Istopite celulit na rukama na neki od ovih načina

Istopite celulit na rukama na neki od ovih načina

Autor:

Kako ukloniti celulit na rukama? Evo najboljeg odgovora, kako da uz pomoć adekvatnih vežbi, načina ishrane i ostalih životnih navika, vaše ruke zauvek ostanu zategnute.

Koji su to faktori koji utiču na pojavu celulita na ovom delu tela, kao i na koji način se možemo rešiti ove iritantne pojave koja se javlja kod većine žena? Šta treba jesti i koje vežbe su najbolje u borbi protiv ovog problema?

Celulit bi mogli definisati kao jedan vid deformiteta koji je vidljiv kod žena zbog nagomilavanja masnoća i toksina ispod kože. Kada se toksini gomilaju ispod kože, vezivno tkivo slabi i stvaraju se deformacije čiji izgled najviše podseća na koru pomorandže. Nastaje kao posledica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva.

Celulit jeste problem većine žena, jer se sa njim bori čak 80% ženske populacije. Da bi se rešili ove pojave, žene se obraćaju kozmetičarima, trenerima, lekarima i drugim stručnjacima. Neizostavni su i kozmetički preparati, kreme protiv celulita, losioni i ostalo.

Savremeni način života, drastično je povećao broj žena koje imaju celulit, čije uklanjanje zahteva dugotrajne tretmane, u kojima moraju biti uporni i izdržljivi.

Najčešće se pojavljuje na : butinima, rukama,sedalnoj regiji i stomaku. U poznijim godinama celulit se može pojaviti i na vratu.

Ova pojava nije karakteristična samo kod punijih dama ili žena srednjih godinama, celulit na rukama je prisutan i kod vitkih i veoma mladih devojaka, upravo zbog nezdravog načina života i loših navika.

Dakle, celulit na rukama, nema veze sa kilogramima, već sa vašim životnim navikama.

Zašto se javlja celulit na rukama?

Salo na rukama zaista može uticati na vašu samopouzdanje i učiniti da se osećate neprijatno. Ukoliko imate celulit na rukama, teško ćete nositi majice kratkih rukava ili sebe ohrabriti i izaći u nekoj lepoj haljini na bratele. Niko ne voli da je salo vidljivo, jer se uvek čini da ruke izgledaju veće nego što su zaista.

Pitate se odakle celulit, i odakle baš na rukama ? 

U većini slučaja, kada se ovaj problem javi, govorimo o naslednom faktoru . Ako vaša mama ili baka imaju celulit, verovatno ćete imati i vi. Ostali uzroci pojave ove iritantne pojave na rukama mogu biti i:

Hormoni – Estrogen, prolaktin, hormoni štitne žlezde, insulin i noradrenalin mogu igrati ulogu u razvoju celulita.
Nepravilna ishrana – Dijeta bogata solima, ugljenim hidratima i mastima može uticati na pojavu celulita. Nedostatak vlakana može takođe igrati ulogu u razvoju celulita na rukama.

Životni stil – Celulit obično postaje češći kod ljudi koji ne vežbaju ili sede na jednom mestu dugo vremena, i slabo se kreću.

Stres – smanjiti uzroke stresa, kako bi smanjili višak celulita na rukama

Loše navike – konzumiranje alkohola, pušenje, izostanak fizičke aktivnosti

Vežbe za mršavljenje ruku

Tražite savete o tome kako se rešiti celulita na rukama?

* Za početak, onaj tretman koji mažete na butine, dobar je i za ruke. Ako ne znate koji je najbolji, poslušajte savet onih koji su uspeli da se reše celulita. Recimo, Katarina je jedna od njih. Ona je na prirodan način uspela da se potpuno reši masnih grudvica pod kožom i da ublaži strije. Pročitajte njenu priču i uverite se – nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-celulita/

Jedan od najboljih načina u borbi protiv celulita jeste i fizička aktivnost. Postoji veliki broj vežbi za ruke, koje će delotvorno uticati, imati efekata i smanjiti obim ruku kod žena. Fizička aktivnost je neizostavni deo rešavanja ovog problema. Jako je bitno da koji god vid vežbi izaberete, budete istrajni, radite treninge svaki dan, i samo ako na ovaj način vežbate, možete videti i rezultate. Kako bi se rešili opuštene kože i celulita na rukama, možete praktikovati i jogu, sklekove, dizanje tegova ili plivanje.

Za vas smo izdvojili neke od najednostavnijih vežbi, koje možete raditi bilo gde, a koje su se pokazali najefiksanijim.

vežbe za celulit na rukama

1. Pregib bućicama – tegovi

Ova vežba aktivira vaše bicepse i daje rezultate kod redukcije sala. Vaši biceps mišići prostiru se celom dužinom prednje strane gornjeg dela ruke. Vežba se izvodi u stojećem položaju, lako i jednostavno. Uzmite tegove tako da ruke budu okrenute prema butini. Gornji deo ruke treba biti blizu uz telo, pripijen. Dok podižete tegove, savijati ruke u laktovima. Dok to radite, u isto vreme, rotirarati dlanove tako da u krajnjem položaju budu okrenuti prema telu. U gornjem položaju učvrstiti biceps, zatim polako spustite tegove u početni položaj. Ne zaboravite da se dlanovi moraju vratiti u početni položaj, znači okrenuti butinama.

Ova vežba se može izvesti na dva načina, savijanjem obe ruke istovremeno i savijanje ruke naizmenično, znači dok se diže jedna, druga se spušta. Prvi način skraćuje vreme izvođenja vežbe, što je izuzetno značajno za treninge koji su vremenski ograničeni, dok drugi način oduzima više vremena, ali pruža mogućnost na pravilno izvođenje vežbe za obe ruke.

2. Okrenuta vežba – triceps

Ova vežba za mršavljenje ruku izvodi se na jednostavan način. Potrebno je raširiti noge, ne mnogo. Stati uspravno raširenih ruku koje trebaju biti okrenute ka nebu, tačno iznad glave. Spustiti dlanove iza glave i pomerati gore. Ova ponavljati 20 puta, a zatim sledi pauza. Ruke staviti pored tela i opustiti se narednih 10 do 15 sekundi. Kada se telo odmori vežbu ponoviti od 10 do 15 puta.

Vežba se može raditi bilo gde i ne zahteva puno vremena i idealno je ponavljati najmanje dva puta na dan.

3.Lakat vežba

Još jedna lagana i jednostavna vežba koja pomaže otklanjanju celulita na rukama. Vežba se sastoji od dva koraka i nije ni malo zahtevna. Potrebno je stati uspravno sa blago razmaknutim stopalima. Ruke su raširene i stisnute u pesnicu, te se savijaju u laktovima. Pomerati ih istovremeno ka telu tako da se savijaju u lakatima. Pokret je potrebno ponoviti 20 puta do odmora, koji traje od 10 do 15 sekundi kada su ruke opuštene i spuštene pokraj tela. Nakon odmora vežbu je najbolje ponoviti od 10 do 15 puta.
Ukoliko vreme dozvoljeno lakat vežbu treba raditi dva puta u jednom danu, najbolje ujutru i uveče.

4. Vežba makaze

Ova vežba baš kao i što ime samo kaže, podseća na rad makaza i odlična je vežba za mršavljenje ruku. Početak vežbe je ispraviti telo i podići ruke na visini ramena ispred vas. Raširite ruke u stranu i vratite ih sa svoje prednje strane, desna ruka se poklapa sa levom. Ova poza sada liči na otvorene makaze. Ponovno ih trebate protezati na stranu i vratiti ih natrag. Ovaj put vaše leve ruka treba da se poklapa sa desnom.

4.Mahanje klatna

Počnite vežbu sa razdvojenim nogama. Lice napred sa savijenim kolenima. Sva telesna težina trebala bi biti na vašoj levoj nozi. Stavite levi lakat na levo kolenu. Držite bućicu u desnoj ruci, dlanom okrenutim prema nogama, ruka spuštena i kolena su lagano savijena. Polako zakrećite desnu ruku natrag prema desnoj nozi. Držite ruku paralelno s telom. Ponovite 15 puta. Ponovite istu vežbu s druge strane. Počnite sa 5-8 kilograma težine, i odradite vežbu svaki dan. Ovaj potez bi trebao biti izazovan, ali ne i nemoguć.

5. Guraj i vuci vežba

Kako skinuti salo na rukama, vrlo brzo i lako daće vam odgovor ova odlična vežba. Potreban stav su blago raširene noge, tako da butine budu oslonac vežbi. Malo se sagnuti i saviti kolena tako da zadnjica bude što više isturena pozadi. Položaj treba biti takav kao da ste krenuli da sednete. Ruke pomerati dijagonalno gore dole ispred sebe i odmah staviti ruke dole kod struka, tako da se laktovi sudare. Ovaj potez treba ponoviti 20 puta u kratkom razmaku.
Vežba treba da uzgleda kao da osoba gura nešto i vuče nešto dijagonalno od sebe. Nakon 20 puta ponovljene vežbe, ispraviti se kako bi odmorili telo .Nakon pauze od 10 do15 sekundi nastaviti s vežbanjem. Vežbu ponoviti od 5 do 10 puta. Za brži efekat, potrebno je vežbu ponoviti minimalno dva puta, svakog dana.

6. Padovi sa stolice

Ovo je zaista dobra vežba za mršavljenje ruku, koja ne samo da tonira ruke, već i mišiće leđa. Za ovu vežbu birajte stolicu, ili ako vam je lakše krevet. Lice okrenite suprotno od stolice i postaviti ruke na stolicu. Ruke se trebaju razdvojiti u širini rāmenā. Pomerite se par koraka od stolice i držite gornji deo tela uspravno. Ovako izgleda početni položaj. Savite kolena i laktove, i pomerite celo telo ka zemlji, cilj je da se dodiruje pod. Vratite se u svoj normalan položaj. Trebalo bi napraviti 3 serije po 20 ponavljanja. Ako ovu vežbu ponavljate svakodnevno, videćete brzo rezultate jer je jako efikasna u borbi protiv celulita na rukama.

Kako se rešiti celulita na rukama ishranom

Kada govorimo o načinu ishrane koja je najbolji u borbi protiv celulita na rukama, potrebno je znati da dijete i izgladnjavanje, nikako se ne preporučuju, čak i ako ste osoba sa viškom kilograma. Dokazano je da previše niskokalorična prehrana otežava prirodni proces razgradnje masti.

Da biste se zauvek, i uspešno rešili celulita, u vašem jelovniku ne sme biti mesta slanoj i masnoj hrani. Izbegavati crvena mesa, punomasne mlečne proizvode i masne ribe. Ishrana koja se preporučuje mora biti obilata i da sadrži sirovo voće i povrće, što više tečnosti, pre svega vode i zelenog čaja, kao najboljeg u borbi protiv masnoća.

kako se rešiti celulita na rukama

Biljke koje stimuliraju perifernu cirkulaciju, poput ruzmarina, ljute paprike ili koprive, mogu biti odlična pomoć u borbi protiv celulita na vašim rukama. Sastojci koji prirodno indukuju sintezu kolagena (vitamin C i gama linoleinska kiselina) pomoći će vam u obnovi kože zahvaćene celulitom. Potrebno je da unosite što više kelja, brokolija, zelenog povrća uopšte, spanaća, kupusa i zelja.

Osim ishrane koju smo pomenuli, jako je bitno da to bude i redovna ishrana, a to znači pet puta na dan.

Doručak bi trebalo da bude najbogatiji, dok za večeru birati laganiju hranu, i bitno da se izbegava hrana nakon 18 sati, kada organizam slabije troši kalorije. Ako imate neurednu probavu, posebno opstipaciju, u velikoj meri biće „odgovorna“ za pojavu i razvoj celulita na rukama . Ovaj problem regulišite problem namirnicama bogatim vlaknima, posebno proizvodima od cele žitarica, izbegavajte teško varljive namirnice, jedite polako i jako bitno žvakati dugo hranu.

Doručak od ovsene kaše bi bio jedan od boljih izbora za početak vašeg dana. Ovas je bogat izvor proteina i vlakana, koja su rastvorljiva, i koji se pretvara u gel u organima za varenje. Gel pomaže u izbacivanju toksina, koji su ključni kod stvaranja sala na rukama.

Kako skinuti salo na rukama?

1.Jedite manje, a češće – mnogo će biti korisnije za vas da jedete malo, a često. Male porcije podeljene u nekoliko obroka podrazumevaju da ne osećate glad tokom dana i sprečavaju prejedanje tokom noći. Već smo spomenuli da je idealan broj obroka tokom dana pet.

2.Pazite na ishranu – ukoliko je vaš plan da skinete celulit sa ruku, dobro razmislite šta jedete i kako se hranite. Ne radi se samo o unosu kalorija, mada je i bitno, već kvalitet hrane koju jedete igra značajnu ulogu.

3.Jedite proteine pre i posle vežbanja – potrebno je da pre vežbanja, manje od sat vremena, unesete užinu, koja je bogata proteinima i odmah nakon vežbanja isto uneti manji obrok.

4.Kardio vežbe – su najbolje vežbe za skidanje sala. Ukoliko niste, počnite polako sa plivanjem ili trčanjem, svaki dan pomalo, dok vam ne pređe u naviku, i postane deo svakodnevnice.

5.Izbegavajte alkohol i pušenje – nikotin i alkohol imaju dehidrirajuća svojstva. Uz to vaše telo koristi alkohol za energiju, umesto da sagoreva masti, te se ona skuplja na rukama. Ukoliko imate ove loše navike, rešite ih se.

6. Zeleni čaj – snažni antioksidansi (katehini) u zelenom čaju bore se protiv smrtonosnih slobodnih radikala i pomažu uklanjanju toksina iz tela. Zeleni čaj je takođe moćan termogen, tako da vam pomaže da celulit sa ruku nestane . Ova dva razloga čine ga savršenim prirodnim lekom za celulit. Pokušajte piti barem 3-4 šoljice dnevno.

7. Detox kupka – kako skinuti salo sa ruku, nego detox kupkom, kao jednim od najboljih načina. U najmanju ruku, lepa detox kupka je izuzetno umirujuća i opuštajuća nakon napornog rada

Potrebni sastojci za detoksikaciju – otopite ¼ šoljice epsom soli, ¼ šalice soda bikarbona, ¼ šoljice morske soli i 1/3 šoljice jabukovog sirćeta. Potopite se i opustite najmanje 30 minuta. Učinite to jedanput ili dvaput nedeljno.

8. Dehidracija – kao jedan od definitivno glavnih uzroka pojave celulita na rukama. To daje koži smežuran, star izgled koji uopšte nije atraktivan. Hidracija, s druge strane, daje koži zdrav sjaj i teksturu. Voda takođe pomaže kod detoksifikacije. Zato započnite dan sa čašom vode, a tokom dana, u najmanju ruku, osam do deset čaša vode. Možete dodati krišku ili dva svežeg limuna ili krastavaca (ili oba) u svoju vodu. Limun i krastavci su moćni detoksifikatori.

9. Piling/četkanje ruku– možda vam se čini da će korišćene četke za telo oduzeti mnogo vremena, prednosti govore da ne treba da gledate tako. Jednom kad se naviknete postaće vaša rutina. Bitno je da uvek koristite četku u kružnim pokretima. Ovo poboljšava cirkulaciju krvi, ukloniće suvu kožu i razbiti izgled vaše kože na rukama, ukoliko podseća na pomorandžinu koru.

 

Nešto iz domaće radinosti

Koristite ovu masažu, i vrlo brzo ćete biti zadovoljni rezultatima!
Sastojci:

  • šaka listova svežeg bršljana (lišće bršljana iskidati na manje komade i usitniti prstima)
  • šaka mlevene crne kafe
  • šaka rendanog đumbira
  • 300 ml susamovog ulja
  • 10 kapi eteričnog ulja đumbira
  • I dodati još 20 kapi eteričnog ulja po želji

Priprema:
Pomešati sastojke i staviti u veći staklenu posudu i zaliti uljem. Potrebno je da odstoji deset dana i povremeno ga protresti. Nakon deset dana procediti, dodati eterična ulja. Svaki dan masirati područje na rukama zahvaćeno celulitom ovom mešavinom.

Izdvojili smo za vas najbolja rešenja za skidanje celulita sa ruku. Pokušajte da iskoristite što više, kako biste postigli najbolje rezultate. Zato samo krenite i uradite to. Prvi vidljivi rezultati će vas naterati da u tome i istrajete. Srećno.