Termo gel za celulit – jeste li ga isprobali?

Termo gel za celulit – jeste li ga isprobali?

Da li ste probali termo gel za celulit? Ako niste i ako se dvoumite, saznajte sve o njemu – od načina dejstva do toga kome jeste, a kome nije namenjen.

Naročito u periodu kada se bliži leto, a i tokom čitave godine, situacija sa celulitom nas zastrašuje. Ponekad pomislimo kako problem nikada neće nestati. Nažalost, mnogi tada i odustanu od zaista često teške borbe sa pomorandžinom korom.

Naravno, ima i onih koji neće dozvoliti da ponekad ne tako ozbiljni problemi sa oblikovanjem tela doprinesu njihovom nezadovoljstvu.

Rešenja uvek ima. Treba pronaći pravo.

Da li je ono u termo gelu za celulit?

Videćemo.

Šta je termo gel za celulit?

Sve što ima prefiks „termo“, zapravo označava neku vrstu zagrevanja. Zato na početku, odmah da rasvetlimo značenje, ukoliko ga neko nije razumeo.

Termo gel podrazumeva gel koji zagreva kožu. Naravno, suprotnost je gelovima koji hlade, a koji su takođe veoma popularni na tržištu.

Iako deluje kao mala razlika, zapravo, ta činjenica da li greje ili hladi nije baš zanemarljiva. Prilikom sportskih povreda, veoma je važno šta ćete naneti na bolno mesto, nešto što greje ili pak hladi. Slično važi i za probleme sa celulitom.

termo gel protiv celulita

U zavisnosti od toga kakva je koža, odnosno, okolina u kojoj se nalazi celulit, tako ćemo reagovati i kada želimo da ga otklonimo. Mnogo je uobičajenije da se u preparatima za celulit nalazi menta ili nešto što će kožu rashladiti. Na taj način se poboljšava periferna cirkulacija.

Ipak, grejanje kod pojedinih žena može imati takođe dobar efekat. Važno je samo da nemate pojedine probleme na koži, kojima bi toplota mogla da naškodi. U suprotnom, to širenje krvnih sudova zahvaljujući toploti, moglo bi da ima dobar efekat.

Kome je namenjen termo gel?

U principu, ne postoji kategorija kojoj se posebno preporučuje da maže baš termo gel za celulit. On može biti koristan svima onima koji imaju problema. Nuspojave su što može da pecka i da širi osećaj toplote, koji ne prija baš svakome.

Možemo takođe reći da ovaj gel nikako nije namenjen osobama sa proširenim venama. Postoji mnogo opasnosti u koje možete doći vi sa problematičnim venama, ako ga mažete. Oni sa proširenim kapilarima takođe nisu kandidati za mazanje ovog gela, iz sličnih razloga.

Iako je uvek diskutabilno koji su preparati preporučljivi trudnicama, termo gel svakako to nije. Trudnicama neće prijati ovaj vid terapije celulita. Najbolje da ga izbegnu.

Kako termo gel protiv celulita deluje?

Gelovi protiv celulita nanose se na kritična mesta u tankom sloju. Njihovo delovanje temelji se na zagrevanju kože spolja i na topljenju masnih naslaga.

Naime, aktivni sastojci prodiru u donje slojeve. Često je čili sastavni deo ovih preparata i on zagreva kožu. Kada se aplikuje, njegovi aktivni sastojci gotovo odmah deluju.

Ono što se dešava, opisaćemo vam kroz sledeći proces. Naime, gel zagrevajući kožu, podstiče izbacivanje viška tečnosti. Kao prilikom znojenja, kada se vrši proces termoregulacije. Dakle, bez truda, vežbanja i preznojavanja, voda i suvišne tečnosti se izbacuju iz organizma.

Toplota iz termo gela takođe doprinosi bržoj perifernoj cirkulaciji, što opet doprinosi eliminaciji toksina. . Sve što uđe u telo, ne zadržava se previše, već se u rekordnom roku štetne materije čiste iz tela. Tako je kada stvari dobro funkcionišu.Toplota doprinosi ovim procesima, a da se nismo mučili sat vremena u teretani.

Naravno da je učinkovitije ako pri tom i radite vežbe protiv celulita. Ipak, sam termo gel može veoma doprineti da stvari budu bolje nego što su do tada bile.

Da se možemo nadati boljitku potvrdila nam je Jelena. Ne radi se o termo gelu, već o jednom prirodnom sredstvu koje je dobila i koje je promenilo oblik njenog tela. Bila je očajna, naročito leti, kad se skine u bikini. Na ivici da se sakriva od pogleda, Jelena je na nagovor drugarice probala nešto što je njenom životu dalo jednu novu dimenziju. Sada je zgodnija nego ikada u životu, a mislila je da to nije moguće. Od celulita – ni traga.  To što je njoj pomoglo, može i vama. O čemu se radi? Evo, pogledajte: https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Da se vratimo na termo gel. On nije preporučljiv svima i to je jako važno da odmah znate.

Kome se termo gel ne preporučuje?

Sa hladnim gelom manje možete pogrešiti jer on nema toliko nuspojava. Kod toplog gela u opasnosti su određene kategorije ljudi, sa specifičnim oboljenjima i stanjima.

  Trudnice i dojilje

Verovatno na većini kozmetičkih proizvoda stoji da ih u trudnoći i prilikom dojenja treba izbaciti iz upotrebe. Barem, treba proveriti kako reaguju na telo. Na stomak ne smemo mazati bilo šta. Termo gel može da upali, ako se namaže, delove koji su zahvaćeni. To može biti vrlo neprijatno, čak i bolno za ženu.

 Proširene vene i izraženi kapilari

Objasnili smo kako deluje termo gel. On zagreva i širi krvne sudove, prokrvljenost je bolja. Kod proširenih vena i izraženih kapilara nikako ne bi trebalo koristiti bilo šta što ih može proširiti. Može doći do naglog širenja, pa onda skupljanja krvnih sudova. Kao posledica, može se zakačiti neki tromb. Ako on zakrči krvne sudove, opasnosti po zdravlje su velike.

Crvena i iritirana koža

Ako na koži imate bilo kakve promene, poput dermatoza, ekcema i psorijaze, mazanje termo gela biće bolno. Iritirani delovi neće podneti zagrevanje. Može doći i do ozbiljnijih iritacija.

Korišćenje u kućnim uslovima

U pojedinim salonima postoje anticelulit masaže gde se telo zagreva na razne načine, pa i termo gelovima. Za ovakav vid tretmana, ljudi koji su stručni i iskusni u toj oblasti, prvo provere da li ste kandidat za ovu terapiju.

Kao i kod treninga što postoji zagrevanje, tako i kod ovakve  masaže, koja uljkučuje termo gel za celulit, treba napraviti određenu pripremu. Telo se drenira i već bude zagrejano kada mu nanesete termo gel.

Ako se ovo radi u kućnim uslovima, verovatno neće biti ove pripreme i zato može doći do nekih nepredviđenih okolnosti i situacija.

U kućnim uslovima je ipak bezbednije koristiti hladne gelove jer sa njima ne može biti toliko problema. Greške ovog tipa, da koža i telo nisu dovoljno pripremljeni, ne mogu se desiti.

Najčešći sastojci termo gelova protiv celulita

Iako nemaju svi termo gelovi protiv celulita isti sastav, proći ćemo kroz neke od najčešćih sastojaka  koje smo zapazili.

anticelulit termo gel

Bršljan ekstrakt jedan je od uobičajenih sastojaka svih preparata u borbi protiv celulita. Dobro se pokazao zato što prodire duboko u kožu i podstiče razgradnju masti zbog saponina koje ima. Ova studija o tome govori. Nije presudan za zagrevanje, ima ga i u preparatima koji hlade. Preparate koji ga imaju treba utrljavati ručnim masažerom ili nekom drugom vrstom anticelulit masaže. Bolje deluje.

Čest sastojak termo gela za celulit je još jedan izbacivač toksina. To je ekstrakt koprive.

Aktivna supstanca koja se smatra otopiocem masti jeste silanol. To je hemijsko jedinjenje, poznato i kao manuronska kiselina. Vadi se iz algi i silicijuma. Napada masnoće direktno i trudi sa da radi na njihovom što bržem eliminisanju.

Ovo su neki od najčešćih sastojaka. Naravno, mogu da variraju.

Najbolji termo gel za celulit

Spisak koji ćemo vam predstaviti u nastavku sadrži one termo gelove za koje smatramo da zavređuju pažnju. Naravno, ako se nalazite u kategoriji onih koji smeju da ih koriste, možete razmotriti situaciju.

Ukoliko spadate u manji procenat koji ne sme da rizikuje da nešto krene po zlu, predlažemo i alternative. O njima će biti nešto više u nastavku ovog teksta.

Hekura termo gel

Koristi se za otklanjanje fibroznog celulita. Eliminiše toksine i višak vode iz organizma. Zateže kožu i pruža joj osećaj lakoće. U sebi ima ulje andirobe, ekstrate pomorandžinog cveta, ekstrakte guarane i mente.

Izrazito je crvene boje i praktikuje se mešanje sa hladnim gelom iz iste kolekcije. Naime, prilikom tretmana, prvo se iskoristi topli gel, da zagreje kožu. Onda se kao suprotnost maže hladni gel. Učinak je tako najbolji.

Prima kozmetika termo gel

Ovaj gel se takođe može pronaći preko interneta. Preporučuje se za kućnu upotrebu. Pre svega, napomenuto je da prvo treba koristiti piling, onda kremu iz iste kolekcije, pa sve zaključati termo gelom. U sastavu ima nevenov ekstrakt, silanol, kofein i hamamaelis destilat.

U uputstvu piše da se namazano područje uvije folijom na 30 minuta. To vam ne bismo preporučili, zbog mogućih alergijskih efekata. Naravno, pre upotrebe proverite na podlaktici da li na bilo koji način ovaj preparat izaziva nelagodu ili nešto slično.

Lipo cosmetics termo gel

Ovaj termo gel se takođe preporučuje za profesionalnu upotrebu. Dolazi u pakovanjima od po 200, 500 i 1000 ml. Izaziva jaku hiperemiju. Ova reč označava povečanu količinu krvi u kapilarima koja se javlja prilikom njegove upotrebe.

Zato, vrlo je važno da kažete ako postoje neki zdravstveni problemi jer ovaj gel može biti opasnost po vaše zdravlje. Naročito se ovo odnosi na ljude sa problemima sa venama i kapilarima. Nanosi se isključivo rukavicom. To je još jedan od razloga za oprez.

U sastavu su mu voda, ekstrakt algi, glicerin, bršljan, kofein, etarska ulja.

Orient termo gel

Izrazito je crvene boje i prodaje se u pakovanjima od po 500 ml. Ima specifičan miris. Preporučuje se kao deo spa tretmana u salonima, za detoksikaciju i otklanjanje celulita. I prilikom njegovog nanošenja javlja se crvenilo kože, zato oprez! U satavu su mu voda, glicerin, carbomer.

Avon termo gel

Ovaj gel nalazi se u kataloškoj prodaji. Originalan naziv mu je Avon Works anti-celulit gel koji zagreva sa L-carnitin kompleksom. Zateže i pruža mekoću koži, čini siluetu lepšom i zategnutijom. Pomaže kod otklanjanja naslaga celulita. Dolazi u pakovanju od po 150 ml. Kutija je crvene boje. Postoji i onaj koji hladi, on je plav.

Cena i gde kupiti?

Najbolje od ovih gelova možete pronaći u prodaji preko internet ili u katalogu. Cena se razlikuje. Manje gramaže su jeftinije, a veće skuplje.

Imai h u pakovanjima od 150 do 1000 ml. Veća su namenjena salonskoj prodaji, a manja kućnoj. Napomenuli smo da kućnu primenu možda treba izbeći, zbog određenog broja opasnosti koje vrebaju.

Cene se kreću od 900 do 5000 rsd po kutiji. Naravno, veća gramaža, veća i cena.

Alternativa termo gelu za celulit

Brojne su alternative termo gelu, za koji smo pomenuli da nosi određene rizike, ako se nanosi samostalno.

Jedna od boljih alternative su hladni gelovi za celulit. Tu nema opasnosti od pregrevanja i širenja kapilara. Oni stvaraju prijatan osećaj hladnoće i mogu se koristiti više puta dnevno. Možete ih mazati samostalno. Aktivni sastojci prodiru duboko i rade na topljenju masnih naslaga u koži.

Izdvojili bismo među njima Celuleks gel, koji hladi. Od sastojaka bismo izdvojili ekstrakt bršljana, divljeg kestena kore hrasta i arnike. Podjednako su učinkoviti za strije, kao i za celulit.

Anticelulit tretmani su takođe veoma učinkoviti. Ni oni nisu namenjeni baš svima. Osobe sa oštećenim limfnim sistemom i proširenim venama treba da ih izbegavaju.

Jedan od dobrih je brazilska maderoterapija tela. U kombinaciji sa nekim uljem, ova masaža oklagijama ima za cilj uklanjanje masnih naslaga koje su se nataložile na telu. Javite se profesionalcu i čekajte rezultate.

Od salonskih tretmana, izdvojili bismo shockwave terapiju. Ovo je terapija akustičnim ili udarnim talasima, koji napadaju delove sa naslagama na telu. Razbijaju grumene masnoće i pomažu da se ona izluči iz tela.

Ultrazvučna kavitacija je jedan od tretmana koji destabilizuje masne ćelije i pomaže telu da se oslobodi masnoća. Neki smatraju da ona pomaže i guljenju kilograma. Budimo realni, za to mora malo i truda.

Zato, fizička aktivnost mora pratiti svaki tretman. Recimo, plivanje je odlično protiv celulita.

Mazanje preparata protiv celulita se takođe podrazumeva. Bez njih učinak neće biti pravi!

Iskustva sa termo gelom protiv celulita

U komentarima nam se javilo više žena koje su isprobale hladan gel za celulit. Nekoliko njih kaže da je probalo termo gel. Samo jedna se pohvalila kako joj je posle serije tretmana termo gelom u kozmetičkom salonu celulit na butinama bio manje vidljiv.

baner 002

Ostalih pet kažu da su sporadično kupovale termo gel, neke slučajno, ne čitajući pažljivo etiketu. Ipak, on je izazivao osećaj peckanja i jake toplote. Svaku od njih je takva situacija pomalo i uplašila. Jedna kaže kako je taj osećaj pratio do večeri. Uplašila se da li se nešto loše nije dogodilo jer je na butinama „gorela vatra“. Druga je nekoliko sati bila crvena toliko, da se uplašila kako joj je on iziritirao kožu.

Iako je taj osećaj peckanja i crvenila normalan, mnoge žene na to nisu navikle i radije su za alternativu koja hladi.

Šta vi kažete? Hlađenje ili zagrevanje?  Voleli bismo da je naš tekst pomogao da se odlučite!

A ako ste već probali, podelite sa nama iskustva u komentaru.