6 najboljih krema za područje oko očiju

6 najboljih krema za područje oko očiju

Autor:

Koja je najbolja krema za područje oko očiju? Odgovor na nije lak. Da vaša kupovina ne bi bila nasumična, a izbor pogrešan – pročitajte ovaj tekst.

Svi vaši izrazi lica i pokreti, poput mrštenja, smeha i škiljenja, mogu uticati na područje oko očiju, stvarajući fine linije i bore.

Naravno da ne želite postati osoba bez ikakvih emocija, a i nije moguće ne pokazivati emocije na licu. Ali ono što možete učiniti, jeste kontrolisati neke od ovih pokreta koji stvaraju mimičke bore.

Na primer, možete kontrosirati škiljenje do određenog stepena nošenjem naočara za sunce.

Drugi koraci uključuju brigu o uklanjanju šminke za oči i smanjenju bilo kakvog drugog povlačenja ili trljanja osetljive površine kože oko očiju.

A imate i ovu opciju!

Krema za područje oko očiju

I gde najčešće mi žene grešimo?

Kada već imate hidratantnu kremu za vaše lice, možda smatrate da će biti suvišno da imate i kremu za područje oko očiju. Ali, ipak, koža oko očiju zaslužuje dodatnu negu. Ovde su mnoge prednosti krema za područje oko očiju, koje morate uvrstiti u vašu svakodnevnu negu lica.

Koža oko očiju tanja, a zbog svih sitnih mišića na tom području, ona je osetljivija i sklona različitim problemima, kao što su natečenost, podočnjaci, fine linije i bore.

Osim toga, oko očiju postoje minimalne lojne žlezde , tako da pronalaženje prave i najbolje kreme za područje oko očiju može  pomoći kod rešavanja brojnih poteškoća.

Nekad vam za to treba više krema.

 • Za one koji se bore s podočnjacima, preporučuju se kreme koje sadrže sastojke poput kofeina ili vitamina K, koji pomažu u smanjenju tamnih krugova i poboljšanju cirkulacije.
 • Ako su bore vaša glavna briga, tražite proizvode sa retinolom, peptidima ili hijaluronskom kiselinom, koji efikasno umanjuju fine linije i podstiču obnovu kože.
 • Za one koji pate od tamnih krugova, kreme bogate antioksidansima poput vitamina C mogu pomoći u osvetljavanju kože i smanjenju pigmentacije.
 • Na kraju, za osobe sa osetljivom kožom, preporučuju se kreme koje su na prirodnoj osnovi, bez veštačkih sastojaka, boja, parfema.

Međutim, ako izaberete mudro, onda možete sve ovo da imate u jednoj kremi!

Ana nam je ispričala kako je ona podmladila svoje lice i rešila se bora oko očiju i podočnjaka. Njeno lice više nema bore i tragove starenja nigde – pa ni oko očiju. Saznajte na koji način je ona to uspela i kako i vi možete uraditi isto na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

Ako se i dalje kolebate oko toga da li vam treba posebna krema za ovaj deo lica, onda dozvolite da vam objasnimo još neke stvari.

Prednosti kreme za područje oko očiju

Čemu sve služi jedan ovakav proizvod?

Za natečenost: Natečenost se javlja usled nakupljanja tečnosti koja uzrokuje oticanje tkiva oko očiju i nastanak kesica . To može biti uzork od alergija i upale sinusa, ali može biti posledica nedostatka sna, loše ishrane, alkohola i samog starenja. Potražite sastojke poput kofeina ili  krastavca, što može pomoći kod smanjenja natečenosti.

Za tamne krugove i podočnjake: Nastanak tamnih podočnjaka može biti posledica različitih faktora, uključujući nasledni faktor, stres, pušenje, izloženost suncu i pigmentaciju . Sastojci poput vitamina C i K,  kiseline mogu pomoći u borbi protiv obezbojenja kože, a sastojci poput peptida mogu pomoći koži da se reši ovih pojava. U ovom slučaju potražite kreme protiv podočnjaka.

Takođe bi trebalo da potražite sastojke koji reflektuju svetlost kako bi vam pružili trenutni sjaj.

Za fine linije i bore: Tanka koža pomešana sa neprestanim mišićnim delovanjem (namigivanje, treptanje, čak i smeh) dovodi do toga da deo oko očiju brže stari od ostatka lica. Pobrinite se i potražite sastojke koji stvaraju kolagen, kao što je neodermyl, kako bi uticali na ovaj deo kože i ispravili fine linije i bore oko očiju.

Zašto koristiti kremu za područje oko očiju?

Zato što normalno pranje, umivanje i hidriranje neće biti sasvim dovoljno i ne smatra se kao potpuna nega oko očiju.

Kao što smo već spomenuli, ovaj deo lica je zapravo tanji i osetljiviji od ostatka vaše kože. Kao rezultat toga, treba ga tretirati još delikatnije i sa proizvodima za negu kože koji se koriste oko očiju, kao što su antirid kreme za predeo oko očiju.

Jedna od mnogih prednosti korišćenja krema za područje oko očiju je da su posebno formulisane za ovaj osetljiviji deo lica.

Najbolje kreme protiv bora oko očiju su napravljene da se bave tim specifičnim pitanjima i kao rezultat su često formulisane sa specijalnim sastojcima koji nisu uvek naznačeni da se koriste  za celo lice, već samo na ovom posebnom i nežnom području.

Koja je najbolja krema za područje oko očiju? Naša top lista izgleda ovako…

Dobro su se pokazale marke poput:

🌟 Neborela krema

Neborela je proizvod koji je namenjen nezi lica, utiče na zatezanje kože, posvetljuje predeo oko očiju i pruža koži neophodnu negu i hidrataciju. Ova krema ima biljne sastojke koji pomažu da se predeo oko očiju regeneriše, sprečava isušivanje kože i umanjuje vidljivost bora. Kamilica, ekstrakt rabarbare, masline, sladića, ekstrakt rodopske rabarbare su sastojci koji se mogu pronaći u njoj. Pored njih u ovoj kremi postoje i prirodne aktivne supstance poput: Neodermyla i biopolimera.

Kombinacija sastojaka pomaže da krema deluje dubinski i znatno brže nego što bi bio slučaj da se ne radi o kombinaciji sastojaka. Udruženim dejstvom pojačava se efkasnost kreme.

Da li je bezbedna za predeo oko očiju? – Bez obzira što se radi o kombinaciji sa stojaka ovo nije agresivna krema, pa je sasvim bezbedno primenjivati je za podočnjake i okoloočnu regiju.

Gde se nabavlja? – Može se poručiti preko interneta, na sajtu neborela.com

Košta 1890 dinara, za 30ml

🌟 Clinique krema za područje oko očiju

Ova krema je namenjena za suvu i dehidriranu kožu oko očiju. Upotrebljava se za regulisanje manje izraženih bora na ovom predelu. Proizvod dohranjuje i neguje kožu, ali pre svega utiče na hidrataciju kože. Ne radi se o jakj formuli, sama tekstura kreme je veoma lagana. Ne ostavlja masan trag na kožu, već se lako upija. Nanosi se blagim masirajućim pokretima, rolerom (kuglicom) ili prstima. Neophodno je da se ne prave agresivni pokreti, kako se ne bi iritiralo lice.

Sastav u ovoj kremi mogu se naći shea puter, pčelinji vosak, ekstrakt pšenice, ali ima i sastojke kao što su glicerin, stearil alkohol,polibuten. Oni omogućavaju da se pruži nega, zaštita i hidratacija koži.  Može se nabaviti u Sephori, Jasmin parfiemrijama a i online.

Cena je 6490 dinara za 15ml

🌟 Afrodita Tripeptides krema za predeo oko očiju

Sam naziv kaže da se radi o proizvodu koji ima bioaktivne peptide kao jedan od glavnih sastojaka. Tu su i ekstrakt cekropije i bodljikave veprine koji pružaju efekat drenaže lica i smanjuju otečenost.   Znači, obećava odmoran, nenatečene izgled lica bez bora.

Meka i nežna koža dobija se ako se proizvod nanosi pravilno i redovno. Neophodno je utapkavati u lice laganim pokretima. Može se pronaći u drogerijama ili poručiti online.

Cena je 3225 dinata za 15ml.

🌟 Collistar – Ultra lifting krema za oko očiju

Radi se o proizvodu koji ima uticaj na zatezanje kože na predelu lica. Kao efekat zatezanja dolazi do umanjene vidljivosti bora. Od aktivnih i glavnih sastojaka nalaze se ekstrakt cveta divljeg kestena. Upravo on je zaslužan za zatezanje, ali pored toga ovaj sastojak ima uticaj i na sprečavanje efekta starenja. Primenjivanjem kreme pomaže se da se umanje blago vidljive bore, ali utiče i na umanjenje naduvenih tamnih podočnjaka. Njen efekat je pre svega na održavanje i poboljšavanje tonusa kože na ovom predelu, jer se pomaže i proizvdonji kolagena i elastina.  Od ostalih sastojaka može se pronaći lift HD kompleks (antiageing sastojak). Kupuje se u parfimerijama ili preko interneta.

Cena je oko 5000 dinara za 15ml.

🌟 Dr Hauschka krema za oko očiju

Ovaj proizvod spada u kreme koje su hidratantne prirode, zbog čega dolazi do pojačanog efekta na održavanje vlage u koži. Ima nežnu teksturu koja se lako upija. Pruža regeneraciju zahvaljujući sastojcima poput: pčelinjeg voska, ulja avokada, mango maslaca, ružine vode, ali i ekstraktima sleza i ananasa, vučijeg trna. Ima dosta vitamina. Primenjuje se nanošenjem jednom dnevno na predeo oko očiju. Neophodno je voditi računa da se koža ne iritira, i da ne dođe do oštećenja lica, zbog čega je dobro utapkavati kremu ili stavljati tuferima i špatulama. Može se pronaći u parfimerijama.

Košta oko 2900 dinara za 12,5 ml.

🌟 L occitane krema za predeo oko očiju

Radi se o gelu za deo oko očiju. Zbog teksture ima lagan efekat na kožu, ne ostavlja masan i težak trag na licu i osvežava kožu. Ima rol on pakovanje, koje omogućava da se lepo nanese i rasporedi u licu, ujedno dolazi i do pojačanog usvajanja proizvoda i pojačane cirkulacije. Njegova svrha jeste da se smanji vidljivost tamnih podočnjaka i uklone otečeni delovi na ovom području.  Sastojci koji su istaknuti u njemu su kofein, hijaluronska kiselina, cink, bakar, a mogu ga upotrebljavati i muškarci i žene. Može se naći i u prodavnicama i poručiti online.

Košta 2890 dinara za 15 ml.

Kako se primenjuje krema za bore oko očiju za optimalne rezultate

Kreme za oči  treba da se nežno nanosi, sa dužim pokretom od kraja oka, a zatim prema unutra ka mostu vašeg nosa.

Koža oko očiju zapravo je najtanja koža na celom telu, a kao što smo rekli i vrlo osetljiva. Zbog toga bi trebalo da budete posebno oprezni da nećete povlačiti ili istegnuti ovo područje, jer to može dovesti do izvijanja ili labave kože.

Pravilna upotreba krema za područje oko očiju je ključna za postizanje optimalnih rezultata. Pre nanošenja kreme, važno je da koža oko očiju bude čista i suva. Koristite blago sredstvo za čišćenje koje neće iritirati ovo osetljivo područje. Nakon čišćenja, nanesite malu količinu kreme na vrh prsta i lagano je utapkajte oko očiju, izbegavajući direktni kontakt sa očima.

Nemojte dopustiti da proizvod dođe u kontakt sa očima. Postoji problem koji se može pojaviti pri upotrebi određenih krema za područje oko očiju. Neke kreme za bore oko očiju se ne apsorbuju dovoljno brzo i postoji mogućnost da nesvesno možete trljati oči i na taj način da krema dođe u kontakt sa očima, uzrokujući peckanje i iritaciju, što može dalje dovesti do koža postane natečena.

Kakve kreme protiv bora oko očiju se preporučuju?

Bez obzira o kom tipu kože se radi, postoje kreme za područje oko očiju koje se naješće preporučuju i kao takve daju najbolje rezultate.

Na prvom mestu kreme za bore oko očiju koje se preporučuju – jesu prirodne.

Prirodne kreme za područje oko očiju su veoma efikasne za rešavanje i smanjenje finih linija i bora. Najbolje je da sadrži neke od sastojaka za ovo područje lica, uključujući vitamin C, hijaluronsku kiselinu i kolagen.

Saveti i trikovi:

 • Čuvajte kremu za oči u frižideru. Dodatni udar hladnoće ublažiće umorne oči i pomoći kod natečenosti.
 • Ukoliko koristite kremu za područje oko očiju ispod vaše šminke može pomoći korektoru da se lakše nanese.
 • Budući da je područje oko očiju tako osetljivo, najbolje kreme za područje oko očiju su bez mirisa.

Ako ste zabrinuti zbog alergije očiju, pokušajte sa antihistaminikom bez recepta.

Vrste krema za područje oko očiju

Postoji veliki broj različitih vrsta krema koje deluju na područje okoločne regije. One se dele na više kategorija, ali imaju par zajedničkih karakteristika:

 • Napravljene su da ne oštećuju dodatno kožu
 • Blage su

Postoje i razlike između proizvoda, zbog čega podela i postoji, a to su:

 1. Krema za ispod očiju – One imaju sposobnost da deluju na podočnjake ispod očiju. Sposobnost zatezanja ove regije, bolje cirkulacije ili posvetljenja ovog područja mogu znatno smanjiti tamne kolutove.  Pravi efekat zavisi od sastava kreme, tipa podočnjaka i činjenice da li se proizvod upotrebljava redovno.
 2. Krema za bore oko očiju – Ovakve kreme su izuzetno blage, ali opet imaju dovojno jake supstance da bi uticale na sprečavanje bora ispod očiju. Uglavnom su obogaćene raznim uljima, ili aktivnim supstancama koje pomažu da se spreči veća naboranost i starenje kože. Vitamini tu igraju izuzetno bitnu ulogu, jer spadaju u antioksidanse koji neguju lice.
 3. Krema za crvenilo oko očiju – Nisu sve kreme iste, niti svaki problem zahteva isti pristup. Crvenilo oko očiju može se pojaviti iz više razloga (iritacija, alergija, neispavanost). Ovo stanje može biti praćeno i natečenošću, a neretko se javlja i nakon plakanja. Kreme koje se koriste u ovu svrhu mogu imati blage sastojke(kamilica, zeleni čaj). Takve supstance često imaju antiupalno dejstvo i pomažu da se crvenilo ukloni što pre.
 4. Krema za oko očiju za mlade – Mladoj koži je neophodan drugačiji vid nege nego zrelijoj.  Njih uglavnom muče podočnjaci tamne boje ispod očiju. Kreme koje se upotrebljavaju u ovom slučaju bi trebalo da budu blage, bogate vitaminima, eteričnim uljima. S obzirom da je reč o telu koje se još formira predlaže se da se ne upotrebljavaju agresivni proizvodi puni hemikalija.

Suva koža oko očiju i kreme

Kod određenog broja ljudi može se pojaviti suvi predeo kože oko očiju. Mnogi se tada dvoume, jer nisu sigurni da li je neophodno upotrebljavati kreme koje su namenjene baš za suvu kužu. Moguće je upotrebiti kreme koje su malo masnijeg karaktera, bitno je da ne dođe do iritacije ili preteranog maćenja ovog područja. Zato je dobro obratiti pažnju o kakvoj je proizvodu reč, i koristiti kreme sa biljnim sastojcima.

Muška krema za područje oko očiju

I muškarcima se mogu pojavljivati nedostaci na predelu oko očiju. Sve češće se javlja potreba da i oni potraže proizvode za rešenje problema sa kožom oko ove regije, zato postoje kreme koje su namenjene baš za muškarce. Može se desiti da neka krema ima previše jak ili cvetan miris ili nedovoljno aktivnih sastojaka zbog čega su pojedine kompanije proizvele mušku liniju proizvoda.

Da li se moraju koristiti samo muške kreme ?

Može, ali nije pravilo. Postoje kreme koje su univerzalne i odgovaraju i muškarcima i ženama. Takvi proizvodi uglavnom nemaju tipično ženske mirisne note, obogaćene su ekstraktima biljaka i imaju aktivne supstance prirodnog porekla.

Pogledajte: 5 najboljih krema za bore za muškarce !

Sastojci krema za bore oko očiju

Područje oko očiju, koje ima tanku kožu i može prouzrokovati suvoću zbog manje lojnih žlezda, gotovo je uvek prvi deo lica koji ljudi primećuju. Ulaganje u dobru kremu za područje oko očiju je od vitalnog značaja za održavanje mladosti.

krema za oko očiju

Budući da je ovo područje osetljivo na starenje, važno je koristiti kreme koje imaju laganu konzistenciju, ali koje sadrže i teške sastojke za hidrataciju i sjaj.

Kada kupujete vašu antirid kremu za predeo oko očiju, gledajte da to budu kreme na prirodnoj bazi, sa sastojcima koji ne bi dodatno oštetili ovaj osetljivi deo lica.

Neke od krema za područje oko očiju sadrže sastojke kao što su kamilica, koja jako dobro utiče na smanjenje napetosti i ima umirujući efekat. Sastojci koji se još mogu naći u kremama za oči su i mediteranske alge, koje imaju snažna anti – aging svojstva, vitamin B, C i E, pomažu i čine vašu kožu čvrstom i glatkom.

Ako ste u vašim dvadesetim godinama,  pravo je vreme za početak korišćenje antirid kreme za oči. Tako ćete sačuvati svežinu kože i usporiti  neminovne znake starenja. To bi trebalo da budu kreme laganije strukture, koje će na prvom mestu hidrirati, a potom  imati i preventivnu funkciju.

U vašim tridesetim godinama možda su se pojavile prve bore oko očiju. Tada je najbolje koristiti antiride namenjene borbi protiv prvih znakova starenja. Antiridi lagane teksture sa efektom hlađenja povećavaju zaštitu ćelija i sprečavaju razgradnju kolagena.

Formulacije antirid krema posle 40 godine  su bogatije i jače.  Potražite sledeće sastojke:

 • Neodermyl je novi sastojak u svetu kozmetike . Ovaj inovativni peptidni kompleks deluje tako što podstiče kožu na proizvodnju kolagena i elastina, dva vitalna proteina koji održavaju kožu čvrstom i elastičnom. Primena Neodermyla, posebno u kremama za područje oko očiju, može doprineti vidljivom smanjenju finih linija i bora, čineći kožu glađom i zategnutijom.
 •  Retinol, derivat vitamina A, je jedan od najefikasnijih sastojaka za borbu protiv znakova starenja. Na području oko očiju, retinol podstiče obnovu ćelija i proizvodnju kolagena, čime smanjuje pojavu finih linija i bora. Takođe pomaže u izjednačavanju tonusa kože i poboljšava teksturu, čineći kožu glađom i svjetlijom.
 • Kolagen je protein koji čini veći dio strukture naše kože i ključan je za održavanje njene čvrstoće i elastičnosti. S godinama, prirodna proizvodnja kolagena opada, što dovodi do pojavljivanja bora i gubitka čvrstoće. Krema koja sadrži kolagen može pomoći u obnavljanju i očuvanju strukture kože oko očiju, dajući joj mladalački izgled.
 • Peptidi su kratki lanci aminokiselina koji djeluju kao signalne molekule, potičući kožu na proizvodnju kolagena i elastina. Njihova primjena oko očiju može pomoći u smanjenju bora, poboljšanju elastičnosti kože, i uopštenom podmlađivanju izgleda tog osjetljivog područja.
 • Poznata po svojoj sposobnosti zadržavanja vode, hijaluronska kiselina pruža izvanrednu hidrataciju koži. U području oko očiju, koja je sklona suvoći, hijaluronska kiselina pomaže u održavanju hidratacije, smanjenju suhoće i finih linija, čineći kožu punijom i glađom.
 • Vitamini (posebno C i E): Vitamin C je snažan antioksidant koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i oštećenja izazvanih UV zračenjem, dok vitamin E pruža dodatnu hidrataciju i jača kožnu barijeru. Oba vitamina su ključna u očuvanju zdrave kože oko očiju, smanjujući tamne krugove i poboljšavajući ukupan sjaj kože.

Prirodna krema za područje oko očiju koju možete sami napraviti

Jednu domaću i potpuno prirodnu kremu protiv bora oko očiju možete napraviti samo uz pomoć kokosovog ulja i  vitamina E. Ovaj čaroban miks ova dva sastojka pomaže koži da izgleda mlađe, popravlja linije i sitne bore oko očiju.

Biće vam potrebno sirovo organsko ekstra devičansko kokosovo ulje i kapsule vitamina E ili ulje vitamina E.

U manju, već pripremljenu čistu teglicu stavite kokosovo ulje. Da biste ga otopili, zagrejte teglicu u šerpi sa toplom vodom. Izbušite rupicu u kapsulama vitamina E i sipajte i ulje u teglicu. Što se tiče količine i odnosa, nemojte se opterećivati, obzirom da to nije toliko važno, jer sa ovim ne možete pogrešiti.

Ali, kao predlog i dovoljna količina – na 30 gr kokosovog ulja stavite 1 kapsulu ili 4-5 kapi ulja vitamina E. Sve dobro pomešajte sa čačkalicom i vaša prirodna krema za područje oko očiju  je gotova.

Kremu je najbolje da čuvate u frižideru,ali ne dugo. Nije bitno da li je u tečnom ili čvrstom stanju – efekti su isti.

Kremu za područje oko očiju koristite dva puta na dan u malim količinama. Upija se u kožu vrlo brzo.

Jesu li kreme za bore oko očiju stvarno neophodne?

Koža ispod očiju je tanja i osetljivija od ostatka lica. Krema za područje  oko očiju pomaže vam da smanjite natečenost, bore i fine, male linije.

Ali da li je njihova kupovina samo gubitak novca?

krema za predeo oko očiju

Postoje određena neslaganja u kozmetičkoj industriji o tome jesu li kreme za područje oko očiju stvarno potrebne i da li uopšte imaju efekta. Jedan argument je da kreme za lice nisu napravljene za osetljivu kožu ispod očiju. Međutim, drugi smatraju da nema posebnih sastojaka u kremama protiv bora oko očiju u poređenju sa kremama protiv bora.

Mnoge kreme za područje oko očiju sadrže iste sastojke koji se nalaze u antirid kremama za celo lice.

Kreme za područje oko očiju mogu biti manje iritantne, formulisane bez mirisa i drugih potencijalno problematičnih sastojaka. Žene mora da budu oprezne kada je reč o kupovini, kao i kada se radi o kozmetici, jer neki sastojci mogu uzrokovati promenu boje kože.

Pa da li onda kreme za područje oko očiju smanjuju bore ili ih čine lošijim?

Neke kreme za oči  sadrže određene sastojke, poput kofeina (kafa ili zeleni čaj), kako bi privremeno smanjili natečenost ili sastojke za olakšavanje tamnih krugova, poput vitamina K koji možda neće biti u hidratantnim sredstvima.

Neki veruju da su kreme za područje oko očiju samo jedna verzija ovlaživača lica. To bi mogao biti slučaj sa serumima za oči, ali mnogi kreme za područje oko očiju zapravo su deblje od hidratantnog sredstva za lice, jer je područje oko očiju suvo. Ovo područje ima manje lojnih žlezda od ostatka lica. Suva koža takođe dovodi do više bora.

Pa da li to znači da kreme za područje oko očiju nisu uvek neophodne?

Čini se da se svako slaže da ne bi trebalo da koristite losione za telo na površini lica i oko očiju, ali apsolutno ćete moći da koristite dobru kremu protiv bora, ako sadrži i ima iste sastojke kao i krema za područje oko očiju.

Šta kažu iskustva za kreme protiv bora oko očiju

Većina žena koja je koristila kremu za područje oko očiju, je pre kupovine sigurno čula obećanje: Kreme za oči smanjuju ili čak uklanjaju znakove starenja: fine linije, bore i tamne krugove. A, onda su se nakon iskustva upitale nisu li kreme za oči samo skuplji hidratori u manjem pakovanju?

Nije uvek slučaj.

Kreme za područje oko očiju formulisane su specifično za osetljivu kožu oko očiju, tako da oni imaju tendenciju da budu punije, sadrže više ulja i nego običan losion za lice i imaju puno aktivnih sastojaka namenjenih problemima koje vidimo oko očiju. Zato su često u malom pakovanju.

Iskustva sa kremama za područje oko očiju su obećavajuća. Zadovoljne korisnice izdvojile su i vitamin C, peptide i hijaluronsku kiselinu, kao najbolje sastojke za ove kreme za područje oko očiju, jer povećavaju proizvodnju kolagena.

A kaka su iskustva kada je u pitanju podbulost je nakupljanje tečnosti i krvi ispod očiju?

Neke studije pokazuju da kofein može pomoći cirkulaciji, što može smanjiti natečenost. Druge studije pokazuju da su hladne temperature jednako delotovrne kod lečenja. Zato neke žene čuvaju kremu za područje oko očiju u frižideru.

Sada, naoružani ovim znanjem, možete u nabavku svog proizvoda. Da li će to biti posebna krema ili je za vas najbolja krema za područje oko očiju ona koja ujedno može i na ostatak lica – procenite sami!