Ovo su najbolji načini za uklanjanje kapilara na nogama!

Ovo su najbolji načini za uklanjanje kapilara na nogama!

Otkrivamo jednostavne i proverene načina za uklanjanje kapilara na nogama. Milioni ljudi imaju ovaj problem Da li ste među njima? Evo konačno saveta kako da ih se rešite!

Postoji širok spektar faktora koji utiču na pojavljivanje ovih tegoba. Od genetskih predispozicija, gojaznosti pa do fizičkih povreda. Međutim uklanjanje kapilara na nogama može biti dugotrajan proces.

Pravilno lečenje popucalih kapilara zahteva posvećenost i vreme.  Pored medicinskih tretmana uklanjanja ovog problema, postoji  daleko lakši, prirodniji i jeftiniji  način lečenja.

Svi želimo imati lepe i negovanane noge. Međutim savremen način života pun stresa može dovesti do ovih tegoba. Ukoliko primećujete na vašim nogama modrice od kapilara koje ne prolaze i ne znate kako izaći na kraj sa njima,  nudimo vam korisne savete. Problem crvenila i modrica  može biti rešen, jednom zauvek.

Osim što predstavlja estetsku nesavršenost, ovaj problem može ukazati i na različite zdravstvene tegobe. Gojaznost, nasledni faktori, prekomeran rad, stres su samo neki od uzroka ovog problema. Ispucali kapilari su nužno zlo, to svi znaju, oni ne mogu biti simpatični poput mladeža i pegica. Verujem  da pored crvenih strija, popucali kapirali mogu dobiti prvu nagradu po estetskom problemu miliona ljudi.

Osim što  se mogu pojaviti bilo gde na telu, ovaj problem po najviše je vidljiv na nogama. Mogu podsećati na  crvene ožiljke ili mrlje pod kožom. Obzirom da su kapilari jako krhki pod našom kožom, oni se mogu lako pojaviti usled spoljašnjih i unutrašnjih faktora.

Verovale ili ne, vidljivi kapilari po nogama mogu se pojaviti posle depilacije voskom, od udarca ili izlaganju suncu.

Na žalost,  ovakav problem u populaciji pogađa više žene u odnosu na  muškarce. Nije retkost da  kada se primete promene na koži, one postaju izuzetno zabrinute za svoje zdravlje. Zabrinutost se najčešće javlja usled straha da li će se proširiti tegoba i na drugim mestima po telu.

A pošto ovde govorimo o tome koji je lek za ispucale kapilare na nogama, evo tih rešenja koja će vam doneti olakšanje.

Medicinski načini uklanjanja kapilara na nogama

Kapilari nekad zahtevaju ozbiljan tretman i dostupne su vam ove metode koje pomažu.

uklanjanje kapilara na nogama prirodnim putem

Skleroterapija

Ovaj tretman predstavlja osnovni metod koji se koristi u medicini u borbi protiv ispucalih kapilara. On se izvodi tako što se u venu ubrizga sklerozantno sredstvo, koje  iritira zid vene i uzrokuje spazam krvnog suda. Rastvor koji se ubrizgava može biti u tečnom obliku, ili se može ubrizgavati u vidu pene.

Skleroterapija ne zahteva anesteziju niti hospitalizaciju. Nakon tretmana  vraćate se redovnim životnim i radnim obavezama. Sklerozantno sredstvo ubrizgava se direktno u venu pomoću veoma male i tanke igle. Cilj ovog tretmana jeste izazivanje promena u krvnim sudovima bez oštećenja ostalih struktura.

Lasersko uklanjanje kapilara na nogama

Laserska terapija poslednjih godina postala je izuzetno popularna. A na koji način se radi laksersko uklanjanje kapilara?

U sklopu ove terapije, svetlosni zrak pomaže u uklanjanju crvenih mrlja koje su nastale od kapilarnog pucanja . Ono što se dešava tim putem jeste da se krv iz popucalih kapilara apsorbuje. Na taj način oni nestaju i ne oštećuje se koža. Tretman laserskog uklanjanja kapilara traje između 20 i 60 minuta. Potpuno je bezbedan i bezbolan. Nakon 2-3 tretmana, crvenilo i popucali kapilari potpuno nestaju.

Uklananje kapilara radiotalasima

Radio talasi su našli višestruku primenu u održavanju lepote. Pored radiotalasnog liftinga lica i zatezanja kože, oni se sve više koriste iza uklanjanje popucalih kapilara.

Na koji način funkcioniše uklanjanje kapilara radiotalasima?

Duž kapilara primenjuje se efekat radio talasa. Do kapilara radio talasi  dopiru ekstra tankom posebnom medicinskom iglom koja uklanja popucale kapilare na licu mesta. Nakon tretmana, može se na koži pojaviti krastica. Ovo deluje kao da ste jedan estetski problem zamenili drugim, ali nije tako. Krastica otpadne za najviše 7 dana i vi opet imate savršene noge. Ponekad je potrebno ponoviti tretman za najbolje rezultate.

Nakon tretmana izbegavate Sunce, solarijum, saune i ne dodirujete previše tretiranu površinu.

Prirodno uklanjanje kapilara na nogama

Kako ukloniti kapilare na  nogama prirodnim putem?

I to je moguće, pa ukoliko vam gore opisani tretmani ne izgledaju kao rešenje namenjeno vama, probajte sa sledećim metodama:

Vitamin C

Protiv kapilarnog pucanja, možete korstiti vitamin c. Najjednostavniji metod jeste da isečete limun i dirketno utrljavate limunov sok u  predeo koji je zahvaćen pucanjem. Vitaminc c i kiselina utiču na izbeljivanje crvenih ožiljaka nastalih usled pucanja. Što više puta utrljate limun to će rezultat biti brži i vidljiviji.  Limunov sok čisti kožu i blagotvorno utiče na ph kože.

Jabukovo sirće za kapilare

Poput limuna, jabukovo sirće blagotovorno može uticati na problem sa ispucalim kapilarima na nogama . Najpraktičniji način upotrebe jeste praviti obloge od jabukovog sirćeta i nanositi na kritične delove na telu.

Ponoviti nekoliko puta dnevno od po 2-3 minuta. Terapija sirćetom donosi dobre rezultate nakon nekoliko dana. Ova terapija je najpraktičnija i najjeftinji prinicp lečenja kapilara na nogama kod kuće.

Pročitajte koje su najbolje obloge za proširene vene. Iste će vam pomoći i kao lek za ispucale kapilare na nogama.

Obloge od kupusa

Zvuči neverovatno, ali kupusov list vam može pomoći kod kapilara. Stoga ukoliko se odlučite za ovaj vid terapije, kupusov list najpre dobro isperite, nakon toga stavite na regiju koja je najviše zahvaćena. Obzirom da su noge uvek laka meta za ispucale kapilare, jednostavno stavite stavite list kupusa i ostavite da deluje. Blagotvornost kupusa ogleda se u bogatstvu vitamina c. Obzirom da je potpuno bezbedan, možete sa takvim oblogama spavati noću.

Divlji kesten za vene i kapilare

Ovo je možda najbolji način tretiranja kapilara. Divlji kesten za vene i kapilare možete isprobati u raznim oblicima. Jedan su kreme za vene koje su na prirodnoj bazi, a koje u sebi sadrže ekstrakt divljeg kestena. Osim njih, u narodu je veoma cenjen ovaj recept za divlji kesten u rakiji.

Bilo kako bilo, ono što deluje jesu aktivni sastojci ove biljke, a to su flavonoidi koji deluju tako što jačaju kapilare i smanjuju njihovu propustljivost. Samim tim, smanjuju se šanse za pucanje kapilara i uklanjanje kapilara na nogama je lako ostvarljiv cilj.

Lekoviti melem od maslinovog ulja i nevena

Poznato je da melem od nevena blagotvorno utiče na modrice i ogrebotine na telu. Možete sami napraviti višenamenski melem od nevena koji će vam služiti i za druge upotrebe.

Od sastojaka potrebni su vam dve kafene šolje latica nevena, jedna šolja maslinovog ulja, ¼ šolje pčelinjeg voska.

Priprema: u lonac sipajte latice nevena i prelite ih uljem, na blagoj vatri mešajte smesu. Sadržaj na tihoj vatri mešajte dva sata. Nakon dva sata latice prcedite iz ulja. Nakon toga ulje sjedinite sa otopljenim pčelinjim voskom i promešajte. U ovu smesu možete dodati različite ekstrakte mirisa. Melem ostavite da se ohladi, nakon toga je spreman za upotrebu.

Maslinovo ulje za uklanjanje kapilara na nogama

U nedostatku nevena i samo maslinovo ulje biće dobar način da uklonite ispucale kapilare na nogama. Potrebno je da ga blago zagrejete, a onda ovako toplim uljem masirate problematičnu regiju kružnim pokretima. Na ovaj načim poboljšavate cirkulaciju i smanjujete eventualne upale, a to je bitno kada je često pucanje kapilara vaš problem.

Hamamelis

Hamamelis je prirodan tonik koji se pre svega odlikuje sposobnošću da tonizira i zateže regiju koja se tretira. Koristi se često kao tonik za lice, ali možda niste znali da može biti odličan za uklanjanje kapilara na nogama. Hamamelis deluje kao lek za ispucale kapilare zato jer ima mnoštvo tanina i isparljivih ulja koji zajedno deluju tako što skupljaju kapilare i potpomažu njihovo brže povlačenje.

Kako ukloniti kapilare na nogama hamamelisom?

Jednostavno, natopite komadić  vate i nanesite na deo gde su vam popucali kapilari. Za kratko vreme, počeće da se povlače.

Ulje slačice kao pirodni lek za ispucale kapilare

Slačica vam je možda poznatija kao biljka od koje se pravi senf ili čije se seme dodaje kao začin, ali možda niste znali da se od njega pravi ulje koje vam može pomoći da se rešite ispucalih kapilara na nogama. Ovo ulje odlično je za cirkulaciju i ojačava zidove kapilara. Koristi se razređeno. Nekoliko kapi rastvorite u baznom ulju (a kako je maslinovo ulje korisno za uklanjanje kapilara na nogama, mi vam toplo preporučujemo baš njega) . Ovakav rastvor nanosite na popucale kapilare dva puta na dan.

Peršun

Peršun je zaista mnogo više od začina. Može vam pomoći da smršate, a možete upotrebiti i peršun za negu lica. Pošto sadrži rutin, jedinjenje koje pomaže u jačanju kapilara i regeneraciji ćelija, odličan je način kako ukloniti ispucale kapilare na nogama prirodnim putem.

Kako se koristi?

Skuvajte čaj od peršuna. Šaku lišća stavite da provri u šolji vode. Kada se ohladi, dodajte esencijalno ulje nevena i namažite na ispucale kapilare na nogama.

Krema za kapilare na nogama

Ako vam ove prirodne obloge ne ulivaju poverenje, probajte da koristite kreme za kapilare na nogama. Ovde uklanjanje modrica od kapilara može iću i u dva pravca – da koristite medicinsku kremu, ili pak neku prirodnu kremu za vene i popucale kapilare. Dakle, čak i ako posegnete za kremama to može biti način kako ukloniti ispucale kapilare prirodnim putem.

Ovakve prirodne kreme obično sadrže sastojke koji ublažavaju upale, dobro pordiru u kožu i poboljšavaju cirkulaciju, kao što su divlji kesten, gavez, kokotac, ruzmarin.

Medicinske kreme takođe imaju aktivne sastojke kojima deluju na ispucale kapilare i površinsku cirkulaciju. Uglavnom se kao pouzdan i proveren pokazao heparin kao sastojak, a kreme za ispucale kapilare u kojima se on nalazi su Lioton i Hepatrombin. Ove kreme deluju tako što sprečavaju stvaranje ugrušaka, poboljšavaju zarastanje rana i modrica i poboljšavaju cirkulaciju, pa se koriste i za lečenje proširenih vena.

Gel za popucale kapilare na nogama

Ako želite da se rešite ovog problema, odgovor možete pronaći i u gelovima. Oni se lako nanose i razmazuju. Zbog svoje teksture ne dolazi do ostavljanja masnog traga na površini kože. Idealni su za masiranje i utrljavanje na kožu. Gel za popucale kapilare je bogat aktivnim sastojcima na prirodnoj bazi. Oni deluju dubinski uklanjajući ne samo bol nego i ostale simptome. On poboljšava cirkulaciju nogu i omogućava da se smanji osećaj otečenosti i težine u predelu nogu. U tome im pomažu supstance poput gaveza, ruzmarina kao i ekstrakta divljeg kestena

Kako sprečiti pucanje kapilara?

Da li bitna preventiva?

U ovom slučaju odgovor će uvek biti potvrdan.

Proširene vene i vidljivi kapilari na nogama zaista mogu biti preventivno sprečeni ukoliko vodite računa o zdravlju.+

Redovni pregledi, zdrava ishrana i fizička aktivnost su ključni u izbegavanju ovog estetskog problema.

Ovakav problem na koži je vidljiv uvek, ukoliko se ne tetira na adekvatan način, može se proširiti.  Zato imajte na umu da balansiran način života može da vas zaštiti od ovakvih problema.

Pored opšte brige o zdravlju i zdravim navikama , dobro je da izbegavate preterano ljutu hranu, previše začinjenu hranu. Smanjite alkohol jer on dovodi do širenja sitnih krvnih sudova i pucanja kapilara. Ukoliko imate problem sa ispucalim kapilarima, dobro je da izbegavate  izlaganje toploti i visoke temperature (saune, vruća voda za kupanje i slično)

Popucali kapilari na nogama u trudnoći

Uprkos učestalom mišljenju, ovo je jako česta pojava. Kapilari pucaju kod mnogih trudnica. Problem se javlja jer tokom trudnoće može doći do poremećaja rada krvnih sudova. Celo telo je osetljivije, zbog čega kapilari mogu lakše pucati. Pored toga može se desiti tokom ovog perioda i zbog drugih razloga.

Povećana telesna težina može biti veliko opterećenje za vaše telo. Tokom drugog stanja, naročito prilikom hodanja, ovo može biti problematično. Dugo stajanje u ovakvim slučajevima može doprineti da vam pucaju kapilari više nego inače. Kao moguć uzrok može se javiti i manjak vitamina C usled čega slabe krvni sudovi i lakše dolazi do njihovog oštećenja. Ovo je moguće ako ne unosite dovoljno voća i vitamina u organizam.

Vitamin E za kapilare na nogama

Ovaj vitamin je dobar ako želite da poboljšate otpornost krvnih sudova. On omogućava da dođe do jačanja zidova kapilara. Redovnim uzimanjem hrane i suplemenata sa njim može se sprečiti njihovo oštećenje.  On ima pozitivan uticaj na vaše krvne sudove jer pomaže da se poboljša kvalitet kolagena (od kojeg su i napravljeni kapilarni zidovi).

Zaštita od sunca i kapilari na nogama

Čuli ste da kreme za sunčanje mogu biti od koristi ako želite da poboljšate stanje krvnih sudova? Istraživanja su pokazala da ove kreme možda nisu samo za sunčanje. Tajna je u sastojcima koje se stavljaju u njih. Jedan od neočekivanih pogodnosti dolazi zbog jedinjenja azota koja možemo naći u ovim kremama. One utiču na širenje krvnih sudova, zbog čega može doći do bolje cirkulacije i manje verovatnoće da će pucati. Azot dioksid pomaže da se poboljša unutrašnji sloj kapilara.Redovnim nanošenjem ovih krema možemo sprečiti da dođe do širenja kapilara usled izloženosti sunčevim zracima.

Da li mogu zameniti gel? Koliko god olakšanje da pružaju, kreme za sunčanje su samo kratkoročno rešenje. Za trajniji i dugororčniji efekat bolje je koristiti gel za kapilare, i na taj način poboljšati stanje kapilara.

Hladne obloge za popucale kapilare na nogama

Svi znamo da temperaturne promene mogu uticati na stanje naših krvnih sudova. Kako ih toplota širi, tako hladnoća može pomoći u drugom smislu. Ovakav tretman pomaže da se noge “ohlade”. Njihovo stavljanje omogućava nam da dođe do sužavanja krvnih sudova, odnosno skupljanja kapilara. Usled toga oni mogu postati manje vidljivi. Ovo je kratkotrajni efekat. Za dugoročne rezultate trebalo bi da koristite preparate koji su namenjeni za to.

Proširene vene i kapilari na nogama

Proširene vene su čest problem modernog društva. Poput kapilara na nogama ova promena može biti jako neprijatna, čak i bolna. Mada ih možemo videti zajedno, i nije toliko retko da neko ima i proširene vene i kapilare, one nisu nužno povezane. Možda ste mislili da idu u paketu, ali to je varka. Moguće je da se jave kao odvojeni problemi. Mada jesu delimično povezani, jer se radi o poremećaju normalnog toka krvi.

popucali kapilari na nogama

Krv ne može normalno cirkulisati u vašem telu što uzrokuje promene u pritisku, oticanje i nelagodnost. Moguće je i javljanje gomilanja toksina i oticanje nogu. Među pogođene delove tela spadaju i limfni čvorovi. Proširene vene i kapilari remete izbacivanje toksina. Zato se nemojte iznenaditi ako vam se pojavi i zadržavanje vode ili jak otok.

Povezanost ova dva problema je moguća i zbog činjenice da je ceo kardiovaskularni sistem povezan. Ako jedan ne funkcioniše lepo, najverovatnije neće ni drugi predeo. Tu su naravno i najčešći uzroci ovih problema (stajanje, genetika, povišen pritisak ili hostelerol).

Kako prekriti ispucale kapilare na nogama, ako ih već imate?

Trajno uklanjanje ispucalih kapilara na nogama zahteva neko vreme. A šta kada vam treba instant rešenje?

Evo saveta kako sakriti kapilare na nogama:

  • probajte sa kremom za samopotamnjivanje. Nanesite je na celo telo, nemojte samo na mesta gde imate problem.
  • iskoristite žuti vodootporni korektor. Ovaj trik deluje zato što žuti tonovi neutrališu crvenilo kapilara i oni postaju manje primetni. Ako se i posle korektora vide, prekrijte ih korektorom u boji kože ili puderom. Ako imate kapilare u modrim tonovima, bolje će ti doći korektor u nekoj narandžastoj varijanti odnosno sa crvenijim tonovima.

Evo još načina da sakrijete vene!

Uklanjanje kapilara na nogama iskustva

Iskustvo je pokazalo da su žene u periodu od 25-55  sklone pojavi vidljivih kapilara. Da li od konstantnog nošenja potpetica, gojenja ili hormonskih promena ovaj problem je primetan i skreće pažnju na nesavršenosti.

Svi želimo da budemo lepi i negovani, stoga nam popucali  definitivno nisu potrebni. Zamislite sebe u seksi suknji i omiljenim salonkama – vidljivim modricama od kapilara na vašim nogama tu nije mesto.

Iskustva žena su ukazala da su prirodni preparati odlični u prevazilaženju ovakvih problema. Osim što se koriste prirodne namirnice i to radite kod kuće, koža je nakon tretmana mnogo elastičnija i mekša. Pored tih domaćih recepata, dobre su i prirodne kreme protiv kapilara na nogama.

Posebna pažnja se odnosi sprečavanje gojaznosti i tromosti organizma. Iskustvo ukazuje da gojazne osobe imaju više izraženih kapilara u odnosu na mršavu populaciju. Zato pravac vežbanje.

Vaš izgled je ogledalo Vas, ne dozvolite da sitne nesavršenosti utiču na vaše samopouzdanje. Izborite se sa tim već danas. Crvenim ožiljcima na vašim nogama nije mesto tu. Popucali kapilari mogu biti  prošlost.