Kako se ZAISTA koriste AD kapi za kosu?

Kako se ZAISTA koriste AD kapi za kosu?

AD kapi za kosu mogu da pomognu da vaša kosa ojača i da brže raste. Saznajte kako se koriste  i kako doprinose lepoti vaše kose u redovima koji slede.

Ad kapi nisu ništa drugo nego rastvor vitamina A i D3 u maloj bočici. Mogu biti uljane ili vodeni rastvor. U suštini su suplement, odnosno dodatak ishrani, obavezan da se daje bebama, ali i odraslima kod kojih je ustanovljen nedostatak ovih vitamina .  Ovo iz razloga jer je ove vitamine prilično teško dobiti iz ishrane i vrlo lako može da se desi imamo njihov manjak (a posebno bebe u najranijem periodu života koje i nemaju raznovrstan jelovnik i ne provode dovoljno vremena na Suncu, koje je za nas izvor vitamina D).

Nedostatak vitamina A i D ogledaće se u našem zdravlju, a jedno od mesta na kojima će da se ispolje nedostaci jeste svakako i naša kosa. Ona prilično jasno oslikava kako je negujemo, kao i kako se hranimo i kavo nam je zdravlje. Za zdravu, sjajnu i jaku kosu koja pleni svojim izgledom jednostavno su neophodni vitamini za kosu.

Pored toga što možete unositi namirnice bogate ovim vitaminima, možete sami napraviti moćan šampon i masku sa AD kapima za kosu i na taj način je regenerisati spolja. Zato ćemo sada detaljno objasniti kako to da sprovedete u delo.

Kako se koriste AD kapi za kosu?

Internetom kruži onaj toliko puta ponovljen recept za šampon sa AD kapima za kosu od kojeg kosa raste kao luda, poznat kao „Bojanin šampon“.  Pored toga recepta za pranje kose, AD kapi možete dodati i u recepte za razne maske za rast kose i tako iskoristiti njihove prednosti.

Za slučaj da još niste čuli – evo tog recepta:

Šampon sa AD kapima

Potrebno vam je:

 1.    Šampon. Ovde imate dve mogućnosti :
 • Prva je da nabavite 750 ml  šampona od koprive. Zašto baš taj šampon? Kopriva pojačava cirkulaciju na površini skalpa i time stimuliše rast kose. Osim toga, bogata je gvožđem i drugim mineralima i taj njen mineralni sastav zaslužan je za to da ona sprečava opadanje kose.

Valjalo bi da ovo bude neki zaista prirodan šampon bez sulfata, a sa dodatkom koprive. Šamponi sa sulfatima (a većina onih na koje nabasate u prodavnici ih ima) isušuju kožu glave i kosu i to nije preporuka. Ukoliko ne možete da nađete šampon bez sulfata i parabena na polici gde inaće stoje šamponi, probajte drugu alternativu.

 • Druga varijanta je da nabavite neki bebi šampon dodate u njega kapi od koprive. Za šampon sa AD kapima često se preporučuje ova alternativa, ali čak i on ima sulfate. Pa opet, ovo su mnogo blaže varijante, namenjene za osetljivu bebinu kožu i mnogo bolja varijanta od litarskog jeftinog šampona od koprive koji je prepun štetnih hemikalija.
 1. AD kapi – vodeni rastvor. Potrebno vam je 30 ml. Nije na odmet da napomenemo da ne postoje neke posebne AD kapi za kosu koje treba da potražite. Obične kapi su u redu.
 2. Pantenol, vodeni rastvor. Potrebno vam je 100ml. Pantenol je zapravo oblik vitamina B koji je itekako koristan za kosu. I ovde da napomenemo da ne postoji neki posbean pantenol za kosu, već jednostavno nabavite vodeni rastvor u apoteci. Možete dodati i 2 ampule B vitamina, jer je ceo kompleks vitamina B jedna savršena mašinerija koja potpomaže jačanje i rast kose.
 3. Ricinusovo ulje. Treba vam 50 ml. Ovo ulje je itekako dobro za rast kose pa je njegov dodatak u ovom šamponu sa AD kapima itekako dobrodošao. Bogato je vitaminom E koji deluje kao antioksidant, a takođe deluje antigljivično što je poseban plus ako imamo u vidu da su gljivice zaslužne za pojavu seboreje i uporne peruti.

Način pripreme je jednostavan.

Sve ovo sipajte u litarsku flašu i pomešajte. Korstite za pranje kose. Mana ovog šampona je to što malo teže peni i jako je redak, ali zato hrani kosu.

Upotrebom ovog šampona sa AD kapima kosa postaje jača, zdravija i brže raste.

Pored ovog miksanja sastojaka, uvek postoji varijanta da kupite prirodni šampon bez sulfata,  koji će takođe pomoći da vam kosa brže raste. Dobro je da kopriva bude na listi sastojaka. I iako možda u njemu nema izričito AD kapi, prirodni sastojci koje sadrže svakako će doprineti zdravlju temena i jačanju korena kose.

Ne bih verovala u to da nije moja prijateljica  Irena oporavila svoju oštećenu kosu u potpunosti samo prelaskom na šampon bez sulafata. Kosa joj je sada i dugačka i vidljivo zdravija i sjajna. To njeno iskustvo možete pročitati na ovom linku. https://minutzamene.com/masna-i-slaba-kosa-puna-peruti-vise-nije-moj-problem/

Maska sa AD kapima

Pored šampona, AD kapi za kosu možete dodati i u maske. U tome i jeste  draž prirodnih maski za kosu , jer možete kombinovati mnogo prirodnih sastojaka bez većih problema.

AD kapi za kosu upotreba Kada je rast kose u pitanju, naša je preporuka da isprobate sledeće, premda vi možete AD kapi dodati u svaku masku za kosu koju koristite, bilo da je u pitanju kvasac za kosu ili nešto drugo.

Maska sa AD kapima za zdravo teme

Ova maska za kosu skida mrtve ćelije sa kože glave, eliminiše perut i upija suvišnu masnoću ne remeteći ravnozežu pritom i tako stvara uslove za rast zdrave kose.

Potrebno vam je:

 • kašičica sode bikarbone
 • kašika maslinovog ulja
 • 1/4 kašičice  cimeta u prahu
 • kašičica AD kapi

Sve to pomešajte pa izdašno nanesite na kosu, posebno na skalp. Masirajte vrhovima prstiju kožu glave da doprineste boljoj cirkulaciji i boljem upijanju aktivnih sastojaka. Ostavite da odstoji pola sata zamotano u kapu za tuširanje i peškir. Zatim isperite. Koristite barem jednom nedeljno.

Maska sa AD kapima za kosu  za jačanje i oporavak vlasi

Potrebno vam je:

 • sok od pola limuna
 • žumance jednog jajeta
 • 5ml  AD kapi
 • 1 kašika maslinovog ulja

Pomešajte sastojke. Nanesite na kosu i ostavite da deluje najmanje pola sata. Prekrijte kapom za tuširanje i peškirom. Nakon pola sata isperite blagim šamponom.

Ova je maska odlična za negu suve i oštećene kose, održava vlažnost i sjaj dlake i oporavlja beživotnu kosu.

Prednosti AD kapi za kosu

Možda se pitate čemu sve ovo i da li je zaista neophodno?

Evo koje su prednosti vitamina A i D za kosu.

Vitamin A je moćan antioskidant i štiti i kosu i kožu glave od slobodnih radikala.Podstiče obnovu ćelija, pa i obnovu same kose. Nedostatak vitamina A u organizmu može se ispoljiti u vidu opadanja kose. Ipak, valja znati da možete i preterati i da i višak ovog vitamina može imati slično dejstvo. Zato, kada je unos ovog vitamina u pitanju, pratite instrukcije lekara.  Šanse da preterate sa vitaminom A su manje ukoliko  ga koristite samo za spoljašnu upotrebu. On ujedno pomaže i lojnim žlezdama da proizvode optimalnu količinu sebuma što kosi daje neophodnu vlažnost.

Vitamin D je posebna priča. Neke studije su pokazale da može imati bitnu  ulogu u stvaranju novih folikula dlake, premda ta tvrdnja traži još istraživanja. Pored toga što se smatra korisnim za rast kose, neophodan je i za zdravu kožu, a bez zdrave kože glave nema ni lepe kose.

Iako njegova uloga u ovom procesu nije dokazana, ne škodi da ga dodate, jer ga kroz hranu ne dobijamo dovoljno.

Da bi se sintetisao u telu,potrebno nam je Sunce i vreme provedeno napolju. Sa druge strane, ono što jeste dokazano, to je da nedostatak vitamina D dovodi do opadanja kose, pa njegov dodatak u tretmane za kosu ima smisla.

Ad kapi cena

Jasno je dakle da AD kapi za kosu mogu doneti samo dobro vašoj kosi. Ostaje nam da vidimo gde ih možete nabaviti i koja je njihova cena. Dobra vest je da su izuzetno povoljne i da ih ima skoro svaka apoteka. Cena AD kapi je oko 150 dinara, kada govorimo o vodenom rastvoru.

AD kapi za kosu iskustva

A da bismo kompletno objasnili sve što treba da znate o ovoj temi, potražili smo i iskustva sa AD kapima za kosu.

AD kapi za kosu iskustva

Naime, iskustva su pokazala da šampon sa AD kapima itekako pomaže da kosa brže raste i žene su mahom oduševljene njegovim dejstvom. Tvrdnje idu dotle da kosa raste duplo brže, što je svakako vrlo ohrabrujuće.  

Međutim, ima uvek i ona tamna strana medalje, a tiču se načina na koji se AD kapi za kosu kombinuju sa drugim sastojcima.

 • Mnogima ne prijaju litarski šamponi od koprive i to je zato jer realno u njima ima malo koprive, a najviše hemikalija zaslužnih za dobru penu. To isušuje kosu.
 • Takođe, ima i onih koji tvrde da im  dečiji šampon, koji se najčešće preporučuje za pravljenje šampona sa AD kapima za kosu , stvara slične probleme i isušuje teme. Sa druge strane, postavlja se i pitanje koliko je isplativo praviti ovakav šampon sa šamponima za bebe. Oni su uglavnom u manjim pakovanjima i treba vam tri – četiri flašice da ispoštujete recept, a pritom i da dodate ostale sastojke.
 • Ima i onih koji tvrde da im pantenol isušuje kosu posle nekog vremena.

Individualno je. Ovo su najčešći problemi i nisu pravilo. Ako zažmurimo na to, baš svi su prezadovoljni time koliko uz AD kapi brzo raste kosa.

Naš je savet da se držite prirodnih izbora i prirodne kozmetike i nabavite prirodan šampon bez sulfata. Već samim prelaskom na manje agresivnu varijantu šampona primetićete značajnu razliku. AD kapi možete dodati i u njega. Svakako neće da vam škodi. Štaviše, sudeći po iskustvima, može samo da učini da vaša kosa bude jača i duža. Vredi probati, zar ne?

A ako ste već probali, nije na odmet da vaša iskustva sa AD kapima za kosu podelite sa nama u  komentaru.