Kako prekriti vene na nogama da se ne vide!

Kako prekriti vene na nogama da se ne vide!

Proširene vene umeju da zadaju glavobolje, naročito damama koje bi volele da leti izgledaju tip-top. Kako prekriti vene na nogama, pitanje je sad? Ako ste među onima koje muči ovo pitanje, saznajte u tekstu sve o kamuflažnoj kozmetici za telo. Brojni su načini da se izborite sa vidljivim venama na nogama.

Ima dosta razloga zašto se sve više mladih žena i muškaraca  bori sa proširenim venama. Iako se time nećem baviti u ovome tekstu, ne možemo a da ne pomenemo da je jedan od glavih razloga prvenstveno to što se naporno radi i veliki broj sati stoji na poslu. Opterećenost nogu rezultira bolom, ali i promenama vena koje su ponekad veoma uočljive i umeju da smetaju. Evo zašto se stvaraju proširene vene.

Postoji određeni broj vežbi koje možete raditi kada provedete dosta vremena stojeći na poslu, a mnogo pomaže i tuširanje nogu hladnom vodom. Na taj način se vene skupljaju i bol u nogama je manjeg intenziteta. Kada su vežbe za vene u pitanju, jedna od nezamenljivih je sveća. A dobro dođe, za one koji nisu baš u treningu, i podizanje nogu uz zid, tako se noge lepo odmaraju, bol nestaje, samim tim i vene su manje opterećene i vidljive.

Da li ste čuli da i pijavice mogu pomoći u lečenju vena?

Ovo su bili neki od saveta, ali, kao što rekosmo, mi ćemo se ovde baviti već nastalim problemom – šta činiti kada je šteta već učinjena i na nogama su vene već izražene i vidljive.

Odeća za prekrivanje vena na nogama

Iako surovo zvuči, jedan od najboljih načina kako prekriti vene na nogama je odeća.

Kažemo surovo jer svi imamo želju i potrebu da svoje telo pokažemo i da ponekad, zašto ne, ispratimo trendove i ponesemo nešto kraću i izazovniju garderobu.

Ipak, izlaganje suncu može i da šteti vašim proširenim venama, pa je jedan od najboljih načina da nosite duge suknje i haljine, kao i pantalone, naročito ako se direktno izlažete suncu, a da pri tom niste na plaži.

Možda ćete se tako osećati najudobnije, ne brinući se o tome da li su vam vene i kapilari mnogo uočljivi i kako vam noge izgledaju. Tek kada sanirate problem i kada situacija bude pod kontrolom, možete se opustiti. Za to vreme, mažite kreme koje se bave problemom vena i stavljajte neke od obloga koje blagotvorno utiču na to.

Ovo su najbolje kreme za vene!

Za sve one koji muče muku sa paučinastim venama, dobra vest je da njih mogu sakriti specijalno napravljenim čarapama za noge sa proširenim venama .One su jako uske, navlače se na nogu, poput dokolenice, i služe da stegnu nogu i vene, kako bi bol bio podnošljiviji, a vaše dnevno funkcionisanje lakše. Ima ih u nekoliko boja i možete ih nabaviti u bolje snabdevenim apotekama.

Pored čarapa, možete pronaći i helanke za noge koje imaju proširene vene, a koje će, kao i čarape, služiti pre svega da vam stegnu noge i na taj način olakšaju bol. One „drže” vene, skupljaju ih, tako da su one na taj način manje izražene i bolne. A kako su helanke izuzetno nosiv i pogodan odevni komad, veoma će lepo poslužiti kao način kako sakriti vene kada zatreba. U isto vreme, kreme i obloge koje koristite da biste problem izlečili, takođe ćete lakše nanositi na svoje noge, budući da su prekrivene.

Ako niste znali, jedna od dobrih terapija može biti i ruzmarin za vene.

Kamuflažna kozmetika za noge

Danas na tržištu možete pronaći gotovo sve što zamislite. Tako je i sa kozmetikom koja će kamuflirati nesavršenosti na vašem telu. Najbolje da nas nikada ne muči ovakav problem, kada do toga dođe, moramo se snalaziti.

Iako ćemo se, naravno, pojedinačno baviti ovim proizvodima specijalizovanim baš za nesavršenosti na telu i baš za pokivanje tih plavo-ljubičasith venskih nabora na našim nogama, moramo da pomenemo i ovo – u tu svrhu možete koristiti obične korektore i pudere.

Kada kažemo obične, mislimo na korektore za lice i pudere za lice. U zavisnosti od toga sa kakvim se to problemom suočavate i koliko su proširene vene vidljive, takve pudere ćete i koristiti.

Kako prekriti vene šminkom?

Ako vaš problem nije naročito veliki, preporuka je da koristite korektor za lice. Neki od njih imaju dobru pokrivnu moć, tako da, ako imate tek poneku vidljivu venu, dovoljno je da korektorom u boji svojih nogu, namažete ta mesta, prstom ili sunđerčićem dobro utapkate, kao kada šminkate podočnjake i problem je rešen.

Ako je problem malo vidljiviji od toga i neophodno je pokriti veću površinu noge, onda je najbolje koristiti puder za lice. Manju količinu pudera dobre pokrivne moći utrljajte sunđerčićem, četkom ili prstima i ne brinite, problem je gotovo rešen. Na kraju, malo pudera u prahu nanesite na noge i setujte, kao kada setujete šminku na licu. Rezultat će biti sjajan!

Ali… uvek ima ono ali. Imaju ovi načini i mana.

Jedna od većih mana je što ni sa jednim od navedenih ne možete otići na plažu.

Svi ovi načini jesu dobri da se trenutačno pokrije problem, ali ne mogu na duge staze da pomognu. Nisu vodootporni, a s obzirom na to da se telo leti mnogo više znoji, i znoj može biti taj koji će problem učiniti vidljivim.

U tom smislu je bolja specijalizovana kozmetika za noge, koja je dugotrajnija i otpornija.

Da rezimiramo:

Šminku za lice možete upotrebiti na svojim nogama i dobiti efekat kakav želite, u pojedinim, hitnim situacijama. Ako želite svakodnevno prekrivanje i malo jači efekat, onda ćete koristiti kozmetiku koja je specijalizovana za to.

Jedan od dobrih načina kako sakriti vene je i krema za samopotamnjivanje. Kada pocrnite, svesni ste da se mnogo manje stvari vidi na vašem telu, od fleka i pega,  preko bubuljica i vena popucalih kapilara.

Pre nego što izađete na sunce i dobijete „pravu boju”, možete se mazati kremom za samopotamnjivanje. Ona će pomoći da vene budu manje vidljive i kupiće vam vreme dok zaista ne izađete na sunce i prirodno i zdravo pocrnite. Probajte, videćete da ovaj trik pali!

Neke trikove za sakrivanje vena pripremili smo vam i u ovom videu na našem You tube kanalu:

 

Žuti korektor kao način kako prekriti vene

Jedna od  specijalizovanih stvari u borbi sa vidljivim venama na nogama jeste žuti korektor za vene.

Vene su tamnoplave ili ljubičaste boje, tako da je za njihovo prikrivanje potrebna neka komplementarna nijansa korektora.

Na tržištu postoji ovaj žuti korktor za vene koji u mnogome ublažava vidljivost kapilara i proširenih vena. Dolazi u kutijici, sa četkicom ili bez nje i nanosi se veoma lako, kao i svaki drugi korektor ili puder, utrljavanjem na mesta gde je neophodno.

Prednost korišćenja ovog, a ne nekog drugog korektora jeste njegova pokrivna moć, koja je daleko bolja od običnih, a tu je i vodootporrnost i dugotrajnost. Kada ga nanesete, možete do uveče biti spokojni jer se neće skinuti, a i kada biste se okupali, ne bi se skinuo u potpunosti. Skida se sredstvom i tuferom, tako da će trebati truda da ga otklonite.

Spada među omiljena sredstva za prikivanje vena i kapilara. Preporučuje se za manji broj vidljivih promena i ako nema ispupčenih vena. Ako ima vidljivijih i ispupčenijih vena, onda je bolje koristiti puder, o kome će biti reči u nastavku.

Možete razmisliti i o laserskom tretmanu uklanjanja vena.

Puder za vene i kapilare

Ako je problem sa venama ozbiljan i ako su vene veoma izražene, morate se ozbiljnije baviti njihovim lečenjem i morate naći načina kako da ih prekrijete.

Puderi specijalizovani za to su prava stvar, upravo zato što možete cele noge da prekrijete njima i da se razlika gotovo uopšte ne primećuje. Ne verujete? Evo, samo nekoliko činjenica, pa ćete se uveriti.

Puderi za vene i kapilare guste su strukture i služe da pokriju i najveću nepravilnost. Njima možete pokriti ožiljke, ispucale kapilare fleke od opekotina, kao i ispupčenije vene.

Kada se nanesu na kožu, veoma se lako razmazuju i stapaju sa kožom. Još preciznije, stvaraju jedan potpuno novi sloj i taj sloj može zakamuflirati bilo šta.

Ima ih u različitim nijansama, možete ih nanositi četkom ili prstima, dolaze u velikim pakovanjima i imate dovoljno pudera da prekrijete sva problematična mesta  na nogama, ne praveći razliku u boji.

Kada se nanese puder, osim što ima odličnu pokrivnu moć, on ima i dobru konzistentnost, pa nećete morati da ponavljate postupak nanošenja čitavog dana. Štaviše, pomučićete se da ga skinete sa nogu zato što je vrlo otporan i čvrst.

Neki od najpoznatijih pudera koji se koriste u te svrhe su Coverderm i Tru cover.

Covederm se više od 75 godina bavi prekrivanjem manjih ili većih nepravilnosti na telu. On je razvio jedinstvenu tehnologiju koja je preporučena od strane dermatologa, vodootoprna i neškodljiva za organizam, a može prekriti sve nepravilnosti, od vena i kapilara, preko urođenih ili stečenih fleka, ožiljaka, vidljivih promena na koži uzrokovanih psorijazom, vitiligom i drugim kožnim oboljenjima koje biste želeli da sakrijete.

Možete ga pronaći u bolje snabdevenim radnjama, apotekama i drogerijama i uveriti se u čudotvorne moći ovog pudera, koji prekrivajući nepravilnosti i ulepšavajući vas fizički, gradi vaše samopouzdanje i samopoštovanje. A to je možda i najvažnija stvar kada je u pitanju ova vrsta „šminke” za vaše telo.

Tru cover spada takođe u ovu grupu pudera. Jedno vreme jako reklamiran i aktuelan i danas spada u najbolje svoje vrste. Sećate se žene koja je na licu prekrila fleku od rođenja u reklamnom spotu i niko nije primetio da je ima, dok nije skinula rukavicu i obrisala puder?

Da, to je on! Može se koristiti i na licu, ali i na nogama, kao i na čitavom telu. Baza mu je najčistija voda, zatim kamilica, lavanda i aloja. Osim što prikriva, on i hidrira i revitalizuje kožu. Apsolutno je neškodljiv i ne morate se brinuti da li će vaše vene posle toga biti nešto lošije. Inače, vene su sklone i pucanju, ali ne brinite, sa ovim ste potpuno bezbedni.

Obogaćen je antioksidansima i vitaminima, što je još jedan plus, kada je u pitanju njegova upotreba. Možete ga naći preko interneta, a pored pudera koji biste naručili, dobijate korektor, kao i sredstvo za skidanje pudera, tako da možete biti potpuno spokojni da, gde god da krenete, vaše vene, kao i sve ostale nepravilnosti na vašoj koži, neće primetiti niko drugi sem vas.

Na kraju ono najvažnije!

Svi znamo narodnu „Bolje sprečiti, nego lečiti”. Bićemo slobodni da napravimo varijaciju na temu, a ona glasi

„Bolje lečiti, nego prekrivati”

Iako je estetika jako važna, zdravlje je ipak na prvom mestu, zato, osim pudera i korektora za prikrivanje vena i kapilara, morate raditi na problemu otklanjanja problema proširenih vena. Verujemo da ćete u konsultaciji sa lekarom naći za sebe adekvatnu terapiju.

Mi predlažemo prirodno rešenje.Reč je o gelu napravljenom na prirodnoj bazi od biljaka koje su se pokazale najboljima kada je u pitanju rešavanje ovih tegoba. To su ekstrat divljeg kestena, ekstrat kokotca, etarsko ulje ruzmarina, alatonin, kao i kofein.

Ova sredstva su se pokazala kao izuzetno efikasna, kod mlađih i starijih korisnika, pošto, bilo je reči na početku, ovaj problem više ne pogađa samo stare. On se javlja kod mnogo mlađih ljudi koji, usled različitih životnih okolnosti, veoma rano imaju promene na svome telu.

Redovnom upotrebom vene i kapilari se povlače pa vam ne treba posebna krema za kapilare. Ono što je takođe nezanemarljivo, to je i bol koji prati ove promene. 

Uvek se bavite ozbiljno problemom. Nekada je prikrivanje i kamufliranje najgore što možete da uradite, ako ne prihvatite problem i ne počnete da ga rešavate.


Vene i kapilari na nogama mogu biti ozbiljan problem, ako ga ne sprečite. Zato, uvek na prvom mestu treba da bude lečenje, a prikrivanje je uvek dobro rešenje kada problem ne treba da se vidi.