10 načina kako oporaviti trepavice posle nadogradnje!!!

10 načina kako oporaviti trepavice posle nadogradnje!!!

Ako vas zanima kako oporaviti trepavice posle nadogradnje, onda ste na pravom mestu. Nadograđene trepavice su sjajne. Njima možete veoma unaprediti svoj izgled. Međutim, prirodne trepavice se posle njih oštećuju. Ima načina da oštećenje ne bude strašno. Mi ćemo vam pomoći da saznate kako.

 Znate ono kada vam je dosadno da svakoga dana stavljate brdo maskare ili stalno lepite veštačke trepavice, da biste lepo izgledali? To ume da umori, naročito ženu koja koja drži do sebe i koja bi želela biti lepa konstantno.

Zato se odlučite da ih uradite jer nadograđene trepavice štede vreme, ali i izgledaju fantastično, kao da ste krenuli na proslavu. To možda i ne zvuči pohvalno. Ali, nadograđene trepavice uopšte ne moraju da izgledaju vulgarno ili preterano. Morate uraditi to tako da deluje prirodno.

Ipak, neminovnost je da, kada se nešto lepi na vaše prirodne trepavice, onda mora biti i nekakvih oštećenja, odnosno, to što je prilepljeno i veštačko ume da satera u ćošak ono prirodno. Naše prirodne trepavice su tu u problemu. Reći ćemo nešto više o tome.

Da li nadogradnja oštećuje trepavice?

Ovo pitanje verovatno postavljamo kada god pokušamo da nešto što je veštačko stavimo na svoje telo. Ima li oštećenja i kolika su ona?

Odgovor je potvrdan jer, istini za volju, trepavice su i inače vrlo osetljive. Nadogradnja trepavica nije ništa drugo do lepljenje trepavica od prirodnih materijala veoma jakim lepkom za naše, prirodne trepavice.

To oštećenje nije veliko, ali podrazumeva slabije prirodne trepavice nego one pre nego što ste ih nadogradili. Kada kažemo slabije, mislimo ređe.

Remeti se poredak prirodnog rasta trepavica, tako da one ne rastu više starim tempom, već imaju neki novi poredak. Taj poredak rezultira time da u nekom trenutku trepavica ima manje nego što ih je bilo pre.

Ovde pronađite kako da ojačate tanke trepavice.

Takođe, nije na odmet da pročitate Anđelino iskustvo i saznate kako oporaviti trepavice iz prve ruke. Njene su bile baš oštećene, ali zato danas ima duge trepavice koje deluju zanosno. Prezadovoljna je njhovim izgledom, a posebno činjenicom da ih je produžila i progustila sa lakoćom i potpuno prirodno! I vi možete tako! O čemu se radi, pročitajte u njenom ličnom iskustvu na ovom linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Kako nadogradnja oštećuje trepavice?

U zavisnosti od toga koliko želite da unapredite svoje trepavice, odnosno, koliku gustinu i volumen želite da postignete, toliko ćete trepavica zalepiti za svoju trepavicu. Kažu da je optimalan broj od 1 do 6.Ako, recimo, nalepite 6 trepavica, onda je vaša trepavica veoma opterećena.

Saznajte više o svilenim trepavicama.

Pre toga, treba napomenuti da su trepavice kao i sve ostale dlake na telu, podložne opadanju. Zapravo, ciklus dlake koja je deo trepavice, reaguje slično kao i dlaka koja je deo kose. Posle određenog vremena, dlaka opada. Na njeno mesto dolazi, izrasta druga.

To vreme je otprilike mesec dana. Zato nekada trepavice, iako mi očekujemo da će potrajati mnogo, ne potraju previše. Ipak, kada opteretite dlaku, može se desiti da ona opadne i brže nego što smo očekivali. A ako se poremeti taj uobičajeni ciklus dlake, onda broj prirodnih dlaka može značajno da se smanji.

Vaše prirodne trepavice mogu delovati očerupano, naročito ako želite da prekinete nadogradnju i da ponovo imate svoje prirodne trepavice.

Ako želite da izbegnete lepak, a da ipak trepavice izgledaju bolje i gušće, saznajte šta je lash lift tretman. Možda otkrijete da je baš to rešenje za vas!

Kako izgledaju oštećene trepavice od nadogradnje?

Ono što i jeste posebno zabrinjavajuće kada su u pitanju trepavice, to je njihov izgled posle nadogradnje. One su dosta proređene. Za početak, to je jako loše.

Zbog opadanja, one su postale ređe nego što su bile, tako da sada imate još veći problem od onog koji ste imali na početku. Potreban je jako veliki trud da da oporavite trepavice posle nadogradnje i da one budu ono što su bile pre toga.

Potrebna je specifična nega ako želite da vam prirodne trepavice ponovo budu lepe.

Dakle, u ovom slučaju su cele trepavice istanjene i potrebno je da se uradi nešto po tom pitanju kako bi one bile bolje.

Osim toga, one su i istanjene. Usled lepljenja, a lepak koji se koristi je na bazi smole, kako bi trepavica duže bila zalepljena, dolazi do tanjenja trepavice. Čak i ako ne ispadne iz ležišta zbog malopre pomenutog prirodnog poretka opadanja dlaka, vrlo je verovatno da će dlaka biti toliko tanka, da nećete moći više ni maskarom da je učinite lepom. I biće potreban oporavak posle nadogradnje.

Trepavice mogu biti i iskrzane posle nadogradnje. To znači da su one stabilne, da ne postoji mogućnost da će otpasti, ali da je njihov gornji deo potpuno istanjen i da sada one deluju veoma proređeno, bez obzira što ih ima na broju.

Još jedan od problema koji se može javiti sa trepavicama kao  posledica nadogradnje, jeste i njihova kratkoća. Kako imamo problem sa iskrzanim trepavicama, tako se može desiti i posledica iskrzalosti, a to je da trepavice ne ispadnu cele, nego da pukne samo gornji deo trepavica, onaj koji je bio istanjen.To se može desiti i usled korišćenja uvijača za trepavice.

Još je jedan potencijalni problem koji može dovesti do kratkoće trepavica, jeste i taj da trepavice diramo prstima i tako poremetimo njihov poredak, odnosno, sami doprinesemo da one puknu na pola. Onda će one opet biti kratke i opet nećemo moći da doprinesemo ni maskarom da ih ulepšamo.

Krajnji izgled trepavica posle nadogradnje, a to je ujedno i odgovor na pitanje zašto im treba oporavak, jeste da one izgledaju daleko manje lepo od nadograđenih i čak manje lepo od trepavica koje ste imali pre nadogradnje.

Oštećene trepavice ne izgledaju lepo. Ako ste, recimo, bili na moru ili ste se kupali u bazenu, nadograđene trepavice ne reaguju dobro ni na morsku, ni na hlorisanu vodu i sva je prilika da su se odlepile. Tako teške u vodi, obe su možda sa sobom ponele i vaše trepavice.

Sunce izbledi prirodnu boju naših dlaka na telu. Isti je slučaj i sa trepavicama, tako da, pored toga što izgledaju oštećeno i slabo posle nadogradnje, one mogu biti i bleđe nego inače. A znamo da, kada su trepavice blede, one se maltene i ne vide. Zato ih i mažemo maskarom i nekim tamnim  bojama.

Da rezimiramo!

Naše trepavice mogu biti jako osetljive, ali posle nadogradnje, one su oštećenije nego što su bile. Evo kako one mogu izgledati posle nadogradnje:

  • proređeno
  • istanjeno
  • iskrzano
  • kratko
  • ponekad i izbledelo (kada se udruži i faktor sunca, pored faktora nadogradnje)

Sve to doprinosi tome da  ne izgledaju lepo i da im je potreban oporavak nakon svega ovoga. Zato ćemo se sada pozabaviti time šta sve možemo da uradimo, pre svega prirodnim sredstvima, da bi naše trepavice ponovo zasijale u punom sjaju.

Evo nekih rešenja!

Kako oporaviti trepavice posle nadogradnje?

Ima više načina kako oporaviti trepavice posle nadogradnje. Ili generalno, oštećene trepavice. Svaki od tih načina podrazumeva veoma prirodne i lako dostupne sastojke, koji će biti prava sitnica po budžet, a veoma korisne za vaše trepavice.

Pre svega što ćemo navesti, hajde da kažemo i ovu, veoma dobru foru koja može biti od koristi. Mnogi od tih prirodnih sastojaka su ulja.

Njih ne treba mazati direktno na oči. Potrebno je naneti ih na koren trepavica i na same dlačice.

To ne možete tek tako lako da izvedete, ako nemate odgovarajuću opremu. A odgovarajuća oprema u ovom slučaju bi bila prazna kutija od neke maskare. U stvari, više od kutije potrebna vam je četkica.

Kada istrošite maskaru, nemojte bacati pakovanje, već lepo operite i kutiju i četkicu i dezinfikujte ih nekim sredstvom za skidanje šminke. Ova četkica će vam pomoći prilikom nanošenja određenih preparata na trepavice.

Drugi „pomagač” jesu i štapići za uši. Blaga, vunasta tekstura ovih štapića i njihova sterilnost biće pogodne da se nanesu na kapak. Na taj način će sredstvo koje koristite završiti tamo gde treba, a ne na pogrešnom mestu – u vašem oku.

O metodama oporavka trepavice, Jovana je pričala u ovom videu:

A probajte i ove korake:

Čišćenje

Veoma je važno naglasiti da oko, tačnije trepavice, pre nego što krenete da oporavljate posle nadogradnje i oštećenja, morate lepo da očistite.

Od čega? Od viška šminke koji se gotovo uvek negde zadrži na oku.

I kada micelarnom vodom skinete sve viškove, i posle umivanja, moguće da će se javiti neke nečistoće koje treba skinuti. One mogu loše da utiču na higijenu samog oka, a mogu i sprečiti preparat da prodre do trepavica.

Nečistoće iz spoljašnje sredine takođe treba očistiti, bez obzira da li se šminkate ili ne. One takođe mogu da budu razlog što određeno sredstvo nije odreagovalo za rast i oporavak trepavica posle nadogradnje.

 Serum za trepavice

Sada je reč o serumima za oporavak trepavica, koji možete nabaviti u apoteci. Dakle, gotovi serumi. Oni dolaze u pakovanju sa pipetama ili četkicama koje olakšavaju nanošenje. Uljane su strukture i na bazi aktivnih sastojaka koje pomažu da dlaka bude oporavljena.

Ujedno, oni su dermatološki testirani i ne bi trebalo loše da utiču na vaše oko. O tome treba voditi računa .

Koliko god je neko sredstvo dobro za oporavak trepavica posle nadogradnje, ono može biti iritantno za oko. To nije slučaj sa serumima za trepavice.

Ricinusovo ulje

Jedan od poznatijih, a najuspešnijih sastojaka za pojačan rast trepavica jeste ricinusovo ulje. Ono je takođe sjajan izbor kada tražite način kako oporaviti trepavice posle nadogradnje!

Ovo ulje se kupuje u apoteci, izuzetno je masno i nanosi se nekom četkicom, recimo, onom od maskare.

Kada utrljavate ulje, vodite računa da ono bude naročito utapkano na koren trepavica.

Veliki broj korisnika ističe da već posle nedelju dana nanošenja, vide ogromne promene na svojim trepavicama.

Uglavnom je lakše da se nanesu uveče, pred spavanje. Njihova uljana struktura nije baš najpogodnija za nanošenje preko dana. Presijava i razmazuje se.

Takođe, budite veoma pažljivi prilikom prvog nanošenja jer određeni broj korisnika pominje iritaciju oka prilikom njihovog nanošenja.

 Bademovo ulje

Slično kao i ricinusovo, i bademovo ulje je poznato kao ono koje može u potpunosti oporaviti trepavice od oštećenja.

Ovo je jedan veoma prirodan i dostupan proizvod koji možete koristiti na sličan način kao i ricinusovo ulje i bićete potpuno oduševljeni rezultatima u kratkom vremenskom periodu.

Vazelin

Vazelin je višenamenski proizvod i veoma je korisno imati ga u svojoj kućnoj apoteci. Njega možete koristiti u zdravstvene i kozmetičke svrhe.

Jedna od njegovih namena jeste i oporavak trepavica posle nadogradnje. Ako ga uveče pre spavanja nanosite četkicom od maskare ili štapićem za uši, primetićete promene. On je veoma gust, mastan i njegovi hranljivi sastojci veoma pozitivno utiču na trepavice.

Posle desetak dana korišćenja, primetićete da su vam trepavice gušće i sjajnije, tako da će to biti pun pogodak ako su trepavice bile oštećene.

Vitamin E

Vitamin E možete kupiti u apoteci. On je dobar za lice i kosu, a dobar je i da oporavi vaše trepavice. Pošto je tečne strukture, štapićem za uši utrljajte ga u koren trepavice i to radite u određenom vremenskom periodu.

Primetićete kako će vaše trepavice izgledati lepše i biće gušće.

Aloja vera

Ovo je jedan od najprirodnijih načina kako oporaviti trepavice posle nadogradnje. Sve što je potrebno, to je da nabavite biljku aloja veru. Vrlo je moguće i da je imate kod kuće. U pitanju je saksijska biljka.

Iseče se kora, a izvadi želatinasti sloj iz unutrašnjosti biljke. Njega utrljavate u trepavice i nakon nekog vremena, trepavice će biti oporavljenje. Opasnost od iritacije ne postoji, u pitanju je biljka koja nema negativan uticaj na kožu i sluzokožu.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je jedan od čestih sastojaka preparata koji se stavljaju na trepavice i na obrve. Njegova regenerativna svojstva su  se pokazala izuzetnim u ovom domenu.

Kesice zelenog čaja možete prethodno zagrejane u vodi da držite na očima. Na taj način će sadržaj biljke povoljno uticati na trepavice. Možete i čaj utrljavati na dlačice trepavica. Rezultat će biti podjednako sjajan.

Jaje i glicerin

Ovo je jedna od prirodnih maski koje možete napraviti, za jednokratnu upotrebu, a u cilju oporavka trepavica od nadogradnje.

Morate ulupati celo jaje, a onda sipati malu količinu u neku posudicu. U to treba uliti malo glicerina, taman toliko koliko da se smesa progusti.

Na dobro očišćene obrve nanesti smesu, najbolje četkicom od stare maskare. Sačekati da se osuši, a potom isprati. Ovo treba ponavljati minimum dvaput nedeljno ako želite da vidite rezultate. Jaje se pokazalo odličnim za kosu, zašto onda ne bi i za trepavice. A glicerin je odličan za kožu.

Češljanje trepavica

Poslednji, ali ne zanemarljiv način da se vaše trepavice oporave jeste njihovo redovno češljanje.

Ono poboljšava cirkulaciju. Ne možete ih češljati češljem, već bi u tu svrhu najbolje bilo da koristite četkicu od maskare, dobro opranu i očišćenu. Neka vam to ne bude opterećenje. Češljajte svoje trepavice kad god imate vremena, par minuta ispred ogledala. Rezultat će vas iznenaditi.

Nadogradnja trepavica može biti sjajna, ali i oporavak trepavica posle nadogradnje može biti zahtevan. Poslušajte neki od naših saveta i neće biti problema.