Uklonite neželjenu farbu pomoću skidača boje sa kose!

Uklonite neželjenu farbu pomoću skidača boje sa kose!

Kada ste izabrali pogrešnu nijansu ili iz drugog razloga ne želite svoju sadašnju boju , rešenje je skidač farbe za kosu. U nastavku saznajte šta, kako  i zašto.

Šta ako nakon farbanja shvatite da to nije ono što ste želeli? Po nekad je kasno utvrdite da određena nijansa kose nikako ne ide uz vas bez obzira što ste baš nju jako želeli. Bilo kako mu drago, to je onaj čas kada biste zbog frizure najradije prolili koju suzu.

Ne očajavajte, iako ste mislili da pomoći nema, rešenje ipak postoji u vidu skidača farbe za kosu.

Šta je skidač boje za kosu?

Preparat koji izvlači veštačku boju iz kose je veoma efikasan i ponajmanje štetan način da se oslobodite neželjene boje kose kada je to neophodno.

Generalno, ovi proizvodi ne sadrže amonijak ili izbeljivače. Ukoliko izaberete kvalitetan preparat i koristite ga pametno, što znači ne svako malo, ne bi trebalo da skidač farbe za kosu izazove ikakve nepopravljive štete na vašim vlasima.

Preparat je pogodan za kućnu upotrebu ukoliko se precizno pridržavate instrukcija i upotrebite ga pravilno. Veoma jako miriše na sumpor što nekima može smetati. Dugotrajno ispiranje u završnoj fazi tretmana bi trebalo da ukloni najveći deo neprijatnog mirisa.

Dugotrajno ispiranje i pakleni smrad sumpora navode na pomisao da postoje i preparati više naklonjeni vašoj kosi. To što vam jedan preparat neće sasvim spaliti kosu ne znači da joj prija.

Zdrava kosa je u današnje vreme poduhvat vredan divljenja. Utoliko pre što smo okruženi hiperponudom proizvoda čijim reklamama je teško odoleti. Sve te bočice obećavaju čuda, a zapravo često prave više štete nego koristi.

Naša Irena je to shvatila na vreme i okrenula se isključivo prirodnim preparatima za oporavak kose. Njena kosa sada raste brzo, ne krza se, sjajna je , gusta i zdrava! Evo njene priče:https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu/

Kada se koristi skidač boje za kosu?

  1. Kada želite da se otarasite neželjene boje za kosu koju ste stekli nepromišljenim farbanjem.
  2. Ukoliko vaša prirodna kosa nije dobro odreagovala na određenu farbu pa ste dobili lošu nijansu ili iz nekih sličnih razloga.
  3. Ukoliko ste se predomislili, na primer. Dakle uvek kada niste srećni sa bojom kose koju trenutno imate.
  4. Skidač boje za kosu je idealan kada želite da postignete savršenu  bazu za novu boju kose.
  5. Skidač farbe za kosu možete upotrebiti i kao tretman pre farbanja kako biste kosu očistili od ostataka prethodnih farbanja i time je pripremili za perfektno primanje nove boje po svom izboru.

Kako radi skidač farbe za kosu?

A sada malo o molekulima kako bi vam bilo jasno šta se zapravo dešava unutar vlasi kada vas skidač farbe oslobađa neželjene boje.

1.Permanentna boja za kosu se održava unutar vlasi zahvaljujući molekularnim vezama poznatim kao pigment.

2.Skidač boje ulazi u vlas i direktno gađa pigment koji rastvara koji se nakon toga prosto ispere.

3.Jednom kada je pigment rastvoren boja kojom ste obojili kosu nema za šta da se veže.

4.Nakon 20 minuta koliko traje tretman, skidač boje, pigment i boja za kosu se jednostavno isperu iz kose. Skidač neće ukloniti samo poslednju farbu koju ste koristili već i ostatke svih prethodnih farbanja.

Skidač ne će posvetliti vašu prirodnu boju kose jer ne sadrži u sebi izbeljivač.

Dakle vaš prirodni pigment će ostati netaknut.

Skidač boje za kosu i blanš

Ukoliko ste pre farbanja koristili blanš, skidač farbe vam ne može vratiti vašu prirodnu boju.

U tom slučaju, nakon uklanjanja boje, ostaće vam izbeljena baza koju ste postigli blajhanjem.

Jednostavno zar ne? Reklame kažu da je skidač farbe za kosu potpuno bezbedan i da ne oštećuje i ne isušuje kosu.

Malo sam sumnjičava po tom pitanju i zato nastavljam sa istraživanjem.

Pojedini brendovi skidača boje za kosu sadrže izbeljivač u svojoj formuli. Obavestite se o tome prilikom kupovine kako vas ne bi iznenadio krajnji efekat.

Drugi pak ne sadrže izbeljivač te su manje štetni za kosu od onih u čiju je formulu ugrađen vodonik peroksid.

Može li skidač ukloniti polutrajnu boju za kosu?

skidač farbe za kosu

Ovaj jedinstveni proizvod nije efikasan kod intenzivnih boja kao što su plave, svetlo crvena, purpurna ili zelena. Efikasan je samo za boje koje koriste vodonik peroksid kao razvijač

Takođe je nemoćan u uklanjanju direktnih boja kao što su kana i druge vrste boja za kosu na biljnoj bazi. Njime takođe ne možete ukloniti polutrajne boje i kolor šampone.

Šta možemo očekivati?

Ne očekujte prelepu boju kose nakon tretmana uklanjanja boje. Ipak, ukoliko želite nanovo da se ofarbate dobićete besprekornu bazu za željenu  boju.

Ovaj proizvod je upravo za to i namenjen.

Ukoliko želite da se vratite na svoju prirodnu boju kose, moglo bi se desiti da se razočarate.

Mnoge žene su imale gorko iskustvo, jer su koristile skidač boje za kojim ostaju topli podtonovi kose.

Ovo se po nekad dešava zahvaljujući prethodnim farbanjima koja su izvukla iz vaše kose neke prirodne pigmente. Njih skidač ne može da ukloni.

Efekat koji ćete postići skidačem boje za kosu zavisi od vaše prirodne boje i prethodne istorije farbanja.

  • Na primer, ukoliko ste svoju smeđu kosu farbali u crno, nakon uklanjanja boje ona može postati crvenkasto-braon.
  • Zlatno plava kosa farbana u tamno braon završiće verovatno kao crvenkasto plava.
  • Tamna kosa farbana u svetlije nijanse izgubiće veštačku tamnu boju i oživeti svetliju osnovu.
  • Na kosi koja je pre farbanja bila delimično seda a ofarbana je u tamniju nijansu, sede će se sada pojaviti kao narandžaste vlasi.

U tom slučaju biće vam neophodna pomoć frizera pri izboru farbe i da vas prikladno ofarba kako biste napravili dobar prelaz ka svojoj prirodno sedoj kosi.

Da li je skidač boje štetan za kosu?

Skidači uklanjaju samo veštačku boju bez promene strukture vaše kose. Ekstraktor boja je manje štetan za kosu nego izbjeljivanje ili upotreba proizvoda na bazi amonijaka. Međutim, podvrgavanje kose višestrukim šamponiranju i brojnim ispiranjima toplom vodom mogu iscediti svu prirodnu masnoću i vlagu iz kose. Upotreba regeneratora nakon tretmana je obavezna. Trebalo bi uraditi tretman za dubinsko kondicioniranje kako bi se vratila vlaga i mekoća.

Već je rečeno da skidač boje sa kose ne sme postati vaša navika. On treba da bude samo odličan pomagač u situaciji kada baš morate da posegnete za takvim rešenjem. Povremeno upotrebljen skidač boje ne bi trebalo da izazove veća oštećenja na kosi koja se ne bi dala popraviti.

Prekomerno posezanje ovim preparatom isušuje kosu, čini je poroznom, ostavlja kutikule vlasi otvorenim. Ovakva kosa postaje sklona pucanju, bez sjaja je teško se oblikuje, drugim rečima ozbiljno je oštećena.

Nakon tretmana uklanjanja boje, može se desiti da vam nova boja brzo izbledi upravo zbog otvorenih kutikula vlasi.

Da biste zaštitili zdravlje svoje kose, koristite skidač farbe samo ako baš morate i to formulu koja ne sadrži izbeljivač.

Želite li isti dan da obojite kosu nakon skidanja stare boje, savetuje se da upotrebite polutrajnu boju u nijansi koja je najbliža vašoj prirodnoj boji kose.

Nakon nedelju dana možete se ponovo ofarbati trajnom bojom. Za to vreme kosa će se malo regeneristi i neće biti tako porozna.

Postupak uklanjanja farbe sa kose

Hladna i promajna prostorija nije prikladna za tretman. Pre svega zato što ćete ovde provesti dosta vremena mokre kose.

Obezbedite sebi prijatnu, zagrejanu prostoriju.

Zaštitite odeću i okolne površine. Uostalom svako od nas ima neku staru crnu majicu koju oblačimo samo kada se farbamo.

Uvek koristite zaštitne rukavice  a vi predmeti koje koristite neka budu od plastike ili stakla.

Prvi korak: Operite kosu dva puta šamponom za dubinsko pranje. Umotajte opranu kosu u peškir.

Neki skidači se nanose na suvu kosu. Obavestite se o tome sa uputstva na pakovanju. U svakom slučaju važno je da kosa bude besprekorno čista.

Drugi korak: Skidač boje dolazi u dve odvojene bočice od kojih jedna sadrži kiseli rastvor a druga redukujući sumporni agens.

Potrebno je da sledeći instrukcije pomešate sadržaj dve bočice. Doći će do hemijske reakcije.

Treći korak:Koristeći četku za farbanje brzo nanesite mešavinu na celu kosu

Kod duge kose lakše će vam biti da smesu izlijete u šake zaštićene rukavicama i prstima rasporedite brzo po celoj kosi

Plastičnim češljem sa retkim zubima raščešljajte celom dužinom kako biste osigurali da je preparat nanet na sve delove kose.

Četvrti korak:- Kada je kosa dobro natopljena pokrijte je kapom za tuširanje. Skidač treba da deluje 20 minuta. Za to vreme kosa mora ostati topla. Koristite fen za zagrevanje. Postoje i specijalne kape koje se uključe na srednju temperaturu.

Toplota pomaže da se kutikule otvore i ubrzava uklanjanje boje iz vlasi.Toplotu možete obezbediti i tako što ćete umotati debeli peškir preko kape.

Peti korak: Ispiranje je najvažniji korak u tretmanu uklanjanja neželjene boje iz kose. Zato ovaj korak morate pravilno odraditi.Njime ćete isprati čestice boje što ste zapravo i želeli. Šamponirajte i temeljno ispirajte više puta. Ispirajte zaista dugo i temeljno uperivši mlaz vode direktno na kosu. Voda treba da bude topla kako bi kutikule ostale otvorene i pustile farbu napolje iz vlasi kose.

Ako ispirate hladnom vodom efekat će izostati.Nedovoljno ispiranje-čestice boje će ostati u vlasima pa se može desiti da vam kosa ponovo potamni. 24-48 sati nakon tretmana.

Temeljno ispiranje uklanja i neprijatan miris sumpora iz kose.

Nakon brojnih šamponiranja kosa će vam biti malo suva. Zato na kraju upotrebite dobar prirodni regenerator. Nanesite ga obilno na kosu i pustite da deluje nekoliko minuta.

Bilo bi dobro da na kraju nanesete i prirodni proteinski filer koji će ponovo zatvoriti vlasi.

Prirodno uklanjanje boje sa kose

skidanje farbe za kosu

Iako proizvođači tvrde da uklanjanje farbe ne oštećuje kosu mora da postoji prirodniji način koji gde hemikalije ne vršljaju po molekulima itd itd…

Postoji alternativa, jeftina, bezbedna, sve sastojke nalazimo u svojoj kuhinji, ne smrdi i zdravo je za kosu…pa svakako zdravije od sumpornog agensa.

Pomešajte šampon i sodu bikarbonu. Najabolji je šampon protiv peruti ali mnoge žene se kunu u šampon za dubinsko pranje.

Nasapunjajte kosu ovom mešavinom i neka stane nekoliko minuta. Isperite toplom vodom. Ponavljajte nekoliko dana dok sva neželjena boja ne nestane.

Jabukovo sirće je sjano i blagotvorno za kos na mnogo načina. Dobro je isprati kosu njime nakon pranja. Jabukovo sirće je prebogato korisnim nutritijentima i daje kosi lep sjaj. Ipak njime ne možete ukloniti boju sa kose. Međutim redovnim ispiranjem jabukovim sirćetom farba može posvetleti za dve tri nijanse. Imajte ovo na umu. Ukoliko želite da posvetlite kosu samo napred. Ukoliko ne izaberite neki drugi domaći recept za sjaj kose.

Međutim alkoholno sirće može pomoći da uklonite farbu sa kose. Pomešajte vodu i sirće pola pola, natopite kosu, stavite kapu za tuširanje i pustite da deluje 15-20 minuta. Isperite. Imajte na umu da ove metode jako isušuju kosu.

Šampon za za skidanje farbe sa kose sa vitaminom C

Vitamin C je verovatno najbezbedniji i najmanje agresivan posebno ako ste kosu bojili tamnom farbom. Kiselina iz vitamina C oksidiše molekule farbe koje kosa nakon toga otpušta.

Ovaj trik ima najbolji efekat ako je prošlo samo nekoliko dana od farbanja. Mada će i kasnije pokazati dosta pristojan efekat. Ipak ne očekujte čuda.

25 g vitamina u prahu pomešamo sa 40 ml šampona. Nanesmo na mokru kosu i ostavimo da deluje dva sata ispod kape za tuširanje. Ponovite tri dana za redom. Ovaj recept bi trebalo da vas oslobodi neželjene tamne boje  ali samo ako je reč o polutrajnoj boji. Iskustva korisnica kažu da nije baš efikasan sa trajnom bojom.

Cena skidača boje za kosu

Mene je iznenadilo koliko je ovaj proizvod u stvari rasprostranjen i koliko često žene posežu za njim. Skoro sve robne marke koje se bave preparatima za kosu ga imaju.  Najpoznatiji su Muller, Loreal,Syoss, Dikson .

Pregledala sam razne ponude. Cena im se kreće od nekih 600,00 dinara do 1580,00 dinara.

Odlučite li se za neki od ovih proizvoda izaberite kvalitetan i obavezno bez izbeljivača jer zdravlje vaše kose nema cenu.

Iskustva sa skidačem farbe za kosu

Iskustva su za i protiv, u smislu da vaša boja kose nikada ne može biti potpuno prirodna nakon ovog tretmana. S druge strane kažu nam da je ovaj tretman najmanje oštetio njihovu kosu i sjajno je pripremio za novo farbanje u željenu nijansu.

Skidač boje je dosta bezbedniji i nežniji od blanša i ako vas ne mrzi da mučite svoju kosu možete ga po nekad upotrebiti. Problem nastaje ako se navadite da boju kose menjate kao boju haljine.