Kašmir trepavice su hit koji se primećuje!

Kašmir trepavice su hit koji se primećuje!

U svetu lepih i dugačkih trepavica, kašmir trepavice su postale hit. Šta ih to razlikuje od ostalih vrsta nadogradnji i da li su baš one prave? Proverite!

Svi maštamo o dugim trepavicama. One su simbol lepote i uvek kada se šminkamo, trudimo se da ih što više istaknemo. U tome nam pomažu i veštačke trepavice, kao i sve upotrebljavanije trepavice na magnet. One služe da svoj izgled trenutno, na nekoliko sati ili na dan, učinimo lepšim, dužim i gušćim.

Ponekad nije dovoljan jedan dan. Da, znači nam kad možemo za svečanu priliku da se doteramo, ali nam znači da nam trepavice budu lepe i inače.

Ima mnogo načina da se do lepih trepavica dođe. Sve zavisi od toga šta priželjkujete. Da li ste na strani prirodnosti i želite da trajno dobijete bolje efekte. Da li se zadovoljavate instant ili tim širim instant rešenjima, koja moraju da se obnavljaju s vremena na vreme.

Pre svega, maskare za izvlačenje volumena mogu u tome veoma pomoći.

Uvijač za trepavice takođe služi da trepavice budu veće.

Ipak, ponekad trepavice nisu dovoljno guste i duge, tako da dobra maskara ne može previše pomoći. Ima dobrih, tamnih maskara, koje mogu pomoći da lepše izgledamo.

Postoje razna ulja i serumi koji će pospešiti rast trepavica i na taj način istaći ovaj simbol ženstvenosti na našem licu.

Korišćenjem ovakvih stvari, kao što su serumi za rast trepavica i obrva, vi dobijate možda i najtrajnije rešenje. Ojačavate prirodne trepavice i tako na duže staze rešavate probleme.

Anđela je jedna od nas koja je htela duže i gušće trepavice. Dosadile su joj nadogradnje koje oduzimaje vreme i lepljenje veštačkih trepavica. Ona je želela svoje trepavice da poboljša na prirodan način. Pronašla je fenomenalno sredstvo koje joj je u tome trajno pomoglo. Trepavice su joj se progustile i produžile. Uz samo trunku maskare izgledaju zanosno, a može i bez nje! O čemu se radi, pročitajte na sledećem linku:  https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Ako niste opterećeni prirodnošću, a želite pun efekat trepavica i to je sasvim u redu. Onda možete posegnuti za nekim drugim, relativno trajnim načinom za njihovo povećanje. Jedan od važnijih trendova su svilene trepavice. One su, kao i većina tretmana poslednjih godina, tretman koji se uradi i traje određeno vreme.

A tema našeg današnjeg teksta, kašmir trepavice, veoma su slične ovim, svilenim trepavicama, sa nekim minimalnim razlikama o kojima će sada biti reči. One se prilepljuju za prirodne trepavice i za kapak i tu ostaju određeno vreme.

Šta su kašmir trepavice?

Na pomen reči kašmir, u glavi nam je nešto baršunasto i meko. Poput onih reklama u kojima se prodaje neka fina posteljina ili odeća.

Kašmir je zapravo vuna posebne vrste koza, koje najčešće žive u Kini i Mongoliji. Dobija se specijalnim češljanjem donjeg sloja vune, koji je mekši i nežniji. Ručno se obrađuje u veoma detaljnom procesu i zato se svi produkti od kašmira smatraju zaista kvalitetnim i veoma su skupi.

Kašmir trepavice potiču upravo od te vune i njihov glavni kvalitet upravo je ta mekoća i nežnost koju poseduju. U isto vreme, veoma su čvrste i postojane, a mekane su na dodir. Tako da nema nijednog razloga da se u ove svrhe, a to je nadogradnja trepavica, ne koriste.

Ono što je još važno, to je da imaju prirodan izgled i njima se može postići prirodan oblik trepavica.

 

 

Ova vuna je veoma zahvalna za ove svrhe, zato postaje čak i popularnija od svilenih trepavica, koje su poslednjih nekoliko godina zaista bile pravi hit u kozmetičkoj industriji.

Kako se stavljaju kašmir trepavice?

Postupak stavljanja kašmir trepavica nije komplikovan i ne razlikuje se previše od drugih tehnika lepljenja. Da, postoji poseban lepak kojim se ove trepavice pričvršćuju za ostatak prirodnih trepavica. Naravno, on je bezbedan i prirodan, tako da ne može negativno uticati na osetljivu kožu oko očiju.

Dakle, osoba koja želi da nadogradi ove trepavice dolazi u salon, ne bi trebalo da na licu bude šminke, zbog eventualnih nečistoća i bakterija koje mogu ući u oko. Zatim se ispod gornjih trepavica, pošto se uglavnom one nadograđuju, stavlja plastični graničnik koji potpuno prekriva oko i ne dozvoljava da se ono na bilo koji način dosirne.

Prirodne trepavice se iščešljavaju i ispravljaju. Mušterija bira dužinu kašmir trepavica koju želi, a onda se određena količina trepavica prilepljuje za prirodne trepavice. Količina trepavica koja se stavlja zavisi od nekoliko faktora. Tu su dominantne želje klijenta, ali i savet osobe koja trepavice lepi.

Sa druge strane, oblik oka je takođe važan. Manje oči nisu pogodne za ogromnu količinu niti za velike trepavice. Zato se sve razlikuje od klijenta do klijenta. Važno je pogoditi boju i oblik, u skladu sa potrebama, odnosno sa licem klijenta.

Naravno, važno je da osoba koja namešta trepavice bude obučena za taj posao. Proverite obavezno kome dajete dvoje poverenje, jer nisu svi podjednako dobri u tom poslu. Ipak se radi o očima.

Kome su namenjene kašmir trepavice?

Često se postavlja ovo pitanje kada se radi o kozmetičkim tretmanima. Ovde je situacija takva da nema bilo kakve agresivnosti na kožu, pa ovaj tretman mogu u teoriji raditi svi. Prvenstveno je namenjen ženama, ali kašmir trepavice mogu imati i muškarci.

Postoji ipak ciljna grupa među kojom je ovaj tretman izuzetno popularan. To su žene od 20 do 35 godina. Mlađe devojke naročito vole kašmir trepavice, zato što im, kao recimo gel lak na noktima, omogućava olakšano doterivanje, bez velike muke. One su tu, nema potrebe čak ni za maskarom kada ih imate i uvek ste spremni za pokret.

nadogradnja kašmir trepavica

Među starijim ženama ovaj tretman još nije široko prihvaćen, što ne znači da neće biti. Mlađe generacije su uvek otvorenije za nove stvari. A pri tom, vreme je takvo, brzo, da su nam potrebne uštede vremena na svim poljima.

Dame koje su u nekim godinama navikle su na svoju rutinu doterivanja rade na taj spriji način, „peške”, dok su devojčicama dostupne te lakše varijante i one ih obilato koriste.

U čemu je razlika u odnosu na svilene trepavice?

Ima mnogo sličnosti i neke razlike u odnosu na svilene trepavice, zato ćemo se sada pozabaviti odnosom ovih dveju vrsta.

One se stavljaju na gotovo identičan način, dakle, lepe se posebnim lepkom na već postojeće trepavice. Zato je potrebno da naše prirodne trepavice postoje i da budu koliko-toliko jake. Možemo iz iznegovati nekim serumom za trepavice ili nekim uljem, kao što je ricinusovo ulje za trpavice.

Na taj način će pričvršćenost svilenih trepavica, kao i trepavica od kašmira, biti bolja i stabilnija, kada su i prirodne trepavice jače. Jasno je da one nisu dovoljno dobre, čim ima potrebe nečim ih obogatiti, ali je njihova čvrstina važna.

Takođe je i trajnost svilenih trepavica i trepavica od kašmira slična. Naime, kada ih nadogradite, sve to može trajati do mesec dana. One se same od sebe odlepljuju i padaju, tako da će za mesec dana biti skroz proređene. Mnoge će poispadati, pa treba ponoviti proces.

Što se tiče razlika, ona je u materijalu.

Svila i kašmir su podjednako nežni, ali su trepavice od kašmira ipak malo nežnije, a ujedno su i dovoljno elastične. To znači da, kada ih pipnete, nećete uopšte imati utisak da se razlikuju od prirodnih trepavica.

Svilene su takođe nežne, ali se blaga prednost daje trepavicama od kašmira, što ih i čini toliko popularnima u poslednje vreme.

U čemu je razlika u odnosu na veštačke trepavice?

Veštačke trepavice, one koje se lepe lepkom, jesu svrsishodne i potrebne u određenim prilikama, ali nisu isto što i trepavice od kašmira. Pošto smo malopre naveli dosta sličnosti sa svilenim, ovde ćemo navesti više razlika.

Naime, veštačke trepavice su za jednokratnu upotrebu. One se zalepe za određenu priliku u posle toga se odlepe. Maksimalno ih možete nositi nekoliko sati. Lepe se direktno na kožu, lepkom koj je za to specijalizovan. Najčešće se prave od plastike ili od neke veštačke dlake.

Ima i magnetnih trepavica, one se ne lepe, spajaju ih magneti.

Ima ih različitih. Neke su čak i mekane, ali se uvek vidi ta neprirodnost i to veštačko u njima, što, kao što smo napomenuli, služi svrsi. Najčešće su to neke svečanosti.

Kašmir trepavice su prirodnije. One su mekanije na dodir i, što je najvažnije, one su takođe trajnije. Ne skidaju se odmah. Sa njima možete da spavate, da se kupate i obavljate sve poslove. Ponašaju se kao prirodne.

Tako i opadaju. Postepeno, dlaka po dlaka, kao kosa. Ni ne primećujete taj proces, samo primećujete da ih ima manje. Kada dođe vreme, odnovite ih.

Za svaki dan, kašmir trepavice. A ako vam nisu potrebne za svaki dan, već za prilike, onda veštačke.

Nega trepavica uljima i serumima svakog dana, to je ono što je neophodno da bi prirodne trepavice bile kao ove varijante nadograđenih.

Koliko traju rezultati kašmir trepavica?

Iako smo već pomenuli, pošto je ovo jedno od najčešćih pitanja kada se radi o trepavicama od kašmira, hajde da ponovimo.

One nisu zauvek, kada ih stavite. One imaju rok trajanja koji može biti do mesec dana. Kod nekoga duže, kod nekoga kraće i zavisi od načina života.

  • Ako ih, na primer, često dodirujete, gnjavite i gnječite, onda pospešujete njihovo opadanje i onda će one trajati kraće.
  • Ako stavljate na njih maskaru ( a možete, ako vam je neophodno, mada bi trebalo da su one same po sebi dovoljne) onda one brže opadaju. Razlog je logičan, maskara treba da se skine određenim sredstvima, zog kojih opadne pokoja dlaka.
  • I od rasta i opadanja prirodnih trepavica zavisi. Ako su one sklonije opadanju i ako brže nestaju, onda će i trepavice od kašmira brže opadati jer su za njih pričvršćene.

Potrebno je da malo više obratite pažnju, ali ne da ih stalno pazite jer onda ne bi imalo smisla. Samo ih pazite, kao što biste pazili i prirodne trepavice.

Prednosti i nedostaci kašmir trepavica

Kada se saberu svi utisci, ima i prednosti i nedostataka. Pokušaćemo ovde da ih pobrojimo i time vam olakšamo razmišljanje o tome da li su vredne pažnje ili ne.

trepavice od kašmira

Prednosti :

  • Olakšavaju sređivanje. Kada ih imate, samo dodate malo šminke, na primer na usne, i spremni ste za izlazak iz kuće. U tom smislu štede vreme.
  • Izgledaju prirodno. Naravno, od vas zavisi kolike će biti, ali ako ste umereni, delovaće veoma prirodno, da skoro niko neće ni primećivati da ih imate.
  • Ne štete koži i licu. Postupak je veoma prirodan, nimalo se ne morate brinuti da će vam koža biti oštećena. Jedino ako baš imate alergiju na njihov lepak, što se retko dešava.

Nedostaci:

  • Ponavljanje. Znate kako mesec brzo okrene, morate ih stalno obnavljati. To je dodavanje trepavica, pošto neke od njih i opstanu. Na mesečnom nivou, to je određeno vreme koje ćete izgubiti. Stavljanje traje jedan sat.
  • Ekonomski momenat- Svaki tretman se plaća. Stavljanje je od 6000 do 9000, u zavisnosti od gustine. Popravke su do 3000. To je na ekonomskom nivou ipak cifra koja nije zanemarljiva.
  • Estradni izgled. Koliko god mi naglašavali da deluju prirodno, nekima je to ipak previše. Podseća na izgled estradnih zvezda, a nisu svi ljubitelji toga.
  • Pomenuli smo izvesne alergije.

Pojedincima je ipak lakše da izbegnu lepljenje i unaprede izgled sopstvenih trepavica, pod parolom „Najlepše je prirodno”.

Iskustva sa kašmir trepavicama

Posle nabrojanih prednosti i mana, dajemo vam iskustva korisnika, koja takođe mogu pomoći da se odlučite da li želite isprobati kašmir trepavice ili ne.

Ovo su čitateljke koje su ih isprobale.

Mara

„Oduševljena sam. Stavlno sam stavljala svilene i mogu reći da, od kad sam stavile ove od kašmira, primećujem da su mi nekako bolje i laganije. Obožavam ih.“

Ceca

„Ne vidim nikakvu razliku između trepavica od kašmira i svilenih trepavica. Stavljala sam i jedne i druge. Dobre su. Štede mi vreme. Ne moram previše da se šminkam kada ih imam.“

Danica

„Nisam pobornik bilo čega veštačkog. Neko će sad reći da to nije veštačko, nego prirodno. Za mene nije. Ja imam lepe prirodne trepavice, negujem ih uljem. Stavljam svakog dana maskaru i ne vidim potrebu da sve na devojkama bude veštačko, od usana, grudi, preko noktiju, trajne šminke…“

Kristina

„Ma ne, kakve kašmir trepavice. Volim prirodno i ne bih se toga odrekla. A i naporno je stalno to stavljati iznova.“

Prosudite sami šta vam je činiti. Mi smo vam dali sve detalje o kašmir trepavicama.