Naduveni podočnjaci su stvar prošlosti! Postoji rešenje za njih!

Naduveni podočnjaci su stvar prošlosti! Postoji rešenje za njih!

Kako da naduveni podočnjaci što pre nestanu i splasnu?  Naduvenost, otok i nelagodnost, javljaju se zbog raznih razloga. Rešenje postoji ! Pogledajte koje.

Podočnjaci koji su naduveni mogu predstavljati veliki estetski problem. Ponekad nam smeta i sama činjenica da su tu. Češće nas nervira njihov izgled. Naduvenost i otok ne stoji nikome. Ali, da li ste se ikada zapitali zašto nam se javljaju te nesavršenosti na licu? Kako to da su nekad izraženiji ? I najbitnije kako da ih uklonimo ?

Dajemo vam odgovore na sva vaša pitanja vezana za naduvene podočnjake, i naravno rešenje.

Naduveni podočnjaci – uzrok

Naduveni podočnjaci ne nastaju bez razloga, sami od sebe.

Glavni uzroci njihovog nastanka su:

 • Loše spavanje utiče na brojne promene u našem organizmu. Između ostalog i na naduvene podočnjake.
 • Alergijska reakcija može biti jedan od uzročnika nastanka naduvenih podočnjaka.
 • Pušenje isto utiče na stvaranje kesica ispod očiju.
 • Zadržavanje vode usled raznih razloga
 • Genetika
 • Plakanje
 • Godine

Nedostatak sna i naduveni podočnjaci

Dovoljno sna je nešto što nam je neophodno. Ako ne spavamo dovoljno javljaju nam se promene u organizmu. Jedna od tih promena su i naduveni podočnjaci.

Nedostatak sna uzrokuje podočnjake jer može učiniti kožu bleđom, smanjiniti cirkulaciju zbog čega se ovaj problem još više vidi i postane izraženiji.

Loša cirkulacija je jedan od uzročnika zadržavanja vode ispod oka, što dovodi do oticanja i pojave pufnastih naduvenih podočnjaka.

Naduveni podočnjaci zbog alergije

Zvuči čudno, ali je moguće dobiti naduvene podočnjake usled alergijske reakcije. Alergeni imaju sposobnost da utiču na naše zdravlje. Javljaju se kao imuni odgovor našeg tela na alergene. Mastociti (ćelije koje nas brane), pokušavajući da nas odbrane od stranih napadača, ispuštaju u okolinu sredinu proteine. Ovi imuno-proteini se zovu histamini.

Pušenje i naduveni podočnjaci

Pušenje kao uzrok naduvenih podočnjaka zvuči kao mit. Međutim, to je jedan od dokazanih uzroka stvaranja naduvenih podočnjaka. U nikotinu leži srž problema. On utiče na sakupljanje tečnosti oko očiju, zbog čega dolazi do izraženih kesica ispod očiju, naduvenih podočnjaka.

Pored toga, nikotin je štetan i za elastičnost kože. Supstance iz duvanskih cigareta uništavaju elastin i kolagen u koži i tako nastaju pušačke bore.

Zadržavanje vode

Voda se zadržava u našem organizmu iz raznih razloga. Jedan od njih je loša ishrana. Usled nje dolazi do nakupljanja toksina i zadržavanja vode u organizmu.

Zadržavanje tečnosti predstavlja jedan od čestih razloga nastanka naduvenih podočnjaka.

Naravno, slana hrana, aditivi itd. nisu dobri. Ipak, loša i nezdrava ishrana nije jedini razlog zašto se voda zadržava u našem organizmu. Kozmetičari, dermatolozi i ostali stručnjaci tvrde da je jedan od razloga zbog čega nam se javljaju naduveni podočnjaci i unos vode pred spavanje.

Nasledni faktor

Genetske predispozicije igraju veliku ulogu u stvaranju naduvenih podočnjaka. Ako su vaši roditelji imali sklonost ka njihovom nastanku, velika je verovatnoća da ćete i vi imati. Znam da ovo nisu vesti koje ljudi vole da čuju, ali jednostavno ne možemo uvek protiv gena. Ipak, moguće je ublažiti njihovu pojavu.

Naduveni podočnjaci od spavanja

Ovo nije direktno povezano sa nedostatkom sna. Zavisi dosta od načina na koji spavamo, posteljine na kojoj spavamo i činjenice da li se budimo u toku noći. Ako ležimo tako da nam je lice u kontaktu sa nekom grubom podlogom postoji dobra verovatnoća da nam se javi ovaj problem. Taj predeo je izuzetno osetljiv, i iritacije nisu dobre za predeo oko očiju.

Naduveni podočnjaci zbog loše nege

Može se desiti da stavimo neki proizvod koji ne prija našoj koži, međutim ovde se više misli na našu naviku da ne čistimo lice. Žene ponekad legnu na spavanje, a da ne očiste šminku. Naravo, to je jako velika greška.

Čestice koje ostaju na našem licu iritiraju kožu, zapušavaju pore i pomažu starenju kože. Pored toga utiču loše na oslobađanje štetnih materija zbog čega se često javljaju naduveni podočnjaci.

Predlažem da sve uložimo tih dodatnih par minuta i jednostavno skinemo temeljno šminku. Lice će nam sigurno biti zahvalno zbog toga.

Plakanje i naduveni podočnjaci

naduti podocnjaci

Koliko puta mi se desilo da zaspim plačući. Verujem da ste i same imale te situacije. Kada nam se to desi dolazi do oticanja okolo očne regije. Verujem da vas zanima zašto. Kada nas nešto povredi mi plačemo. Nekad imamo više suza, nekad manje.

Naduvenost podočnjaka uglavnom se javlja u trenucima kada se trudimo da suzbijemo emocije, ali nam ne ide. Prilikom velike količine suza dolazi do slivanja niz naše lice. Koža lica upija deo suza, zbog čega dolazi do pojave naduvenosti.

Ako smatrate da će vam pomoći suzdržavanje od plakanja, grešite. Možete probati naravno. Međutim, takvi postupci često dovode do iritacije očiju i suznih kanala i naduvenost podočnjaka nam se opet javlja.

Starenje lica

Naše telo i lice stari, želeli to da priznamo ili ne. Ceo naš organizam s godinama ne reaguje isto kao kada smo bili mlađi. Možda se pitate kako je ovo povezano sa naduvenim podočnjacima ? Verujte mi da jeste. I to dosta.

Godine utiču na predeo oko očiju tako što vremenom ta koža, tkivo i mišići slabe i nemaju istu fukciju kao ranije. Masno tkivo, koje se normalno nalazi i u našem licu, ne ostaje na mestu gde je ranije bilo. Kada su mišići oslabljeni moguće je da dođe do pomeranja masnih naslaga što pomaže da naduvenost podočnjaka bude dodatno izražena. Kada dođe do takvog efekta, predeo oko očiju otiče i voda se lakše zadržava na tom predelu.

Naduveni kapci i podočnjaci

Naduveni kapci i podočnjaci ne idu uvek jedno uz drugo. Međutim razlozi nastanka su im isti. I naravno ne želimo da vidimo na licu ni jedno ni drugo. Ako se jave oba slučaja u isto vreme, eto dodatne muke.

Blagi simptomi otoka, naduvenosti i crvenila su sasvim normalni. Naročito ako je uzrok nedovoljan san, iritacija, plakanje itd. Ipak, ne žele sve žene da ignorišu naduvene i otečene kapke.

Mnoge žene imaju problem sa naduvenim podočnjacima. Nekako nam se čini lakšim kada znamo da nismo jedine koje se nose sa time, zar ne ? Upoznajte Helenu.Ona je jedna od žena koje su imale problem sa regijom oko očiju. Podočnjaci su joj bili baš izraženi, koža je počela da stari, naduvenost i otok ove regije bili su stalni. Mislila je da se nikada neće rešiti problema. Onda je otkrila nešto što joj je rešilo problem na jednostavan i prirodan način. Oduševljena je. Podočnjaci su se povukli, ali i celokupna koža lice postala je zategnutija i vidno mlađa. Ono što je pomoglo njoj rešiće i vaš problem sa podočnjacima. Pogledajte u čemu je njena tajnana ovom linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Kako se rešiti naduvenih podočnjaka prirodno?

Većina žena ne voli kada im se pojave naduveni podočnjaci. Jedan od metoda uklanjanja je hirurškim putem. Međutim ne žele svi da idu pod nož kako bi se rešili estetskog problema. Ako spadate u njih, nemojte očajavati. Postoje i rešenja za podočnjake koja daju rezultate. Izdvojila sam najbolje za vas:

Kesice čaja za naduvene podočnjake

Ako niste probali ovaj mali trik preporučujem da to uradite što pre. Ja sam otkrila dok sam studirala. Sticajem okolnosti spremala sam ispit i kapci su mi jako otekli (verovatno od stresa ili umora). Pošto sam žurila napolje isprobala sam ovu caku, i otok je splasnuo.

Mnoge devojke pribegavaju ovakvim metodama kada im se desi da im lice ne izgleda baš savršeno. Ono što vam je neophodno za ovu metodu je:

Ne preporučujem isprobavanja sa čajevima od mešanih smesa i definitivno ne pokušavajte sa čajevima koji su voćni. Biljni čajevi su se najbolje pokazali pa je moja preporuka da se držite njih.

Metod primene: Stavite vodu da proključa. Stavite dve kesice biljnog čaja i nakon 10-15 minuta izvadite iz posude. Sačekajte da kesice budu ohlađene ili bar mlake. Kesice stavljate na područje oko očiju, ali tek kada se prvo umijete i očistite lice. Preporučujem ležeći položaj da vam kesine ne bi skliznule sa lica. Nakon isteka vremena možete se umiti mlakom vodom.

Napomena: Nemojte držati duže od 15 minuta. Naročito ako se radi o zelenom čaju, jer zna da bude previše jak. Čaj od kamilice je uglavnom nešto blaži. Umivanje se preporučuje kako bi vaša koža bila čista, a pore raširene. Na taj način se omogućava bolja apsorpcija lekovitih materija iz čaja.

Kako deluje ? Ova metoda za uklanjanje podočnjaka, može delovati na crvenilo i otok zbog komponenti iz čaja. Postoje slučajevi gde je zabeleženo i smanjenje iritacija. Pošto se radi o jeftinom rešenju široko je rasprostranjeno.

Kofein u zelenom čaju može uticati na zatezanje očiju. Na taj način smanjuje se otok. Ova biljak sadrži i antioksidanse tanin i flavonoide. U ovu svrhu moguće je koristiti i čaj od lavande ili crni čaj. Istraživanja su pokazala da zeleni čaj poseduje izuzetnu efikasnost, jer ima visoku koncentraciju antioksidanata.

Zašto baš čaj ?

Čaj protiv naduvenih podočnjaka je dobar zato što komponente poput tanina utiču na zatezanje kože. Ovi sastojci pomažu i da se iz kože izbace toksini i da se ne zadržava voda u predelu oko oka.

Čaj od kamilice – pomaže oko smanjenja iritacija. Ova biljka je odlična i za održavanje vlage kože oko očiju i poseduje anti-inflamatorna dejstva. Dobro se pokazala za blage otoke.

Hladne obloge za naduvene kapke

Verujem da vam je ova metoda već pala na pamet par puta. Hladne obloge su dosta česte u smanjenju raznih otoka. I opet, to je s razlogom. Poznata je činjenica da hladne obloge pomažu smanjenju otoka. To se dešava jer:

 • Hlađenje otečenih podočnjaka pomaže da se smanje otok i upala.
 • Smanjuje se protok krvi što utiče na to da se smanji naduvenost podočnjaka i njihova vidljivost.

Koje obloge su pogodne za upotrebu ?

U principu, ne postoji tačno određen tip podloge koja bi se koristila u ove svrhe.

Ne preporučuje se direktna primena leda na podočnjake zbog izuzteno niske temperature i mogućnosti da dodđe do oštećenja kože.

Obloge koje bih više preporučila za ovu namenu su one od:

 1. Obloge od kesica čaja koristite tako što skuvate neki od gore navedenih čajeva. Sačekate da odstoji oko 15 minuta, da se ohladi i stavite u frižider bar na 15 minuta. Ako vam se žuri možete i u zamrzivač, samo pazite da se kesice ne zamrznu ili postanu previše hladne. Tako rashlađene kesice možete staviti na vaše oči.
 2. Hladne obloge od tkanine možete koristiti tako što nakvasite neki peškir, krpu, pelenu, maramicu… Iscedite da ne kaplje i stavite u frižider ili zamrzivač, pa na vaše lice. Napomena: Najbolje je koristiti materijal od čistog pamuka.
 3. Rashlađeni tuferi za naduvene podočnjake su nešto što nije baš često u praksi. Kada koristim ovu metodu uglavnom praktikujem da tufere potopim u neki čaj, blago iscedim i onda stavim na neku tacnu pa u frižider. Ostavim da odstoje oko 10-15 minuta i stavim ih na predhodno očišćeno lice. Držim ih oko 5-15 minuta i sklonim.
 4. Jastučići za podočnjake. Gel jastučići koji se hlade ispunjeni su aktivnim sastojcima koji u trenu smanjuju nadutost podočnjaka. Vrlo praktična stvar.

Napomena: I ovde važi to da je najbolje da lice bude oprano, a pore proširene.

Spavanje u određenom položaju

Ovu metodu borbe protiv naduvenih podočnjaka možete primenjivati kada je uzrok nastanka iritacija ili spavanje u nepravilnom položaju. Kao što smo naveli, otok se može javiti u ako iritirate tu regiju prilikom spavanja. Gruba jastučnica, pokrivanje preko glave itd. Mogu pogoršati stanje. Međutim otok podočnjaka se može javiti i tokom zadržavanja vode prilikom spavanja usled loše cirkulacije.

Spavanje pod određenim uglom vam može pomoći da do ovoga ne dođe. Sve što treba da uradite jeste da:

Ne pokrivate glavu – Ovo nije preporučljivo i zbog kvaliteta sna. Međutim, konkretno u ovom slučaju ne bi trebalo da se radi kako bi se izbegla iritacija i oštećenje kože.

Nabavite kvalitetnu posteljinu – Kada kažem kvalitetnu ne mislim da morate trošiti veliku količinu novca. Više preporučujem da uložite u kvalietan materijal. Prirodne tkanine su uvek dobar izbor jer ne oštećuju kožu.

Spavajte sa podignutom glavom – Zvuči čudno, mada zapravo ima dosta smisla. Ako je problem sa ovom regijom izazvan zadržavanjem vode ili nedostatkom sna ova metoda bi trebala bar da ga ublaži. Ovako podignuta glava sprečava da se gomila tečnost i na taj način uklanja šansu nastanka otoka i naduvenosti.

Upotreba povrća

Povrćem protiv naduvenih podočnjaka nije nešto iz fantazije. Verujem da se svi sećamo onih scena gde žene u kozmetičkim salonima stavljaju isečene kolutiće krastavaca na oči. To nije Hollywood smislio, već jer o popularnoj metodi. Povrće može sadržati blagotvorne sastojke koji pospešuju zatezanje kože, poboljšavaju cirkulaciju i hidriraju kožu.

Koje povrće možemo koristiti ?

U ovu svrhu odlično su se pokazali:

 • Krastavac – Krastavac je uglavnom voda, međutim u nejmu nalazimo i sastojek kao što su kukumurin, laricirezinol, ima minerale (kalijum, sumpor, magnezijum, silicijum), vitamine (A, B, C), fitoestogen itd. Krastavac je izuzetan za održavanje hidratacije i smanjenja upalnih procesa. Na taj način uspeva da ublaži naduvenost podočnjaka.
 • Paradajz – Ima likopen, vitamine itd. Njegovi sastojci pomažu koži da postane zategnutija, pospešuju cirkulaciju i smanjuju vidljivost i naduvenost podočnjaka.
 • Krompir – Sadrži veliku količinu vitamina C

Ako želite da upotrebite krastavac, dovoljno je da ga isečete na krugove i da ih postavite strateški na očnu regiju. Ako želite da dodatno poboljšate efekat možete prvo staviti u frižider da se malo ohladi.

Kod paradajza je malo drugačija situacija jer njegova primena zahteva da to bude sok od paradajza. Naravno niko vam ne brani da primenite isti način kao i kod krastavca i isečete na dva kolutića. Ja nekako preferiram da koristim u tečnom stanju. Stavim malu količinu na dva tufera i onda postavim na oči. Nakon toga umijem temeljno lice.

Krompir je iznenadio mnoge. Do skoro se nije uopšte znalo o njegovim svojstvima. Upotrebljava se tako što ostavite jedan oljušten krompir da stoji u vodi jedno 15–20 minuta. Nakon toga natopite vaticu ili tufer sa tom tečnošću i stavite na vaše lice. Na taj način dolazi do stimulacije kolagena.

Koža koja je tretirana na ovaj način postaje zategnuta. Usled obnove kolagena deluje mlađe, i zdravije.

Ostale namirnice dobre protiv nadutih podočnjaka

Mleko – Da primenimo Kleopatrin metod i porbamo mleko ? Vitamin A i retinoidi iz ove namirnice pospešuju regeneraciju kože. Koža je osvežena, zdravija i zategnutija. Ovi benefiti utiču na smanjenje naduvenih očiju.

Sok od citrusa – Ovde spadaju pomorandža, limun i limeta. Sva tri proizvoda su izuzetno bogati izvor vitamina i antioksidanasa. Njihovom primenom dolazi do zatezanja kože, smanjenja otoka i umanjenja vidljivosti podočnjaka. Napomena: Pazite da vam ne kapne u oko. Preporučujem primenu u tečnom stanju tako što naprskate malo na tufer. Nakon upotrebe isperite lice!

Kokosovo ulje – Hidrira kožu, zateže je, smanjuje upalne procese itd. Ove osobine čine ga pogodnim sastojkom za borbu protiv naduvenih podočnjaka.

Još sjajnih saveta kako se rešiti nadutih podočnjaka naći ćete u ovom našem videu:

Krema protiv naduvenih podočnjaka

Uvek možemo probati da kremama rešimo problem naduvenih podočnjaka. Na tržištu se mogu pronaći kreme koje možete probati u svrhe ublažavanja simptoma naduvenih podočnjaka:

Neborela – Prirodna krema koja sadrži prirodne aktivne sastojke. Pomaže oko podsticanja proizvodnje kolagena, utiče na elastičnost lica. Pomaže oko zatezanja i sprečava starenje kože. Ovi efekti je čine odličnom kremom za borbu protiv naduvenih podočnjaka.  Ima sastojak Neodermyl – Ova komponenta utiče na zatezanje kože. Efikasna je u sprečavanju opuštanja kože i pozitivno utiče na kolagen. Može poručiti preko interneta.

Multiaktiv krema protiv podočnjaka – Ovaj proizvod pomaže oko hidratacije i zatezanja kože. Pozitivno deluje na smanjenje otoka i naduvenosti podočnjaka. Krema sadrži sastojke poput: arnike, ginko bilobe, retinola, vitamina E, alantoina, aloe vere itd. Smanjuje inflamaciju i osvežava kožu. Može se pronaći u bolje snabdevenim apotekama.

Eucerin krema za naduvene podočnjake – Antirid koji obnavlja hidrataciju kože, utiče na smanjenje otečenosti podočnjaka i osvežava kožu oko očiju. Pogodna je za kožu koja je dugo dehidrirana i koja je sklona stvaranju naduvenih podočnjaka. Može se naći u apotekama i drogerijama.

La Roche Posay Toleriane Ultra krema – Dobra je za ljude kod kojih je starenje bilo glavni uzrok pojave naduvenih podočnjaka. Ova krema vrši hidrataciju, dobra je za osetljivu kožu i ne izaziva alergijske reakcije. Krema poseduje aktivne sastojke koji umiruju kožu, termalnu vodu itd. Smanjuje crvenilo, iritacije, otoke i podočnjake. Može se pronaći u dobrim apotekama i online.

Serum protiv naduvenih podočnjaka

rešenje za naduvene podočnjake

Ovo nisu kreme i nemojte ih mešati sa njima. Serumi su vodenaste teksture, dolaze sa kapalicama i sadrže veliku količinu aktivnih sastojaka. Napravljeni su tako da ih koža brzo upija i imaju razne uticaje na kožu. Uglavnom se radi o koncentrisanim sastojcima koji pospešuju izgled kože, smanjuju vidljivost bora, pora, ili u ovom slučaju samnjuju naduvenost podočnjaka.

Poznati serumi za podočnjake su:

Serum na bazi kafe – On je jako efikasan jer u sebi sadrži kofein. Sastojak koji pomaže izbacivanju toksina, zateže kožu i poboljšava njen opšti izgled.

Darphin serum za podočnjake – Od sastojaka ima kamilicu i kompleks kolagena. Poboljšava tonus kože, utiče na proizvodnju kolagena, zateže kožu i pomaže oko poboljšanja elastičnosti kože. Zbog kamilice, kolagena itd. Ima odličan uticaj na smanjenje naduvenosti kod podočnjaka.

Kozmetički i ostali tretmani protiv podočnjaka

Ako ne želimo da ih uklonimo hirurški, naduvene podočnjake možemo smanjiti i primenom sledećih tretmana:

Fileri – Kao rešenje protiv naduvenih podočnjaka mogu poslužiti i fileri. Znam, i ja sam bila malo zbunjena. Verovatno jer se ne radi o borama. Ovaj vid tretmana primenjuje se tako što se fileri ubrizgavaju u ispod očnu regiju. Naravno, proceduru radi stručno lice. Ubriizgavanje se radi pod opštom anestezijom jer je neophodno da se pacijent uopšte ne pomera prilikom izvođenja metode.

Rešenje je primenjivo kada se naduveni podočnjaci javljaju kao rezultat starenja, zbog pomeranja masnog tkiva. Filerima se vrši nadoknada izgubljenog masnog tkiva.

Mana im je ta što morate izdvojiti malo veću svotu novcu i što se procedura mora ponavljati.

Laseri – Ovom metodom uklanja se oštećena i stara koža oko oka. Tako dolazi do podsticanja proizvodnje kolagena što ojačava i zateže kožu. Za razliku od filera, procedura se može ponavljati tek za par godina.

Hemijski pilinzi – Ovim tretmanom uklanjaju se stare ćelije, pospešuje regeneracija kože i poboljšava proizvodnja kolagena. Tako dolazi do zatezanja kože i smanjenja vidljivosti naduvenih podočnjaka.

Kako prekriti naduvene podočnjake?

Volela bih da vam kažem da je šminka rešenje. Međutim naduvene podočnjake je jako teško prekriti šminkom. Problem je zbog toga što se ne radi o diskoloraciji (nju lako možemo prekriti), nego je reč o promeni u ravni sa površinom kože. Najbolje što možete očekivati od šminke je:

 • Neutralisanje tamnih podočnjaka
 • Poboljšanje izgleda vašeg tena

Neutralisanje radimo sa korektorima za podočnjake u boji. Naravno, ovo zavisi i od vašeg tena. Za neutralisanje neophodno je koristiti boje lososa, rozikaste ili kajsijasto narandžaste nijanse (ako se radi o modrim nijansama). Idemo u suprotan spektar boja, tako da ako se radi o toplijim tonovima podočnjaka neutralisanje vršimo sa hladnijim tonovima (plava, ljubičasta itd.).

Napomena: Na internetu kruže informacije da se za neutralisanje podočnjaka koristi banana žuta nijansa korektora. To je tačno samo za izrazito svetao ten. Ako takvu nijansu nanosite na izrazito taman modri podočnjak ili na taman ten, samo ćete dodatno pogoršati stvari !

Namažite korektor u boji, u trouglastom obliku ispod vašeg oka i izblendajte. Cilj je da se boja blago nazire, ne da izgledate kao vanzemaljac. Kada to uradite možete naneti korektor u nijansi kože (1-2 nijanse svetliji od vašeg tena).

Ako su podočnjaci izuzetno naduveni možete pokušati da pre primene korektora na taj predeo stavite neku kremu za podočnjake. Na taj način doći će bar do blagog zatezanja, pa će delovati manje naduveno i lakše za prekrivanje.

Iskustva sa smanjenjem naduvenih podočnjaka

Miljana – “Naduvene podočnjake sam dobila pre par godina. Probala sam kremu sa prirodnim aktivnim sastojcima i koža mi je sada zategnuta. Tek sam krenula, ali vidim pomak. “

Tamara – “ Htela sam da uklonim naduvene podočnjake. Mrzim ih. Otišla sam na hemijski piling lica. Efekat je dobar ali nedelju dana nisam smela da izađem iz kuće. Mislim da ću sledeći put ipak uzeti neku kremu.”

Ružica – “Ja sam više za prikrivanje šminkom. Koristila sam razne stvari, ali efekti nisu baš ono što sam očekivala. Koža mi jeste bila zategnutija i hidrirana od pojedinih krema, ali ja bih više volela da su skroz nestali. “

Naduveni podočnjaci su nešto što može da nam baš uništi samopouzdanje. Ipak rešenje za ovaj estetski problem postoji. Na vama je da odaberete metod koji vam odgovara i isprobate ga.

Ako smatrate da vam je ovaj tekst pomogao slobodno ga podelite ili ostavite komentar kako vi rešavate ovaj problem.