Kako prekriti bubuljice bez instagram filtera?

Kako prekriti bubuljice bez instagram filtera?

Kako prekriti bubuljice? Nekada je i to potrebno, a sloj profesionalne šminke nije uvek rešenje. Odgovore potražite u ovom tekstu.

Kako sakriti bubuljice?

Ova dilema izuzetno je aktivna u tinejdžerskim danima, pošto su bubuljice na licu i obrazima u njihovom slučaju najčešće. Jednom mesečno, tokom ciklusa, kod svake žene, bubuljice su takođe prisutne. Kod onih sa malo manje sreće, bubuljice su prisutne tokom godine, ako im je koža problematična.

Kada je u pitanju koža i kada su u pitanju bubuljice, leto može biti veoma izazovno, takoreći mač sa dve oštrice.  Ono može da smiri bubuljice i da kožu učini nikad čistijom, da je isuši, a usled znoja i sunca koža često ume i da bukne.

Ove pronađite kako isušivanje bubuljica može biti veoma efikasno za njihovo otklanjanje.

Kada je u pitanju onaj predivan osećaj da je leto učinilo da vam koža bude nikada lepša, vodite računa! To isušivanje deluje sjajno (i jeste u određenom periodu), ali ako tada ne hidrirate dovoljno svoju kožu,onda to može dovesti do isušivanja, kasnije perutanja i možda pojave nekih od većih problema. Mogu čak i da nastanu bubuljice od sunca.

Lice je potrebno mazati više puta dnevno, a i večernja nega je takođe neophodna, da bi koža bila nahranjena. Brojne su kreme koje možete koristiti. I kada je u pitanju nega tela, mazalice poput  mleka za telo, losiona i putera, takođe su dobrodošle.

Otkrijte koje su kreme najbolje za problematičnu kožu.

Kako se ponašati kada se desi da u ovom periodu koža bukne i kada imate veliki broj bubuljica  koje nikako ne možete da izlečite, a vrlo je teško sakriti ih? Onda morate biti dovitljivi i koristiti razne trikove kako da svoju kožu učinite lepšom i bez bubuljica.

Kako se  Ksenija snašla da prikrije i otkloni probleme na svom licu, pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

Kako sakriti bubuljice bez pudera?

Mnoge žene sa problematičnom kožom lica i velikim brojem bubuljica posežu sa velikom količinom pudera za lice, što nije baš najsrećnija odluka. Verovatno ste zapazili da nekim ženama šminka više odmaže nego što pomaže da im izgled bude savršen. Tu pre svega mislimo na ogromnu količinu pudera koji je neke dame praktikuju da stave na lice, a to može da bude kontraproduktivno, naročito ako se velike količine stave i ako se ne ispoštuje tehnika nanošenja. Zato je važno da budete pažljive.

Jedan od dobrih načina jeste da nanesete korektor za bubuljice samo na mesta gde se bubuljica nalazi. Tu ne mislimo na korektore za lice i podočnjake koji imaju za cilj da prekriju nesavršenosti, nego baš korektor za bubuljice, koji je nekada i u boji. Njega treba naneti odmah ujutru na kritična mesta ili pre izlaska iz kuće, a kada ga dobro stopite sa kožom,bez obzira što ima i malo boje u sebi, onda blago na ta mesta utrljajte puder za bebe, beli, u prahu. Njega naravno, razvucite po celom licu, četkom za šminkanje. Na ovom linku otkrijte bejbi puder za bubuljice.

Korist od ovakvog prekrivanja je dvostruka. Pre svega ta da se bubuljice manje vide, a druga je da korektor i puder za bebe deluju tako da će vaša koža biti i zaštićena i sjajna, a ujedno ćete spontano raditi na tome da bubuljice budu isušenije i da nestanu.

Jasno vam je da ovaj način nije za one koji imaju veliki broj bubuljica na licu. On se pre svega odnosi na one koji imaju poneku, usled ciklusa ili neke druge iritacije. O onima koji se bore sa nešto većim problemom će biti reči u nastavku.

Suvišno je pominjati, a opet, nije na odmet, da bubuljice možete prekrivati i sakrivati neko vreme, ali da su one problem koji treba rešti, tako da ovo prikrivanje bude samo prolazno rešenje.

A prethodno navedeni način je kombinacija oba: kamufliranja, kao i rešavanja problema.

Evo nekih od načina kako se ZAISTA možete izboriti sa aknama i bubuljicama.

Kako prekriti bubuljice puderom?

Iako nismo pobornici nanošenja pudera na visokim temperaturama, apsolutno smo svesni da neke osobe imaju problem sa bubuljicama i da bi taj problem bio estetski manji, moraju da posegnu za šminkom. Što je potpuno u redu!

prekrivanje bubuljica puderom

Ipak, treba biti veoma probirljiv i pažljiv, kako bi puder koji ćete po vrućini nositi bio adekvatan, kako se ne biste razmazivali i kako vam se lice ne bi mastilo. To može biti kontraproduktivo, a to niko ne želi.Lice sklono aknama obično je i masno, pa vam treba puder za masnu kožu.

Puder za lice mora biti mat, nikako onaj što prosijava jer usled znojenja i mat puderu će biti problem da se održi, a da vam lice ne bude masno.

Dakle, to treba da bude puder dermatološki testiran, jer ne želite da izazovete još neki problem stavljanjem na bubuljice. Danas nema bojazni jer je većina pudera veoma kvalitetno urađena i lekari ih preporučuju za bubuljice, pošto ih isušuju, smiruju upalu i samim tim otklanjaju.

Količina pudera koju stavite ne sme biti velika. Imajte u vidu da je manje više! Verovatno ste nekada pomislili da je bolje staviti više pudera jer će on bolje prekriti problem. Greška!

To kako će puder prekriti bubuljicu zavisi od njegove pokrivne moći.

Zato, ako imate upaljene bubuljice ili akne koje se baš vide, morate koristiti puder sa većom pokrivnom moći.

Malu količini pudera treba staviti prvo na bubuljice i prstom utapkati, a onda puder pravilno rasporediti preko celog lica, da se ne bi videla razlika. Takođe je važno da puder dobro ublendate na lice, bilo da to radite sunđerčićem, četkom ili prstima.

Ako ste puder naneli i samo ga razmazali, onda efekat neće biti dobar. Morate ga dobro utapkati, za bolji učinak.

Još jedna važna stvar koja prethodi nanošenju pudera, to je umivanje i čišćenje lica. Nikada ne smete nanositi puder na lice koje prethodno niste umili,očistili i na bubuljice naneli terapiju, u vidu kreme ili tonika, bilo čega što za bubuljice koristite. Puder sam po sebi deluje isušujuće, ali morate da vodite računa o higijeni jer, ukoliko se začepe pore, to može stvoriti dodatan i ozbiljan problem sa bubuljicama. U tu svrhu može poslužiti i maska za čišćenje lica.

Kako sakriti bubuljice bez korektora?

U principu, najbolji način da se bubuljice sakriju jeste korektor. Međutim, ako ga kojim slučajem nemate kod sebe, a situacija je hitna, preporučujemo neki od već nabrojanih metoda, puderom za lice ili puderom za bebe.

  • Puder za lice je potrebno blago utapkati na mesto gde je bubuljica, naravno, vodeći računa o tome da ne dodirujete prvo bubuljice, pa čisti deo lica, prvenstveno zbog toga što su akne sklone da se šire sa mesta na mesto, tako da time možete inficirati i čistu kožu.
  • Bejbi puder takođe možete natapkati na mesto koje je kritično, prikrivajući na taj način i  isušujući bubuljicu.

Pre toga obavezno je čišćenje i stavljanje odgovarajuće kreme jer je to jedini pravi put u rešavanju problema oštećene  i problematične kože.

Kako sakriti bubuljice korektorom?

Danas je na tržištu veliki broj korektora za lice, koji služe da vam sakriju nepravilnosti na koži i gotovo da se nijedno ozbiljno, profesionalno šminkanje ne može zamisliti bez njih.

Razlikuju se po tome kakva im je pokrivna moć, pa tako možemo razlikovati one koji su tu da nam malo posvetle podočnjake, kao i one koji mogu da prekriju gotovo svaku nesavršenost na našem licu. Ima ih gušće teksture, u obliku stika ili kremice, kao i tečnih, koji se, poput tečnih ruževa, nanose četkicom.

Takođe ih ima u različitim nijansama, neki su gotovo potpuno beli, a ima ih, kao i pudera, u svim nijansama, kako svetlijim, tako i tamnijim.

Saznajte kako da korektorom prekrijete sve mane na licu.

Korektor za bubuljice može odlično poslužiti kada je prekrivanje bubuljica u pitanju. Možete ga naneti na bubuljicu, trudeći se da, ako su u pitanju akne, ne razvlačite previše bakterije, već samo da ga utapkate i sjedinite sa kožom. To možete učiniti vrlo jednostavno, pri tome se ne plašeći da će biti različitih boja na licu i neujednačenosti. Samo odaberete korektor u nijansi vaše kože i problem je rešen. Lepo ga utrljate, utapkate i razmažete, tako da se stopi sa kožom i problem je rešen. On se, inače, koristi i  za konturisanje lica, tako da vam i za to može poslužiti.

Postoji jedan trik koji možete primeniti ako koristite korektor za bubuljice.

 Neke poznate, svetske blogerke preporučuju da se pre korektora na bubuljicu nanese neka senka za lice u zelenoj boji.

Da, dobro ste čuli! Zelena senka se nanosi na bubuljicu jer je zelena boja komplementarna crvenoj, boji bubuljice i savršeno je prekriva.

Kada nanesete zelenu senku na bubuljicu, onda je potrebni da na nju nanesete i korektor, posebno dobro i pažljivo ga utrljavajući, jer ne sme da se primeti prisustvo zelene senke na bubuljici. Rezultati će biti više nego fantastični, a vi prezadovoljni.

prekrivanje bubuljica šminkom

Kada je u pitanju full makeup, takođe je korektor više nego neophodan. Posle nanošenja pudera, nijansirate potrebne delove i nanosite korektor na bubuljice. On je neophodan jer ćete tek tada biti sigurni da se bubuljice ne vide.

Možete i tada upotrebiti trik sa zelenom senkom i, sve u svemu, važno je istaći da i korektori za lice danas imaju u sebi te negujuće komponente koji nikako neće naškoditi vašem licu ili pospešiti nastanak vaših bubuljica.Naprotiv, veoma lepo deluju na kožu zahvaćenu bubuljicama i, ako nista drugo, sigurno vam neće uvećati problem. Naravno, vodite računa o sastojcima. Kao što rekosmo, veliki broj pudera sada ima fantastičan sastav koji treba iskoristiti za ulepšavanje i negu.

Kako prekriti bubuljice na leđima i nogama?

Mora se priznati da mnogo veći broj ljudi muči muku sa bubuljicama na leđima, nego na nogama. I jedne i druge su problem i potrebno je izboriti se sa njima.

Svi trikovi koji važe za bubuljice na licu, takođe važe i za bubuljice na telu.

Mi uglavnom šminkamo lice, a zašto ne bismo „našminkali” i telo? Korektori i puderi za bubuljice mogu biti i te kako korisni za ramenu regiju i za noge. Sve što je potrebno, to je da na čistu kožu nanesete puder ili korektor u odgovarajućojnijansi (ili jedno pa drugo) i dobro utrljate četkom ili sunđerom.

Bubuljice na leđima će brže zasušiti, tako da preporučujemo da to uradite i nekada kada ne izlazite iz kuće. Mi vodimo (nekada i previše) računa o svom licu, ali zato telo umemo maksimalno da zapostavimo. Leti nam se to obije o glavu jer bikini i kratke, otvorene haljine traže da pokažemo malo više tela.

Još jedna dobra fora kako sakriti bubuljice jeste i krema za samopotamnjivanje.

Svi znamo da se na tamnijoj koži slabije uočavaju bubuljice. Znate kada pocrnite na letovanju, kako koža nema mane. E, ako nije bilo dovoljno sunca, a koža ima manice, onda utrljate u kožu kremu za brzo tamnjenje i na taj način zakamuflirate svoje bubuljice.

Naravno, ovo ćete moći ako su bubuljice hormonske i sitne, a ne ako su u pitanju akne ili bilo šta što iziskuje ozbiljno lečenje. U tom slučaju bi trebalo konsultovati se sa dermatologom.

Ipak, ako imate veći problem sa aknama na telu, dobar način je i da odećom prikrijete taj deo koji trenutno „nije za pokazivanje”, duga haljina ili majica koja prekriva ramena i stvar je rešena. Kada budete izlečili bubuljice, moći ćete da uživate opet u svom telu.

Sakrivanje bubuljica kod muškaraca

Muškarcima je mnogo teže da sakriju bubuljice zato što oni ne koriste šminku kao žene (makar ne u tolikoj meri), a skloni su aknama i hormonskim bubuljicama.

Kada su u pitanju akne i bubuljice na muškom licu i telu, jedino rešenje za njihovo kamufliranje može biti korektor u boji njihove kože. On će fino sakriti bubuljice, a da pri tom ne proizvede onaj utisak našminkanosti, kao da je muškarac naneo puder. Na očišćene bubuljice treba naneti malu količinu korektora i dobro je utrljati, sjediniti sa ostatkom kože, kako bi delovala prirodnije. A tu smo mi žene da im u tome pomognemo, pošto se muškarci u tome ne snalaze najbolje.

Zapravo, većina muškaraca ni ne smatra da bi nekim kozmetičkim sredstvom trebalo kamuflirati nesavršenosti. Nadamo se da će svest muškaraca biti razvijenija o ovom problemu u budućnosti.

Na kraju ostaje da podvučemo crtu, naglašavajući da bilo kakvo kamufliranje ne pomaže ako se sa problemom ne suočite.

Veoma je važno da bubuljice ne čačkate sami, već da se obratite kozmetičaru ili dermatologu, koji će znati šta je najbolje za vas. A neke tehnike šminkanja koje prikrivaju nesavršenosti sačuvajte za one hitne slučajeve kada ni po koju cenu ne želite da vam se bubuljice vide.