Izaberite najbolji kolagen za kosu i njen rast

Izaberite najbolji kolagen za kosu i njen rast

Autor:

Kolagen za kosu jedan je od boljih načina za jačanje i rast vaše kose. Ne verujete? Pročitajte i saznajte koliko je moćan i kako se koristi.

Za kolagen ste čuli kako pomaže vašoj koži i tražite kreme koje sadrže ovaj sastojak. Kao za kožu, tako i kolagen za kosu ima niz prednosti i pozitivnih efekata.

Kolagen čini gotovo 25 % proteina u telu i neophodan je za funkcionisanje vezivnog tkiva. Zajedno sa elastinom, omogućuje koži da ostane čvrsta.

Isto tako, kolagen ima mnoga svojstva protiv starenja.

Kako starite, prirodan nivo kolagena prisutan u vašem telu se smanjuje. Pokazalo se da , kada se uzima kao dodatak, podržava i povećava proteine u telu za bolji izgled kose. Isto tako, kolagen utiče na zdravlje vaše kose i vašu kosu čini dužom i debljom.

Preporučena doza za ponovni rast kose i povećanje volumena u estetske svrhe je od 5 do 6 grama.

Kolagen u isto vreme pomaže kod smanjenja pojave sede kose, održavajući zdravu strukturu folikula dlake gde se proizvodi pigment koji daje kosi boju.

Takođe, može biti vrlo efikasan kod lečenja suve, ispucale i lomljive kose. Dodaci kolagena i topikalni proizvodi delotvorni su kod oporavka i lečenja ispucalih krajeva, kao i održavanja zdravog nivoa vlage u kosi.

Prednosti kolagen tretmana za kosu

Kolagen je čvrst i najrasprostranjeniji protein u ljudskom telu. Kolagen se nalazi u kostima, koži, tetivama i mišićima, a više od 80% kože se sastoji od kolagena.

On nije dobar samo za kožu, već i za rast kose, dakle koristi imaju i koža, kosa,nokti.

Kako biste popunili nedostatak kolegana u telu,  suplementi sa kolagenom su jedan od načina koji vam može pomoći kod rasta kose. Kolagen koji se pije za kosu će vam pomoći da održite zdravu i lepu dlaku.

Najbolja hrana koju možete da jedete, kako bi pomogli telu da proizvede kolagen, su crveno voće i povrće kao što su crvena paprika i jabuke, hrana bogata vitaminom C poput narandže i limuna, kao i kupus i šargarepa, koji sadrže puno vitamina A. Oni pomažu telu da održi i sintetiše kolagen. Hrana bogata kolagenom je proteinskog porekla.

Kako deluje kolagen za kosu?

Kolagen za kosu veoma pomaže kod rasta i regeneracije kose. Poseduje antioksidacijska svojstva i bori se protiv proizvodnje slobodnih radikala u telu. Slobodni radikali su rezultat različitih metaboličkih procesa u telu i odgovorni su za oštećenje folikula kose, što dovodi do gubitka i opadanja kose.

Međutim, sa dovoljnom količinom kolagena u dlaci, jača se folikul dlake i poboljšava rast kose. Isto tako, kolagen za kosu pomaže da poboljša ukupni volumen vaše kose povećanjem debljine svake pojedinačne dlake, čime vaša kosa dobije puniji izgled.

Irena je želela sa nama da podeli svoje iskustvo kako je povratila sjajnu i bujnu kosu i kako joj se kosa vidno oporavila. Pre toga joj je kosa očajno izgledala, mastila se i opadala.  Toliko se proredila da se uplašila da će ostati bez nje. A onda se desio preokret. Našla je rešenje! Jednostavno je! Sada više nema problema i kosa joj je jaka, gusta i zdrava. Kako je to postigla? Pročitajte njenu priču na ovom linku https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu/

Zašto da koristite kolagen za kosu?

Kolagen i rast kose usko su povezani, a to ima smisla, jer je kolagen obilan protein u telu, a takođe je glavna supstanca u sastavu kose, noktiju i kože.

Stručnjaci za lepotu kose preporučuju vitamine za rast i jačanje kose, a ako unosite i kolagen dodatke, to je još bolje.

Šta je važno da znate?

Svi proizvodi za kosu koji u sebi sadrže kolagen imaju koristi za kosu, ali delimično. To ne znači da ti tretmani ne deluju, već ukoliko se kolagen konzumira, on tada pruža najveću korist za rast kose.

Zašto da koristite kolagen za rast kose?

Ako patite od gubitka kose, morate znati da niste sami. Gotovo 66% muškaraca pati od nekog oblika gubitka kose, pogotovo posle trideset pete godine života. Kada muškarac napuni pedeset godina, kod 85% muškaraca dolazi do vidnog opadanje kose.

Ovi znakovi starenja javljaju se i kod žena.

Otprilike 40% žena, u nekom periodu svog života, pati od opadanja kose, a to je pogubno za ženski imidž. Mnoge žene se kriju i pate, jer ih je sramota da pokazuju svoj problem, a ne shvataju koliko proizvoda ima koji im mogu biti od koristi.

Saznajte više o opadanju kose kod žena.

Kolagen, kao aminokiselina dugog lanca je najobilniji protein koji se nalazi u telu. Kako osoba stari, ovaj protein opada. Loša ishrana i stres, kao i problem u radu creva, pokazali su se kao faktori koji najviše utiču na smanjenje nivoa kolagena u telu.

Kada nivo kolagena počne da opada, kosa je oslabljena, koža pati, a isto tako nokti će postati krhki. Kolagen za kosu je dobar način za borbu protiv gubitka kose.

Istraživanja o kolagenu i njegovoj ulozi kod gubitka kose i kod rasta kose još uvek traju. Rezultati upućuju na oprečna mišljenja i dokaze, ali se ipak očekuje da sa promenama u ishrani, kao i dodacima kolagena, može se oporavti i obnaviti vaša kosa.

Postoje istraživanja koja ukazuju na to da se gubitak kose dešava kada matične ćelije u folikulima dlake postaju oštećene. Ova oštećenja se dešavaju postepeno, sve dok folikuli dlake ne nestanu, što dovodi do opadanja kose i u najgorem slučaju do trajne ćelavosti.

Isprobajte šta može kolagena obloga za kosu

Kosa je zbog svega čemu je izlažemo nekada veoma osetljiva, tako da se treba pažljivo brinuti o njoj.

kolagen za kosu upotreba

Smatra se da kolagen oko dlake pravi izvestan omotač. Taj omotač se obavija oko dlake i štiti je od štetnih uticaja, kao što su vremenske neprilike, ali i topli aparati kojima je izlažemo. Tu su i nepovoljne stvari koje dolaze iznutra, nedovoljna količina vode ili neadekvatna ishrana.

Nanoseći neki od preparata, mi zapravo pravimo “oblogu” oko kose, koja može trajati i do dve nedelje. Nakon toga ju je potrebno ponoviti. Ta zaštita je dovoljna da se situacija sa kosom trajno popravi.

Kolagen za jačanje kose

Za zdravu dlaku i jak  koren, možete koristiti dodatke kolagena, kao što su tablete ili kolagen u prahu za kosu.

Najveći broj žena koristi kolagen u prahu, ali vi možete birati i tablete, maske ili kapsule kolagena. Bitno je samo napomenuti da najbolji kolagen za kosu je upravo onaj koji vama pruža najbolje rezultate. Za nekoga je to maska, dok drugi vole da koriste kolagen ampule.

Sve ove dodatke možete kupiti u bolje snabdevenim radnjama, samo obratite pažnju na sastojke.

Tretmani kolagena za kosu mogu da vam pomognu da ojačate kosu absorpcijom kolagena u folikul dlake, ali to samo daje minimalne rezultate.

Budući da u telu se vremenom smanjuje kolagen, upravo iz tog razloga i služe dodaci, koji se najbolje uzimaju u obliku pilula ili pića. Kao piće ili pilule imaće bolju apsorpciju, što će dovesti do mnogo boljih i bržih rezultata. Važno je znati da je kolagen koji dolazi od životinja koje se hrane travom pokazao da je najkorisniji.

I još jedna važna stvar, osim prednosti za kosu, kolagen je takođe povezan sa smanjenim celulitom na telu, poboljšanom cirkulacijom krvi, artritisom i ublažavanjem bolova u zglobovima, kao i smanjenjem bora na licu.

Pročitajte i ovo: Otkrijte kolagen za celulit! Njegovo moćno dejstvo će vas iznenaditi!

Vrste kolagena za kosu

Pošto ima mnogo vrsta kolagena za kosu, mi ćemo vam ih pobrojati i ukazati na neke specifičnosti koje su važne i o kojima treba voditi računa. Kada znate pojedinosti, lakše ćete se odlučiti za ono što baš vama treba.

Kolagen u prahu za kosu

Kolagen dodaci mogu biti u različitim oblicima, od tableta, do želatina, kapsula i kolagen u prahu.

Mnoge osobe uzimaju suplemente kolagena, pre svega iz  zdravstvenih razloga. S tim u vezi, postoje i podaci koji govore o određenom napretku nakon uzimanja kolagena u prahu ili tableta. Nakon korišćenja dodataka, dobijate gušću, bujnu kosu, koja sija i ima veći volumen.

Kako se koristi?

5 grama kolagena u praha rastvorite u jedan decilitar vode, čaja, jogurta, prirodnog soka ili nekog napitka koji vi volite.

Sačekajte dok se kolagen ne rastvori, a onda popijte napitak.

Dozvoljena dnevna doza je maskimum 10g i sve preko toga je rizik.

Veoma brzo se apsorbuje u organizmu. Međutim, ono što je najveća mana jeste ukus – mnogim ženama nikako nije odgovarao.

Kolagen maska za kosu

Kolagen maska se preporučuje kod svih tipova kose.  Rezultat:  vaša kosa je bogato nahranjena i sjajna .

Najvažnija funkcija maska jeste što uspešno revitalizuje, jača kosu i sprečava starenje dlake.

Ova maska je dovoljno gusta, a  količinu odredite sami prilikom korišćenja.

Kolagen maska za kosu stavlja se na čistu i mokru kosu – ostavite da stoji na kosi od 5-10 minuta. Prethodno, dobro utrljate masku na glavu i duž cele dlake. Kada prođe deset minuta, pažljivo i dobro isperite sav sadržaj maske sa glave.

 Nakon tretmana vaša kosa se lakše češlja, mekana je i glatka. Ova maska  hidrira i hrani kosu i daje efekat na duže staze.

Posle dužeg korišćenja vaša kosa biće mekana, svilenksta i sjajnija, a najbitnije od svega biće jača.

Kolagen kapsule za kosu

Kolagen kapsule za kosu mogu da vam pomognu da ojačate vašu kosu. Kod lomljivih i tankih dlaka, kolagen kapsule daje masu i usporavaju proces opadanje kose.

Oko ovoga je najbolje posavetovati se sa lekarom.

Za najbolje rezultate i jačanje vaše kose, potrebno je koristiti kapsule oko 3 meseca dok su prvi efekti, jake i sjajne kose, vidljivi već posle par nedelja.

Kolagen ampule za kosu

Kolagen ampule za kosu su još jedan od načina na koji možete koristiti kolagen. Prednost ampula za kosu je u tome što se one veoma lako koriste. Jedino što treba da uradite pre upotrebe, da dobro operete i očistite svoju kosu. Pranje kose je sa prirodnim šamponima, koji ne sadrže sulfate i parabene.

Kolagen ampula za kosu, mogli bi da kažemo da zamenjuje vaš balzam ili masku. Dakle ona se nanosi odmah nakon šampona. Sadržaj ampule nanosite direktno na kosu dok je još uvek mokra i nežno utrljajte na kožu glave. Ukoliko kolagen ampula iskoristite masirajući glavu, dobijate dobru cirkulaciju i još bolje će se sadržaj upiti.

Kada ste završili sa masažom glave, dobro umotajte kosu u peškir i ostavite da stoji na glavi oko 10 ak minuta.

Kada prođe desetak minuta, isperite dobro kosu i ostavite da se osuši, najbolje prirodno, bez feniranja.

Kolagen ampule za kosu, preporučuju se jednom ili dvaput nedeljno tokom nekoliko nedelja. Onda bi trebalo da napravite pauzu, par meseci najbolje, pa da nastavite.

Primetićete kako je vaša kosa vidno oporavljena, nekako je mekana i nežna na dodir, ima više sjaja.

Kolagen tablete za kosu

Dodaci kolagena dostupni su i kao tablete. I tablete su hranljivi dodaci za kosu, koji jačaju kosu i pružaju joj još lepši izgled.

Pre nego što se odlučite za neke dodatke za kosu, najbolje je da se konsultujete sa vašim lekarom, koji bi trebalo da vodi računa o vašem celokupnom zdravlju.

Pobrinite se da dodatak koji odaberete sadrži i hijaluronsku kiselinu i vitamin C kako biste dobili pun maksimum prednosti terapije kolagenom u regeneraciji kose.

Uzimajte 1 do 2 tablete dnevno na prazan stomak, zbog maksimalne apsorpcije. Najbolje je uzimati tablete pre jela, ali to već vidite u uputstvu za upotrebu.

Da biste povećala apsorpcija  kolagena, trebalo bi da smanjite unos mleka ili drugih proteinskih napitaka, jer smanjuju efekat kolagena. Možete da ga koristite sa vitaminskim preparatima.

Ukoliko kapsule i tablete koristite duže vreme, može doći do umora, opstipacije, bolova u zglobovima i kostima, čak i mučnina i povraćanje.

Ukoliko uzimate već tablete, redukujte unos kalcijuma i budite na oprezu. Najbolji savet za vas je da se pre uzimanja kolagena za kosu konsultujete sa vašim lekarom.

Najbolji kolagen za kosu

Još jednom vam moramo reći da nijednu od ovih stvari nikako ne smete uzimati na svoju ruku, već se morate konsultovati sa lekarom.

Zašto?

Sve ove dodatke možete kupiti u bolje snabdevenim radnjama i možete obratiti pažnju na sastojke, ali nikada ne znate sa sigurnošću da li neki od njih nosi poseban rizik. Lekar će vam potvrditi da li u odnosu na svoje zdravstveno stanje nešto smete ili ne.

kolagen za jačanje kose

Evo spiska koji možete proveriti za potencijalno korišćenje!

Super collagen beauty

Ovo je kolagen koji se nalazi u kesici. Ove mikrogranule se rastapaju direktno u ustima, bez dodatka vode. Imaju ukus pomorandže i obogaćene su vitaminom C. Koriste se za zdravlje kose, kože i noktiju, ali i za jačanje organizma, pre svega fizičko, kada smo izloženi naporima.

Konzumira se 2 puta dnevno, jedna kesica ujutru, jedna kesica uveče.

Radiance tablete

Ove tablete sadrže hidrolizovani oblik kolagena, zato se lakše apsorbuju i vare. Kutija sadrži 60 tableta, koje se konzumiraju 2 puta dnevno, ujutru i uveče. Kažu da se ovaj proizvod preporučuje tinejdžerima u pubertetu, ali i osobama svih godina koji žele da imaju kosu, kožu i nokte bez mane.

Collagenfix direct

Ovo je kolagen u kesicama, ali u tečnom stanju. Kesica se otvara isto kao ona sa prahom i pije njen sadržaj. Pakovanje ima 20 kesica, a pije se 1 kesica dnevno. Obogaćene su vitaminom C, manganom, bakrom i hijaluronskom kiselinom.

Super Collagen Anti-Age shots

Ovo je popularna vrsta kolagena koja se kupuje flaši, sa dozerom. U tečnom je stanju i piju se određene doze tokom dana, najbolje ujutru i uveče po jedna, za početak. Obogaćen je MSM-om, hijaluronskom kiselinom, vitaminima i cinkom. Jedna od karakteristika je riblji kolagen u njemu, za koji kažu da je najbolji.

Kako da napravite balzam od kolagena?

Ukoliko je vaša dlaka suva i često puca, nema sjaja i vidno je oštećena, onda obavezno koriste prirodni balzam od kolagena.

Kašiku kolagena u prahu  pomešajte sa žumancetom i pomešajte, da ne bi napravili grudvice.

Kada ste napravili balzam, isključivo na mokru kosu nanosite vaš domaći proizvod. Ostavite da stoji oko 15 minuta, a onda isperite mlakom vodom i dobro raščešljajte kosu. Ova dva sastojka su moćna za vašu kosu, jer su oba bogata proteinima, koji hrane vašu kosu.

Ako nemate kolagen u prahu, upotrebite želatin. I on je dobra. Ovde smo pisali o želatinu za kosu.

Drugi način je da pomešate želatin iz kesice sa vašim omiljenim šamponom i dobićete regenerator.

Kolagen za kosu iskustva

I evo nas kod dela koji vas možda najviše zanima – a to je šta kažu iskustva.

Većina devojaka se bori sa tankom i lomljivom kosom, koja je sklona pucanju i opadanju. Za svaku ženu, veoma je režak trenutak kada se na četki pojavi mnogo kose, a ne znate šta da radite kako biste sprečili to opadanje.

Žene koje su koristile kolagen za kosu, bile su zadovoljne ovim tretmanom. Iskustva sa kolagen prahom su skroz pozitivna i negativnih kritika i komentara gotovo nema. Ukoliko se dozira u predviđenoj količini, ne bi trebalo da ima nikakva štetna dejstva. Ipak, pratite svoj organizam. Treba da uzimate 3 meseca u kontinuitetu, kako bi došli do vidljivijih rezultata.

Korisnici ovog prirodnog preparata su većinom u potpunosti zadovoljni postignutim rezultatima. Međutim, ono što su posebno naglasile jeste da sam tretman ne može puno da učini za rast kose.

Neophodna je potpuna nega koja podrazumeva korišćenje prirodnih proizvoda za kosu, a pre svega šampona za kosu. Uzalud sve, ako je ono glavno čime negujete kosu – loše . Šampon za kosu koji čini čuda za vas, jeste onaj bez štetnih hemikalija, kao što su sulfati parabeni i silikoni.

Takođe, neophodno je da unosite hranu bogatu kolagenom i u ovoj kombinaciji vaša kosa biće potpuno oporavljena. Vaša kosa biće ponovo bujna, jaka i sa vidiljivim volumenom.

I na kraju, shvatili ste koliko je kolagen važan protein i koliko je potreban pre svega vašem organizmu. Uverite se i sami.