Probajte ampule protiv peruti. Evo koje su najbolje!

Probajte ampule protiv peruti. Evo koje su najbolje!

Da li ste probali ampule protiv peruti? Ako niste, pročitajte kako one pomažu. I ne samo to. Napravili smo listu najboljih da lakše izaberete prave.

Šta su ampule protiv peruti?

Čuli ste da, kada neko ima perut, pokušava da koristi svašta kako bi se iste rešio. Jedna od inovativnijih metoda svakako jesu ampule protiv peruti. To su flašice od po 6 do 10 ml koje sadrže u sebi koncentrisane aktivne sastojke koji se bori protiv problema koje se mogu stvoriti na koži glave.

Koncentrati ampula protiv peruti su veoma intenzivni i u sebi sadrže sve što bi trebalo da sadrži dobar proizvod za kosu i kožu.

Napravljene pre svega na biljnoj bazi: od rastavića, korena čička, koprive, vitamina, ricinusovog ulja, nevena, kamilice ili mentola …

Ovaj proizvod je dobar za vas, pre svega zato što u sebi ne sadrži konzervanse, sulfate i parabene koji mogu štetiti koži glave.

Negujući sastojci čine da se koža glave očisti, ali takođe utiču na to da kosa bude mekana, sjajna i zdrava, pošto negujući sastojci oblažu vlas i štite je.

A kako deluju ampule protiv peruti?

One deluju tako što se aktivni sastojci, utrljani u kožu glave osuše i tu ostanu, pošto ih ne ispiramo, do sledećeg pranja.

Negujući sastojci biljaka štite i hrane kosu, smiruju upalu čija posledica jeste stvaranje peruti u kosi. Prirodna ulja blagotvorno deluju na teme, čisteći ga od nepotrebnih gljivica, a održavaju opstanak onih gljivica koje se nalaze na koži glave, a koje su važne za dobro funkcionisanje i balans u vašoj kosi.

Nisu agresivne, ne iritiraju dodatno kožu, posle njih možete nastaviti da negujete kosu na uobičajen način. Odsustvo štetnih sastojaka čini ovaj proizvod bezbednim za korišćenje.

Upotreba ampula protiv peruti

Ovaj proizvod se nanosi na suvu ili prosušenu kosu, kod najvećeg broja proizvođača je tako. Sadržaj jedne ampule sipa se na dlan i onda utrlja u kožu glave. Ne ispirate.

ampule za perut

Ovo nanošenje ima svojih prednosti i mana.

  • Prednosti su što u jednom tako malom proizvodu imate sve što vam je neophodno da bi se skalp očistio. Naravno, nije dovojno naneti ampulu samo jedanput, preporučuje se duže korišćenje.
  • Sa druge strane, pošto je u tečnom stanju, ampula može delimično da vam se prospe i pitanje je da li ćete uspeti tako malu količinu da utrljate na svako problematično mesto na koži glave. Oni koji su uigrani, svakako će uspeti, dok će na početku verovatno biti prosipanja. Ako vam frizer bude radio tretman, onda bojazni nema.

Pored ampula za perut, postoje i druge ampule za kosu.

U tom smislu je ponekad lakše i praktičnije kada se koriste uobičajeni proizvodi za kosu, pošto je njegova upotreba standardnija i uigranija.

Ivana je baš tako rešila problem. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo. Borba je bila duga i mučna dok nije našla proizvod koji je promenio njen život za sto osamdeset stepeni. Peruti više nema, kosa joj se ne masti više tako mnogo i brzo raste. Kako je ona u tome uspela, šta je uradila, i kako se i vi možete rešiti peruti, možete pročitati na sledećem linku: https://minutzamene.com/masna-i-slaba-kosa-puna-peruti-vise-nije-moj-problem/

Ipak, ako želite da isprobate nove stvari, nećete se pokajati ni kada su ampule protiv peruti u pitanju. Možda malo neuobičajeniji metod od standardnih, ali ga vredi isprobati. Nove stvari nam u životu donose lepotu novog iskustva, ali i korist u vidu rešavanja problema.

Zainteresovani?

Hajde onda da vam napišemo našu top listu!

Najbolje ampule protiv peruti

Već smo pomenuli da samo velike kompanije imaju ampule protiv peruti. Velike u smislu kvalitetnih proizvoda koji su „na glasu” kada je u pitanju nega slabe kose. One u ponudi imaju pakovanja, od 4 do 6 ampula, ali imaju i ampule na komad, tako da se možete odlučiti za onu varijantu koja vam u datom trenutku više odgovara. Neke od najboljih smo izdvojili za vas.

Free limix ampule protiv peruti

Ova kompanija čije proizvode uglavnom koriste profesionalni frizeri, u svojoj ponudi ima tri vrste ampula za kosu. To su:

  • ampule za revitalizaciju kose,
  • ampule za obnavljanje kose
  • i ampule protiv peruti.

Glavni sastojci njihovih ampula protiv peruti su ekstrat koprive i ekstrat kapsicijuma. Testirane su, namenjene  otklanjanju peruti, ali i prevenciji pojave peruti. Utrljavaju se u prosušenu ili osušenu kosu posle pranja i ne ispiraju se do sledećeg pranja.

Cena je 1172. dinara. Pakovanje ima 12 komada.

Možete ih nabaviti online: KUPI OVDE

Dikson Pappareale Pr25 ampule protiv peruti

Glavna komponenta ovih ampula jeste matični mleč,  koji se bori protiv perutanja kože glave, a bori se i protiv viška lučenja sebuma koji stvara bakterije i gljivice u kosi.  Nanose se na isfrotiranu kosu, prosušenu, a potom se ne ispiraju. Potrebno ih je redovno koristiti da bi efekti bili vidljivi. U njihovoj ponudi takođe imate ampule protiv opadanja kose, ampule za obnavljanje kose, kao i ampule protiv peruti. Možete ih kupiti na komad ili u pakovanju. Pakovanje sadrži 10 komada. Cena je 1140 dinara. Možete kupiti online: KUPI OVDE

F355 atha aktivni koncentrat protiv peruti 5 ampula

Ove ampule protiv peruti ne sadrže nikakve konzervanse, a njihovi glavni sastojci su ekstrat koprive i kompleks koncentrata klimbazola. One pored toga što uklanjaju perut, štite vlasi od negativnih uticaja i poboljšavaju njenu strukturu. Toniraju i osvežavaju kosu, čineći je glatkom i sjajnom.

Poželjno je da se koriste do 2 ampule nedeljno,a za vidljive efekte potrebno je najmanje 2 meseca.

U pakovanju je 5 ampula. Cena je 1250 dinara.

KUPI OVDE

Kerastase ampule protiv peruti

Kerastase je jedna veoma poznata marka, kako kod frizera, tako i kod običnih kupaca, pošto njihove proizvode možete naći sve češće, na brojnim mestima. Iako spadaju u skuplje proizvode, vrlo su popularni i kvalitetni. Njihove ampule protiv peruti odlične su za one koji imaju osetljivu kožu glave, pošto su jako blage.

Sadrže  Spoj L-karnozina, vitamina E i ekstrakta moringe i pirokton olamin – prirodni sastojak koji se uspešno bori proiv peruti.

Pakovanje sadrži 6 ampula. Preporuka je da se koriste 3 ampule nedeljno, najmanje 4 nedelje.

Cena je 5450 rsd. Možete ih kupiti online: KUPI OVDE

Black professional ampule za perut

Iz samog naziva vidite da je ovaj brend poznat među frizerima. Ove ampule se koriste kao dodatak tretmanu šamponom i maskom i namenjene su uklanjanju tvrdokorne peruti. Frizeri ih rado koriste, i to ne samo ove protiv peruti, već i ampule za obnavljanje i ravnanje kose, a možete ih pronaći i u slobodnoj prodaji. Takozvani „šok tretman” ima veliki potencijal da vašu kosu probudi i obnovi svojim aktivnim sastojcima koji se utrljavaju na suvu kosu i čine je mekom i sjajnom dugo vremena.

Pakovanje sadrži 12 ampula. Cena je 1836 dinara.

KUPI OVDE

Ovo su neki od najpoznatijih, najkorišćenijih i najboljih brendova, koje možemo preporučiti. Izbor je svakako na vama, opredelite se za onu liniju koju smatrate najboljom i najučinkovitijom za sebe.

Ampule protiv peruti vs. šampon protiv peruti

Potrudićemo se da vam ukažemo na prednosti i mane korišćenja ampula za kosu, u odnosu na šampon. Možda nekome pomogne da donese neku odluku.

ampule za kosu protiv peruti

Pre svega, saznajte sve o šamponima protiv peruti i kako oni deluju.

Ampule se u odnosu na šampon teže pronalaze, pošto dobre prirodne šampone možete naći svuda, lako su dostupni. Što se tiče nanošenja, već smo pomenuli da nam je praktičnije da koristimo šampon za kosu, pošto je njegova upotreba uobičajenija. Ampulu treba znati utrljati u kosu, što je, složili smo se, usled male ambalaže, ponekad prava umetnost.

Iako ampula ima jako dejstvo, vi je morate upotrebljavati u dužem periodu, dok slično deluje i šampon, rezultati su vidljivi posle nekoliko pranja. Tako da je vremenski raspon korišćenja bilo kog od ovih proizvoda identičan. Problem peruti zahteva permanentnu i dugu borbu.

Ovde pročitajte kojim se još uspešnim načinima možete rešiti peruti.

Iako ponekad ampula i posle vrlo malo pranja može da da dobre rezultate, početna pobeda može se pretvoriti u poraz, ako sa tretmanom ne nastavite.

U tom smislu i ampule protiv peruti zahtevaju upornost i predano korišćenje, na duge staze.

Isti je slučaj i sa šamponom. Šampon treba koristiti u dužem vremenskom periodu, do potpunog čišćenja kože glave, pošto ne želimo da nam se problem vrati. Međutim, ovde radite 2 stvari odjednomperete kosu i rešavate se peruti. Ampule vam ne mogu kosu učiniti čistom. 

Da ne pričamo o praktičnosti. POnekad je teško malu količinu sastojka iz ampule rasporediti ravnomerno po celoj glavi. Sa šamponom to ide kao od šale .

I cena je na strani šampona protiv peruti, pošto ampule spadaju u skuplje proizvode za kosu.Na mesečnom, i ako hoćete, godišnjem nivou, ušteda je zagarantovana ako koristite šampone protiv peruti.

Dosta ovih sastojaka koje imaju ampule protiv peruti, imaju i dobri šamponi. Naš savet je da probate Vlasilan šampone: preparati koji imaju veliku koncentraciju aktivnih sastojaka, dovoljno da pariraju ampulama. Konkretno, Vlasilan formula A je pun pogodak protiv peruti. Sadrži Pirokton olamine , kamilicu, hamamelis, alnatoin, lavandu, mentu… Možete ih nabaviti na sajtu: ovotaris.com/vlasilan/

No, evo šta o tome kažu drugi.

Ampule protiv peruti iskustva

Neke od korisnica izuzetno su zadovoljne ampulama protiv peruti. One su odlična stvar za one koji hoće instant rešenja. Ponekad ih treba koristiti i duže, ali je svakako njihov kvalitet u tome što posle malog broja tretmana, dolazi do boljitka.  Prenosimo vam njihova iskustva u celini.

Marina

Prvi put sam za ampule protiv peruti čula od svoje frizerke. Kako redovno idem na pranje i feniranje kose, ona je prva utvrdila da mi se suva perut pojavila u kosi, iako nikada nisam imala tih problema. Preporučila mi je neke  ampule protiv peruti koje mi je utrljavala posle pranja kose. Posle svega dva stavljanja, više me nije svrbela glava, a dosadna suva perut je nestala. Ako mi se ponovi problem, znam način kako da ga rešim.

Senka

Koristila sam neke ampule protiv peruti, pre nekoliko godina, ne mogu da im se setim imena sada. Uopšte mi nisu pomogle. Jeste da je kosa posle njih mekana i lepa, ali meni je perut i dalje ostala u kosi. To je moje iskustvo. Jednostavno se nije poklopilo.

Teodora

Drugarica je, videći da se mučim sa čestim iritacijama kože glave, odlučila da me obraduje sredstvom koje je njenoj majci pomoglo. Ampule protiv peruti sam dobila u pakovanju od šest komada i iskreno, bila sam skeptična, da li će to da mi pomogne. Naročito je skepsu izazivala mala količina, ambalaža u koju su spakovane ampule je minijaturna. Ja se nisam snašla sa njima. Imam gustu kosu i količina ampule je nedovoljna da mogu njome da pokrijem celo teme. Odustala sam i rešila na kraju problem šamponom protiv peruti.

Marijana

Vau! Kakav proizvod! Toliko lep miris. Meni je posle njih moja kosa kao slama bila kao svila, a pomogle su mi i u otklanjanju peruti. Praktikujem da ih stavljam u proleće ili jesen, kada je prelazan period, tada mi koža glave poludi, a one je veoma brzo i efikasno smire.

Umesto zaključka

U nadi da smo vam pomogli da donesete pravi izbor i u želji da se potrudite oko nege svog tela, u zaključku želimo da napomenemo da je važno okrenuti se prirodi i njenim sastojcima, odnosno prirodnoj kozmetici. Veliki izbor kozmetike danas na tržištu nosi sa sobom opasnost od nanošenja velikog broja hemikalija na kožu i kosu. Pošto kozmetika koju nanosimo na kožu za nekoliko minuta ulazi u krv, važno je da što manje škodljivih sastojaka ona u sebi sadrži.

Bilo da su šamponi ili ampule, čitajte ambalažu i vodite računa o očuvanju životne sredine, ali i o onome što koristite. Na duže staze, vaša koža i kosa i vaš organizam će vam biti zahvalni.