Krema za prve bore, prva pomoć za mladalački izgled

Krema za prve bore, prva pomoć za mladalački izgled

Autor:

Krema za prve bore će vam pomoći na najefiksaniji način za vaše prve bore na licu. Kako i kada izabrati pravu? Mogu li vam izbrisati bore? Saznajte!

Kada se pojave prve bore na licu, veoma je važno da reagujete na vreme. Šta to znači? To znači da morate krenuti sa negom vašeg lica odmah, jer u suprotnom na vašem licu će se i dalje pojavljivati bore i biće samo  još gore.  Bore zahtevaju negu, a kreme za prve bore biće vaš najbolji saveznik na dugom putu, na kom vas čekaju i bore oko očiju, oko usana,i na čelu.

Bore  su ustvari brazde ili nabori na koži koje se javljaju usled gubitka elastičnosti i čvrstoće kože koje nastaju tokom dužeg vremenskog perioda.

Dakle, ono što jeste istina i što je neminovno, bore se ne mogu izbeći, ali postoji način da ih dobijete što kasnije,  kao što je upravo uz pomoć kreme za prve bore.

Obzirom da pričamo o prvim borama, sigurno se pitate “Pa kada se javljaju prve bore ?”

Stvar je individualna, obzirom da mnogo faktora utiče na njihovu pojavu, a mogu biti izloženost suncu, pušenje, neadekvatana nega, nasledni faktor I sl.

Period kada svaka žena može da očekuje barem jednu sitnu boru na licu jeste oko 30 godine života, a nekada i mnogo ranije. Zato je dobro da znate koje kreme koristiti posle 30-te.

Prve bore na licu

Kada se pojave prve bore na čelu, ne treba da paničite, naravno, jer nećete baš ostariti odmah. Veoma je važno da se dobro raspitate koju kremu za prve bore da koristite.

Dakle, u uvodu smo rekli da je vaš najbolji saveznik upravo krema za prve bore, a da bi bili sigurni da kod sebe imate najbolju, treba da znate i osnovne stvari o kremama za prve bore.

Ovde, pre svega govorimo o sastojcima kreme za prve bore. Na našem tržištu postoji veliki broj krema za bore, pa se može desiti i vama da ste pomalo zbunjeni kada se nađete pred ogromnim rafom, sa ponudom od preko 20 svetski poznatih kozmetičkih marki.

Da li mora da bude poznata marka?

Osnovno pravilo, nemojte kupovati kremu za prve bore,  samo zato što vam je poznat taj brend. Okrenite se prirodi, i birajte prirodne kreme za prve bore.

Zbog čega je to važno?

Prirodna krema za prve bore dakle sadrži isključivo prirodne sastojke, bez jakih i štetnih hemikalija, koje mogu da dovedu do iritacije, crvenila i sl. nepravilnosti na licu. To svakako ne želite, još pored bora.

Ana nam je ispričala njeno iskustvo sa prvim borama na licu koje se deprimirale . Pored njih, javili su se i drugi znaci starenja lica, kao što su fleke na licu. U potrazi za pravim načinom da reši svoj problem, našla je potpuno prirodnu metodu i za kratko vreme rešila se i bora i fleka na licu.Prezadovoljna rezultatima, podelila je sa nama svoje iskustvo. Pročitajte ga i saznajte koji je njen trik. Nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

Prvi i osnovni sastojak, kada kupujete kremu za prve bore jeste hijaluronska kiselina.

Hijaluronska kiselina se već nalazi  prirodno u koži i celom telu i veoma efikasno pomaže kod hidratacije kože. Mnogo puta, npr. bore ispod očiju rezultat su suvoće lica, a hijaluronska kiselina dobro je proučavana i pokazala se veoma efikasna kod smanjenja prvih znakova starenja.

Dakle, dobra krema za prve bore će efikasno poboljšati proizvodnju kolagena u vašoj koži. Kreme za prve bore sa vitaminom C, kao još jednim sjajnim sastojkom, mogu pomoći u stimulisanju kolagena. Kolagen čuva kožu i održava je čvrstom.

najbolja krema za prve bore

Prve bore na čelu

Otkud sada i bore na čelu?  Bore se često javljaju na mestima kontrakcije mišića. Na primer, gornji mišići lica utiču na mimiku i prave trajne vodoravne brazde na čelu.

Na čelu se javljaju one jako duboke bore, koje zaista izgledaju kao ožiljak, i čini se da se nikako ne mogu izbrisati sa lica. Međutim, samo dobar izbor kreme za prve bore, može rešiti i ovaj problem.

Dakle, birajte kreme za prve bore koje sadrže neki od sledećih sastojaka:

 • Aktivni sastojci masline štite kožu od slobodnih radikala i hidriraju površinu kože .
 • Peptidi– smatra se da peptidi, polipeptidi i oligopeptidi prodiru u kožu i pomažu u izgradnji hijaluronske kiseline i kolagena. Ovi proteini drže ćelije i tkiva zajedno poput lepka, smanjujući izgled bora.

Krema za prve bore koristi se ujutru i uveče. Vaše lice treba da bude čisto, dakle prethodno da ga dobro očistite od svih nakupljenih nečistoća, a zatim lagano nanesite svoju kremu na sva ona mesta gde su se javile prve mladalačke bore na čelu, i ostalim delovima lica gde su se javile prve bore.

Potrebno je da stvorite naviku za korišćenjem krema za prve bore i da vam se krema za prve bore nalazi uvek na vidnom mestu, kako ne bi preskočili svoj tretman za prve bore na licu.

Prve bore oko očiju

Bore oko očiju nastaju kao posledica uticaja iz okoline, pre svega sunca, i kao posledica brojnih pokreta očnog mišića tokom dužeg vremenskog perioda.  Brojni pokreti očnog mišića upravo se dešavaju tokom vašeg istinskog smeha, to je ono kada vas stomak zaboli, znate i sami kako se skupljaju vaše oči. Takođe, trljanjem očiju ili tokom ljutnje se isto pomeraju očni mišići –  to su sve situacije kada se dešavaju promene na koži i kada nastaju prve bore oko očiju.

Osim navedenog, pored sunca, i ostali spoljni faktori, poput pušenja, smoga i stresa, utiču na razvoj bora. Spoljašnji faktori oštećuju vezivno tkivo i stanjuju kožu, što upravo utiče na dalji razvoj bora. Bore oko očiju spadaju u grupu mimičkih bora, upravo onih bora koje se javljaju usled pokreta mišića.

 Pokretima mišića slabi vezivno tkivo unutar delova mišića, i tako se stvaraju bore oko očiju. Baš iz tog razloga, ne treba da čekate, već je savet da odmah kupite kremu za prve bore.

Ono što možemo izdvojiti kao prednost jeste i to što osim bora, uz pomoć krema za prve bore, možete treitariti i svoje podočnjake, i tako rešiti oba problema u isto vreme.

Kreme za prve bore oko očiju ne treba da sadrže  silikone, parabene i alkohol, jer ti sastojci mogu isušiti kožu i izazvati iritaciju. Takođe, veoma je važno da izbegavate proizvode koji sadrže sastojke na koje ste alergični. Birajte kreme za prve bore, koje sadrže neke od sledećih sastojaka:

 • Ekstrakt rodopske haberlee utiče na teksturu vaše kože i njenu čvrstinu. Održava aktivnost fibroblasta, stimuliše stvaranje kolagena, elastina i na kraju, sprečava oksidaciju proteina.
 • Amino kiseline koje veoma efikasno stimulišu prirodni metabolizam kože, u isto vreme povećavaju njenu čvrstinu i revitalizuju je.
 • Retinol je oblik vitamina A, utiče na  proizvodnju kolagena i direktno smanjuje pojavu bora.

Zaista, iznenađuje činjenica koliko se malo obraća pažnja na sastojke, a to je zapravo najbitniji deo kada govorimo o najboljoj kremi za prve bore. Dakle, ne kupujte kreme na osnovu cene ili samo zato što vam je marka proizvođaca poznata.

Pre upotrebe bilo kog novog proizvoda, ispitajte ga na malom delu kože kako biste bili sigurni da ne uzrokuje nuspojavu.

sastojci kreme za prve bore

Prve bore oko usana

Bore oko usana mogu se pojaviti na uglovima samih usana, kao i iznad usana. Pušenje jeste jedan od razloga, zbog čega se bore javljaju baš na ovom delu lica. Najbolji savet za vas bi bio da ostavite pušenje, i sprečite  pojavu pušačkih bora na svom licu.

Drugi faktor koji utiče na  pojavu bora na ovom delu lica jeste preterano Izlaganje suncu.  Birajte kremu za prve bore za spuštanje dubokih bora oko usana. Neki od sastojaka koji bi trebalo da se nađu u kremi za prve bore jesu i :

 • Shea buter, sastojak koji deluje protivupalno, stimuliše produkciju kolagena i vraća vašoj koži optimalnu vlažnost.
 • Vitamin E deluje kao antioksidant, usporava starenje i propadanje kože i nastanak bora na delu oko usana i celom licu.

Extra savet za vas:

Možete da praktikujete vežbe za lice i usta, kako biste smanjili pojavu i nastanak novih bora na delu oko usana.

Prvo ćete istezati vaša usta toliko široko kao da  izgovarate reč „gospodine“. Ostanite u ovom položaju oko dve do tri sekunde, a zatim čvrsto stisnite usne tako da usne dodiruju vaš nos. Ostanite u položaju dve sekunda, a zatim usta vratite u položaj i izgovorite „sir“. Nakon dve sekunde, ispružite usne prema napred i spustajuci na dole, i izgovorite reč „idi“. Držite tako dve sekunde, a zatim opustite usta. Ponovite ovo vežbu oko 15 puta.

Ukoliko se potrudite i na adekvatan način brinete o svom izgledu, prve bore na vašem licu biće sve manje vidljivije, a mogu i nestati.

Prve mimičke bore na licu

Mimičke bore su upravo sve one bore na vašem licu, koje nastaju nakon aktiviranja mišića na licu. To su sitne bore oko očiju, bore oko usana najčešće, i bore na čelu, poznate kao mrštalice. Upravo su i to mesta na kojima se javljaju prve bore kod žena.

Kada god neko ili nešto izazove u vama neku emociju, uglavnom će se ekspresija pojaviti i na vašem licu, da li ste ljuti, besni, smejete se – vaši mišići se pokreću.

U isto vreme, kada uvlačite dim cigare u sebe, zamislite samo koliko vaša usta “rade”.

Da biste se efikasno rešili mimičkih bora, krema za prve bore na licu, treba da se koristi na vreme. Dakle, ovu kremu za prve bore koristite  kao preventivu i nanosite isključivo samo na ona mesta gde se javljaju mimičke bore.

Kremu za prve bore biće dovoljno da nanesete na kožu u tankom sloju i da blago utrljate u kožu. Možete je koristiti i na celo lice ili samo na problematična mesta blagim pokretima.

Slobodno kremu za prve bore koristite u isto vreme i za negu kože vrata i dekoltea. Sastojci koje bi trebalo da sadrži vaša krema za prve bore, jesu:

 • Kombinacija biopolimera i akacija gume koje skupljaju i vidno zatežu kožu lica u vlo kratkom vremenskom roku.
 • Kombinacija guar i ksantan gume zateže kožu lica, daje koži neophodnu čvrstinu i čini je glatkom na dodir.
 • Koenzim q10 vraća ćelijama kože energiju, stimuliše aktivnost kože i stimuliše produkciju kolagena.

Kako sprečiti prve bore?

Osim nege lica, potrebno je da menjate vaše svakodnevne navike, kako biste što duže zadžali mladalački izgled vašeg lica. Neke od navika podrazumevaju sledeće :

 • Prestanite da pušite – videli ste koliko duvan ima štetnog uticaja, naravno, ne samo na zdravlje, već I na lepotu. Bore na vašem licu, pogotovo one oku osuana i jesu najlešće nastale usled pušenja.
 • Izlaganje suncu – ograničite svoje vreme koje provodite na suncu i obavezno koristite neophodnu zaštitu od sunca.
 • Ishrana – je takođe veoma važna, a ona podrazumeva unos što više voća i povrća, kao i orašastih plodova. Uostalom, saznajte koje su najbolje anti-age namirnice.
 • Krema za prve bore – jasno vam je koliko je važna upotreba i korišćenje proizvoda koji je specijalno kreiran za brisanje prvih znakova starenja na vašem licu
 • Voda – unosite što više tečnosti u organizam, a pre svega vode, i to do 2 litre tečnosti na dan

Prve bore iskustva

Iskustva govore da prve bore kod žena najbolje rešavaju upravo i kreme za prve bore. Nakon redovnog korišćenja, u periodu od 4 do 6 nedelja bili su vidljivi prvi rezultati.

Sve žene su jednoglasno rekle da je efekat odmah vidljiv i da je to ono što su stavile kao najveću prednost krema za prve bore. 

Ne postoji ni jedna stvar koju su mogle da izdvoje kao manu, obzirom da se ni kod jedne osobe nije javilo crvenilo, peckanje ili irtiacija.

Posebnu prednost su izdvojile prirodne kreme za prve bore, baš iz razloga što sastojci u ovim kremama deluju umirujuće i nežno za lice, a u isto vreme upravo zatežu i hidriraju kožu.

Osim toga, bitna je istrajnost i doslednost, a to znači da krema za prve bore mora da se koristi svaki dan i nakon perioda u kom su vidljive prve promene. Dakle, nemojte prekidati korišćenje kreme za prve bore čim primetite prve rezultate.

Na forumu gde stoje iskusva devojaka sa borama na licu, možete naći i fotografije i pre i posle,  i da se sami uverite koja je razlika sa korišćenjem kreme za prve bore.

I još jedna prednost koju su izdvojile žene jeste cena. Kada su uporedile kvalitet same kreme sa rezultatima koje su dobile, upravo je cena bila još jedna prednost.

I za kraj nemojte da se zalećete i da kupujete super jeftinu kremu za prve bore ili kremu samo zato što je marka svetski poznata. Upravo uradite sve ono o čemu smo pričali.

Odredite sebi priortiete i recite da želite prirodnu kremu za prve bore, a  onda se detaljno upoznajte sa sastojcima koji treba da pišu na svakoj kremi.