Dermaroller za lice kožu čini čudesnom

Dermaroller za lice kožu čini čudesnom

Autor:

Da li ste imali prilike do sada da čujete za dermaroller ? Verovali ili ne, upravo to vam može pomoći da imate savršeno lice. Saznajte šta je zapravo roler za lice i čemu služi.

Dermaroller je novi, mali aparat koji ima široku primenu u estetici. Njegova primena je zbog relativno bezbedna i naravno, najbitnije, dobrih rezultata . Veoma je lak za korišćenje, obzirom da staje u šaku jedne ruke.

Dermaroler je u stvari valjak za lice koji ima veliki broj tankih iglica.

Način rada i funkcionisanja dermarolera zasniva se na mikrotraumama koje podstiču regeneraciju tkiva. Prva  upotreba  ovog aparata javlja se daleke 1905. godine u Nemačkoj. Tadašnji, veoma poznat nemački dermatolog Ernest Kroumayer je počeo da eksperimentiše sa sitnim iglicama. Njegova ideja je krenula sa pitanjem kako da popravi ožiljke i hiperpigmentacije.Tokom pedesetih godina prošlog veka njegovo istraživanje i rad su nastavili drugi doktori.Oni su proširili upotrebu uvodeći kvalitetnije nerđajuće materijale i na taj način usavršavajući tehniku rada ovog efikasnog aparata.

Danas, dermaroller ima široku primenu u kozmetologiji, dermatologiji i estetskoj medicini. Dakle, koristi se u kozmetičkim salonima, ali jednako efikasno ga možete koristiti i sami kod kuće.

Ukoliko vam ideja bockanja po licu ne prija, postoje i manje neprijatni načini da dovedete lice do savršenstva. Aleksandra nam je ispričala kako se ona lako,bezbolno i prirodno rešila bora i podočnjaka i vratila licu svežinu. Ako želite da saznate kako, pročitajte njeno lično iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/

Upotreba dermarolera za lice

Ovaj sjajni aparat dermaroler se koristi kako bi  poboljšao teksturu kože i za povećanje apsorpcije preparata za negu.

Pre svake upotrebe rolera za lice, nanosite serum na kožu.

dermaroller upotreba

Veliki broj mikrouboda  pokreće mehanizme regeneracije i stimuliše nervne receptore. Roler za lice ima veoma tanke iglice, koje ne stvaraju nikakve ozbiljne traume tkiva, a mikrooštećenja podstiču nediferencirane ćelije na rast.

Način rada ovog aparata obezbeđuje sintezu novog kolagena koji je veoma kompaktan. Ovaj proces dermarollera se označava kao neokolageneza.

U isto vreme, stimuliše se rast novih krvnih sudova tj. kapilara. Ovaj proces, zapravo na ovaj način koža postaje bolje snabdevena krvlju, a samim tim snabdevena bolje kiseonikom i hranljivim stvarima.

Kako funkcioniše dermaroller

Derma valjak sadrži stotine sitnih iglica. Kada se koriste, ove igle stvaraju mikro-ubode na koži, što za posledicu dovodi  do proizvodnje kolagena i elastina – ostavljajući vaš ten veoma lepim, a  vašu kožu čvrstom i sjajnom.

To ga čini idealnim postupkom za punjenje finih linija i bora, kod zadebljanja i skupljanja kože ispod očiju a time smanjuje izgled tamnih krugova i kesica ispod očiju.

Roler za lice je takođe veoma delotvoran tretman za ožiljke koji su nastali od bubljica i akni, jer prodire u kožu tako duboko. Osim toga, kada se koristi zajedno sa serumom, to povećava apsorpciju sastojaka do 90%.

Za intenzivniji tretman u ordinaciji, mnogi dermatolozi koriste derma-olovku, koja oscilira dok probija kožu. Ovi tretmani često imaju neposredne i dramatične rezultate, ali takođe imaju nuspojave poput bola i krvarenja. Takođe imaju tendenciju i da budu vrlo skupi.

Srećom, ukoliko koristite dermaroler kod kuće puno je preciznija alternativa koja još uvek ima sjajne rezultate uz redovno održavanje. To svakako zahteva mnogo niži prag bola.

Dermaroler za kućnu upotrebu

Ukoliko želite da koristite roler za lice kod kuće, prethodno dobro proverite od koga kupujete i da je reč o kvalitetnom i pouzdanom prodavcu.

Takođe, bitna stvar je za šta želite da koristite dermaroller i sledeća stvar koju morate uzeti u obzir je veličina igle. Savetuje se korišćenje rolera za lice samo sa 0,3 mm ili manje, budući da sve što su deblje iglice veći je rizik od oštećenja kože (posebno na osetljivim područjima oko očiju i usana).

Ukoliko želite da napravite dublji tretman sa mikro iglom sa većom veličinom igle, onda je najbolje da odete kod profesionalca kako bi manje brinuli o posledicama.

Koje serume treba da koristite ili da izbegavate?

Jedna od glavnih tačaka korišćenja rolera za lice kod kuće je da stvarno povećate delotvornost vašeg seruma ili kreme protiv bora. Zaista je važno da kupite pravi i potpuno prirodan proizvod sa pravim aktivnim sastojcima kako bi imali najviše koristi i ono što je još bitno, koji ne uzrokuju nikakve nuspojave.

Preporučuje se kupovina seruma koji sadrže sastojke poput hijaluronske kiseline i peptida. To su vrste sastojaka koji će zaista povećati učinke i efekte mikro igle za stimulisanje kolagena, ubrzanje prometa ćelija i podizanje hiperpigmentacije.

  S druge strane, vrlo aktivni sastojci poput retinola i vitamina C mogu uzrokovati osetljivost za početak, a upotreba ovih sastojaka u tandemu sa mikro iglom je recept za nadraženost.

Pripremite vašu kožu tako što ćete je dobro očistiti, a zatim napravite  piling lica – ovaj drugi korak pomaže vam da stvarno iskoristite najbolje mikro igle povećanjem apsorpcije sastojaka.

Nakon toga, dodajte jedan do dva sloja seruma ili kreme, po vašem izboru na vaše lice. Uzmite svoj derma valjak i lagano prođite sa njim preko kože, vodoravno i dijagonalno, dva put valjkom iznad obraza, čela, brade, usana i vrata.

Nema potrebe previše da pritiskate, kako ne bi došli u situaciju da ovaj tretman izaziva bol kod vas – primenite takvu jačinu pritiska, koliko je dovoljno da tolerišete. Pazite na deo oko usana i ispod očiju, jer je ova koža posebno osetljiva. (I nikada ne primenjujte serum na kapcima.)

Nakon završetka, dodajte drugi sloj seruma ili kreme

Nakon toga, pre odlaska u krevet možete izmasirati lice vašom omiljenom noćnom kremom. Večernja masaža vašom kremom će doprineti još boljem efektu kod smanjenja bora na licu.

Dermaroler u kozmetičkom salonu

Koža ima tri sloja: epiderm, derm i hipoderm. Kolagen i elastin čine dva najvažnija proteina u sastavu kože . Kolagen čini skoro 80% suve mase, dok  elastin čini 4%.

Kako starite, izlaganjem UVA i UVB zracima, kolagen i elastična vlakna se razgrađuju. Istraživanje koje je objavila  američka akademija za dermatologiju pripisuje čak 90-95% starenja kože upravo preteranom  izlaganju sunčevim zracima koja imaju štetan i drastičan uticaj na kolagen vlakna.A zatim na vašem licu nastaju sitne linije i bore. Bore se upravo formiraju iz razloga što dolazi  do smanjenja elastičnosti i količine vezivnih vlakana.

Sa godinama, dermis gubi kolagen i elastin, a koža postaje sve osetljivija i  tanja. Osim toga, smanjuje se i količina masti u potkožnom tkivu. Svi ovi razlozi dovode do toga da se koristi kolagen indukciona terapija. Mikrotrauma podstiče reparatorne procese i stimuliše proizvodnju prirodnih vlakana.

Kolagen indukciona terapija je svakako veoma efikasan, siguran i  neinvazivan metod . Ovaj neinvazivan metod služi da se tretiraju bore, fine linije i ožiljci na vašem licu. Korišćenjem dermarollera i rolanjem po površini kože izazivaju se mikroubodi.  

Nemojte brinuti, jer ova intervencija nije neprijatna, a kod upotrebe rolera za lice sa dužim iglicama može se koristiti i anestetik.

Dermaroler za strije

Kod kućne upotrebe dermarollera preporučuje  se blagi pritisak dermarolera na kožu, gde se nalaze strije. Pri pravilnoj upotrebi ne dolazi do krvarenja.  I kod bora i strija, javlja se zajednička jedna ista stvar – nedostatak kolagena.

Dermaroler stimuliše proliferaciju kolagena u fibroblastima, ćelijama koje su zaslužne za proizvodnju suptasnci kod zarastanja kože i na taj način podstiče prirodne procese oporavka kože.

Prve rezultate dermarolera možete očekivati nakon tri meseca korišćenja. Za optimalne rezultate postupak bi trebalo da izvodite u zavisnosti od količine strija i stanja kože, a dinamika se kreće od 1 do 2 puta nedeljno.

Kako koristiti dermaroler za lice

Što se tiče iglica kod dermarolera postoje različite dužine iglica rolera za lice, koje mogu biti u rasponu od 0,2 do 3,0 mm. Na osnovu vašeg problema koji je potrebno da rešite, koji roler ćete koristiti, to će odlučiti vaš lekar.  

Pre korišćenja dermarolera potrebna je  priprema vaše kože. Ta priprema se odnosi na  temeljno čišćenje, kako bi se dalje izbegle mogućnosti pojave neke infekcije.

Ukoliko na vašoj koži postoje bubuljice i akne na licu i aktivni infektivni procesi, ne treba nikako da ih tretirate rolerom za lice. Ako želite da koristitie dermarollere,  prvo je potrebno da sanirate problem sa bubuljicama i aknama na licu.

Ukoliko želite da ovaj tretman bude komforan za vas,  potrebno je da koristite i anestetična krema.  Na taj način ćete olakšati sebi sam tretman, i da budete opušteni tokom samog rada.  Dermaroller sa iglicama dužine 0,2-0,3mm  upotrebljava se za višestruko pojačanje apsorpcije transdermalno.

Ne podstiče sintezu kolagena, ali se na ovaj način omogućava bolja nega kože. Iako se može desiti da se pojavi crvenilo na vašoj koži nakon primene dermarolera, trebalo bi da znate koliko često možete koristiti ovaj aparat, to je veoma važno.

Sasvim dovoljno je, i ne treba da preterujete više od dva puta nedeljno, bez ikakvih neželjenih i sporednih efekata.  

Regije gde možete najčesće koristiti rolere je regija oko vrata i vaših očiju. Nakon tretmana sa ovim valjkom kanali koji nastaju u koži,  oko sat vremena ostaju otvoreni. Ovo je  za vas sjajan način za upotrebu nekog antiejdžing preparata koji poseduju sastojke kao sto su: vitamin C, hijaluronska kiselina i  oligoelementi.

Dermaroller sa iglicama 0,5mm je idealan za tretiranje: malih ožiljaka, hiperpigmentacije, bora na vašem licu i oštećenja nastala od UV zračenja.

Dermaroler prodaja

valjak za lice

Pre kupovine dermarolera, potrebno je da vas upoznamo sa nekim bitnim stavkama.

Kao što smo rekli, roler za lice sadrži iglice. Veličina iglica zavisi za koju namenu ćete koristiti ovaj aparat.

Zbog dubokog prodiranja iglica u kožu biće vam potreban period oporavka i do nedelju dana. Period oporavka zavisi od osetljivosti vaše kože.

Tretman se izvodi na 4 do 6 nedelja kako bi se obezbedila sinteza kolagena i potpun oporavak od prethodnog postupka.

Iglice dužine od 1.5-2.0mm uglavnom se koriste za lečenje ožiljaka i smanjenje strija na vašem telu.

Roleri za lice sa mikroiglicama 3.0 mm služe najčešće za regije kao što su ruke i butine. Na veoma uspešan način  možete u potpunosti izlečiti ožiljke od opekotina i strije. Veoma je važna i potrebna opreznost prilikom korišćenja ovog aparata. Tretman se radi na dva meseca.

Zbog svega navedenog, veoma je važno da pravilno odaberete odgovarajući dermaroler.

Što se tiče valjka ne bi trebalo da ima 540 iglica ili više. Kada kupujete proizvod mora biti u sterilnom pakovanju, dakle potpuno nov, a posle upotrebe se baca.

Na ovaj način ste sasvim sigurni i na ovaj način ćete izbeći moguće infekcije i kontaminacije. Pravilna upotreba obezbeđuje sigurnost pri radu i odlične rezultate. Pre i nakon korišćenja rolera za lice važno  je da se ne izlažete suncu i da koristite kremu sa visokim SPF.

Koliko često treba da koristite roler za lice?

To je zaista veoma važno: najbolje da roler za lice koristite jednom mesečno i na taj način u potpunosti održite svoje rezultate na pravi način. To stvarno zavisi od toga šta vam najviše odgovara i kakve kožne probleme želite da lečite.

Naravno, nikako nemojte zaboraviti i isključiti upotrebu krema protiv bora. Njih koristite svakako, bez obzira na korišćenje rolera za lice.

Kako se brinuti za vaš dermalni valjak?

Veoma je važno na adekvatan način brinuti o aparatu dermaroler nakon upotrebe, potrebno je da očistite valjak trljajući ga alkoholom. Nakon toga ostavite ga u svoju plastičnu kutiju. Takođe potrebno je da redovno  zamenite svoj derma valjak – jednom mesečno, ako ga koristite nekoliko puta nedeljno, ili nakon otprilike 10 do 15 upotrebe.

Kada možete očekivati rezultate?

Od izgleda i stanja vaše kože, stanja koje se leče, zavisiće i potrebno vreme kada ćete videti efekte ovog tretmana. Rezultati će svakako biti  uočljivi već nakon prvog tretmana, ukoliko je vaša koža bez ozbiljnijih problema i većih nepravilnosti.

Tretman je veoma dobar i efikasan za redovno osvežavanje kože i usporavanje procesa starenja.  Dobra apsorpcija hranljivih supstanci je neophodna i ona će sprečiti pojavu bora na vašem licu i održavati elastičnost  vaše kože.

Ukoliko koristite roler za lice za  tretman ožiljaka potrebno je  strpljenje sa vaše strane i ponavljanje tretmana nekoliko puta kako bi se postigao željeni izgled. Kada kažemo strpljenje, zaista tako i mislimo – potrebno je strpljenje, obzirom da obnavljanje kože traje nedeljama i svaki problem traži individualan pristup.

Dermaroller cena

Roler za lice je aparat veličine šake, zato je i lak i jednostavan za korišćenje. Dostupan je na našem tržištu. Veoma često prodavci nude velike popuste, tako da za standarne rolere za lice, potrebno je da izdvojite od 1500,00rsd, dok profesionalni dermarolleri su od 3000,00rsd pa i više.