Maska za lice od puževe sluzi: Da ili ne?

Maska za lice od puževe sluzi: Da ili ne?

Jeste li probali šta pruža  maska za lice od puževe sluzi? Ako niste, evo malog podstreka da to učinite. Ne možemo baš da se zakunemo da ćete posle toga biti podmlađeni, ali da prija koži, prija.

Puževa sluz već neko vreme predstavlja taka „bum“ među ljubiteljkama kozmetičke industrije, da ne možemo, a da se ne zapitamo, šta je to što ona ima. Mnogi komentari koje ćete pročitati idu i u tom pravcu da baš i ne hvale puževu sluz preterano, pre svega gadeći se ideje.

Sa nadom da su predrasude prevaziđene, možemo da uplovimo u avanturu zvanu maska od puževe sluzi.

Puževa sluz za lice – prednosti

Ne možemo da se ne osvrnemo na nekoliko sastojaka koji se nalaze u puževoj sluzi, a koji su važni da bismo shvatili zbog čega je ona u poslednje vreme voljena.

Među glavnima pominje se ekstrat mucin. On obiluje elastinom, glikolnom kiselinom i proteinima, koji su odlični za kožu, naročito kožu lica.

Cilj je da ovaj ekstrat ukloni pege i fleke, sitne bore sa lica, ali i da dubinski hidrira kožu.

Alatoin je takođe efikasan i važan jer dodatno štiti kožu od spoljnih uticaja i zaglađuje je. Poželjan je sastojak i mnogih krema.

Tu su još i hijaluronska kiselina, elastin, kolagen, peptidi bakra, koji su svi do jednog zaslužni za dobro funkcionisanje i izgled naše kože. Naravno, vi ni u maskama, a ni u kremama koje se baziraju na puževoj sluzi, ne dobijate čistu puževu sluz, već se ona ubacuje u nekom određenom procentu.

Nije nepoznato da se u te svrhe koristi baštenski puž, gde se određenim vrstama ekstrakcije i postupcima, podstiče pojačano lučenje sluzi, koja se kasnije prečišćava i koristi u kozmetičkoj industriji. Ne brinite, puževi su i dalje živi posle toga. Mala, ali ne i zanemarljiva informacija.

Pošto se puževa sluz za maske koristi samo u određenom procentu, onda se, naravno, dodaju i neki drugi korisni sastojci u maske, poput vitamina A, E i C, i raznih drugih korisnih sastojaka, kao što su kiseline.

Prednost korišćenja maske od puževe sluzi je u tome što ona delimično uklanja bore, pege, fleke, ožiljke i akne, naravno, u kombinciji sa određenom dodatnom terapijom.

Ovde možda nije loše da pomenemo i našu glumicu Lidiju Vukičević, koja ima nešto drugačiji prirodni recept za lepo, čisto i sveže lice. Do njega je došla slučajno, ali je presrećna što je rešila određene probleme. Nije loše da pročitate tekst na sledećem linku: https://minutzamene.com/lidija-vukicevic-moja-tajna-protiv-bora/

Maska ili gel od puževe sluzi, šta je bolje?

maska od puževe sluzi

Pre svega, da razjasnimo šta je pužev gel i čemu služi.

Pužev gel je sličan kremi za lice od puževe sluzi, samo što je drugačije teksture, odnosno, drugačije proizveden.Ima istu namenu i služi za negu lica, samo što za razliku od kreme, ima ređu i providniju teksturu. Dobro se upija i pogodan je za negu, naročito dnevnu i letnju. Nije mastan i može biti čak i dobra podloga za šminku.

Onda vam je jasno da, kada se porede maska i gel od puževe služi, to nisu isti proizvodi, već su dva proizvoda koja se, takoreći, dopunjuju.

Masku kao takvu, nanosite najviše dva puta nedeljno, da biste pružili dodatnu hidrataciju i negu svome licu. Gel od puževe sluzi, sa druge strane, može biti dobar za svakodnevnu negu.

Ova dva proizvoda nisu za poređenje i ako nas pitate, najradije bismo vam preporučili da ih kombinujete. Svakodnevna nega gelom, ako imate neku od nepravilnosti na licu, a osveženje, dodatna nega i hidratacija, ako ima posebne potrebe za tim. 

Jedno od pitanja koje se može nametnuti je i: Zašto baš maska za lice od puževe sluzi, a nek neka druga?

Upravo na to ćemo se potruditi da vam odgovorimo u nastavku teksta.

Maramica maska sa puževom sluzi

Možda i najpopularnija u poslednje vreme je sheet maska ili maramica maska za lice od puževe sluzi. One su veoma popularne, jer ih je jako lako koristiti. Samo ih izvadite iz kesice i stavite na lice. Ove maskice su nakvašene sadržajem i taj sadržaj je mešavina raznih sastojaka i ekstrata puževe sluzi. Korejska kozmetika je postala hit baš zbog njih.

Ova maska se drži otprilike 15 minuta, neki minut manje više, a posle se sadržaj utrlja u kožu lica. Dobra je fora da ih stavite u frižider pre korišćenja i onda tako hladne nanesete na lice. Na taj način ćete izbeći i naduvanje lica, sprečiti da delujete oteklo. To je, složićete se, veoma važno jer smo preko leta često otečeni.

Odmah da vam kažemo da ova maska neće učiniti čuda. Neće promeniti vaš izgled drastično posle jednog, dva, pa čak i više korišćenja. Ona ne čini baš takvu razliku, ali je fantastična da osveži vaše lice. U nekom trenutnom smislu može malo zategnuti kožu i omekšati je, što je samo po sebi dovoljno. Nemojte baš očekivati da će ona da oporavi vaše lice trenutno, jer neće.

Peel off maska sa puževom sluzi

Na tržištu postoje i maske od puževe sluzi koje podstiču ljuštenje kože, tako da vam i one možda mogu biti atraktivne.

Ono što je univerzalni savet pre nego što koristite bilo koju peel off masku, jeste da obilato hidrirate lice pre njenog korišćenja, tačnije, da malo više vlažite kožu. Da ponovimo – pre korišćenja! One umeju biti veoma agresivne i zato lice treba pripremiti za njih.

Nanose se na čisto lice, kao i sve maske. Ako imate osetljivu kožu, nemojte peel off masku sa puževom sluzi držati predugo. Preporučuje se 15 minuta, a vi možete smanjiti i na 10.

Posle nanošenja skinite masku i isperite lice. Ove maske su najčešće regularne, nisu u maramici. Kada je isperete, primetićete kako se jedan deo malkice oljuštio. To ne bi trebalo da bude drastično, samo jedan tanak sloj kože.

I posle toga, obilato ishidrirajte lice nekom prirodnom kremom jer je prirodna kozmetika nezamenljiva za negu, naročito osetljive i iritirane kože.

Maska za lice od puževe sluzi će učiniti da koža bude baršunasta i meka i da se te sitne fleke i bubuljice otklone sa lica. Pri tom, da koža ostane što je manje moguće iritirana.

Može li se napraviti maska za lice od puževe sluzi?

Ovo je jedno od čestih pitanja, valjda zato što ste od nas navikli da dobijate puno recepata za pravljenje raznih maski. Kada je u pitanju pravljenje maske od puževe sluzi, moraćemo da vas razočaramo.Ne možemo vam pomoći kada je ova maska u pitanju, pre svega zato što puževu sluz ne možemo možemo da izdvojimo (barem bi bilo surovo prema puževima da to probamo). A ako je i vama palo na pamet da, pošto je puž sluzav, pa ćete tako upiti malo njegove sluzi ako ga prislonite na lice, onda se nadamo da ste ostali na nivou ideje.

Pužu sluz koristi prilikom kretanja, i pošto ne znate gde je puž prošao, nije pametno da ga u bilo kom slučaju približavate licu. Zato, ako ste nekada i u šali pomislili, nadamo se da smo vas sada ubedili da nikako ne sprovedete u delo.

Odlične maskice od puževe sluzi možete nabaviti svuda u drogerijama.

Kako deluje maska od puževe sluzi?

Maska od puževe sluzi deluje tako što aktivni sastojci prodiru duboko u kožu i tamo se aktiviraju. Ono što je važno, to je njihov uticaj na slobodne radikale koji se nalaze na koži. Slobodni radikali su glavni krivci, ako možemo tako da kažemo, što naša koža strari.

Nekada nastaju na samoj koži, a nekada su potpomognuti uticajima iz spoljašnje sredine – na prvom mestu sunčevom svetlošću, koja nam je potrebna, ali je i jako štetna za našu kožu. Zato su kampanje danas sve za to da SPF faktor imamo i kada nismo na plaži.

Maska od puževe sluzi može pomoći da mi tu barijeru uspešno otklonimo.

Aktivni sastojci iz maske, koju nanosite u nekakvom kontinuitetu, eliminišu negativan uticaj slobodnih radikala i na taj način štite vašu kožu.

Puževa sluz u kombinaciji sa drugim sastojcima, recimo, vitaminom C, odlična je za uklanjanje fleka i sitnih nepravilnosti sa lica, dok ulje čajnog drveta sa puževom sluzi umiruje kožu i povoljno utiče na upale od akni ili nekih drugih bubuljica.

Generalno, puževa sluz deluje umirujuće na kožu i blago je zateže, čineći tako sitne bore manje vidljivima. Još jedanput, nemojte očekivati lifting efekat lica ili trenutnu ogromnu promenu. To nećete dobiti ovom maskom. 

Promenu u vidu blistavije i lepše kože, koja je svežija i koja je trenutno sjajnija, to svakako možete očekivati jer ova maska od puževe sluzi to i daje.

Kako se koristi „puževa maska“ i koliko često?

puževa sluz kao maska

Kao i većina maski, ni ovu masku ne bi trebalo svakodnevno koristiti. Sve maske imaju aktivne sastojke koji su jači i ozbiljniji za kožu, tako da ne smemo sa njima eksperimentisati.

Dva puta nedeljno je sasvim dovoljno da lice oseti promenu i da bude mekše i nežnije. Preporučujemo da između toga redovno koristite kremu za lice protiv bora, kao i ostalu negu koja je potrebna vašem tipu kože. Preporuka su neke srodne kreme ili kreme koje su bogate biljnim sastojcima i koje nemaju u sebi štetnih sastojaka za kožu.

Sheet masku možete vrlo lako aplicirati. Čuvajte je u frižideru i na temeljno očišćeno lice nanesite masku. Za ove sheet maske preporučujemo da ih stavljate ujutru jer će tako hladne dobro i da vas razbude. To traje petnaestak minuta, taman dok skuvate i popijete jutarnju kafu. Onda višak utrljate u kožu i pustite da se osuši, a vi možete da se našminkate.

Obične maske za lice od puževe sluzi najbolje nanosite uveče, na čisto lice. Temeljno se namažite, izbegavajući predeo oko očiju i usta, a onda sačekajte 15-20 minuta. Uz pomoć tufera skinite masku i umijte se. Ono što je važno posle ove maske , to je da nanesete neku dobru hidrantnu kremu jer ona ume da bude malo agresivnija i teža.

Najbolje maske sa puževom sluzi

Neke od maski sa puževom sluzi se izdvajaju na tržištu, pa ćemo ih i mi ovde pomenuti.

Victoria Snail Extract regenerating face mask pominje se često i čini se da je jedna od korišćenijih maski kod nas, a da je od puževe sluzi. To je maskica u tubi, pomalo jakog, ali ne ružnog mirisa. Spada u peel off maskice, budući da je malo jača za kožu. Skida jedan deo površinske kože i daje prostor novoj koži. Posle nje je neophodna hidrantna nega.

Multiaktiv maska sa puževom sluzi, u 3 koraka. Dobijate jedno pakovanje u kome imate sheet masku, ampulicu i regenerativnu kremu. Ona je za jednu upotrebu. Prvo osvežite lice aktivnim serumom, onda nanesete masku i posle toga iznegujete lice kremom iz pakovanja. Ovo je često pominjana i hvaljena maska.

HerbaNova maska od puževe sluzi je klinički ispitana, organska maska, sa prirodnim sastojcima koji su tu da srede probleme na koži. Možete je pronaći putem interneta.

Purederm snail Age Regenerating Multi – Step Treatment je maska koja se sastoji iz dva koraka. Prvi je regenerativna ampula čiji sadržaj treba da utapkate na lice, a drugi je sheet maska, koju držite 15 minuta. Višak takođe utrljate u kožu. Proizvod je osvežavajuć, ne iritira i jako lepo omekšava kožu.

Ima ih zaista još mnogo, ali ove su neke od poznatijih.

Maska od puževe sluzi i iskustva: Da ili ne? 

Što se iskustava tiče, ovu masku su isprobali mnogi naši čitaoci i njihova mišljenja su podeljena.

Jedan deo korisnika ne primećuje bilo kakve promene i posle kontinuiranog korišćenja ove maske, tako da čitavu ovu propagandu sa puževom sluzi smatra lažnom. Neki čak navode i dokaze o tome da je nemoguće obezbediti dovoljno te sluzi za pravljenje krema, dok se neki bave i time da je nemoguće da puževa sluz ima toliko korisnih svojstava.

Ima i onih koji ove maskice smatraju jako prijatnim i poželjnim za nanošenje. Iako nema nekih vau efekata, mnoge naše čitateljke kažu da ih nikada maska od puževe sluzi nije iritirala ili im nadražila kožu. Tako da su potpuno bezbedne za korišćenje i vrlo povoljnih cena.

Jedan veliki broj poznatih ličnosti goori o tome da su korišćenjem maski, ali u generalno proizvoda od puževe sluzi, veoma zadovoljni. Neki od njih čak govore da je njihovo lice mlađe i za čitavu deceniju, baš zahvaljujući ovom sastojku.

Sami procenite ko je u pravu, ali ne teoretišući, već tako što ćete isprobati neku od ovih maski i javiti nam svoje impresije.