Četka za čišćenje lica i da li ste spremni da je probate?

Četka za čišćenje lica i da li ste spremni da je probate?

Autor:

Šta je četka za čišćenje lica i da li znate u čemu je njena tajna? Konačno smo na putu do savršene kože i čini se da taj cilj nije nikad bio lakši!

Čišćenje lica je svakodnevna rutina koju nikako ne smemo da preskočimo, jer će nam se brzo pojaviti problemi na licu i baš zbog toga tržište je pružilo četku koja služi za čišćenje lica. Mnoge žene govore o njoj, neke su je isprobale, neke još uvek ne, pa iz tog razloga mi vama predstavljamo sve prednosti i mane aparata za čišćenje lica.

Kao i uvek, bićemo iskreni sa vama i daćemo vam iskustva iz prve ruke, ali i preporuke najboljih sprava za čišćenje lica, jer ako se odlučite za nove metode, onda treba i da znate sve o njima. Zato, hajde da otkrijemo sve ono što vas o četki za čišćenje lica koja obećava da će vaš ten biti lepši nego ikada!

Električna četka za čišćenje lica

Izgleda da uklanjanje nečistoća sa lica postaje sve teže. Proizvodi koje koristimo za negu lica, ali i šminka koju svakoga dana nanosimo na lice, postaju sve teže i teže za našu kožu.

Moramo priznati da trenutno ima toliko neodoljivih preparata i mazalica, da jednostavno moramo da ih isprobamo. Podloga za šminku, pa puder, korektor, malo rumenila, puno hajlajtera, zatim puder u prahu, pa još malo rumenila. Kada bolje pogledamo, stavljamo previše stvari na svoje lice da bi ono bilo savršeno, i to najboje znaju žene koje se šminkaju svakoga dana.

Ko li je krivac? Šminka, prašina, zagađenje ili sve po malo?

Tradicionalno umivanje vodom više nije dovoljno da bi naše lice ostalo lepo i zdravo.

Ako ste među onim ženama koje se ne šminkaju tako često, budite svesni činjenice da su vazduh i okolina u kojoj živimo zagađeniji nego ikada i da naše lice to svakako oseća. Čišćenje lica je obavezno, ali čini nam se da je baš postalo komplikovano da skinemo sve nečistoće i da ne dozvolimo bakterijama da se razmnože, kako se ne bi javile bubuljice na licu.

Ako imate problem sa bubuljicama, verujem da ste isprobali mnoge preparate kako biste ih brzo uklonili. One baš mogu da utiču na lepotu i samopouzdanje žene, a i mogu biti vrlo uporne i bolne. Moja drugarica Nina je koristila preparat koji joj je pomogao. Njeno lice je bilo puno bubuljica koje su se uvek vraćale, a sada joj je čisto i bez akni, kao nekada. Ako i vi imate bubuljice i želja vam je da ih se otarasite, pročitajte njeno iskustvo, verujem da će vam itekako biti od koristi! O čemu se radi, pogledajte na ovom linku: https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

Kada smo ušli u taj začarani krug da ne možemo dobro da pročistimo pore, nastali su problemi, ali i novi uređaji koji obećavaju da je to moguće. Četka za pranje lica postala je popularna kako u svetu, tako i kod nas. Ovi aparati za čišćenje lica postali su potreba, mnogo više nego luksuz. Namenjeni su za sve tipove kože i tako su kategorisani: postoje aparati za suvu, osetljivu kožu, ali i za normalnu i za masnu.

Rotirajuća četka za čišćenje lica

Sigurno vas zanima kako ove četke uopšte rade i šta one rade na našem licu?

Četke za čišćenje lica rade na baterije i imaju svoj životni vek koji se nalazi u punjivoj bateriji koja garantuje određeni broj sati rada. 

Među tehnologijama rada postoje četke sa rotirajućim i pulsirajućim glavama.

Rotirajuće četke za čišćenje lica su pristupačnije što se tiče cene i one nude prijatan osećaj, poput masaže lica. Masaža lica će vam pomoći da sprečite nastanak bora, ali i da pokrenete cirulaciju koja će omogućiti da se lice brže i efikasnije regeneriše, ali i podstiče stvaranje kolagena koji je zadužen za mlad izgled. Rotirajuće četke za čišćenje lica namenjene su za zrelu kožu koja je podložna da bude suva.

Kada su u pitanju pulsirajuće četke za čišćenje lica, one su namenjene za masniju kožu kojoj je potrebno dubinsko čišćenje.

Šta nam to nude četke za čišćenje lica što ne možemo sami postići umivanjem?

One obećavaju čak 10 puta efikasnije čišćenje koje ćemo osetiti već prilikom prve upotrebe.

Isprobali smo ih, i mogu vam reći da se svaako oseti oseti razlika. Lice je posle ovakvog čišćenja mekše i osetno čistije pod prstima.

Električna četka za čišćenje lica očistiće naše pore od nagomilanih nečistoća, bakterija i prašine, ali otklanja i mrtve ćelije sa kože. Pošto utiču na cikulaciju lica, sprečiće bore da nastaju iznenada, tako da ćemo moći na pravilan način da ih predupredimo. Naravno, ovi aparati ne mogu da obrišu godine sa lica, ali mogu da učine da lice izgleda zdravije i lepše, jer ćemo sa njim obezbediti pravilno čišćenje i bićemo korak ispred mitisera, bubuljica, akni i ostalih nepravilnosti koje se mogu javiti usled nepravilnog čišćenja.

A što se tiče vašeg vremena, ne brinite. Četke za čišćenje lica dizajnirane su tako da štede naše vreme. Uglavnom ćete se na jednoj zoni zadržati do jednog minuta, a zatim će aparat zapištati i opomenuti vas da pređete na drugu zonu. Deluje jednostavno i brzo, zar ne?

Još jedna veoma važna stvar kod ovih četki za čišćenje lica jeste što one omogućavaju da vaš sledeći korak bude uspešan. Posle čišćenja lica, znate li šta sledi? Dobra hidratantna krema, namenjena baš vašoj koži! Bez nje, nega nije pravilna. Vašoj koži treba „hrana“ a to upraavo treba da bude hidratantna krema koja vam odgovara.

Četka za piling lica

Četke za piling lica će vam pomoći da pravilno očistite kožu od mrtvih ćelija.

Subjektivni osećaj čistoće lica zavisi od vašeg tipa kože. Zaista, kada pričamo sa ženama koje imaju masnu i problematičnu kožu, one kažu da imaju osećaj da im lice nikad nije dovoljno čisto. Ipak, žene sa suvom kožom kažu kako je sve u redu dok ne osete neprijatno zatezanje zbog suvoće od koje ih prolazi jeza. Pošto su tipovi kože različiti, odgovara im i drugačija nega.

Četke za piling lica, dok nisu postojale, bile su u drugačijem formatu. Još u drevnim vremenima, stari Grci koristili su posebne uređaje koji mogu da uklone nečistoće i da podstaknu bolju cirkulaciju. Iako ovi alati nisu bili nalik današnjim, ideja je ostala ista- da lice bude potpuno čisto i da izgleda lepše, mlađe, zategnutije.

Ženama se svidela ideja da za kratko vreme u kućnim uslovima sebi pruže kvalitetnu, možemo reći negu koja se do tada nalazila samo u salonima. Ipak, ovi proizvodi ne mogu da skroz zamene klasične tretmane u kozmetičkim salonima, ali mogu da produže vreme između tretmana.

Ovako dobar proizvod ima i svojih mana. Bilo previše jednostavno da posle prvog korišćenja dobijemo dugo očekivani savršeni ten i da se tu priča završi.

Kada kupimo našu četku za čišćenje lica, delovaće nam veoma zanimljivo njeno korišćenje. Videćemo kako je lice već posle prve upotrebe nežnije i čistije, ali ne treba preterivati sa ovim kućnim tretmanom. Četke nisu namenjene za skidanje šminke, tako da pre ovakvog čišćenja moramo da operemo lice i da skinemo šminku preparatom kojim je inače skidamo.

cetka34

Ne možemo ni svaki proizvod staviti na ovaj aparat za čišćenje lica. 

Izbegavajte preparate koji su kremaste strukture ili koji sadrže granulice i namenjeni su za piling kože. Birajte preparate koji su penaste strukture ili u obliku gela, jer će oni na ovaj način najbolje očistiti kožu.

Još jedan problem na koji možete da naiđete jeste da vam odjednom buknu bubuljice. Znam da vam zvuči čudno, jer ste kupili ovaj proizvod da se od istih bubuljica zaštitite i da sprečite njihov nastanak. Može se desiti da dođe do kontra pojave. Iako čistite pore, sebum se nalazi ispod kože i ako imamo hormonske bubuljice i povredimo ciste, možemo da iziritiramo lice i da produbimo problem. Dubinsko čišćenje koje garantuju električne četke može da ošteti zaštitni sloj lica jer skida sva prirodna ulja koja se na koži nalaze.

Baš zbog toga savetujemo da se prvo rešite bubuljica na prirodan način, a tek onda da koristite četku za čišćenje lica, jer ćete u suprotnom napraviti više štete na svom licu.

Četka za čišćenje lica upotreba 

Kao što vidite, nije sve idealno, i treba da budete pažljivi. Osnovno pravilno jeste da izaberete četku koja odgovara vašem tipu kožu, a zatim da ne preterujete sa prečestim korišćenjem. Jednom do dva puta nedeljno je sasvim dovoljno da dubinski pročistite kožu ukoliko je ona suva i osetljiva, a ostalim danima čistite kožu lica na uobičajen način.

Ako je vaše lice masnije, onda je možete koristiti jednom dnevno ili svaki drugi dan. Naravno, preporučujemo da ovo radite uveče jer je obavezno da posle čišćenja nanesete hidratantnu kremu, a onda se najbolje apsorbuje dok vi spavate.

Iako četke za čišćenje lica imaju svoj rok trajanja i on je određen brojem sati, postoji i oni gde ćete moći da menjate glave. Prosečno, posle tri meseca, moraćete da kupite novu zamensku glavu, a u međuvremenu ćete morati da kupujete preparat gelaste ili penaste strukture. Imaćete troškove, ali imaćete i koristi od aparata za čišćenje lica.

cetka2

Dermatolozi tvrde da su ove sprave za čišćenje lica agresivne i da ih ne treba koristiti previše često ako vam je koža normalna, suva ili oštećena. Samo u slučaju masne kože, možete koristiti ovaj aparat svaki ili svaki drugi dan. Kada vidite da se stanje vašeg lica poboljšalo, onda treba i prorediti čišćenje, kako ne bi došlo do neželjenih reakcija.

Najbolja četka za lice

Obećali smo još na početku da ćemo vam predstaviti najbolje četke koje se mogu naći na našem tržištu, i evo ih!

Braun četka za čišćenje lica

Braun četka namenjena je čišćenju lica kod kuće. Džesika Alba je zastupnica ovog brenda i povodom izlaska ove revolucionarne četke za lice, izjavila je:

„Bez obzira da li želite izgled za crveni tepih ili želite dan bez imalo šminkke, morate biti u mogućnosti da računate na prelepu čistu kožu kao podlogu. Braun Face daje ženama samopouzdanje i slobodu da nose ili ne nose šminku“

Ovaj aparat dolazi sa četkom i epilatorom za lice, sadrži ogledalo, neseser i prekidač. Osim što imate četku za čišćenje lice, Braun vam daje i epilator koji će ukloniti sitne neželjene dlačice na licu, pa tako važi za jedan od kvalitetnijih proizvoda koje možete sebi da pružite. Glava četke je mala i kročiće na ona ndostupna mesta koja ne možete da dobro očistite rukom, kao što su predeo oko brade i nosa, između obrva. On nudi i vibraciju, pa će vam ovaj kućni tretman biti izuzetno prijatan.

Uz aparat dobijate jednu četku, a posle tri meseca možete da nabavite dve po ceni od 1600 dinara. Cena uređaja je od 5000 do 7000, sve zavisi od objekta u kom se prodaje, zato ako želite da kupite aparat za čišćenje lica, pratite akcije i naćićete ga po jeftinijoj ceni.

Avon četka za lice

Avon je izbacio na tržište četku koja košta samo 600 dinara. To je privuklo mnoge žene da je kupe, ali ova četka nije električna. Sve pokrete moraćete sami da improvizujete. U Avon kozmetici moćićete da nađete i penasta sredstva za čišćenje lica.

Ovaj proizvod vam može pomoći da se upoznate sa ovakvim čišćejem lica, a kasnije se možete odlučiti za električni aparat.

Četka za čišćenje lica iskustva

Minja nam je ispričala njeno iskustvo sa četkama za čišćenje lica:

„Četku za čišćenje lica kupila sam čim je izašla na naše tržište, sva oduševljena što će mi nešto pružiti negu kao u salonu. Ipak, četka nije baš zamena za tretman čišćenja lica u salonu, ali meni je pomogla, jer imam masnu i problematičnu kožu.

U početku sam svaoga dana čistila lice sa njom, a onda sam smanjila upotrebu, da ne preteram. Dešavalo mi se da mi mitiseri sami preko noći „isplivaju“ na površinu kože, a ujutru ih samo očistim, bez ikakvog ceđenja. Na čelu sam imala puno dubinskih mitisera, koji su se vremenom smanjili i bila sam zadovoljna što se to sve odvija relativno brzo. Lice postane baršunasto, glatko i neverovatno je čisto. Pre sam se šminkala svakoga dana, a sada mnogo manje proizvoda stavljam na samo lice. Jako je važno koja se krema koristi posle samog čišćenja, jer je potrebno da nam ona preko noći nahrani pore i da im da ono što im nedostaje.“

Kao što vidite, četka za čišćenje lica ima svojih prednosti i svojih mana. Ukoliko mislite da je ovo proizvod koji će vas spasiti, onda ga nabavite što pre, a ako ste ga već isporbali, obavezno nam javite vaše utiske. Negujte vašu kožu i koristite preparate koji vam odgovaraju, kako biste uvek imali lepu i zdravu kožu lica!