Kako skinuti farbu za kosu sa kože?

Kako skinuti farbu za kosu sa kože?

Ako se farbate kod kuće, verovatno ste se i vi nekada zapitale, kako skinuti farbu za kosu sa kože?  Dajemo savete kako to da uradite bez mnogo muke.

Mnoge od nas, da li zato što nismo stigle da odemo frizeru ili prosto jer nam je tako lakše, praktikujemo da se same farbamo. Udobnost kućnog bojenja kose ima svoje prednosti i mane.

  • Prednost je što to možete raditi kada god vi lično imate vremena, dakle, čak i noću. Ekonomičnije je, čak i udobnije jer dok čekate reakciju farbe, možete „blejati” onako kako vam volja.
  • Jedna od velikih mana su fleke. Može ih biti svuda, na podu i nameštaju, odeći i peškirima, ali i na našoj koži.

Da, da, dobro su poznate te fleke. Još ako se za neku priliku farbamo u poslednji čas… Kako li se sa njima izboriti? Veliko je pitanje, ali imamo odgovore.

Kako sprečiti farbanje kože?

Pre svega ćemo rezimirati mogućnosti kako da do farbanja kože ne dođe, zato što postoje načini da se to spreči.

kako skinuti farbu za kosu sa kože

Jedan od načina je da posetite profesionalca, frizera. Jedan od razloga , pored fleka, je i oštećenje kose koje rizikujete ako se sami farbate. Takvo iskustvo imala je Slađana. Oštećenje kose je bilo toliko ozbiljno, da je planirala radiklano šišanje u nemogućnosti da reši problem. A onda je otkrila nešto što joj je oporavilo kosu toliko da je i sama iznenađena. Od tada, kosa joj je sjajna, duga, negovana, kao sa reklame i ona se ponosi njome. Želite divnu kosu kao ona? Saznajte šta joj je pomoglo iz njene lične priče koja se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/pobedila-sam-perut-i-opadanje-kose/

Postoji još nekoliko načina da se spreči farbanje kože prilikom farbanja kose.

Namažite kremu

Da boja ne bi ostala na koži čela, na ušima i na vratu, pre farbanja je najbolje svuda u krug, oko kose, naneti neku masnu kremu. To može biti i Pavlovićeva mast, a može biti i vazelin. Dolaze u obzir čak i masne kreme za ruke ili losion za telo.

Jednostavno, nanesite kremu u debelom sloju, svuda oko kose, prstima ili nekom četkicom. Kada se nanosi farba, onda se dešava i prelazak sa kose na kožu, naravno, u želji da se kosa što bolje ofarba i da se ništa ne preskoči. Kada ima kreme, ona ne dozvoljava da se koža oboji, već se farba razlije preko kreme.

Kada završite sa farbanjem, samo sklonite ostatke kreme nekom papirnom maramicom ili ubrusom. Koža će ostati čista i neće biti bojazni da ćete morati bilo kakve fleke da uklanjate.

Iskoristite regenerator pametno

Regenerator za kosu takođe može poslužiti u svrhe sprečavanja fleka od farbanja i to na veoma efikasan način. Naime, on se može, kao i krema, namazati oko glave i na taj način zaštititi koža od farbanja.

Koristan je i što, ako farbate samo izrastak, može da se, dok stoji farba, nanese i na krajeve kose, pa da ih pri tom neguje vrlo lepo. Dvostruka korist: i uklanjanje fleka i nega kose. Bolje ne može!

Rukavice za farbanje

Ovo nekome može zvučati i banalno, ali bi se veliki deo fleka koje se javljaju prilikom farbanja sprečio kada bismo samo stavili one rukavice za farbanje koje dobijemo uz boju.

Veliki broj fleka ne završi na našem licu i vratu, već na našim rukama i noktima. A mi ponekad, da bismo izbegli fleke na rukama, umrljamo kosu i vrat onoga koga farbamo, u nepažnji. Rukavice sprečavaju sve ove pojave.

Kako skinuti farbu za kosu sa kože?

Sada dolazimo do onog glavnog.

Da, ponekad zaboravimo da preduzmemo neke stvari ponekad samo pretrčimo preko uputstava koje imamo na kutiji ili ih znamo. Jednostavno, živa smo bića i dešava se.Zato treba znati neke od načina kako da pomognemo sebi da, kada se to desi, što efikasnije otklonimo problem.

Ono što je važno, kao i kod većine fleka, to je da reagujemo odmah. Kada pustimo da prođe vreme, moguće je skinuti farbu sa kose, ali je takođe i teže, jer nju koža upije.

Reagujete li brzo, nije baš da ćete moći samo vodom, ali biće dovoljno malkice muke i truda. A evo i čime.

Skidanje farbe za kosu sa kože raznim sredstvima

Ima dosta uobičajenih, lako dostupnih sredstava kojima možemo skinuti farbu za kosu lako. Zato ćemo prvo predstaviti njih jer su dostupna i verovatno ih većina, ako ne i sve, imate kod kuće i koristite ih. Naravno, namena im je drugačija, zato i jeste zanimljivo što ih možete koristiti i ovako.

Kasnije će biti reči i o tome kako na prirodan način možete takođe ovaj problem rešiti. Važno je da imate više opcija, a vi ćete se odlučiti za onu koja vama lično najviše leži.

Skidanje farbe za kosu sapunom

Hajde da krenemo od onog načina koji verovatno svima prvo padne na pamet, a koji i jeste efikasan, ako se postupi odmah.

Običan sapun za ruke malkice pokvasiti o natrljati na obojena mesta oko glave, dakle, na čelo, vrat i oko ušiju. Kada se nanese, prstima dobro utrljati sapun i sačekati. Ovaj korak je važan: treba sačekati nekoliko minuta da sapun oddeluje.

Posle toga je dovoljno isprati mlakom vodom. To se može uraditi tuferom ili vatom, a može i prstima. Ako ostane još boje, nanesite još malo sapuna i ostavite da stoji tu sve dok ne isperete i boju sa kože.

Skidanje boje tečnošću za sudove

Tečnost za sudove veoma je učinkovita za skidanje fleka, pa nam zato može pomoći i u ovoj situaciji, prilikom skidanja farbe za kosu sa kože. Kada je u pitanju lice, ovo vam ne preporučujemo. Kada su fleke na rukama problem, onda posegnite za ovim.

skidanje farbe za kosu sa kože ruku

Tešnošću za sudove treba istrljati one najzaprljanije delove kože, malkice protrljati, a zatim isprati vodom. Koža će posle toga ostati gotovo potpuno čista.

Pasta za zube za skidanje fleka od farbe za kosu

I pasta za zube je univerzalno sredstvo koje se koristi u brojne svrhe, a jedna od njih je o skidanje boje za kosu sa kože.

Pasta za zube je prijatnog mirisa i ne iritira kožu, nema opasnosti od nje jer nju nanosimo na sluzokožu, u unutrašnjost usta. Količinu paste za zube koja je proporcionalna flekama koje smo napravili, treba naneti na fleke, sa malo vode. Zapravo, malo se pasta pokvasi, da bi bilo pene.

Bilo bi dobro da ona odstoji nekoliko minuta, a zatim je treba isprati mlakom vodom. Koža će psle ovoga ostati čista.

Lak za kosu za skidanje fleka od farbe

Verovatno ga imate i koristite ga u razne svrhe. Da li ste znali da lakom za kosu možete veoma uspešno da skinete i farbu sa kože?

Odmah da napomenemo kako nije baš preporučljivo onima sa osetljivom kožom da eksperimentišu njime. Ako znate da vaš tip ne spada u onaj koji lako bukne, onda slobodno. Naprskajte lak za kosu na tufer ili vatu i time pređite preko svih onih delova kože gde se fleke nalaze. Primetićete kako se one veoma uspešno brišu.

Možete takođe da ga naprskate pre farbanja oko glave, po koži, a zatim, po završetku farbanja, obrisati nečim vlažnim, krpom ili peškirom. Rezultat je sjajan.

Alkohol za skidanje fleka od farbe sa kože

Ovo je takođe recept za one koji nemaju problema sa osetljivošću kože. Uzmite alkohol za dezinfekciju, 70% je sasvim u redu. Natopite tufer ili vatu i pređite preko flekavih delova, vodeći računa o sluzokoži.

Alkohol je dobar u rastvaranju boje, tako da ćete sigurno biti veoma zadovoljni rezultatom koji postižete, naročito ako fleke nisu stajale mnogo dugo na koži. Još jednom, oprez sa alkoholom, ume biti agresivan na osetljivim delovima kože.

Micelarna voda za uklanjanje fleka od farbe sa kože

Micelarna voda je odlična za otapanje šminke sa lica, čak i vodootporne, ne čudi onda što se dobro pokazala i kao sredstvo za uspešno uklanjanje farbe koja je ostala na koži.

Kao i kod skidanja šminke, pikirajte delove koji su flekavi, zatim uzmite neki veći tufer i dobro ga natopite. Prelazite preko delova kože koji su umrljani farbom, i po više puta. Pretpostavljamo da imate neku micelarnu vodu koja odgovara vašoj koži, tako da ne bi trebalo da bude problema kod osetljivosti bilo koje vrste.

Rezultat je više nego zadovoljavajući.

Bebi ulje za skidanje farbe sa kože

Još jedno univerzalno sredstvo za negu je i bebi ulje. Ono nam pomaže prilikom nege ispucale kože, čak i kose, a može nam pomoći i za skidanje farbe sa kože. Dobra stvar kod njega je što je blago i ne može iritirati kožu.

Najbolje je da ga nanesete na tufer i onda prebrišete delove kose na kojima je ostala farba. Primetićete kako farba, zajedno sa bebi uljem ostaje na tuferu i kako se kida sa kože. Jedna vrlo dobra opcija za sve one koji ne bi da rizikiju.

Skidač farbe za kožu

Preparat koji je namenjen upravo skidanju farbe sa kože takođe postoji i to ne treba da čudi. Ima mnogo načina kako možete preusmeriti sredstva, a možete, ako vam je to lakše, i kupiti sredstvo koje je baš za tu namenu.

Ono u sebi ima pomalo od ovoga što smo već nabrojali kao pomoćna sredstva, na bazi je alkohola, tako da vam neće trebati velika količina da se rešite neželjene farbe. Ovo sredstvo može dugo da traje, s obzirom na to da se ne koristi velika količina prilikom nanošenja. Pri tom, i farbanje nije često, jednom mesečno, u proseku, tako da će i ono zadovoljiti potrebe.

Prirodni recepti za skidanje farbe za kosu sa kože

Mi smo, znate to već, zagovornici svega što je prirodno jer težimo da se što manje parabena i konzervanasa nalazi na našoj koži. Farba za kosu, osim ako nije prirodna farba, je sama po sebi veoma agresivna. Nanošenjem nekog sredstva koje će biti jako, mi doprinsimo samo da se koža još više zacrveni i upali.

Prirodna sredstva skidaju farbu sa kože, negujući je pri tom i ne izazivajući loše efekte.

Zato vam nudimo nekoliko recepata koji će biti dobri za kožu, a skinuće i farbu.

Soda bikarbona za skidanje farbe sa kože

Soda bikarbona je poznata kao odlično sredstvo za skidanje izumrlih ćelija, a radi i kao sredstvo za skidanje farbe. Njene malo grublje čestice uradiće i blagi piling, tako da će njena upotreba biti višestruko korisna.

Sve što je potrebno, to je da pomešate:

Naravno, ako ste baš umazani, možete staviti i po dve kašičice. Kada se ova dva sastojka dobro izmešaju, onda ih nanesite nekom maramicom ili krpicom, može čak i rukavica za skidanje šminke da dođe u obzir. Trljajte blago i primetićete kako se farba postepeno skida.

Potrebno je da smesu i farbu isperete sa krpice i da ponavljate postupak sve dok farbu ne skinete u potpunosti. Posle toga ne morate ni da ispirate kožu, nego sačekajte kupanje. Koža će vam biti mekana i nežna, a neće biti ni traga od farbe na koži.

Maslinovo ulje za skidanje farbe za kosu sa kože

Maslinovo ulje koristimo za lepotu u mnogim varijantama, a jedna od njih može biti i kao skidač boje sa kože. Potrebno je da uzmete extra devičansko maslinovo ulje jer će ono biti najučinkovitije, kako za jelo, tako i u kozmetici.

Nanesite ga na tufer i skidajte boju sa kože. Kod njega takođe nema bojazni da će na bilo koji način loše uticati na kožu i kosu. Potrebno je samo da ga nanesete lepo, ni premalo ni previše i primetićete kako se farba skida, a ispod koža ostaje meka i nauljena.

Kako ukloniti farbu za kosu sa prstiju i noktiju

Još jedan problem, koji se može preduprediti nošenjem rukavica. Ipak, ako se i pored toga desi da se koža prstiju ili nokti oboje, lako ćete i to rešiti.

Uzmite malo acetona za nokte. On je agresivan za lice, ali će biti sjajan za nokte i kožu na prstima. Pređite tuferom kao da skidate lak za nokte i videćete da će se boja skinuti očas posla. Bićete zadovoljni ovim instant rešenjem.

 

Nadamo se da smo vam bili od koristi kada je u pitanju ova, za mnoge važna tema. Pronađite među nabrojanima ono sredstvo koje će lično vama najviše odgovarati i ne brineite više za fleke. Bilo da se farbate sami ili vi nekoga farbate, koža će biti bez fleka i nežna dugo vremena.