Šta sve mogu svilene čaure za lice?

Šta sve mogu svilene čaure za lice?

Autor:

Svilene čaure za lice su još jedan od načina da ulepšate svoju kožu. Kako to svilene čaure za lice mogu od vašeg lica učiniti pravo čudo, otkrivamo u tekstu za vas.

Koliko god da su žene uporne i žele za sebe da nađu najbolji proizvod za lice, koji će ih na neki način podmladiti, prolepšati i u isto vreme, ukloniti sve nedostatke sa lica, nekada zaista može potraga da bude zamorna. Zašto?

U radnjama gde se prodaju kozmetički proizvodi, vrlo lako se možete izgubiti u moru artikala i da sami sa sobom više ne znate šta vama zaista treba. Zbog toga se i kozmetičke marke trude da na tržište izbace što inovativniji proizvod, kako bi na taj način bio privlačniji. S tim u vezim, svilene čaure za lice su upravo jedan od takvih proizvoda za negu lica.

 

Kako se uzgaja svilena buba?

Da biste bolje razumeli kako nastaju čaure, ukratko ćemo vam objasniti uzgoj svilenih buba. Svilena buba nastaje od jajašaca koje izleže leptir. Dok su svilene bube još uvek male ispred njih se stavlja mlado lišće. Kada se svilene bube izlegu iz jajašaca, pa sve do otvaranja čaure prođe od  6 do 8 nedelja.

Na kraju svog razvoja svilene bube prestaju da jedu i počinju da vrte glavom. Tada se oko mesta gde su živele, umesto lišća stavlja neko grmlje ili granje. Na to grmlje, dalje se bube penju jedna do druge i tako prave svoje čaure.

Svilene čaure se prave na sličan način kao što pauk plete svoju mrežu. Čaure prave i ženke i mužjaci, tu nema izuzetaka. Čaure mužjaka su nešto veće u odnosu na ženke.  

Najviše po čemu su poznate svilene bube jesu niti, koje se koriste za pravljenje svilenih tkanina. Dakle, od niti svilene bube u industriji se prave svilene tkanine, a od tkanina dalje  najkvalitetniji odevni predmeti. Bez premca, i dalje je najkvalitetnija svila i svilena tkanina koja se proizvodu u svetu, upravo u njenoj postojbini – Kini.

Osim toga, možda niste znali, ali svilene čaure se koriste i za lepotu. Čaure svilene bube za čišćenje lica pružaju niz prednosti. Pružaju neophodnu hidrataciju lica, dubinski čiste vaše lice i na kraju lice ostavljaju u potpunosti čisto i sjajno.

Mnoge žene se zaklinju u efikasnost svilenih čaura za lice i tvrde da ne postoji bolja stvar koja će vaše lice učiniti svežim, lepim i blistavo čistim. Ako se prvi put susrećete sa korišćenjem kokona u kozmetici, red je da vas upoznamo sa svim prednostima, načinom na koji se koriste i kako deluju svilene čaure za lice.

Ono što je najvažnije da znate jeste da je ovo potpuno prirodni proizvod koji ne može ni na jedan način da naškodi vašoj koži.

Kako deluju svilene čaure za lice

Savremena kozmetologija počinje aktivno da koristi svilene čaure za lice. Svilene čaure za negu lica predstavljaju efikasno sredstvo za oporavak i regeneraciju ćelija kože. Mnogi tvrde kako svilene čaure za lice imaju  magično dejstvo.

Kao što smo u uvodu spomenuli, u jednom momentu, odrasla gusenica počinje da pravi čauru (najvrednija stvar svilene bube).

Dugo godina se čaure svilene bube već koriste za proizvodnju svile, a sada je došlo vreme da se njihov efekat i prednosti potvrde i dokažu u kozmetologiji. Svilene čaure za lice imaju pozitivne promene kod stanja kože nakon redovne primene.

Možda ste postali skeptični prema novim trendovima, jer ste toliko toga isprobali na svom licu ne bi li konačno dobili želeljeni izgled i ten lica. Ali, svilene čaure za licu nisu nešto novo – za kozmetologiju da, ali ako vam kažemo da svilene čaure za lice žene Istoka koriste godinama, onda vam je jasno šta je tajna njihovog lepog, finog i blistavog tena.

Svilene čaure za lice koriste se jednostavno, možda im je sama priprema duža, ali je korišćenje lako, uz blagu masažu lica. Za jednokratno čišćenje lica, iskoristite dve svilene čaure za lice –  stavite ih u posudu punu vode i stavite na šporet i pokrijte ih. Ostavite svilene čaure za negu lica oko 20 minuta u ključaloj vodi. Nakon 20 minuta, izvadite čaure svilene bube za čišćenje lica i stavite ih na kažiprst obe ruke.

Koristite kružne pokrete prstiju i masirajte kožu lica oko 15 minuta. Na ovaj način upijate sve hranljive sastojke svilene čaure za lice – u isto vreme usporava se proces starenja kože, stvara se zaštitna barijera i olakšava se održavanje ćelija i kolagena vode. Na ovaj način, postoje šanse i da vam se  smanje bore na vašem licu. Obzirom da istraživanje na ovu temu nije izvedeno, najbolje je da za bore koristite proverene kreme za bore. Ukoliko imate neku svoju omiljenu prirodnu kremu protiv bora, nastavite da je koristite nakon tretmana čaure svilene bube za čišćenje lica. 

Ukoliko želite provereno sredstvo za brisanje bora sa lica, možda vam pomogne iskustvo Aleksandre, koja tvrdi da je našla najbolji proizvod za bore. Pročitajte njenu priču na ovom linku:https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/

čaure svile za lice

Svilene čaure za lice – sastojci

Prirodne svilene čaure za lice su prave svilene čaure tkane od svilenih buba. Dakle, kao takve izrađene su od 100% svile bez drugih aditiva i dr. hemijskih sastojaka. Svilene čaure za lice namenjene su pre svega za čišćenje i piling lica.

Svilene čaure za lice pružiče nežan piling vašoj koži i hidrirati vašu kožu, uklanjajući na taj način sve nečistoće sa lica, mrtve ćelije i ostatke šminke. Nakon redovnog korišćenja, vaš prirodan ten kože će zasijati u punom sjaju.

Najbitnije od svega je da svilene čaure za lice stimulišu regeneraciju kože, uklanjaju mrtve ćelije, izjednačuju ten, skupljaju proširene pore, a takođe mogu da uklone i mitisere sa lica.

Prednosti svilenih čaura za lice

Zaista je mnogo prednosti koje imaju čaure svilene bube za čišćenje lica. Osim što je reč o potpuno prirodnom i sigurnom proizvidu, prednosti svilene čaure za negu lica ogledaju se još najviše i kroz efikasno:

  • čišćenje
  • podmlađivanje
  • vlaženje kože
  • pružaju UV zaštitu
  • antibakterijska zaštita
  • boja kože postaje bledo ružičasta sa prirodnim sjajem
  • neutralizuje staračke pege i fleke na licu
  • smanjuje akne, mitisere i bubuljice na licu
  • štite od bakterija i virusa
  • štite kožu od visokih i niskih temperatura

Najveća prednost svilenih čaura za negu lica, ogleda se u tome što ih možete koristiti kod svoje kuće, dakle nije potreban odlazak u kozmetički salon. Nakon kontakta sa kožom, hranljivi sastojci svilene čaure za lice pružaju koži blagotvoran učinak.

Pre nego što se odlučite da koristite svilene čaure za lice dobro se upoznajte sa pravilnim načinom upotrebe. Uglavnom se koriste veoma jednostavno, tako što se pre korišćenja potope u toploj vodi (60 -70 ° C) oko 15-20 minuta.

Na ovaj način ispušta se sericin (svilenkasti protein), koji pruža sjaj vašem licu. Sericin se veže na keratin u koži, kao i na druge proteine. Upravo zbog sericina stvara se svilenkasti zaštitini sloj, zbog kog vaša koža postaje čvrsta i fina.

Sericin ima sposobnost da veže vodu i tako reguliše količinu vlage.

Još jedna od prednosti svilene čaure za lice jeste masaža koja prija licu, ostavlja lice nežno i glatko, a takođe kokoni u kozmetici pružaju dubinsko čišćenje kože.

Što se tiče usporavanja starenja, istraživanje kod efekata svilenih čaura za lice još uvek su u toku.

Takođe, velika prednost svilenih čaura za lice ogleda se u tome što pruža zaštitu od ultraljubičastog zračenja. Svilene čaure za lice ne bi trebalo da koristite češće od dva puta nedeljno.

Toliko prednosti, a da li svilene čaure za lice imaju neke mane?

Iako su  čaure svilene bube za čišćenje lica proizvod od prirodnih supstanci, mogu da se dese neke reakcije na licu. Pre upotrebe svilene čaure na licu, potrebno je da obavite test da biste bili sigurni da niste možda aletgični. Postoje male šanse da se javi neka reakcija, ali u vrlo retkim situacijama, posebno kod osoba koje imaju veoma tanko i osetljivo lice može doći do crvenila.

Najbolje je da svilene čaure isprobate na ruci ili podlaktici iznutra. Obzirom da je reč o potpuno prirodnom proizvodu, ukoliko nema neke reakcije, slobodno možete da nastavite da koristite svilene čaure za lice.

čaure svilene bube za lice

Kako se koriste svilene čaure za lice

Kada kupite svoje pakovanje svilenih čaura za negu lica, moći ćete samostalno da primenite tretman kod kuće.  Dovoljno je da se prethodno upoznate sa uputstvom i načinom korišćenja.

Svilene čaure za negu lica ne bi trebalo da koristite više od dva puta nedeljno. Pe nego što ih primenite direktno na lice, treba da uklonite sve tragove šminke (najbolje je da koristite tonik za čišćenje lica ili koristite omiljeno sredstvo za čišćenje šminke). Kada ste skinuli šminku i svu prljavštinu sa lica, operite lice toplom vodom i dobro obrišite lice peškirom – ne sme da ostane ni jedna kap vode na licu.

Potopite svilene čaure u mlakoj vodi do 20 minuta. Kada postanu savitljive i prilično mekane, stavite ih na vrhove prstiju i masirajte kožu kružnim pokretima, koliko god vama prija.

Bilo kakve nečistoće na svilenim čaurama su bezopasne i prirodno se dobijaju kroz proizvodni proces. Jednostavno ih isperite toplom vodom.

U isto vreme, dok traje masaža lica, ovo je i efikasan piling za vaše lice. Primetićete odmah kako je koža lica postala glatka i mekana.

Isto tako, primetićete kako se na svilenim čaurama za lice nakupilo prljavštine sa vašeg lica. Mislićete kako je to moguće, jer ste prethodno dobro oprali svoje lice.

Kada ste završili sa masažom lica, kao i pilingom umijte se mlakom vodom. Nanesite hidratantnu kremu ili kremu za bore – šta koristite trenutno.

Iskustva kažu da je svilena čaura za lice dobra!

Iskustva su za mnoge žene presudna kako bi se upustile u avanturu sa novim proizvodom. Međutim, jako je malo iskustava koja govore o svilenim čaurima za lice, ali na forumima se ipak mogu pronaći neke zanimljive priče.

Jovana je pisala na jednom forumu da je u početku bila jako iznenađena kada je čula da se svilene čaure mogu koristiti u kozmetici. Čula je za svilu kao tkaninu, ali da se čaure svilene bube za čišćenje lice mogu koristiti i da pružaju sjajne rezultate, priznaje bilo joj je čudno. Međutim, odlučila je da isproba ovaj proizvod i da proveri da li su zaista toliko efikasne. Nije je bilo strah, jer je verovala pre svega zato što je prirodan sastojak.

Koristila ih je mesec dana i bila presrećna rezultatima. Lice joj je dobilo neki posebno gladak izgled, a koža je sijala lepše nego ikada. Jovana je očekivala da će se i bore povući, ali rezultate nije primetila. Ona savetuje devojkama da probaju, jer im se ne može ništa loše desiti.

Mira je imala problem sa rozaceom i bila je jako skeptična. Samim tim, njena nega lica izuzetno je zahtevna, ali želela je da proba svilene čaure za negu lica.

Koristila je svilene čaure za lice prema uputstvu i nije imala nikakvih problema. Nakon dugog korišćenja svilenih čaura za lice njena koža dobila je elastičnost i mekoću i dobila je neki poseban sjaj.

Sandra nije bila zadovoljna sa svilenim čaurama za lice, ali tu krivi sebe. „Nikako nisam uspevala da se snađem sa potapanjem čaura u vodu, uvek bih pogrešila na kojoj temperaturi treba da ih držim i odustala sam. Nije to za mene. Ja volim gotov proizvod, kremu za bore ili kremu za bubuljice koje koristim, namažem i problem mi prođe. Mnogo mi vremena oduzima ta priprema, a meni je stvarno svaki minut važan. Ja sam odustala, ali vi ako imate vremena probajte“

Gordana kaže kako je odmah čim je čula za kokone u kozmetici, odlučila da ih kupi. Nakon što ih je potopila u vodi nekoliko minuta, krenula je sa masažom lica i blagim pilingom. Bila je oduševljena kako joj je koža bila očišćena, a pore u potpunosti blistave. Međutim, kod Gordane su se javile reakcije tek posle dva dana. Ona kaže da ima izuzetno osetljivu i tanku kožu i da upravo piling sa svilenim čaurama nije prijao njenoj koži, jer je lice bilo crveno, upaljeno i nadražneo. Jako joj je krivo što više svilene čaure za lice ne može da koristi zbog svog tipa kože, jer nikada brže sa nekim proizvodom nije očistila lice.

Svilene čaure za lice – cena i gde ih možete kupiti

Svilene čaure za lice za sada nećete moći da nađete u velikim kozmetičkim prodavnicama, gde ste navikli da kupujete sve svoje proizvode za lepotu. Za sada, jedini način kupovine svilenih čaura za negu lica jeste putem interneta.

Za pakovanje od deset svilenih čaura za lice, treba da izdvojite 4.200,00rsd, a cena se stalno menja, a dešava se da  ih često nema ni na internetu. Obzirom da po tretmanu koristite dve svilene čaure za lice, to znači da će vam trajati pet dana. Pa onda vi izračunajte da li vam je ovaj proizvod toliko neophodan. Odluka je na vama.