Dermapen, iskustva i sve ostalo što treba da znate o njemu

Autor:

Saznajte šta je dermapen, čemu služi i da li su sve glasine tačne! Ako želite da zauvek odstranite strije, ožiljke i bore, ova je prava tema za vas.

Dermapen je kozmetički tretman koji se radi Dermapen uređajem. Čuli smo o ovom tretmanu sve i svašta, pa sam rešila da sve detaljno ispitam.

Dermapen zateže kožu lica, vrata i dekoltea, i to na vrlo lep način. Ovaj tretman pojavio se kao otkrovenje za sve one žene koje su digle ruke od kozmetičkih tretmana koji ih nisu načinili mlađima, koliko se očekivalo.

Dermapen se svrstava u podgrupu mezoterapije, ali je daleko naprednija verzija od tretmana mezoestetike. Ova metoda koja podmlađuje lice svrstana je u jednu od najboljih metoda 21. veka.

Hajde da saznamo šta ima tako magično u ovom tretmanu od žena koje su ga isprobale, i od stručnjaka koji ga hvale.

 

Šta je Dermapen i kako deluje?

Dermapen tretman se izvodi posebim uređajem koji liči na olovku te odatle i naziv samog tretmana. Tretman sastoji iz procedure kojom se malim ubodima  stimuliše proizvodnja kolagena, te se na taj način omogućava bolja apsorpcija aktivnih kozmetičkih supstanci. Slični efekti dobijaju se kod laserskog tretmana lica.

Dermapen je vrsta mezoterapije, unapređena metoda. Mezoterapija je kozmetički, a ne hirurški treman, kojim se pomoću aparata u kožu ubrizgavaju vitamini, minerali i sve ono što joj je potrebno da se obnovi, podmladi i regeneriše.

Igličastim penetracijama po licu, vratu ili dekolteu, kroz Dermapen aparat se ubrizgavaju minerali i vitamini. U odnosu na mezoterapiju i Dermaroler koji se koristi u tom tretmanu, Dermapen uređaj ima mnogo gušće iglice i mnogo su tanje (ima ih ukupno 12), što dovodi do toga da mnogo kvalitetnije popunjavanja pore jer se ova igličasta penetracija može lakše i dublje kontrolisati.

Ovaj uređaj napravljen je od nerđajućeg čelika, a glava je sterilna i menja se prilikom svakog izvođenja.

Ako vam sve ovo zvuči bolno, onda dobro obratite pažnju na Aleksandrinu priču i kako je ona uspela da podmladi svoje lice i reši se nesavršenosti na njemu – bezbolno. Iako Dermapen nije bolan, nije ni preterano prijatan. Zato nije loše da znate ovu varijantu. Naime, ona nam je ispričala kako se za kratko vreme rešila bora, podočnjaka i fleka na licu i prezadovoljna je kako joj sada lice izgled. Pa, zavirite u njeno iskustvo. Ono se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Kako se koristi Dermapen?

dermapen upotreba

Pre samog početka tretmana neophodno je da se koža pripremi i dobro očisti. Preko detaljno očišćene kože, prelazi se vodoravno, dijagonalno i vertikalno, a nakon toga se stavlja koktel pun minerala i vitamina čiji sastav zavisi od vrste problema koji se rešavaju.

Dermapen bocka kožu na psecifičan način, vertikalnim ubodima i time se  pospješuje efekat prodiranja aktivnih supstanci u kožu.Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži te površinsko oštećenje kože koje podstiče njenu obnovu. Dermapen se lako kontroliše je ujedno i prikladniji za tretman nekih teže dostupnih mesta na licu kao što su predeo oko nosa ili oko očiju.

Ove iglice koje postoje na Dermapenu ne stvaraju stvarna oštećenja na potkožnom kako vam to možda deluje. Naime, logika iza svega ovoga je da naše telo reaguje na prodor tako što nervi šalju impulse koji započinju proces pojačane proizvodnje kolagena i leastina, odnosno regeneraciju. Koža postaje gušća i jača, pa inepravilnosti na njoj polako nestaju.

Baš zbog te jednostavne  kontrole uređaja , Dermapenom s mogu postići različiti stepeni obnavljanja kože, od jednostavnog poboljšanja apsorpcije kozmetičkih proizvoda, do kliničkog tretmana raznih oštećenja, kao što su bore i ožiljci. Nakon tretmana kože mikroiglicama, organizam izbacuje oštećene delove i stvara novi kolagen.

Prva faza obnove je neprijatna. Koža se peruta nekoliko dana posle tretmana, a dobijeni reultat sličan je hemijskom pilingu kože, pri tome je sve bezbolnije i bezbednije.

U sledećoj fazi organizam stvara nove faktore rasta, koji stvaraju kolagen i potpomažu obnavljanju tkiva. Podstiče se razvoj novih kapilara, koža dobija kiseonik i samim tim je prokrvljenost brža i lakša. Dotok hranljivih materija je brži i ima jednostavniji put, što veoma utiče na celokupan kvalitet kože, pa tako i izgled postaje lepši, mnogo lepši, moramo priznati.

Ovaj tretman izgleda kao da nas neko pročisti i vrati nam savršenu kožu koja nam je nedostajala.

Hajde da vidimo šta sve ovaj tretman može da nam pruži!

Prednosti Dermapena

Dermapen metoda pokazala se kao efikasna, kada su u pitanju ožiljci i njihovo otklanjanje. Ožiljci od akni mogu biti vrlo uporni i dugotrajni. Traju godinama. Mnoge ih žene imaju i bore se sa njima tako što ih prikrivaju teškim šminkama. Ožiljci od akni nastaju usled upala, kada se pore zapuše gnojem. Ožiljak nastaje kada naša koža nema dovoljno kolagena da izgladi štetu. Oni ne izgledaju lepo na licu i zbog toga žene tragaju za rešenjima.

Revitalizacija umorne kože je rešiva ovim tretmanom.

Loša ishrana, pušenje, manjak sna i povećana količina stresa utiču dosta na našu celokupnu lepotu, pa tako i na izgled našeg lica.

21. vek nam je doneo toliko lepih, novih stvari, ali nas je i zatrpao očekivanjima. Postalo je normalno da smo neispavane, umorne i da nam se bore javljaju pre vremena. Kada vidimo prvu boru u ogledalu, zapitamo se gde grešimo. Ako ništa ne ispravimo, one dolaze jedna za drugom.

Kolagen se vremenom gubi, i zato su nam ponekad potrebna dodatna sredstva da izgledamo mlađe i osveženo. Pošto nisu još proizveli magičnan napitak da večno ostanemo mlade i lepe, moramo da radimo na održavanju lepote i da saznamo sve opcije koje su nam ponuđene kako bismo se izborile sa neželjenim strijama, borama, sa samim starenjem kože.

Dermpen se koristi za uklanjanje površinskih i dubljih strija. Iglice ovog uređaja mogu da se koriste bilo gde na vašoj koži, i to je jedna od prednosti. Možete čak tretirati i određene regije, kao što su predeli oko očiju ili oko usana.

Prednost je takođe to što se rezultati vide već posle prvog tretmana.

Mane Dermapena

Raspitala sam se i o manama ovog tretmana. Žene napominju da je mana ukupna cena svih tretmana. Uglavnom, treba vam oko 5 tretmana, što opet sve zavisi od regije i od problematike. Prosečna cena jednog tretmana je od 2000 do 5000.

Ukoliko ste spremne da izdvojite količinu novca za podmlađivanje, odlično, ali ako niste u toj situaciji trenutno, pomoćiće vam kreme za bore, koje će efikasno delovati i smanjiti i otkloniti problem.

Takođe, još jedna mana na koju su me neke žene upozirile, a neke nisu, jeste da ovaj tretman bolucka, posebno ako ste jako osetljive na bol. On svakako jeste bezbedan, i nema nikakvih nuspojava, ali može da vas malo boli. Nakon tretmana očekujte blagi otok i crvenilo, koje će vrlo brzo proći.

U narednih dva dana ne smete ništa da nanosite na lice, šminku, kreme. Morate da izbegavate sunčanje narednih mesec dana (i solarijum i prirodno sunčanje), preterano kvašenje tretirane regije dva dana od tretmana. Kreme sa zaštitnim faktorom treba da vam postanu dnevni deo nege.

Zbog ovih uslova, preporučuje se da tretman radite petkom, ako vam je vikend slobodan. Pošto ste pružile sebi dubinsku negu, onda uzmite dva dana i odmorite se. Uživajte u svojoj koži i pazite je tih dva dana dok se crvenilo ne povuče i ona ponovo ne postane „normalna“.

Dermapen iskustva sa foruma

 

Guglala sam šta kažu žene koje su isprobale ovaj tretman, kako bih njihovo iskustvo sa Dermapenom uporedila sa ženama koje poznajem.

„Dermapen sam radila u ordinaciji, i nije me bolelo, iako sam čula da neke žene jako boli. Kozmetičarka mi je rekla da nivo bola zavisi od oštećenosti naše kože i od regije koju tretiramo. Dugo sam se premišljala oko ovog tretmana, jer sam htela da sebi pružim nešto lepo i osvežavajuće. Nisam se pokajala. Uradila sam samo jedan tretman za sad, za mesec dana imam drugi pa ćemo videti, za sad sam zadovoljna.“ , kaže Milica.

Sara nema takav utisak. „ Bolelo me je, zaista, bila sam crvena dva dana, morala sam da sedim kod kuće. Nisam smela ništa da mažem, jer je to strogo zabranjeno u ta naredna dva dana. Smirilo se sve ubrzo, i zadovoljna sam tretmanom, smanjene su mi bore, neke su uklonjene skroz. Moram da uradim još par tretmana u očnoj regiji, jer bore koje imam su baš uporne, posebno tu oko očiju.“

Moja drugarica Milica je radila Dermapen i od nje sam zaista mnogo i naučila o njemu i ovde vam prenela informacije koje će vam pomoći da donesete odluku da li je on dobar za vas i da li je vašem licu potreban. Kad sam videla Milicu posle nekoliko meseci neviđanja, mene je oduševilo kako ona izgleda. Sijala je. Žena koja se svakoga dana šminkala, imala je samo maskaru i izgledala je prelepo. Lice joj je bilo čisto i regenerisano. Svidelo mi se to što ona zrači samopouzdanjem, kao nikada do sada.

Posle mnogo ispitivanja, rekla mi je da se nije pokajala, iako je morala da odradi desetak tretmana, zbog ožiljaka na licu. Kaže da ne želi da koristi šminku i je jako zadovoljna jer joj je koža lica prodisala. Razmišlja i da odradi ovaj tretman na regiji gde ima dosta celulita, ali kaže da će joj trebati dosta tretmana da se ukloni taj celulit što stoji tu godinama. Kaže i da su joj kreme za celulit zaista pomogle.

Dermapen pre i posle

dermapen prednosti

Dermapen je po iskustvu žena i stručnjaka ostavio odlične rezultate, kao nijedan drugi aparat do sada. U odnosu na lasere, važno je da se napomene, da možete da se opustite kada je u pitanju hiperpegmentacija, jer ne postoji rizik za nju.

Ovi tretmani izvode se u roku od 3 do 6 nedelja. Svi su potvrdili da se rezultati vide posle prvog tretmana.

 To je sjajna stvar, jer je lepša i zategnutija koža posle prvog tretmana, zaista moguća sa Dermapenom.

Za razliku od svih ostalih aparata koji sadrže iglice, Dermapen ne oštećuje kožu i ne „cepa“ je, jer lako klizi preko kože i iglice su prilagođene, tako da je koža zaštićena i bezbedna.

Dermapen će efikasno pročistiti vaše lice i podmladiti ga, dati mu energiju i lepotu. Otklonite bore oko očiju ili oko usana, otklonite ožiljke od bubuljica ili  samo pružite svežinu vašem licu! Šta god da vam je potrebno, znajte da je nega kože obavezna i posle tretmana, jer ne postoji magično rešenje koje je delotvorno čitavog života.