Preskakanje vijače protiv celulita zaista deluje!

Preskakanje vijače protiv celulita zaista deluje!

Preskakanje vijače protiv celulita je metoda kojom se brzo i lako možete rešiti izgleda pomorandžine kore, sa svih delova tela. Pitate se kako? Ostanite sa nama, sledi detaljno objašnjenje kako vijača pomaže, kao i način na koji su svi mišići u telu aktivirani. 

Vreme je da se vratimo u bezbrižno detinjstvo i učinimo nešto zdravo za naše telo!

Celulit predstavlja svetski, globalni problem sa kojim se bori veliki deo, uglavnom ženske populacije. Najčešće ga povezuju sa povećanom telesnom težinom, iako to ne mora da bude preduslov za njegovo pojavljivanje. 

Osim estetike koja je ženama od velikog značaja prilikom formiranja samopouzdanja, pojava celulita može bitno da naruši i zdravlje osobe koja ga ima u većoj meri. Mišići na tom mestu postaju neelastični i stvaraju se limfni čvorovi koji usporavaju normalnu cirkulaciju. Masažom protiv celulita takođe uspešno ukljanjamo ovaj tip problema, jer je masaža generalno dobra za sve vrste napetosti mišića. 

Mi smo se raspitali šta nam to nudi masaža protiv celulita. 

Pre svega, moramo se pozabaviti uzrocima koji su doveli do stvaranja celulita. Međutim, kao preventivu možemo uključiti određene fizičke mere, ne toliko agresivne i naporne, poput preskakanja vijače protiv celulita.

Vijačom protiv celulita ne delujemo samo preventivno, već se uspešno borimo i kod postojećeg problema.

Kako preskakanje vijače smanjuje celulit?

Ukoliko imate problem sa viškom celulita, savetujemo da probate da preskačete vijaču, jer se u momentima kada ste najaktivniji, celo telo aktivira i svi mišići su pokrenuti. Preskakanje vijače je igra koju smo svi u školama na odmorima i časovima fizičkog vaspitanja redovno praktikovali i tada nam je bilo zadovoljstvo da to radimo. Nikada je nismo preskakali nevoljno, niti smo je doživljavali kao nekakvu fizičku aktivnost, zato tada nismo ni imali problema sa pojavom celulita i viškom telesne težine. 

Danas su stvari malo drugačije. Iole nekakva aktivnost je potisnuta novim tehničkim dostignućima i brzim načinom života koji nam narušava i zdravlje i fizički izgled. Kada bismo samo ostavili mobilne telefone i tablet računare i u zamenu za to vreme koje provedemo gledajući u male ekrane posvetili preskakanju vijače, mnogo bi koristi više bilo, a mi bismo bili rasterećeni i psihički odmorniji.  

Samo 15 do 20 minuta svakodnevnog preskakanja, donosi vidljive rezultate za dve nedelje, a dnevno skida otprilike 300 kalorija.

Pomislite samo koliko vam vremena treba da vežbate da skinete isti broj kalorija? Ne čini vam se malo? Eto, prednosti su brojne, a samo jedna od njih je skidanje kilograma i nestanak celulita. Osim toga, ova vežba aktivira mišiće nogu, ruku i stomaka, poboljšava ravnotežu i trenira kondiciju i izdržljivost. 

Kad bolje razmislimo, apsolutno celo telo je aktivirano u tih 20 minuta, što inače možemo jedino plivanjem da postignemo.

Kada preskačemo vijaču, u tim momentima se noge zatežu na svaki skok sve više i više, ruke takođe rade, stomak se učvrsti i masne naslage se tope, a celulit smanjuje.

Redovnim vežbanjem zatežete celo telo i stičete kondiciju, a za rezultat imate savršeno ispeglanu kožu.

Još bolja kombinacija za smanjenje celulita je dovoljan unos tečnosti i redovna hidratacija celokupnog organizma i u periodu vežbanja preskakanja vijače i u periodima kada to ne radite. Ova, pomalo zaboravljena “igra” vratiće vas u prošle dane i učiniće da se opet osećate mlado i zategnuto. 

Imate li neku vijaču kod kuće? Kada ste je poslednji put preskakali ili ponudili svom detetu kao adekvatnu zabavu?

Da li preskakanje vijače utiče na celulit na nogama?

Postoje određene tačke na telu koje su sklone pojavi celulita. Najčešće su to bedra, zadnjica i noge, a ređe se može javiti na listovima nogu i možda rukama (deo nadlaktice), uglavnom kod prekomerne telesne težine. 

vijača protiv celulita

Količina celulita je najveća na nogama i zadnjici, zato što su to ustvari delovi koji su najpodložniji gomilanju masnih naslaga. Kao što smo već i napomenuli, preskakanjem vijače pokrećemo celokupnu motoriku u našem telu, a najaktivniji su naravno mišići na nogama, rukama i stomaku. Noge trpe trenje koje se stvara prilikom svakog skoka.

Na pitanje, da li preskakanje vijače utiče na celulit na nogama, odgovor je “da”! Ukoliko mučite muku sa celulitom na nogama, vijača je prava vežba za vas. 

Brus Li je jednom izjavio, da deset minuta preskakanja vijače, je isto što i pola sata trčanja. 

Ovde pročitajte odmah i kako trčanje pomaže protiv celulita.

Ono što je glavna prednost ove pomalo zaboravljene vežbice jeste to što štedi vreme, a postiže fantastične rezultate. Za trening sa vijačom, treba vam samo malo prostora, vijača i vaša dobra volja, upornost i istrajnost. Za manje od mesec dana, imaćete noge o kojima sanjate. 

Savet bonus: Vijaču preskačite uvek na ne tako tvrdoj podlozi, i trudite se da budete bosi. Ovaj trening će vam omogućiti bolju pokretljivost kolena i zglobova, a i umanjiće stres.

Naša čitateljka Jelena nam je otkrila tajnu kako se uspešno rešila celulita, ne samo sa nogu, već i sa zadnjice i butina. Mislila je da celulit prati samo gojazne osobe, dok se i sama (inače mršava devojka) nije našla u tom problemu. Rešila je taj problem prirodno i lako? Sada izgleda kao top model i celulitu nema ni traga!Vijačom protiv celulita ili na neku drugu foru? Saznajte! Pročitajte njeno lično iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Vidite da se celulit definitivno javlja i kod mršavih osoba i da su neki drugi faktori bitni kada je njegov nastanak u pitanju.

Znate li tačno šta dovodi do pojave celulita?

Neki od glavnih faktora su:

  • sedenje za računarima i moderan način života
  • nepravilna ishrana 
  • manjak fizičke aktivnosti
  • smanjen unos vode-vodeni celulit, a pojačano korišćenje gaziranih napitaka i energetskih pića koji su jako štetni po zdravlje celokupnog organizma

Zato je bitno uvrstiti u svakodnevnu rutinu preskakanje vijače protiv celuluta, makar 15 minuta, ako ne i duže. Za početak neka se to svede na preskakanje 10 minuta, a onda postepeno povećavajte treninge po malo i videćete da ništa, uz malo volje nije teško. Nekima će, verujem i biti zanimljivo, jer se raznorazne igrice mogu igrati uz pomoć vijače, a ako nemate dovoljno inspiracije, pomoć potražite na youtube kanalima. 

Evo zašto i kako preskakati vijaču, za mnoge dobrobiti svakoga dana.

Pomaže li preskakanje vijače protiv celulita na stomaku?

Nije mnogo neobična pojava da se celulit javlja na stomaku. Više je neobično ako ga na stomaku imaju mršave osobe, jer ga uglavnom ima kod gojaznih, gde ima više stomačnih naslaga. Već smo govorili o tome kako vijača uspešno skida celulit sa nogu i dobro nam je poznato da su noge i zadnjca povezani, tako da su obe kritične zone obuhvaćene jednom vežbom. Sa stomaka, prvo je bitno da ode višak naslaga, da bismo se uspešno borili i protiv celulita. Kada ode višak sala sa stomaka, vijača je savršen trening da se stomak zategne i da nestanu sve nepravilnosti sa njegove površine, kao što je to celulit.  

Ako vam skakanje ne prija, možete probati druge vežbe za celulit.

Kako preskakati vijaču protiv celulita?

Postoje 4 faze preskakanja: priprema, odraz, let i odskok.

Vijača je jako lagana i malena, tako da je možete nositi svuda sa sobom, ne zauzima čak ni puno prostora. Za preskakanje vijače protiv celulita, potrebna su vam svega dva kvadratna metra prostora, uže od kanapa i vaša dobra volja. Odličan način da započnete borbu protiv celulita kod kuće.

Ono što vam može biti od pomoći radi bolje motivacije, je muzika, koja vas možda bolje pokreće, a ako želite da kombinujete još neke stvari uz običan trening sa vijačom za efektivnije skidanje celulita, imamo još neke trik savete.

Možete nabaviti neki jak steznik kojim ćete obaviti noge i stomak, ili možda čak i unihop ukoliko nije mnogo toplo vreme. Kada vršimo kompresiju na tim mestima a ujedno ih i aktiviramo, primećujemo pojačano znojenje i isparenje svih toksina koji su zarobljeni unutar našeg tela. Na sličan način rade helanke za mršavljenje.

Ukoliko nemate pri ruci ništa od navedenog, od velike pomoći može biti i streč folija (providna), koju koristimo u domaćinsvu. Obavijte sa njom ceo stomak nekoliko puta, kao i noge-butine i lepo stegnite. Počnite sa treningom i uživajte gledajući kako vam se telo zateže, a celulit samo nestaje. Pisali smo ovde o skidanju stomaka folijom!

Nakon treninga obavezno je tuširanje. E tada upotrebite neku kremu protiv celulita.

Vijaču protiv celulita možete preskakati na više načina. 

Jeste li znali da postoji čak 25 vežbi sa vijačom? 

U principu, bitno je da sami napravite sebi neki trening zagrevanja pre početka, da se ne biste odjedanput preforsirali. Neka vas ne začudi pojava upale mišića na nogama i stomaku, posebno ako niste dugo ništa trenirali. Za početak, dok vam se temperatura tela ne prilagodi treningu, skačite 5 minuta. Preskačite vijaču potpuno ravno, tako što će vam obe noge biti podjednako podignute od tla i nemojte skakati mnogo od zemlje. Kada uđete malo u trening i ovladate tehnikom preskakanja vijače, možete odskakivati i puno od zemlje i igrati se kako vama odgovara. 

U daljim eksperimentima sa vijačom, možete skakati prvo na obe noge 10 minuta, zatim samo na levu 10 minuta, potom opet na obe noge i na kraju samo na desnu nogu 10 minuta. Tim pojedinačnim preskakanjem vijače, postižete da se svi mišići ravnomerno zategnu i bolji je efekat za skidanje celulita i daljeg mršavljenja. Prvo ćete videti skidanje površinskog celulita, a onda će vremenom i onaj dublji fibrozni celulit nestati.

Prilagodite trening vašim mogućnostima i uživajte u zabavi!

Za predlog vežbi pogledajte ovaj video!

Iskustva korisnika i cena, gde kupiti vijaču

Vijača je predmet koji možete naći, čini mi se u svim radnjama i prodavnicama. Šalu na starnu, ima je u prodavnicama koje prodaju sportsku opremu, različiti home centri, na mestima gde se prodaju dečije igračke i zezalice, u različitim shopovima za ručnu prodaju, a verujemo i po svim kineskim radnjama i pijacama. 

Cena joj se kreće, u zavisnosti od mesta na kom pazarite, od 100 do 2500 dinara. Čak ih ima i u više modela, sa ručkama, hvataljkama, bez njih, obložena, neobložena itd. Ono što je dobra stvar je činjenica da vijaču možete napraviti sami u svom domu. Sve što vam je potrebno za tu namenu je jedno uže od kanapa i da odrežete veličinu koja vama odgovara. 

Iskustva sa preskakanjem vijače su uvek i uglavnom dobra. No, hajde da pogledamo šta imaju da nam kažu oni koji su je preskakali želeći da smanje celulit na svom telu. Možda nekom nije pošlo za rukom. A nekom možda jeste. Hajde da vidimo.

Aleksandra, 31 godina

“Preskakanje vijače protiv celulita mi je predložio moj nutricionista koji mi je pomogao da smršam uz pomoć redukovane ishrane neverovatnih 10 kilograma. Nakon mršavljenja mi je ostala koža koja visi i mnogo celulita usled naglog gubitka. Počela sam svakodnevno da preskačem vijaču po 30 minuta. Radila sam to čak i na poslu, u pauzi za obrok, jer sam te međuobroke izbacila. Verujte mi da sam za 10 dana preskakanja počela da primećujem veliku razliku, i to je ono što me je motivisalo da nastavim dalje. Sada to radim iz zabave, jer više nemam problema sa celulitom i kožom koja visi. Odrđavam svoje telo u treningu i verujte, uživam u tome. Probajte i vi!”

Marko, 26 godina

“Bavim se boksom već nešto više od 10 godina. Svaki početak mog treninga je uslovljen preskakanjem vijače. U početku mi je bilo smešno da preskačem vijaču, ali sam primetio koliko ona daje kondicije i postepeno uvodi u trening. Izdržljivost mi je sada na visokom nivou, slobodno mogu da kažem zahvaljujuči preskakanju vijače. Ja nemam problema sa celulitom (smeh), ali i da ga imam, vijača bi ga pokosila kao od šale.”

Ukoliko ste pažljivo ispratili današnji tekst, mogli ste da zaključite da je preskakanje vijače protiv celulita jako efikasan i po zdravlje i po estetiku koristan sport. Idealan je ukoliko se odlučujete da samostalno vežbate, idealan je ukoliko se pripremate za profesionalno bavljenje sportom, idealan za brzo skidanje kilograma i zatezanje tela pred letnju sezonu, savršen za uklanjanje celulita i drugih nepravilnosti na koži. Zato, odlučite se za male promene! Konopac u ruke i ostvarite telo iz snova. Budite u korak sa svetskim zvezdama, koje tajnu savršenog izgleda kriju upravo u vijači za preskakanje.