Poboljšajte cirkulaciju kože i zablistajte!

Poboljšajte cirkulaciju kože i zablistajte!

Pitate se kako poboljšati cirkulaciju kože? Imamo rešenje! Prepoznajte lošu cirkulaciju kože i popravite je! Vredi! Razlika će biti očigledna!

Koža sa lošom cirkulacijom ne izgleda lepo

Naša koža ima nekoliko slojeva i svaki ima svoju funkciju koju treba da ispunjava. Koža je najveći organ tela i jedan od najvažnijih. Kažu da se na koži očitavaju svi problemi koje jedan čovek može da ima u svom telu.

Zato i ne čudi kada sa godinama koža počinje da pokazuje određene znake. Odmah nam na pamet padaju znaci starenja, ali oni nisu jedini. To mogu biti i znaci poput fleka, raznih ožiljaka i rana, koji su posledica raznih stvari u telu.

Jedan od važnih problema sa kojima se susrećemo jeste i loša cirkulacija. Slaba prokrvljenost, kao i slabo snabdevanje kiseonikom površinskih slojeva tela i te kako može biti lako vidljiv.

Ako se pitate ko su uzročnici toga, odmah da kažemo da ih ima više.

  • Prvi smo već naveli, a to je starenje.
  • Drugi, ne manje važan je neadekvatna ishrana.
  • Treći, a takođe ništa manje problematičan je i nedovoljno bavljenje sportom i nedovoljno kretanje koje nam sve teže i teže pada.

Koža koja ima lošu cirkulaciju, po pravilu je sa vidnim znacima. To mogu biti raznoliki problemi, o kojima će biti reči. Ipak, svaki od njih se, koliko god bio ozbiljan, može uspešno rešiti.

I naša poznata glumica Lidija Vukićević ima iskustva sa ovim. Ona je žena u ozbiljnim godinama, a i dalje prelepog izgleda. Majka priroda? Ima i toga, ali je udruženo sa permanentnom negom. Kako ona uspeva da ima tako fantastičnu kožu i tako mladalački izgled? Otkrila je za vas u svom ličnom iskustvu. Pročitajte klikom na ovu sliku: 

Simptomi oslabljene cirkulacije lica – prepoznajte ih!

Simptomi su veoma izraženi i nije ih teško prepoznati. Što bi mladi rekli, vide se na kilometar.

Koža lica kod koje je cirkulacija slaba je veoma opuštena i neelastična.

Jedan od ključnih problema sa lošom cirkulacijom je koža koja ima bore. Ne moraju to biti duboke bore, već one malobrojne, koje se blago usecaju u lice i čine da izgledate ne toliko staro, već umorno.

Ima i onih bora usled loše cirkulacije, koje su duboke i uočljive. To su bore usled starosti kože, koja je, između ostalog, izgubila i na toj zdravoj prokrvljenosti lica. Sećate se odrednice lepote iz davnina: Rumena kao jabuka. Upravo zbog te dobre cirkulacije, rumena boja se pojavljivala u obrazima mladih devojaka i bila reper lepote.

Kako vreme odmiče, tako je sve manje i tih kapilarčića koji čine da izgledamo lepo i jedro. Smenjuje ga umoran i siv izgled kože.

Znate sigurno onaj izgled osobe koja nema previše godina, a jednostavno deluje umorno. Odlika takve kože je i Izvesno sivilo koje čini da koža izgleda i da bude beživotna. Bolja cirkulacija je ključ da, kako mlada, tako i starija koža, dobije vedriji i zategnutiji izgled.

Kada se ovo postigne na licu, onda možemo biti sigurni da smo uradili sve što je neophodno kako bi naše lice blistalo.

Simptomi oslabljene cirkulacije kože tela

Njih ima više, ali jedan od njih je takoreći ključan kada je koža tela i njegova cirkulacija u pitanju, a to je celulit.

Opuštena koža, čak i koža koja se peruta, može biti uzrok loše cirkulacije kože tela. Ako ih primetite, znajte da bi trebalo da se pozabavite poboljšavanjem cirkulacije. Međutim, najizrazitije se može od svega toga primećivati celulit.

O vrstama celulita više puta smo govorili. Svaka od njih predstavlja neki vid pogoršanja cirkulacije. Najpoznatije vrste celulita su vodeni, adipozni i fibrozni celulit.

Vodeni celulit ima i te kako veze sa otežanom cirkulacijom kože. Kada je loša cirkulacija, onda se i voda pojačano zadržava u telu. To zadržavanje može biti opasno za organizam, odnosno, može biti opasan medicinski problem. Međutim, ni ovaj estetski nije zanemarljiv.

Vodeni celulit nije najteži za otklanjanje, najteže je otkloniti fibrozni celulit. Međutim, estetski, on jako loše izgleda. Kada smo na plaži ili, svededno, kada smo u situaciji da pokazujemo telo, nije nam prijatno da se on vidi.

Sa druge strane, većina ljudi će ga povezati sa debljinom, sa nedovoljnim vođenjem računa o sebi i svom fizičkom izgledu, a retko ko će imati razumevanja da je to i neka vrsta zdravstvenog problema.

Adipozni celulit je možda najblaža varijanta oslabljene cirkulacoje kože. To jke onaj početni celulit koji se i ne vidi golim okom, nego morate da pritisnete rukom kako biste ga uočili. Međutim, on može biti i te kako dobar pokazatelj nekog problema sa cirkulacijom.

Njega imaju mlade devojke uglavnom. Kada ga uoče, to je dobar pokazatelj da nešto treba menjati u načinu života, kako ne bi došlo do njegovog pogoršavanja. On predstavlja odličan alarm za buduće vreme, kada bi trebalo povesti više računa o svemu i kada bi trebalo raditi na poboljšanju cirkulacije kože.

U suprotnom, ako se stvari zapuste i ostane sve kako jeste, čak sae problem i produbi, dolazi do formiranja fibroznog celulita. Kada se ovaj simptom pojavi na telu, onda znajte da ste u problemu, sa kojim se treba ozbiljno boriti.

Fibrozni celulit znači da je problem sa cirkulacijom kože već dobrano zapušten i da se sada njime treba ozbiljno baviti.On se manifestuje u vidu tvrdih naslaga na našim butinama, bedrima i zadnjici, i zaista, teže ga je skinuti nego što se nama na prvi pogled čini. Naslage mogu biti ozbiljnije ili manje ozbiljne, svakako, vide se golim okom i stvar treba rešiti.

Sve u svemu, bilo da se radi o cirkulaciji kože lica ili cirkulaciji kože tela, važno je da se njome bavimo i da je ne zapostavljamo.

Samo izuzetna disciplina može doprineti da problemi budu otklonjeni, a ta gvozdena disciplina ogleda se i u treninzima, masažama, u ispijanju vode, ali i u promeni načina ishrane.

O svemu tome će biti mnogo više reči u nastavku našeg današnjeg teksta.

Poboljšajte prokrvljenost kože! Evo kako!

Ovde ćemo morati da pričamo o problemu prokrvljenosti lica, kao i o problemu prokrvljenosti tela, zato ćemo ovaj segment tako i podeliti.

Kako poboljšati cirkulaciju kože lica?

Kada je u pitanju prokrvljenost lica, postoji nekoliko načina da je poboljšate, a mi ćemo vam, naravno, pomoći u tome. Imamo nekoliko saveta i trikova koje možete sprovesti vrlo lako.

Jedan od njih tiče se svakodnevne jutarnje rutine umivanja. Još naše bake su nas opominjale i savetovale nas da je jako korisno umivati se hladnom vodom. To je zaista jako dobro za cirkulaciju kože lica.

Još je bolje naizmenično koristiti topliju, pa hladniju vodu za umivanje. Toplom zagrejete kapilare i kožu, a onda ih hladnom vodom rashladite. Onda ponovite proces. Znate da se tela na toploti šire, a na hladnoći sužavaju. Tako će biti i sa kapilarima.To ih čini zdravijima i spremnijima na nove izazove svakodnevice koja nas čeka-

Pored toga, šetnja po hladnom vremenu je takođe odlična za cirkulaciju lica. Praktikujte je u zimskim danima. Naime, naša koža zimi jako pati. Dosta vremena provodimo u zatvorenim i zagušljivim prostorijama i to našu kožu poprilično uništava.

Kada zimi iz te tople i često zagušljive prostorije izađete napolje u šetnju, vi ćete svoje kapilare takođe malo suziti, a pro po malopređašnje priče. Kada se vratite u toplo, oni će se raširiti. To će biti odlična „vežba” za njih. Vaše će lice biti na tome zahvalno.

Tako zimi, a leti plivanje u prohladnoj vodi. To će biti korisno kako za prokrvljenost lica, tako i za cirkulaciju tela.

Masaža lica je blagodat koju, ako sprovodite, znate o čemu pričamo. Bilo da je obavljate sami ili imate nekoga ko to čini za vas, samo tako nastavite. To će vam veoma pomoći da koža lica bude bolje prokrvljena, a vi zadovoljniji i podmlađeniji. Probajte i maderoterapiju lica.

Crveno povrće takođe je odličan tretman za kapilare lica. Cvekla, crvena paprika, rotkvice, doprinose da imamo više crvenih krvnih zrnaca, što se ogleda i na koži. I ono „rumena kao jabuka nije bezveze”. To je zato što se rumenilo odvajkada smatralo simbolom zdravlja i lepote žene.

Ona koja je rumena, ona je i lepa, spremna za velike stvari u životu. Danas je šminka preuzela primat, a prirodnost je malo skrajnuta. Kao što vidite, ovo i te kako ima veze i sa zdravljem i sa lepotom.

Kako poboljšati cirkulaciju kože tela?

bolja cirkulacija kože

I za svoje telo možete učiniti mnogo više, kako bi i cirkulacija kože bila mnogo bolje. Malopre smo krenuli od umivanja, a ovde ćemo od tuširanja.

Tuširanje toplom vodom prija našim čulima, ali za cirkulaciju je najbolje da tuš bude prohladan. Na taj način se stimulišu kapilari, koji iz ovog ili onog razloga mogu biti uspavani. Još je bolje tuširati se naizmenično toplom, pa hladnom vodom.

Na taj način, kao i licu, činite uslugu svojoj koži tela, stimulišući je da se ne uspava jer iz ovog ili onog razloga, umemo da se ulenjimo.

Pomenuli smo šetnju po hladnom vremenu. Još je za cirkulaciju tela bolje da to bude trčanje po hladnom vremenu. Tako ćete mnogo dobrog doneti svojim kapilarima, kojima će fizička aktivnost  veoma pomoći da budu zdraviji i da bolje funkcionišu.

Anticelulit masaže su veoma korisne. Postoje brojni načini da ih primenjujete. Neki su klasični, u vidu ručne masaže, i to je veoma korisno za prokrvljenost tog dela kože. Posle određenog broja terapija primetićete kako se stvari odvijaju u vašu korist.

To može biti i maderoterapija tela, i te kako važan segment masiranja u današnje vreme. Oklagije su veoma efikasne u borbi za bolju cirkulaciju i kožu bez celulita. Isprobajte je jer je prijatan i veoma udoban način masiranja.

Masaža raznim masažerima takođe može pomoći da koža bude prokrvljenija, a kapilari taman kakvi treba. Možete ih nabaviti na raznim mestima i isprobati kako deluju. Najbolji su u kombinaciji sa nekim prirodnim anticelulit losionom ili anticelulit gelom. Kombinujte ih za odlične rezultate.

A odlične rezultate u borbi proiv celulita postigla je i Ivana Stamenković Sindi. Žena koja fantastično izgleda i već godinama pleni dvojoj savršenom figurom, ima za vas savet kako postići tako savršene obline bez celulita. Pročitajte na linku šta vam Ivana poručuje.

Zdrava ishrana je u ovom segmentu takođe veoma važna. Ne treba dodatno da napominjemo koliko nas brza hrana, paradoksalno, usporava. Nas i naše telo, koje je usled svega što pojedemo, opterećeno, kao i naš sistem kapilara.

Jedući organske stvari, mi u stvari, pomažemo celom telu da bolje funkcioniše, potpomažući na taj način i prokrvljenost svog organizma, kao važan segment zdravlja i lepote našeg tela.

Prednosti dobre cirkulacije na koži

Kada je cirkulacija kože dobra, izbegavate brojne od problema sa kojima se žene i muškarci uspešno ili manje uspešno bore.

Dobra cirkulacija vašu kožu lica održava u tonusu. Nemate problema sa opuštenošću, ni lica, ali ni kože vrata i dekoltea. Naravno, neki procesi su posve prirodni i ne možemo ih izbeći, ali je važno da radimo na tome da nas oni što kasnije sustignu,

Telo će biti vitalnije, a koža na rukama, koja je veliki problem žena u godinama, manje opuštena. Znate na šta mislimo, na onu kožu koja često visi iznad lakata do ramena.

Telo neće biti opterećeno celulitom, tako da nećete morati da se stidite na plaži. Koža će biti značajno vitalnija, a vi ćete delovati lepše i zategnutije. 

Na kraju, dobra cirkulacija utiče i na celokupan bolji osećaj našeg tela. A to i jeste ključno kada želimo da se osećamo lepo.

Kako sprečiti lošu cirkulaciju u koži?

cirkulacija kože lica

Sve smo vam objasnili- Lošu cirkulaciju ćete sprečiti primenjivanjem nekih od naših saveta koje smo vam dali, a ima ih puno.

Što ste stariji, trebalo bi da budete sve aktivniji. Naravno, prilagođavati aktivnosti godinama i mogućnostima. Neka to bude i lagana šetnja, ona će svakako doprineti zdravlju tela i boljoj cirkulaciji kože.

Ishrana je jedan od važnijih segmenata. Što više povrća i voća, dok masti treba ostaviti po stani. Kad smo već kod onoga što jedemo, važno je šta pijemo. Voda, voda i samo voda, važna je da bi naše telo i lice bili zdravi.

Masaže, kao i nega, takođe mogu mnogo pomoći. Uvek kada imate prilike za masažu, idite, a trudite se da nega lica i tela budu kontinuirani, kako bi cirkulacija bila bolja.

Evo, izdvojićemo najvažnije:

  • uravnotežena ishrana
  • 2 do 3 litra vode tokom dana
  • dovoljno sna
  • fizička aktivnost
  • masaža
  • kontinuirana nega odgovarajućim prirodnim proizvodima.

Ovo je formula za uspeh. Sledite je i poboljšaćete cirkulaciju kože.