Evo odgovora na pitanje kako da mi porastu trepavice!

Evo odgovora na pitanje kako da mi porastu trepavice!

Želiš sanjivi pogled ispod dugih trepavica od koga svi muškarci padaju na teme. Pitaš se kako da mi porastu trepavice? Uradi ovo i duge trepavice stižu!

Duge, sjajne trepavice se smatraju znakom lepote i glamura. U nemogućnosti da izgledaju kao na reklami žene pribegavaju stvaranju iluzije dugih trepavica pomoću sve sofisticiranijih maskara. One još upornije lepe plastične trepavice ne bi li svom pogledu dodale zavodljivosti.

Plastika je ipak plastična, a prava lepota je jedino ona prirodna.

Trepavice rastu na isti način kao i kosa i malje na telu. Zato ono što važi za pospešivanje rasta kose,važi i za trepavice.

Nisam za plastiku, lepkove, magnete i sillikone. Vi naše drage dame koje nas redovno čitate dobro znate da se uvek trudimo da vam ponudimo prirodnu alternativu. Drugim rečima, uvek nam je namera da vas naučimo kako da na prirodan način, sa što manje hemije i veštačkih dodataka izgledate zaista dobro i negovano.

Nije da vas ne razumem. Sve mi želimo da na svet gledamo zavodljivim pogledom ispod dugih, gustih trepavica.

Neki u tome i uspeju. Anđela je želela duge trepavice i efektne obrve više od svega. I znate šta? Uspela je da ostvari svoju želju na sasvim prirodan način. Trepavice su joj sada guste i duge, a tanke obrve su se progustile. Ono što je njoj pomoglo, može biti i vaše rešenje. Saznajte o čemu se radi iz njenog ličnog iskustva, klikom na ovaj link: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Industrija lepote se pobrinula da i tu našu želju pretvori u stvarnost. Da, da dala nam je u ruke trepavice u kutijici i toksični lepak. Izrodila je i novu tehniku usađivanja dodatnih svilenih trepavica . Možete uraditi i takozvani ruski volumen trepavica i dobiti i do 6 puta gušće i duže trepvice.Nadogradnja na najosetljivijem delu tela. Da li baš volite sebe ako biste na to pristali?

Maskara učini da trepavice izgledaju malo duže i to je ok ali ako su trepavice retke, mnogo opadaju i sporo rastu a vi tražite prirodni način da to popravite nastavite sa čitanjem.

Oko je jako osetljiv organ a veštačke trepavice se lepe lepkom za ivicu kapka.Nikada ne znate šta se sve nalazi u tom lepku a može dospeti u oko.

Kako da mi porastu trepavice? 

Evo nekoliko jednostavnih i prirodnih metoda!

porasle trepavice

Ricinusovo ulje za rast trepavica

Kažu da ricinusovo ulje čini čuda za rast trepavica. Dobija se iz semena biljke ricinus communis. Poreklom je iz Indije a danas znamo da se ricinusovo ulje koristilo još veoma davno u tradicionalnoj medicini Kine, Egipta i Grčke.

Sigurno vam je poznato da je ricinusovo ulje dobro za rast kose i obrva. Osim toga ima antibakterijska i protivupalna svojstva što u kombinaciji sa bogatstvom nutritijenata, proteini, vitamini, minerali stvara zdravu osnovu za brz rast jačih i dužih, gušćih trepavica.

Ricinusovo ulje je bogat izvor masnih kiselina koje su prvi prijatelji naše kože i kose samim tim i odgovor na pitanje: “Kako da mi porastu trepavice?”

Ricinusovo ulje naneto na bilo koji deo kože pojačava cirkulaciju u folikulima a omega -6 masne kiseline pružaju materijal za brži rast dlake.

Zato je ovo ulje popularni kućni serum za rast trepavica i obrva.

Koristite isključivo potpuno prirodno ricinusovo ulje bez heksana. Oči , predeo oko očiju i trepavice treba da budu potpuno očišćene od svih kozmetičkih proizvoda.

Ukoliko imate neku potrošenu maskaru, ne bacajte četkicu. Potopite je u vruću vodu da odstoji a zatim je dobro poperite. Ukoliko ne ide možete je potopiti u malo micelarne vode. Kada odstranite sve ostatke maskare, čuvajte je samo za negu trepavica i uvek je operite posle upotrebe.

Dakle, čistu četkicu umočimo u ricinusovo ulje  nanesemo na trepavice kao kada stavljamo maskaru, od korena do vrhova. Pazite da vam ulje ne dospe u oko. Tretman se sprovodi pred spavanje. Mnogi kažu da vremenom trepavice postaju duže, jače i gušće.

Ponavljajte tretman bar nekoliko puta nedeljno a najbolje je da vam to pređe u naviku svake večeri.

Lavandino i kokosovo ulje za rast trepavica

Na osnovu saznanja o koristima esencijalnog ulja lavande za rast trepavica nastao je ovaj recept.

Ulje lavande eliminiše slobodne radikale a pokazalo se da značajno pospešuje rast kose. Jedna studija je pokazala da je od 86 pacijenata koji koriste lavandino ulje za tretman opadanja kose kod 44% se pokazao značajan napredak u rastu kose.

Kokosovo ulje je odlično noseće ulje za kombinovanje sa esencijom lavande. Ovo stoga što ono deluje umirujuće a i vrlo je bogato hranom za kosu, i plus toga deluje antimikrobno.

  • 1/2 kašičice kokosovog ulja
  • 2-4 kapi esencijalnog ulja lavande

Pomešajte ova dva sastojka i koristeći prste ili čistu četkicu od stare maskare nanesite mešavinu duž trepavica i na gornjem i na donjem kapku. Vrlo je važno da nanesete lekovitu masku za trepavice na sam koren a ne samo na dužinu trepavica.

Masaža kapaka za rast trepavica

Masaža prija svakom delu tela pa i očnim kapcima.

Masiranjem kapaka u korenu trepavica pospešujemo cirkulaciju. Veći dotok krvi u taj deo tkiva znači bolju snabdevenost hranljivim materijama a to dalje znači brži rast trepavica.

Kad smo već kod masaže, ista tvrdnja važi i za brži rast kose.

Kapci se masiraju prstima, nežno duž linije trepavica. Radite to jednom dnevno ili bar par puta nedeljno.

Upotrebite li pri tom i prirodnu kremu protiv bora odradićete dupli posao istovremeno.

Rezultati sa prirodnim preparatima za rast trepavica

 

“Koristila sam ove prirodne maske za rast trepavica 2-3 puta nedeljno u periodu od skoro godinu dana. Po nekad bih naravno zaboravila usled zgusnutog dnevnog rasporeda. Ipak, trudila sam se da ponegujem svoje trepavice bar tri puta nedeljno. Sada su moje trepavice definitivno primetno duže.”

Ovako je svoje iskustvo opisala jedna lepa dama koju nije mrzelo da isproba prirodne preparate za rast trepavica.

Koliko je vremena potrebno da biste videli rezultate?

Već nakon mesec dana ćete primetiti blagu razliku, nakon 3 meseca vaše trepavice bi trebalo da budu vidljivo duže.

Serum za rast trepavica

Pitate se da li serumi za rast trepavica iz parfumerije zaista rade ili su još jedna u nizu nepotrebnih mamipara.

Stručnjaci kažu da serum stimuliše folikule te prouzrokuje brži rast trepavica. Nisu svi isto efikasni, pojedini deljuju brže od drugih.

Čuli ste da ovaj preparat za rast trepavica čini da vam trepuške izgledaju kao leptirova krila.

Ako odlučite da ovaj proizvod uključite u svoju beauty rutinu morate znati koji je zaista efikasan a koji ne.

Pre svega treba da znate da vaše trepavice imaju tri faze svog životnog veka isto kao i kosa.

  • Anagen – faza rasta,
  • Katagen – prelazna faza i
  • Telogen – faza odmora.

Anagena faza rasta

Tokom ove faze trepavice intenzivno rastu. To traje 30-45 dana. Otprilike 40% gornjih i 15% donjih trepavica raste u svakom trenutku. Svaka trepavica će dorast do jedne specifične dužine i tu stati. Eto objašnjenja zašto ne moramo da šišamo i trepavice kao kosu.

Katagen faza

Kada dođu u ovu fazu, folikuli dlake se skupe. Ukloliko neka dlaka ispadne u ovoj fazi, neće narasti dok folikul ponovo ne dospe u fazu rasta. Katagena faza traje 2-3 nedelje.

Telogena faza odmora

Završna faza je faza odmora koja može trajati više od 100 dana pre no što trepavica ispadne i nova počne da raste. Srećom nisu sve dlake u isto fazi i neće sve istovremeno opasti. Da bi nova u potpunosti izrasla na mestu stare potrebno je 4-8 nedelja.’

Zato je dužina do koje mogu da izrastu ograničena.Međutim, za razliku od vlasi kose čiji je životni vek oko tri godine, trepavice rastu tri meseca pre no što otpadnu.

Sad kada znamo ovo da vidimo gde uskače serum za rast trepavica.

Istraživanja su pokazala da ukoliko uspemo da produžimo fazu rasta trepavica one će biti duže. Naučnici takođe smatraju da možemo povećati broj “vlasi” što će trepavicama dati gustinu.

Verovali ili ne dobro plaćeni timovi naučnika bave se vašom željom da imate duže trepavice i otkrili su da je kombinacija limunske kiseline i amino kiseline kao što je arganin plus ekstrakti meksičke biljke  Gotu cola (Centella asiatica) daje najbolje rezultate.

Tretman se primenjuje na koren trepavica svake večeri puna tri meseca.

Istraživanje efekta ovog seruma za rast trepavica pokazala su da su trepavice u proseku bile 30% duže i da ih je bilo za oko 20% više nego pre.

Moderne maskare sadrže boje koje potamnjuju trepavice, dok neke sadrže i vlakna ili lepak koji veštački produžuju trepavice.

Broj žena koje se okreću veštačkim trepavicama je sve veći.

Ukoliko razmišljate da priuštite sebi jedan takav preparat sigurno ćete se sresti sa vrlo raznolikom ponudom. Ni jedna kožmetička kuća koja drži do sebe nije propustila da vam ponudi rešenje problema zvanog kako da mi porastu trepavice.

Neko će birati prema ceni, neko prema robnoj marci u koju ima povernja ali pri izboru mislite i na to da preparat bude što prirodniji i da sadrži što manje štetnih hemikalija. Ne zaboravite da ćete ga primenjivati na najosetljivijem delu lica.

Domaći serum za rast trepavica

Kao što znate, kada su domaći recepti u pitanju, broj kombinacija je gotovo neograničen.

trepavice koje rastu

U nastavku sledi recept:

  • 1 kašičica ricinusovog ulja
  • 1 kašičica emu ulja
  • 1/2 kašičice kokosovog ulja
  • 2 kapsule vitamina E (opciono)

Pomešajte sve sastojke. Mešavinu preručite u bočicu sa kapaljkom u kojoj ćete čuvati serum.

Kapnite jednu kap na jagodicu prsta ili pamučni tufer i nežno umasirajte u koren trepavica. Najbolje je da serum nanesete uveče kako bi delovao tokom noći. Koristite serum svakodnevno kako biste postigli mšto bolje rezultate.

Serum za rast trepavica možete koristiti i za rast obrva. Ova količina će vam trajati baš dugo samo bočicu čuvajte zatvorenu i ne dozvolite da u nju dospe voda kako se ne bi pokvarila.  

Ovo naravno nije jedina kombinacija. Ricinusovo ulje slovi kao noseći sastojak u svakom od njih.

Njemu potom dodajete neko od esencijalnih ulja koja potpomažu rast kose i trepavica. Na primer esencijalno ulje lavande, kederovo ule i slično.

Savet plus: Stara bočica od maskare može izvrsno poslužiti za čuvanje i lako nanošenje seruma za rast trepavica. Izvadite plastični uložak koji se unutra nalazi. Njega bacite a u posudu nalijte serum za rast trepavica. Četkicu temeljno operite i vratite u bočicu. Tako ćete sa par poteza četkicom savršeno naneti serum bez razmazivanja i upadanja u oko.

Latisse

Ovaj pasus dodajem samo radi vaše bolje informisanosti i NIKAKO NE MISLIM da je dobar način za produživanje trepavica.

Latis je lek koji je formulisan za lečenje glaukoma.

Međutim, pacijenti koji su ga koristili dobili su bujnije trepavice kao propratni efekat upotrebe leka.

Lek se izdaje samo na lekarski recept. U međuvremenu je naravno pod pritiskom javnosti u Americi odobren kao preparat za rast trepavica

Nije potpuno jasno kako Latis deluje na trepavice pa one postaju gušće, duže i tamnije

Nije ni važno jer se zaista nadam da ga nećete koristiti. Zdravlje vaših očiju je uvek važnije od dužine trepavica.).

Vazelin za rast trepavica

Vazelin, zapravo petrolejski gel koji nastaje kao derivat prerade nafte je mešavina parafinskog voska i mineralnih ulja. Potpuno je prirodan i ne iritira oči.

Svi ga imamo u kupatilu ali njime najčešće mažemo cipele.

Vazelin se, međutim, koristi kao osnova mnogih krema i masti.

U prirodnoj kozmetici je vrlo cenjen jer pomaže zarastanju površinskih rana i ožiljaka, hidrira kožu, usne, kosu a kada su trepavice i obrve u pitanju -rastu kao iz vode gušće, duže i sjajnije.

Redovnom upotrebom, vazelin pre svega hidrira trepavice koje prestaju biti krte, manje se lome i opadaju. Sjajnije su i elastičnije.

Tretman je veoma jednostavan i ne zahteva od vas ni vreme niti bilo kakav napor. Kada ste temeljno očistili lice i uklonili sve ostatke maskare uzmite na vrh prstiju malo vazelina i njime namažite trepavice od korena do vrha. Idite na spavanje. Ponavljajte svaki dan.

Isprobajte ideju da nanesete malo vazelina i u dnevnoj varijanti kao zaštitnu podlogi pre nanošenja maskare. Tako će šteta od isušivanja i lomljenja biti dodatno predupređena.

Nežno sa svojim trepavicama!

Koristite li vodootporne maskare koje se teško uklanjaju? Uveče trljate, vučete…i na silu iščupate po neku od trepavica kojima nije vreme da otpadnu. Malo po malo, trepavice su vam sve ređe te morate da se latite veštačkih ili da idete na nadogradnju trepavica.

Šta vi to radite?

Birajte svu kozmetiku pa i maskaru koja je što prirodnija i nežnija za vaše lice i koja se jednostavno uklanja. Teška šminka je dozvoljena samo u baš izuzetnim prilikama. Budite nežni prema svojim trepavicama kako bi bile gušće i duže. Preskočite po neki dan maskaru neka to bude vaš dan za potpuno prirodan izgled a vašem licu dan za odmor.