Dermaroller za lice: prednosti i upotreba

Dermaroller za lice: prednosti i upotreba

Autor:

Verovali ili ne,  dermaroller za lice vam može pomoći da imate savršenu kožu.  Da, taj pomalo zastrašujući valjak sa iglicama čini čuda u par poteza.

Ovaj valjak za lice ima široku primenu u estetici. Veoma je lak za korišćenje, obzirom da staje u šaku jedne ruke.

Dermaroler je u stvari valjak za lice koji ima veliki broj tankih iglica.

Način rada i funkcionisanja ovog rolera zasniva se na mikrotraumama koje podstiču regeneraciju tkiva.

Prva  upotreba  ovog aparata javlja se daleke 1905. godine u Nemačkoj. Tadašnji, veoma poznat nemački dermatolog Ernest Kroumayer je počeo da eksperimentiše sa sitnim iglicama. Njegova ideja je krenula sa pitanjem kako da popravi ožiljke i hiperpigmentacije.Tokom pedesetih godina prošlog veka njegovo istraživanje i rad su nastavili drugi doktori. Oni su proširili upotrebu uvodeći kvalitetnije nerđajuće materijale i na taj način usavršavajući tehniku rada ovog efikasnog aparata.

Danas, dermaroller ima široku primenu u kozmetologiji, dermatologiji i estetskoj medicini. Dakle, koristi se u kozmetičkim salonima, ali jednako efikasno ga možete koristiti i sami kod kuće.

Ukoliko vam ideja bockanja po licu ne prija, postoje i manje neprijatni načini da dovedete lice do savršenstva. Aleksandra nam je ispričala kako se ona lako,bezbolno i prirodno rešila bora i podočnjaka i vratila licu svežinu. I vi možete probat njen način. Ako želite da saznate kako, pročitajte njeno lično iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/

A to njeno rešenje možete, ako želite, kombinovati sa ovim sjajnim valjkom.

Dermaroller za lice: prednosti i vrste

Ovaj sjajni  anti age pribor se koristi kako bi  poboljšao teksturu kože  i za povećanje apsorpcije preparata za lice i telo. Međutim, pod ovim pojmom mnogi podrazumevaju različite stvari, zato za početak da to razgraničimo.

Roleri za lice mogu biti sa bodljama ( medicinski dermaroller) ili masažni ( bez iglica, kao što je roler od žada na primer) .

U ovom slučaju mi govorimo o roleru sa iglicama.

Veliki broj mikrouboda  pokreće mehanizme regeneracije i stimuliše nervne receptore. Dermaroler za lice ima veoma tanke iglice, koje ne stvaraju nikakve ozbiljne traume tkiva, a mikrooštećenja podstiču nediferencirane ćelije na rast.

Način rada ovog valjka obezbeđuje sintezu novog kolagena koji je veoma kompaktan. Ovaj proces rada dermarollera se označava kao neokolageneza.

U isto vreme, stimuliše se rast novih krvnih sudova tj. kapilara. Ovim procesom, zapravo na ovaj način koža postaje bolje snabdevena krvlju, a samim tim snabdevena bolje kiseonikom i hranljivim stvarima.

Kako funkcioniše dermaroller?

Derma valjak sadrži nakoliko stotina sitnih iglica. Kada se koriste, ove igle stvaraju mikro-ubode na koži, što za posledicu dovodi  do proizvodnje kolagena i elastina . To ga čini idealnim postupkom za punjenje finih linija i bora, kod opuštanja kože ispod očiju, a time smanjuje izgled tamnih krugova i kesica ispod očiju.

Dermaroler za lice je takođe veoma delotvoran tretman za ožiljke koji su nastali od bubljica i akni. Kada se koristi zajedno sa serumom, to povećava apsorpciju sastojaka koji se nanose na kožu do 90%.

Za intenzivniji tretman u ordinaciji, mnogi dermatolozi koriste dermapen, koja oscilira dok probija kožu. Slično deluje kao dermaroler. Ovi tretmani često imaju neposredne i dramatične rezultate, ali takođe imaju nuspojave poput bola i krvarenja. Takođe imaju tendenciju i da budu vrlo skupi.

Dermaroler se može koristiti za lice, ali je dobro da znate da se često koristi i za podsticanje rasta kose. Nemojte koristiti jedan valjak za obe ove namene.

Srećom, ukoliko koristite dermaroler kod kuće , možete dobiti slične rezultate, a kako – čitajte dalje da saznate.

Dermaroler za kućnu upotrebu

Ukoliko želite da koristite dermaroler za lice kod kuće, prethodno dobro proverite od koga kupujete i da je reč o kvalitetnom i pouzdanom prodavcu.

Takođe, bitna stvar je za šta želite da koristite dermaroller za negu kože.

Sledeća stvar koju morate uzeti u obzir je veličina igle.

Savetuje se korišćenje rolera za lice samo sa 0,3 mm ili manje, budući da sve što su deblje iglice veći je rizik od oštećenja kože (posebno na osetljivim područjima oko očiju i usana).

Ukoliko želite da napravite dublji tretman većom veličinom iglica (0.5 mm), onda je najbolje da odete kod profesionalca kako bi manje brinuli o posledicama.

Naš savet je da ipak kod kuće kombinujete kremu za bore i neki roler koji ne povređuje kožu, a da ovaj sa iglicima prepustite stručnjacima.

Dermaroler set 6 u 1

Još jedna od stvari koje možete nabaviti, a koju možete koristiti kod kuće je dermaroler set 6 u 1. On sadrži 3 valjka od titanijuma, glavu za pečate, silikonsku četku za čišćenje lica, futrolu za odlaganje sa dezinfekcijom. Svaki valjak ima svoju futrolu, što obezbeđuje maksimalne higijenske uslove i nemogućnost bilo kakve vrste nečistoća.

Set zadovoljava potrebe lica i tela, zato što ima iglice debljine od 0, 25 do 0, 3. Sve su bezbedne za kućnu upotrebu, neinvazivne i nema šanse da se povredite. Naravno, preporučuje se da počnete sa manjim, a onda iskoristite one od 0, 3 jer će sa njima biti i bolji efekat.

Tako ćete moći kod kuće, kada nanosite serum ili kremu, da budete potpuno sigurni u apsorpciju hranljivih materija kojima negujete svoje lice. Set je u prodaji na stranim sajtovima, kao što je Amazon.

Koje serume treba da koristite ili da izbegavate?

Jedna od glavnih tačaka korišćenja dermrolera za lice kod kuće je da stvarno povećate delotvornost vašeg seruma ili kreme protiv bora. Zaista je važno da kupite pravi i potpuno prirodan proizvod sa pravim aktivnim sastojcima kako bi imali najviše koristi i ono što je još bitno, koji ne uzrokuju nikakve nuspojave.

dermaroler za lice upotreba

Preporučuje se kupovina seruma koji sadrže sastojke poput hijaluronske kiseline i peptida. To su vrste sastojaka koji će zaista povećati učinke i efekte mikro igle za stimulisanje kolagena, ubrzanje prometa ćelija i podizanje hiperpigmentacije.

  S druge strane, vrlo aktivni sastojci poput retinola i vitamina C mogu uzrokovati osetljivost , a upotreba ovih sastojaka u tandemu sa mikroiglicama je recept za nadraženost.

Pripremite vašu kožu tako što ćete je dobro očistiti, a zatim napravite  piling lica – ovaj drugi korak pomaže vam da stvarno iskoristite potencijal dermarolera.

Nakon toga, dodajte jedan do dva sloja seruma ili kreme, po vašem izboru na vaše lice. Uzmite svoj derma valjak i lagano prođite sa njim preko kože, vodoravno i dijagonalno, dva put valjkom iznad obraza, čela, brade, usana i vrata.

Nema potrebe previše da pritiskate, kako ne bi došli u situaciju da ovaj tretman izaziva bol kod vas – primenite takvu jačinu pritiska, koliko je dovoljno da tolerišete. Pazite na deo oko usana i ispod očiju, jer je ova koža posebno osetljiva.

Nakon završetka, dodajte drugi sloj seruma ili kreme.

Nakon toga, pre odlaska u krevet možete izmasirati lice vašom omiljenom noćnom kremom. Večernja masaža vašom kremom će doprineti još boljem efektu kod smanjenja bora na licu.

Dermaroler za profesionalnu upotrebu

Koža ima tri sloja: epiderm, derm i hipoderm. Kolagen i elastin čine dva najvažnija proteina u sastavu kože . Kolagen čini skoro 80% suve mase, dok  elastin čini 4%.

Kako starite, izlaganjem UVA i UVB zracima, kolagen i elastična vlakna se razgrađuju. Istraživanje koje je objavila Američka akademija za dermatologiju pripisuje čak 90-95% starenja kože upravo preteranom  izlaganju sunčevim zracima koja imaju štetan i drastičan uticaj na kolagen vlakna.  Bore se upravo formiraju iz razloga što dolazi  do smanjenja elastičnosti i količine vezivnih vlakana.

Sa godinama, dermis gubi kolagen i elastin, a koža postaje sve osetljivija i  tanja. Osim toga, smanjuje se i količina masti u potkožnom tkivu. Svi ovi razlozi dovode do toga da se koristi kolagen indukciona terapija. Mikrotrauma dermarolrom za lice podstiče procese obnove kože i stimuliše proizvodnju prirodnih vlakana.

Nemojte brinuti, jer ova intervencija nije neprijatna, a kod upotrebe rolera za lice sa dužim iglicama može se koristiti i anestetik.

Kako koristiti dermaroler za lice?

Pre korišćenja dermarolera potrebna je  priprema vaše kože. Ta priprema se odnosi na  temeljno čišćenje, kako bi se očistile pore i dalje izbegle mogućnosti pojave neke infekcije.

Ukoliko na vašoj koži postoje bubuljice i akne na licu i aktivni infektivni procesi, ne treba nikako da ih tretirate dermarolerom za lice. Prvo je potrebno da sanirate problem sa bubuljicama i aknama na licu.

Ukoliko želite da ovaj tretman bude komforan za vas,  potrebno je da koristite i anestetičnu kremu.  Na taj način ćete olakšati sebi sam tretman i da budete opušteni tokom samog rada.

Regije gde možete koristiti ove rolere su regija oko vrata i vaših očiju. Nakon tretmana sa ovim valjkom kanali koji nastaju u koži,  oko sat vremena ostaju otvoreni.

dermaroller za lice

  • Dermaroller sa iglicama 0,5mm je idealan za tretiranje: malih ožiljaka, hiperpigmentacije, bora na vašem licu i oštećenja nastalih od UV zračenja.
  • Iglice dužine od 1.5-2.0mm uglavnom se koriste za lečenje ožiljaka i smanjenje strija na vašem telu.
  • Roleri za lice sa mikroiglicama 3.0 mm služe najčešće za regije kao što su ruke i butine. Na veoma uspešan način možete  izlečiti ožiljke od opekotina i strije.

Zbog svega navedenog, veoma je važno da pravilno odaberete odgovarajući dermaroler.

Što se tiče valjka, ne bi trebalo da ima više od 540 iglica . Kada kupujete proizvod, mora biti u sterilnom pakovanju, dakle potpuno nov.

Na ovaj način ćete izbeći moguće infekcije i kontaminacije. Pravilna upotreba obezbeđuje sigurnost pri radu i odlične rezultate.

Pre i nakon korišćenja rolera za lice važno  je da se ne izlažete suncu i da koristite kremu sa visokim SPF.

Koliko često treba da koristite roler za lice?

To je zaista veoma važno:

Najbolje da roler za lice koristite jednom mesečno i na taj način u potpunosti održite svoje rezultate na pravi način.

To stvarno zavisi od toga šta vam najviše odgovara i kakve kožne probleme želite da lečite.

Naravno, nikako nemojte  isključiti upotrebu krema protiv bora. Njih koristite svakako, bez obzira na korišćenje rolera za lice i to će biti najbolja anti age nega.

Kako se brinuti za vaš dermalni valjak?

Veoma je važno na adekvatan način brinuti o aparatu dermaroler nakon upotrebe, potrebno je da očistite valjak trljajući ga alkoholom. Nakon toga ostavite ga u svoju plastičnu kutiju. Takođe potrebno je da redovno  zamenite svoj derma valjak – jednom mesečno, ako ga koristite nekoliko puta nedeljno, ili nakon otprilike 10 do 15 upotrebe.

Kada možete očekivati rezultate?

Od izgleda i stanja vaše kože, stanja koje se leče, zavisiće i potrebno vreme kada ćete videti efekte ovog tretmana. Rezultati će svakako biti  uočljivi već nakon prvog tretmana, ukoliko je vaša koža bez ozbiljnijih problema i većih nepravilnosti.

Tretman je veoma dobar i efikasan za redovno osvežavanje kože i usporavanje procesa starenja.  Dobra apsorpcija hranljivih supstanci je neophodna i ona će sprečiti pojavu bora na vašem licu i održavati elastičnost vaše kože.

Ukoliko koristite roler za lice za tretman ožiljaka, potrebno je  strpljenje sa vaše strane i ponavljanje tretmana nekoliko puta kako bi se postigao željeni izgled. Kada kažemo strpljenje, zaista tako i mislimo –  obzirom da obnavljanje kože traje nedeljama i svaki problem traži individualan pristup.

Dermaroller cena

Roler za lice je proizvod veličine šake, zato je i lak i jednostavan za korišćenje. Dostupan je na našem tržištu. Veoma često prodavci nude velike popuste, tako da za standarne dermarolere za lice treba da izdvojite od 1500,00rsd, dok su profesionalni  od 3000,00 rsd pa i više.

Možda vam ideja bockanja po licu više liči na tretman mučenja, nego nege. Ipak, ima razloga zašto žene ovom proizvodu poklanjaju svoje poverenje. Vredi li probati – odlučite sami!