Karboksiterapija celulita: CO2 za glatku kožu!

Karboksiterapija celulita: CO2 za glatku kožu!

Manje masnih ćelija i celulita i zategnuta jaka koža. Da li i visanjate taj san? Karboksiterapija celulita pretvara snove u javu. Istina ili još jedan u nizu tretmana koji će vas razočarati?

Šta je  karboksiterapija celulita ?

Karboksiterapija celulita je estetska procedura u kojoj se koristi ugljen dioksid za uklanjanje celulita, strija i ožiljaka, za jaču zategnutu i elastičniju kožu.

Njome se mogu tretirati tamni podočnjaci ili bore i ožiljci od bubuljica.

Ovom tehnikom se telo podstiče na sintezu nedostajućeg kolagena.

Priča o opuštanju kože, boranju ali i pojavi celulita je na neki način uvek priča o ponestajanju kolagena u kožnom tkivu.

Za čvrstinu i elastičnost kože zaslužne su dve materije: kolagen i elastin.

Ukoliko vam životni stil i genetika nisu baš naklonjeni, već u tridesetim biste mogli uočiti prve promene na koži. 40. su već životna dob kada su neke promene neminovne.

Već nakon tridesete, telo počinje da gubi 1% kolagena na svaku godinu života. To se na našoj koži očituje smanjenom čvrstinom i elastičnošću. Promene neće biti brzo vidljive ali će koža imati sve manje snage da zadrži mladalački izgled.

Dodate li tome taloženje masnih naslaga i toksina koji se kumulativno skupljaju i postaje ih sve više, jasno je zašto kritične regije kao što su butine, zadnjica, listovi na nogama ili stomak podlegnu pojavi celulita. 

Kožno tkivo, gubeći određenu količinu kolagenskih niti, postaje, tako reći, sve propustljivije.Masni molekuli probijaju pod površinu kože u vidu loptastih molekula čineći da nam koža na tim delovim izgleda kao površina pomorandže.

U estetskoj hirurgiji i kozmetičkoj industriji, celulit je svakako na vrhu liste zadataka koje treba rešiti kako bi se ženama povratio taj tako željeni, mladalački izgled glatke kože bez celulita.

Sigurna sam da ni vama ne manjka informacija i saveta koji mogu biti od pomoći protiv pošasti zvane celulit.

Celulit nam donose godine, savremeni način života sa premalo kretanja  previše sedenja, loša ishrana, loše životne navike, odsustvo vežbe. A među mnogim tretmanima za njegovo uklanjanje, sada želim da upoznamo karboksiterapiju celulita.

Kako se izvodi karboksiterapija celulita

Tokom tretmana, vrlo tanke igle se ubadaju pod površinu kože na zahvaćenoj regiji. Kroz njih se u telo ubrizgava ugljen dioksid CO2.

 

Pravo je čudo koliko su žene spremne da pate zbog lepote. Ne kažem da je to pogrešno, ne osuđujem, samo znam da postoje mnogo prijatniji, mirišljaviji, udobniji načini za postizanje zategnutog tela bez celulita. 

Ovo sam naučila od Jelene. Ona se rešila celulita, a da nije ni prišla blizu iglama. I vi možete tako? Kako? Lako je. Saznajte iz njene priče koja je na ovom linku:https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Osim nekih uslova koje morate ispoštovati kako bi se moglo pristupiti samom tretmanu, ne postoji posebna priprema. Jednostavno se dezinfikuje deo kože koji se tretira kao bi se izbegla mogućnost infekcije.

Na nekim klinikama će vam eventulno namazati kožu anestetik kremom da bi se ublažio bol od uboda iglama. Ovo je važno za osobe koje se boje igle imaju vrlo nizak prag osetljivosti.

Kako karboksiterapija uklanja celulit?

Ugljen dioksid je bezbojan gas bez mirisa koji se nalazi u vazduhu koji izdišemo.U svrhu uklanjanja celulita on se ubrizgava pod kožu kako bi zapravo pokrenuo prirodnu reakciju organizma.

Tokom tretmana, gas ugljen dioksid oštećuje potkožne masne ćelije u tretiranoj regiji. Kada telo prirodnim metaboličkim procesom ukloni te oštećene masne ćelije izgledaćete mršavije i vitkije. Zapravo razbijanjem masnih naslaga, uklanja se osnovni adut celulita.

 Kako je već rečeno da karboksiterapija celulita jača i zateže kožu onda je to – to. Koža je jača, ispod nje nema masnih molekula koji teže da probiju na površinu i celulit nestaje. Zvuči dosta jednostavno i neverovatno efikasno.

Važno je da se u ovom procesu ne oštećuju krvni sudovi ni druga tkiva. 

Priliv ugljen dioksida značajno ubrzava cirkulaciju krvi i limfe

Na taj način se obezbeđuje kvalitetna i brza detoksikacija tretirane regije. Tkivo je bolje nahranjeno usled većeg priliva kiseonika. CO 2 posebno dobro deluje na kožne ćelije fibroblaste u kojima stimuliše sintezu kolagena i elastina.

Nike retkost da se u beauty centrima karboksiterapija celulita kombinuje sa lipolizom ili ultrazvučno kavitacijom.

Postoje dokazi da ugljen dioksid ubija masne ćelije tako što ih naduva do prskanja. Dodatni kiseonik koji tretirani deo kože dobija zbog prisustva CO2 eliminiše nakupljenu tečnost između ćelija, a koža je stimulisana na proizvodnju više kolagena.

Rezultat su, kažu stručnjaci, manje masnih ćelija i jača, mladolikija koža. Medicinske studije su odavno dokazale da ugljen dioksid stimuliše cirkulaciju.

Ugljen dioksid je prirodno prisutan u koži kao otpadni produkt metabolizma.Crvena krvna zrnca su ta koja ga skupljaju i odnose ostavljajući ćelijama nove količine kiseonika.

Kada se pod površinu kože ubrizga dodatna količina CO2 to je organizmu signal da u tu regiju treba da pošalje više crvenih krvnih zrnaca koja će doneti kiseonik, a pokupiti ugljen dioksid koji organizam prepoznaje kao otpadni gas tj. otpadni, nepotreban produkt metabolizma koji je potrebno ukloniti.

Ovo za nas zapravo znači popravljenu cirkulaciju i prisustvo veće količine kiseonika u tretiranoj regiji. Bolja prokrvljenost odmah znači i bolji izgled kože.

Zatim, karboksiterapija celulita pospešuje sintezu više kolagenskih vlakana u tretiranoj regiji. Koža koja je postala slaba jača i zateže se.

Jačanje vezivnog tkiva kože je osnovni cilj u oslobađanju od celulita.

Šta se sve može tretirati karboksiterapijom?

Karboksiterapija je pogodna za uklanjanje opuštene kože lica, kesica ispod očiju, bora, ožiljaka od bubuljica, posvetljuje ten.

Pokazala se kao delotvorna u uklanjanju strija i celulita. Njome se takođe može lečiti i alopecija ali i ukloniti tamni podočnjaci. Ukoliko je ovo vaš primarni  problem, u narednom tekstu možete pročitati o karboksiterapiji podočnjaka.

Potkožne masne naslage se uspešno uklanjaju karboksiterapijom.

Tretmani se rade u razmacima od 7-14 dana. A održavanje, nakon postignutih rezultata, jednom u 3-4 meseca. Broj tretmana zavisi od početnog stanja kože i stadijuma celulita.

Koliko je tretmana neophodno za uklanjanje celulita?

Broj tretmana zavisi od stanja kože svake osobe ponaosob. Naime, stepen ozbiljnosti celulita nije kod svakoga isti. Dok pojedine žene imaju tek početnu fazu celulita koja nije vidljiva sve dok se trkivo ne stisne između prstiju, drugima je celulit mnogo ozbiljniji. Ova stanja se opisuju slikovitim terminima pomorandžina kora i u najgoroj fazi švapski sir kada koža zahvaćana celulitom izgleda neravno, jer su se naslage celulita ispod epidermisa pretvorile u grudve nepravilnog oblika.

Sigurno je da što je problem ozbiljniji da će biti neophodno i više tretmana za postizanje učinka i dobrih rezultata.

Ipak, neki optimalan broj je 7-10 karboksi tretmana sa razmakom od nedelju dana između dva tretmana. Nakon završene serije tretmana, postignuti rezultati se održavaju tretmanima svakih nekoliko meseci.

Da li je CO2 tretman bolan?

Karboksiterapija je minimalno invazivna estetska tehnika.

Pacijenti je obično opisuju više kao neprijatnu nego kao bolnu. Igle koje se koriste zs ubrizgavanja ugljen dioksida pod kožu su zaista najtanje moguće.

Ukoliko ste od onih osoba kojima je i sama pomisao na iglu zastrašujuća, ova metoda će vam svakako biti više nego neprijatna.

Pojedini estetičari na kožu nanoste anestetik kremu na kožu kako bi se predupredio bol i učine da se pacijent oseti opuštenije.

Da li moram da promenim svoje navike nakon tretmana?

Jedino što ne bi trebalo je da se kupate ili idete na bazen nekoliko sati nakon tretmana. Osim ovoga, ne postoje druge restrikcije. Nije potrebno da menjate svoj raspored niti svoj rutinu vezano za odlazak na posao i obavljanje drugih dnevnih zadataka.

Koliko je vremena potrebno da mi CO2 tretman zategne kožu?

Za razliku od mnogih estetskih tretmana gde je potrebno dugo čekati da bi se uočili rezultati u vidu poboljšanja stanja kože, karboksiterapija čini trenutne promene na koži.

Rezultat je čvršća i zategnutija koža već nakon prvog tretmana. U nastavku, budući da metoda podstiče telo na proizvodnju svakim danom sve  više kolagenskih vlakana, vremenom će koža postajati čvršća kako primate dodatni ugljendioksid.

Da li smem da se podvrgnem CO2 terapiji ukoliko imam osetljivu kožu?

Ovo je vrlo nežna, neinvazivna estetska metoda i sme se primenjivati. Osobe sa osetljivom kožom smeju da joj se podvrgnu. Zapravo, stručnjaci tvrde da se karboksiterapija čak može koristiti za popravljanja stanja kože na primer oko očiju.  

Koliko traje procedura?

Sama procedura traje od 15-40 minuta u zavisnosti od površine tretirane regije.

Koliko traju rezultati?

Po onome što vam tretman obećava, rezultati bi se mogli održavati u nedogled ukoliko redovno odlazite na tretmane. Dakle, nakon inicijalne serije tretmana, stručnjak će vam predložiti koliko često da dolazite na ponovljene procedure koje za cilj imaju održavanje postignutih rezultata.

Da li je karboksiterapija celulita bezbedna?

Karboksiterapija bezbedno tretira sve tipove kože bez značajnih bolova ili vremena oporavka. 

Nakon tretmana pacijent se odmah vraća redovnim aktivnostima uz izvesne restrikcije prvih 24 sata,

Nije toksična.

Manje je invazivna u poređenju sa tretmanima poput liposukcije.

Sa druge strane, kako bi se došlo do vidljivih rezultata, neophodna je čitava serija tretmana. Rezultati dobijeni karboksiterapijom celulita moraju se stalno održavati periodično ponavljanim tretmanima. 

Cena karboksiterapije celulita

Ovo je relativono jeftina estetska procedura. 

Cena ponajviše zavisi od površine kože koja se tretira. Na primer, nećete isto platiti za uklanjanje tamnih podočnjaka karboksi terapijom kao za tretman čitavih butina i zadnjice ili stomaka. Podočnjaci koštaju 2-3 hiljade dinara po tretmanu. Za veće zahvate morate platiti srazmerno više.

Svaka klinika ima svoj cenovnik. Pozivanjem broja telefona ili kontaktom putem mejla možete dobiti precizne informacije pre no što odlučite da zakažete karboksiterapiju celulita.

Ko nije kandidat za ovaj tretman?

U nastavku su nabrojani eventualni zdravstveni problemi i bolesti zbog kojih se osoba ne bi smela podvrgnuti karboksiterapiji celulita. Spisak nike kratak te dolazimo do zaključka da je ovo tretman koji se preporučuje samo zdravim osobama.

 • Osobe koje se boje igle
 • Stres uz istorije nesvestica
 • Ozbiljna srčana oboljenja
 • Nedavni srčani udar i nestabilna angina pektoris
 • Ozbiljne opstruktivne bolesti pluća
 • Apnea ( zastoj u disanju tokom sna)
 • Bolesti bubrega, dijaliza
 • Nedavni cerebrovaskularni problemi
 • Nestabilan krvni pritisak
 • Oslabljen imunitet
 • Osobe koje pate od sporog i teškog zarastanja rana 
 • Bolesti vezivnog tkiva
 • Bolesti krvi: Willebrandsova bolest i hemofilija
 • Bakterijske infekcije, dermatitis, celulitis
 • Postojanje implanta na zoni za tretman
 • Herpes simplex u akutnoj fazi i akutne virusne infekcije
 • Bolesti kože koje podrazumevaju preteranu lokalnu crkulaciju
 • Rozacea
 • Trudnoća
 • Dojenje
 • Nedavno uzimanje lekova protiv zgrušavanja krvi , aspirina i protivupalnih lekova
 • Ukoliko su na zahvaćenoj regiji rađeni drugi estetski tretmani pre manje od 15 dana

Kako se pripremiti za karboksiterapiju celulita?

 • Nemojte konzumirati alkohol najmanje 24 sata pre tretmana. Alkohol razređuje krv i povećava rizik od nastajanja modrica tokom tretmana
 • Izbegavajte protivupalne lekove kao i one za razređivanje krvi 2 nedelje pre tretmana. Lekovi i suplementi poput aspirina, vitamina E, ginko biloba, ginseng,, riblje ulje i drugi suplementi Omega- masnih kiselina, Ibuprofen deluju na razređivanje krvi i povećavaju rizik od nastanka modrica i otoka nakon tretmana.
 • Ukoliko imate upalu grla, ospu po koži na mestu planiranom za tretman ili neku drugu vrstu iritacije kože, odložite tretman za 24 sata.
 • Obavezno dobro doručkujte i popijte dovoljno tečnosti pre tretmana

Kako se ponašati nakon tretmana?

 • Izbegavajte energične pokrete i masažu tretiranog područja osim ako vam to nike preporučeno od strane stručnog lica koje izvodi tretman.
 • Uzdržite se od napornog vežbanja narednih 24 sata
 • Izbegavajte izlaganje suncu i toploti naredna 72 sata
 • Izbegnite konzumiranje alkohola i unos previše soli kako ne bi došlo do oticanja tretirane zone
 • Ukoliko je tretirani deo tela otekao, stavljajte hladne obloge po 15 minuta svakih sat vremena.

Kada se vide prvi rezultati ?

Nije realno očekivati da uklanjanje vrlo uznapredovalog celulita bude podjednako lako kao onog u početnoj fazi.Već nakon prvog tretmana bi trebalo da primetite razliku. Ipak, preporučuje se niz od 4-6 tretmana Svaki tretman traje od 15-40 minuta u zavisnosti od površine zahvaćene celulitom.

Već posle 3-4 terapije dakle nakon 3-4 nedelje od prvog tretmana koža bi trebalo da bude vidno zategnutija i jača a celulit manje vidljiv. Treba ponoviti da rezultati zavise od stepena ozbiljnosti celulita.

Ukoliko se već odlučite za karboksiterapiju celulita, razmotrite i kupovinu provereno dobrog prirodnog anticelulit gela koji će vam sigurno pomoći da što duže i uspešnije očuvate stečene rezultate.

Ili još bolje, probajte da uklonite celulit prirodnim putem pre no što se odlučite za igle, laser, liposukcije i sve te skupe tretmane koji se reklamiraju kao čudotvorni, a zapravo još nisu do kraja ni ispitani i uvek sa sobom nose dozu rizika.