje fleka na licu?

Krema za fleke na licu se koristi jednostavno, baš kao i sve kreme koje ste koristili do sada, tu nema posebne razlike i ne bi trebalo da brinete. Dovoljno će biti da manji sadržaj  nanesete na kožu lica u tankom sloju. Ukoliko ste izabrali pravu kremu, nema potrebe da nanosite debeli sloj jer dobra krema za fleke na licu treba da ima izuzetnu koncentraciju kvalitetnih aktivnih sastojaka.

Možete kremu da nanesete na celo lice ili samo da razmažete na problematične delove.Ukoliko se fleke nalaze na vratu ili vašem dekolteu, slobodno je koristite i na ovim mestima.

Da biste postigli najbolje i brze rezultate, preporuka je da kremu za fleke na licu koristite dva puta dnevno, i to ujutru i uveče na prethodno očišćenju kožu lica.

Prve vidljive rezultate i vidno izbeljene fleke primetićete već nakon mesec dana redovnog korišćenja kreme.

Sastojci krema za fleke na licu

Spomenuli smo prethodno koliko su važni sastojci kreme za fleke na licu. Međutim, ma koliko neki bili hvaljeni i efikasni, imaju i onu drugu stranu koja se pokazala manje korisnom i nebezbednom. U ovom kontekstu pre svega govorimo o hidrohinonu koji je glavni sastojak ovih krema, a koji je u mnogim zemljama čak i zabranjen za upotrebu. Ovo je efikasan sastojak koji deluje kao izbeljivač. Ipak, drage moje, ovde pričamo o vašem licu i njegovoj koži.  Upravo zbog toga razmislite o prirodnijoj zameni.

U slučaju preosetljivosti na određene sastojke ili ukoliko se tokom upotrebe pojavi neka alergijska reakcija, potrebno je da prestanete sa korišćenjem takve kreme za lice.

A koji su to poželjni sastojci?

Vitamin E – ukoliko se vitamin E nađe na spisku vaše kreme to znači da će on obezbediti kožu sa dosta antioksidanasa i na taj način efikasno da posvetli sve tamne fleke i da tonira kožu lica.

Hijaluronska kiselina – kao neizbežan sastojak svih boljih krema, hijaluronska kiselina vraća koži prirodnu vlažnost i elastičnost.

Ekstrakt sladića – na adekvatan način usporava povezivanje tamnog pigmenta kože. Efikasno uklanja fleke i tragove hiperpigmentacije. Studije su pokazale da ekstrakt sladića ima sposobnost da posvetli kožu i smanjuje procenat melanina u ćeliji za 50-94%.

Ekstrakt biljke rabarbare – ovaj sastojak smanjuje proizvodnju tamnog pigmenta na koži.

gliceridi masline – maslina treba da štiti vašu kožu od slobodnih radikala i da je hidriraju.

Stearinska kiselina – vaša koža je besprekorno čista i glatka, zahvaljujući ovom sastojku.

Vitamin C – efikasan sastojak, vitamin C, koji vam pomaže u borbi protiv hiperpigmentacije.

Prava krema za fleke na licu, ne treba da sadrži parabene, kao ni mirise i treba da bude kreirana za sve tipove kože.

Pomaže li pantenol krema za fleke na licu?

Pantenol kremu najčešće primenjujemo za rešavanje problema sa suvom i iritiranom kožom, ali da li ste znali da pantenol ima pozitivno dejstvo i na fleke na licu? Ona pruža hidrataciju, ali i pospešuje regeneraciju kože što utiče na smanjenje tamnih fleka na licu.

Koliko dugo se primenjuje ? Prvi znaci poboljšanja se neće javiti odmah. Kako bi se smanjila hiperpigmentacija kože neophodna je upornost prilikom primene , jer ovo nije proizvod ciljano namenjen tome.

Antipirinska krema protiv fleka? Da ili ne?

Antipirinska krema je proizvod koji se često primenjuje za rešavanje problema hiperpigmentacije koja je nastala usled izloženosti sunčevim zracima. Sadrži antipirin 4%.   Njen efekat se ogleda u tome što poseduje dobra  regenerativna, zaštitna i hidratantna svojstva. Međutim, ova krema namenjena je ublažvanju crvenila kože izazvanog suncem, a ne uklanja tamne fleke izazvane viškom melanina.

Prirodna krema za fleke na licu kao pravi izbor

Prirodni sastojci u kremama mogu odlično delovati na umanjenje fleka na licu. Ekstrakti raznih biljaka ( rabarbara, malina, sladić, rodopska haberlea), prirodni dodaci (šhea puter, guam guma, vitamini, amino kiseline, hijaluronska kiselina), pomažu koži da se izbori sa ovim nedostacima, štite je i omogućavaju joj smanjenje vidljivosti nesavršenosti kao što su fleke.

Kreme na prirodnoj bazi ne sadrže veliki broj hemikalija i ne opterećuju kožu, zbog čega su pogodne za osobe sa osetljivom kožom, koji ne žele konvencionalne kreme.

Najbol krema za fleke na licu – top lista

Ovo što sledi je spisak najboljih krema protiv fleka na licu koje se mogu naći kod nas.

Neborela krema

Neborela krema za fleke na licu, preporučuje se kod poremećaja pigmenatcije i hiperpigmentacije. Ukoliko su vaš najveći problem fleke i pege na licu, onda je Neborela pravi izbor za vas.

Krema sadrži aktivne sastojke masline, hijaluronsku kiselinu, ekstrakt sladića, shea buter i ostale sastojke koji u kombinaciji, veoma efikasno rešavaju vaš problem fleka na licu.Nakon svakodnevnog korišćenja ove kreme, vaše fleke biće vidno izbeljene, a na kraju i potpuno nevidljive – nestaće sa vašeg lica.

Najveća prednost Neborela kreme za fleke na licu ogleda se u svim prirodnim sastojcima koji ne mogu da naštete koži i kremu mogu koristiti svi, bez obzira na tip kože.

Osim što pomaže da smanjite fleke na licu, savršena je i protiv ostalih znakova starenja: bora i podočnjaka. Dakle, imate faktički 3 rešenja u jednom proizvodu.

Neborela kremu  treba lagano da utrljate  na suvu i čistu kožu, dva puta dnevno. Najbolje je da to bude ujutru i uveče, nakon umivanja. Krema se nanosi u tankom sloju po celom licu, ili samo na delovima lica gde su prisutne i vidljive fleke. Uz redovnu upotrebu obnavlja kožu, vraća joj ujednačen izgled i sjaj. Vaša koža lica nakon upotrebe kreme je mekša, sjajna i nežna na dodir.

Možete je nabaviti samo online, na linku: neborela.com

Redupetin krema za fleke na licu

Ova krema spada u proizvode koji su namenjeni smanjenju nesavršenosti koja su prouzrokovana velikom proizvodnjom melanina. Ovaj proizvod se može primenjivati za tamne fleke, kao i za staračke.

krema protiv fleka na licu

Glavni sastojci su:

  • Ekstrakt klica iz Kres salate – Ovaj sastojak ima dobro dejstvo na posvetljenje tamnih delova kože. Zbog svoje sposobnosti na posvetljenje samo predela sa povećanom količinom melanina (ne deluje na svetliji deo kože), spada u jako cenjene supstance.
  • Salicilna kiselina – u ovom proizvodu nalazi se u specijalnom obliku, kako bi se smanjila verovatnoća da će koža biti iritirana i oštećena. Ona pomaže da se koža brzo i lako regeneriše.
  • Voćne kiseline – spadaju u supstance koja dobro utiču na uklanjanje hiperpigmentacije, one zaglađuju kožu, utiču na proizvodnju novih (mlađih ćelija) i podmlađuju kožu.

Ovaj proizvod bi trebalo upotrebljavati bar mesec dana. Ima ravnomeran uticaj na kožu, zbog čega se ne javljaju izrazite i upadljive razlike u tenu.

Eucerin krema za fleke na licu

Eucerin je poznati brend koji ima celu liniju proizvoda namenjenu koži sa flekama, a ako govorimo o kremama iz te kolekcije to su:

  • Antipigment dnevna krema sa SPF 30
  • Antipigment noćna krema

Obe kreme sadrže specijalnu komponentu Thiamidol koji deluje tako što smanjuje proizvodnju melanina.  Možete ih nabaviti u bolje snabdevenim drogerijama ili online.

Linoderm krema za fleke na licu

Linoderm krema za  fleke na licu uspešno posvetljuje sve fleke i promene na vašem licu, kao što su staračke pege, pege usled preteranog izlaganju suncu, fleke nastale tokom i nakon trudnoće, kao i fleke nastale za vreme hormonske kontraceptivne terapije.

Sadrži :

  • Signalne molekule izolovane iz prirodnog mleka,
  •  vitamine  dobre za kožu i neophodne za njenu regeneraciju  ( A, B12 i B2, folna kiselina D,  E)
  • sadrži zaštitne filtere protiv UV zraka

Lala krema protiv fleka

Lala krema za fleke  jako lepo miriše, što je možda važno kada birate vašu kremu, ali je važnije kako deluje i da miris nije veštački.  Nalazi se u veoma praktičnom pakovanju. U odnosu na prethodne, ovo je prilično jeftina krema. S razlogom.  Naime ona nema neki aktivni sastojak za koji se dokazano može tvrditi da izbeljuje kožu – možda najbliže tome je ricinusovo ulje koje je u sastavu ove kreme. Zanimljivo je da je uprkos tome dosta popularna i hvaljena. Placebo ili nešto drugo – procenite sami.

Krema protiv fleka na licu iskustva

Veliki broj žena ima problem sa flekama na licu, i kao što ste primetili fleke na licu ne biraju godine. Naveli smo razloge zbog kojih se javljaju tamne fleke i pege na licu, pa vam je jasno koliki problem upravo predstavljaju ženama ove promene na licu.

Da biste razumeli još bolje efikasnost krema za fleke na licu, možda želite prethodno da se upoznate sa iskustvima drugih žena – osećate se sigurnije kad znate da je neko probao kreme pre vas.

Samim tim što fleke predstavljaju veliki problem, jasno vam je da s tim u vezi postoji i veliki broj krema na tržištu. Baš iz tog razloga, jednoglasno sve žene su se složile i imale su isti problem – trebalo im je mnogo vremena dok su uspele da nađu zaista najbolju kremu za fleke na licu. A to znači da su potrošile mnogo para i promenile mnogo krema za fleke na licu, dok nisu našli onu najbolju za sebe.

Baš zato smo mi i napravili ovaj vodič – da vam skratimo potragu za onom pravom.

Kreme za fleke na licu pomogle su onim ženama koje su posebnu pažnju posvetile sastojcima. To je u isto vreme i njihov savet za vas – dakle, obratite pažnju. Dobre kreme za fleke na licu treba da budu formulisane sastojcima iz prirode.

Samo na taj način uspećete da rešite vaš problem i da zauvek imate čisto bez fleka.