TOP 5 korektora za prekrivanje bubuljica

TOP 5 korektora za prekrivanje bubuljica

Autor:

Korektor za prekrivanje bubuljica je brz način da bubuljice učinite neprimetnim. No, nisu svi korektori isti, zato smo napravili za vas ovaj vodič. Pročitajte ga.

Ukoliko imate problem sa bubuljicama najvažnije od svega jeste da je prisutna dobra nega kože, puno vode i uravnotežena ishrana. No, to nije dovoljno. Trebaće vam i preparati protiv bubuljica koji će pomoći da one brže nestanu.

Kada pričamo o nestanku bubuljica, jako je važno da vodite računa da li uklanjate privremeno ili za stalno. Privremeno ih može sakriti šminka i u tome vam može biti od pomoći korektor za bubuljice – ali samo do sledećeg umivanja.

Za korektor bismo mogli da kažemo da je jednostavan proizvod, obzirom da se lako nanosi, bez prethodne pripreme lica, ali ima svoja pravila za upotrebu.

Najpoznatiji svetski šminkeri kažu da je tajna koju krije savršen i ujednačen ten upravo u korišćenju debelog sloja korektora za bubuljice.

Za bilo koju kozmetičku marku da se odlučite, svi bi u svojoj paleti trebalo da imaju četiri različita tona korektora (u skladu sa tonovima kože) koje možete mešati zajedno da biste dobili savršenu boju koja odgovara vašoj koži.

Veoma je važno uklopiti nijansu, jer ne bi trebalo da nanosite na lice boje koje su u kontrastu, neće izgledati prirodno na vašoj koži.

Za pokrivanje kože koja je sklona aknama, savet je da se korektor za bubuljice koristi samo direktno na bubuljicu, fino i nežno sa vrhom make up četkice, a zatim koristite prste da lagano utrljate proizvod i rastopite ga u kožu.

Kako se koristi i kako se odlučiti za najbolji korektor protiv bubuljica, detaljno sledi u nastavku.

Kako se koristi korektor za prekrivanje bubuljica?

Kada se ne možete rešiti akni, često ih možete pokriti. Ovde smo pisali o tirkovima za sakrivanje bubuljica. Ukoliko koristite korektor za bubuljice, akne, mitisere, znajte da to ipak zahteva mnogo više nego što je samo stavljanje korektora na lice.

korektor za bubljice upotreba

Prikrivanje bubuljica zahteva 2 proizvoda, a ne samo jedan.

Dakle, osim korektora trebaće vam barem jedna mala četkica da ga nanesete na lice. Isto tako, biće vam neophodna i puder za matiranje vaše problematične kože, kako bi se korektor što bolje uklopio u prirodnu nijasnu vašeg tena.

Veoma važan savet, a gde mnoge devojke greše jeste:

Ne zaboravite da uklonite korektor za bubuljice sa lica svake noći pre odlaska u krevet.

Nina je tako zamalo upropastila svoje lice. Njena koža bila je puna bubuljica i mitisera i stalno ju je šminkala. Međutim, problem je postajao sve gori. Rešila je da se obračuna sa tim. Uspela je da se reši bubuljica prirodnim putem i sada je presrećna jer joj je lice konačno čisto. O čemu se radi, saznaćete u njenom ličnom iskustvu koje se nalazi na ovom linku; https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

No, dok se bubuljice ne povuku, treba imati trik koji će ih u specijalnim prilkama sakriti, a upravo tome služi korektor.

Zapamtite: Kod nanošenja korektora za akne nema pritiska. Dovoljan je lagani dodir i ravnomerno utapkavanje prstima.

Kako primeniti korektor za bubuljice – korak po korak

korektor za bubuljice

  • Operite i osušite ruke, a zatim izvadite/iscedite malu grudvicu korektora veličine otprilike 1 ili 2 grama. Stavite grudvicu korektora na prednju stranu vaše nedominantne ruke, onu koju ne koristite za držanje četke.
  • Uzmite četku i pomerajte napred i nazad kroz korektor kako biste premazali četkicu. Sigurno da ne želite nikakve kvrge ili granule korektora na četki. Dobro utrljajte. Ako nemate četkicu, možete slobodno upotrebiti prste, ali morate biti vrlo oprezni da ne biste namazali previše korektora na bubuljicu.
  • Stavite dovoljno korektora na bubuljicu da prikrije crvenilo. Zatim prikrijte svoj korektor, stavite tanki sloj šminke (podloge ili pudera) ili upotrebite drugi sloj bež, smeđ ili žuti korektor kako bi bubuljica bila manje vidljiva.
  • Ako je bubuljica još uvek pomalo vidljiva nakon primene ostatka šminke, dodajte samo jednu malu tačku korektora kao poslednji korak u prikrivanju bubuljica na licu.

Koristeći samo zeleni korektor bez drugog sloja može vam se desiti da ostane zeleni trag, što baš i ne izgleda lepo, priznaćete.

S druge strane, neki stručnjaci za kozmetiku insistiraju da korektor nikada ne bi trebalo da bude u tonu koji prirodno ne postoji u zdravoj koži. Zeleno, narandžasto, ružičasto, ljubičasto ili pepeljasto korektor je ne-nikako, neki kozmetičari insistiraju.

Međutim, što se tiče nanošenja, postoji opšta saglasnost da bi korektor trebalo da bude u debljem sloju. Još jedna bitna stvar, matirani proizvod najbolje je za masnu kožu, ali ne postoji garancija.

Saveti za izbor pravog korektora za bubuljice

Postoje korektori za mnoge probleme kože, dakle ne samo za bubuljice.  A i ovih za bubuljice ima raznih. Kako odabrati?  Evo osnovnih smernica:

  • Korektor treba dobro da upije i ne smeju da ostanu pruge na licu, da izgleda ispuaclo ili oljušteno.
  • Postoji kremasti, u stiku i tečni korektor za bubuljice na licu. Na vama je koji ćete izabrati, ali se najboljim smatra kremasti, obzirom da ga najbolje upija svaki deo lica.
  • Korektor neće da prikrije ništa ako ne odgovara boji vaše kože i tonovima kože. Ne možete staviti ružičasti korektor na crnu kožu ili crni korektor na svetlu kožu i da očekujete da neće neko primetiti. Ne samo što će drugi primetiti, već jednostavno primetićete i sami da ne izgleda prirodno. Što se tiče tonova, zeleni korektor za bubuljice uklanja crvenu boju bubuljica, ali žuti, smeđi ili tamno smeđi korektor takođe može prikriti bubuljice, a možete ga koristiti i za druge probleme kože, kao što su podočnjaci i  tamni krugovi ispod očiju.
  • Jedan sloj korektora za akne obično nema efekta. Preko korektora obično ide i sloj pudera u vašem tonu kože. Korektor sam, iako u tonu vaše kože, neće poništiti u potpunosti crvenilo  bubuljice.Ovde saznajte više o puderima za masnu kožu lica.

Odabir prave četke za nanošenje korektora za bubuljice

Kada skrivate bubuljicu, ono što ne želite jeste da ona ponovo izbije. Zato se korektor najbolje nanosi četkom. Četkica treba da bude dovoljno tanka da je možete upotrebiti za nanošenje i na uglovima očiju, i dovoljno čvrsta da njome možete da utrljate korektor u kožu.

Korektor protiv bubuljica za muškarce

Kako bubuljice nisu isključivo ženski problem, tako i korektor nije isključivo ženski proizvod. Iako muškarci nisu u toj meri skloni šminkanju kao žene, svakako da postoje trenuci kada žele da sakriju bubuljice. Puder uglavnom nije opcija za kojom posežu, ali korektor jeste.

Korektor za prekrivanje bubuljica za muškarce je samo bitno odabrati u boji koja je približna boji kože.

Postoji li alternativa korektoru za akne?

Uvek je bolje lečiti akne nego prikrivati ​​akne i bubuljice.

Jedan od najboljih načina za lečenje akni i bubuljica, jeste uz pomoć krema za bubuljice, koje su pažljivo kreirane i osmišljenje i ciljano rešavaju problem kože sa bubuljicama. Naravno, ove kreme rešavaju problem bubuljica, najviše zbog sastojaka koji isušuju akne.

Savet je da birate one koje u sebi sadrže šafraniku, aloe veru i ulje čajevca, piknogenol.

Najbolji korektor za bubuljice

Sada kada znate na koji način se koristi i nanosi korektor protiv bubuljica, kako se skida  i imate želju da probate na svojoj koži, pitate se koji je najbolji.

korektor za bubuljice u stiku

Ovo je prilično individualna stvar, jer najbolji može biti vašoj prijateljici, ali vama ne. Zavisi od boje, zavisi od problema koji želite da rešite i još mnogo stvari. Neki od često biranih i korišćenih korektora protiv bubuljica su Balea, Eucerin i Sebamed.

Balea korektor za bubuljice

Balea korektor za crvenilo i bubuljice je korektor u stiku. Veoma lepo prijanja i uklapa se u kožu, u svaku poru. Mnoge osobe koje su ga koristile, smatraju da je najveća prednost cena.

Može vam trajati dosta dugo, važno je da ga čuvati na tamnom mestu i uvek ga dobro zatvorite nakon upotrebe.

Eucerin korektor protiv bubuljica

Eucerinov korektor je sa salicilnom kiselinom i efikasno prekriva i isušuje akne. Ovo je odličan korektor za masnu kožu. Ako se koristi svaki dan na svim onim upalnim mestima, otvara zapušene pore i odmašćuje kožu, upravo zbog sadržaja salicilne kiselina koja ima komedolitički efekat.

Pročitajte kako salicilna kiselina rešava probleme sa aknama

Kliničke i dermatološke studije su potvrdile veoma dobru podnošljivost i efikasnost prilikom primene.

U dermatološkom istraživanju u kom je bilo ukupno 25 muškaraca i žena (uzrasta između 13 i 43 godine) nakon tri nedelje potvrđeno je značajno smanjenje komedona.

Oriflame korektor za bubuljice

Oriflame korektor za bubuljice je pakovan kao stik. Glavni sastojak je ulje čajevca koje ima antibakterijska svojstva. U pitanju je zeleni korektor. Njegova glavna uloga je lokalizovano smanjenje upale i crvenila, a  ne prekrivanje na način na koji to radi šminka. Možemo reći da u neku ruku ovaj korektor leči bubuljice.

Korektor protiv bubuljica Sebamed

Sebamed korektor za bubuljice fantastično pokriva ​​akne , ali i fleke na koži od bubuljica. Bogata, gusta formula se topi kada dođe u kontakt sa prstima i dobro se uklapa.  Sebamed korektor sadrži vitamin E i pantenol, smiruje kožu i isušuje akne.

Puzzle korektor protiv bubuljica

Puzzle je antibakterijski  korektor za bubuljice i crvenilo je domaći proizvod i možete koristiti kod prikrivanja svih nesavršenosti na licu. Pigmentovan je u boji kože, pa kada ga nanesete na lice neće delovati kao veliki kontrast.Veoma fiino se utrljava i koristi se sa puderom. Ima jako lep i prijatan miris. Cena mu je veoma pristupačna i iznosi manje od 200,00 dinara.

Korektor za bubuljice iskustva

 

Katarina je na jednom ženskom forumu napisala svoje iskustvo:

„Za mene je korektor za prekrivanje bubuljica fantastična stvar.  Međutim, ja nemam puno bubuljica po licu, tek se pojavi po neka, ali to nije zaista baš često. Ja tada namažem svoj korektor i meni to tako lepo zamaskira bubuljice dok ne prođu. Za druge devojke koje imaju ozbiljan problem i puno bubuljica ne znam da li je korektor rešenje. Možda je bolje da koristite neki preparat protiv bubuljica, nego da koristite šminku.“

 

Vesna je napisala sledeće isksutvo:

„Ja imam veoma osetljivu kožu i ne prođe dan da ne dobijem neku aknu. Često mi se dešavalo da sa pogrešnim izborom proizvoda za lice sebi napravila još veću štetu.

Kupovala sam sve što bi mi došlo pod ruku, samo da se rešim bubuljica.   Koristila sam i korektor za prekrivanje bubuljica, ali to je meni pomoglo samo da zamaskiram problem, ništa drugo. Uveče kada bih skinula korektor sa lica i pogledala se u ogledalo, one su i dalje bile na mom licu.

Sestra mi je preporučila da krenem sa gelom za bubuljice. Kupila sam odmah Aknolin. Koristila sam ga prema uputstvu i lice mi se očistilo već nakon mesec dana. Nakon tog vremena, kupila sam i losion istog proizvođača, a u pitanju je domaća proizvodnja, što je meni posebno važno.

Losion sam uzela kako bih dubinski očistila pore i kako bih uklonila višak sebuma i prljavština  i time sprečila dalji nastanak bubuljica. Aknolin gel je i dalje sa mnom, jer se desi ponekad, pred ciklus ili kada se oznojim u teretani da mi izađe neka bubuljica, ja samo stavim gel i ne brinem.

Preporučujem svim devojkama trajno rešenje, a ne zamaskiranje problema korektorom za bubuljice, jer to vam trajno neće pomoći.“

Cena i gde kupiti korektor za prekrivanje bubuljica

Korektor za bubuljice je veoma čest proizvod, zapravo, sastavni deo asortimana je svake veće kozmetičke kuće. Zbog toga, može se nabaviti i kupiti u svim radnjama u kojima se prodaje kozmetika, kao i u apotekama.

Raspon cena je veliki, obzirom da cenu najviše određuje marka, tj, proizvođač, zatim nijansa, sastav, količina, i još mnogo faktora.

Ukoliko želite najjednostavnije rešenje, sa najmanjim pakovanjem, obično su od 10ml, cena je 200,00 dinara.

Za poznatije marke i trajnije rešenje, sa adekvatnim sastojcima koji ne oštećuju kožu, cena je i do nekoliko puta viša.

Naravno da treba imati jedan ovakav proizvod. Ipak, ne zaboravite: korketor prikiva bubuljice – ne leči!