Brilijantni načini za podmlađivanje usana!

Brilijantni načini za podmlađivanje usana!

Kako radimo podmlađivanje usana? Kada možemo da pomognemo usnama da izgledaju glatko i sveže, jedro i puno i koja je metoda najefikasnija u tome? U nastavku saznajte!

Svi smo već i podosta upoznati sa terminom i problematikom stvaranja bora oko usana. Ali šta se dešava sa usnama direktno? Da li i one stare, da li gube svoju elastičnost? Kakve su to linije koje na njima izgledaju grozno?  Zašto nanošenje karmina zna da izgleda veoma ružno umesto da ima kontraefekat?!

 Danas ćemo baciti akcenat na rešavanje ovog problema – kako podmladiti usne!

Shvatamo da je hronološki proces starenja normalni deo života svakog od nas. Starimo, a da to i ne primećujemo. Ali primećuju naši bližnji, kao što i mi primećujemo da oni stare. Promene koje se dešavaju na licima , najteže je sakriti, jer je lice deo tela koji ne možemo da pokrijemo, osim naočarima za sunce. Sa usnama ne možemo ni to!

Tokom godina, usne su  izložene različitim oštećenjima i uticajima spoljašnjih faktora. Izlaganje suncu, direktno utiče da koža usana izgleda starije. U 90% slučajeva, simptomi prevremenog starenja se javljaju već od dvadesete godine.

UV zračenje izaziva promene na kolagenim i elastičnim vlaknima, izazivajući pojavu finih bora i gubitak elastičnosti i volumena usana. Dodatni faktori su i uticaji spoljašnje sredine, cigatere, alkohol, stres i loša ishrana.

Usled svega ovoga, javljaju se i znakovi starenja na samim usnama zbog kojih poželimo da postoji način da podmlađivanje usana bude jednostavno. Verujte nam – i jeste!

Kada se radi podmlađivanje usana?

Rejuvenijacija predstavlja termin koji označava podmlađivanje kože. Njime se označavaju tretmani kojima se smanjuju znaci i posledice hronološkog starenja kože i hroničnog ostećenja kože suncem. 

Kao i svi ostali delovi tela, i usne stare, vremenom. Pojavljuju se duboke linije, koža usana izgleda smežurano i ispucalo i skroz je bez sjaja, a volumen usana se drastično smanjuje. Tada se radi rejuvenijacija usana.

Usne mogu biti veliki problem u samopouzdanju svake žene. Mogu biti po svojoj prirodi tanke, a mogu biti i punije. Problem nastaje kada usled godina, usne izgube na volumenu i sve što uradite i stavite na njih, ne izgleda onako kako biste želeli. Neke osobe, ne obraćaju pažnju na izgled svojih usana, dok je nekima to bolna tačka. Otuda i potezanje ka različitim vrstama korekcija i podmlađivanja usana.

Rejuvenijacija usana, može se raditi na nekoliko načina. Prirodnim putem možemo uticati na kvalitet usana, a možete na njih delovati i korekcijom, tipa hemijskim putem ili plastičnom operacijom.

Evo šta sve treba da znate o korekciji usana.

 

Najbolji prirodan način da vaše usne izgledaju bez bora i sveže, jeste često hidratacija usana.

Gubitak vode i dovodi do pojave suvih i naboranih usana, prilikom čega one izgledaju beživotno. Stanje ovakvih usana javlja se kao posledica spoljašnjih faktora, a često zna da bude povezano sa lošim životnim navikama. Glavni “krivci” za sušenje usana su:

 • Vremenski uslovi vetar i suv vazduh dovode do pojave suvih i ispucalih usana, kao i preterano visoke spoljne temperature i često izlaganje suncu mogu ubrzati starenje kože usana.
 • Koža usana nema pore, tanka je u odnosu na ostale delove tela i ima najmanje lojnih žlezda koje su zadužene za stvaranje prirodne masnoće i elastičnosti.
 • Često oblizivanje usana dovodi do sušenja
 • Pušenje, koje je često uzrok i mnogih drugih oboljenja.

Da bismo smanjili mogućnost nastanka problema ovog tipa, možemo preventivno delovati i hraniti kožu usana na prirodnim putem. Da bi nam usne uvek bile hidrirane i sveže, trebalo bi svakodnevno koristiti melem za usne.

Kako podmladiti usne prirodnim putem?

Imate nekoliko dobrih opcija.

 • Med-hrani kožu, pun je antioksadativnog svojstva i u kombinaciji sa tečnim glicerinom predstavlja pravi prirodni balzam. Može se nanositi nekoliko puta u toku dana. Vaše usne će vam biti zahvalne.
 • Kokosovo ulje-popunjava sitne šupljine, puno vitaminom E
 • Ricinusovo ulje-u kombinaciji sa limunskom kiselinom.
 • Piling za usnesoda bikarbona i maslinovo ulje, nanositi jednom do dva puta nedeljno blagim utrljavanjem.

Podmlađivanje i tretman usana možete uraditi na još mnogo načina.

Da li je danas u trendu da svi imaju velike usne? Ili je trend ipak imati zdrav osmeh sa negovanim usnama?! Izbor je na vama. 

Evo kako podmladiti usne na druge načine!

Tehnike podmlađivanja usana

Verovatno smo svi zapazili da poslednje decenije ovog veka, bilo da se radi o javnim ličnostima ili ne, sve veći broj devojaka se odlučuje da svoje usne stavi u prvi plan. Sanja je bila jedna od njih i uspela je da ovaj problem reši jako jednostavno i sada su joj usne punije, ali i jedrije i lepše boje. Podelila je svoju tajnu sa nama pa pročitajte njeno iskustvo na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/

Kao jedna od uspešnijih metoda u rešavanju problema oko usana različite prirode, su masaža i vežbe usana. Vežbe za usne, ne samo sa smanjuju bore oko usana, već i jačaju mišiće lica i time čine da lice bude dugo elastično. Vraća se kolagen koji se starenjem gubi i na taj način koža ostaje puna, elastična i zategnutija.

Ono što se preporučuje, jeste petnaestominutna dnevna rutinska vežba ispred ogledala, širok osmeh, a zatim skupite usne kao da se pućite. Treba da izgleda kao svakodnevna grimasa, samo malo izraženija. 

Hijaluron za podmlađivanje usana

Jedan od načina kako podmladiti usne jesu hijaluronski fileri . Kako se tretman izvodi, koliko traje i košta, otkrivamo u nastavku. 

Ovde ćemo govoriti o prirodnom hijaluronu, posle kog će vaše usne izgledati upravo onako kako ste vi to zamislili. Brzi efekat u 10 minuta, ogleda se u korišćenju hijaluronske kiseline. Veoma je velika razlika od plastične hirurgije koju danas mnogi primenjuju. Povećanje i podmlađivanje usana hijaluronskom kiselinom je brza i bezbolna metoda, a sama kiselina se već nalazi u unutrašnjosti čovekovog organizma i glavni je sastojak kože. Sama tehnika podrazumeva korišćenje potpuno prirodnih preparata i ona čini da vaše usne izgledaju mlado, zdravo i sveže.

Tehnika izvođenja, vrši se u sterilnim uslovima,  pod anestezijom. Hijaluron se ubrizga u sredinu usne, na dubini od 2-3 cm a nakon toga se povlači ka krajevima usana. Ovo je veoma važan deo tretmana da bi usne izgledale prirodno lepe.

Saznajte više o hijaluronu u usnama.

Kako podmladiti usne sopstvenim masnim tkivom?

Ova metoda, punjenje usana sopstvenim masnim tkivom je danas novi trend na našim prostorima. Posle liposukcije, otkrili smo i liposkulpturu.

Uz pomoć plastičnog hirurga, vaše usne za malo vremena mogu da izgledaju podmlađeno i sveže. Kada se odlučite za ovaj korak, popunjavanje usana sopstvenim salom može vam jasno definisati usne i učiniti da dobijete na njihovom volumenu. Možda u početku zvuči zastrašujuće i bljak, ali suština je jasna. Sve za lepotu! Nakon odrađene liposukcije, sa bilo kod dela vašeg tela, stomak, butine, bokovi, masno tkivo se odatle, direktno ubrizga u usne. Za tili čas dobijate podmlađene usne iz snova. 

Silikoni u usnama

Za razliku od tehnike postavljanja sopstvenog masnog tkiva, koji donekle daje prirodan izgled usnama, kada spomenemo silikone, svi odmah pomisle na plastiku. Ali nije baš tako. Nekad je neophodno uraditi silikone da bi se nadoknadili određeni nedostaci na licu. 

Silikoni u usnama su veoma popularna i danas korišćena metoda za ulepšavanje i sve veći broj žena pribegava tome da bi istakle svoju lepotu. Nekada je ovaj tretman podmlađivanja usana bio veoma skup, dok je danas ta cena pala na minimum i moguće je odraditi u svakom trenutku. Koliko će lepo da ispadne krajnji rezultat, zavisi od hirurga koji radi tretman i koju količinu materije upotrebi. 

Najčešće uptrebljivane materije za ovu metodu podmlađivanja usana su biopolimer ili metakril, koji u mnogome mogu imati štetno dejstvo. Silikoni u usnama umeju da izgledaju neukusno, posebno ako se pretera sa materijom. Ali mogu biti i veoma lepo urađene.

Rejuvenijacija usana biopolimerom

U pređašnjem spominjanju, shvalili smo da korišćenje bipolimera i nije baš najpametnije raditi. Da li smo uopšte upoznati sa supstancom zvanom bipolimer i znamo li kakve koristi, a kave mane ona donosi nasem zdravlju?

 Bipolimer za usne se sastoji od invazivnih prirodnih ulja, sintetičke podvrste, biljnih i ulja različitog porekla. Telo čoveka nije uvek u mogućnosti da prihvati supstancu ovog tipa, zato se može desiti da,ne samo da odbaci materiju, već i da negativno odreaguje na nju. Može doći do alergijske reakcije u vidu crvenila, promena kože, osipa i pojave grudvica na vašem telu. Niko ne može da utiče na vašu odluku da li ćete koristiti ovu metodu, ali pre nego što bilo šta odlučite, dobro se informišite i pročitajte iskustva drugih ljudi. 

Proizvodi za podmlađivanje usana – i to može!

Tokom godina, normalno je da se smanjuje volumen usana, zbog procesa starenja, i da se stvaraju bore na njima i okolo njih. Kao što smo već i pominjali, hijaluronski fileri mogu kompletno i na prirodan način da učine da nestanu bore oko usana i da same usne izgledaju sveže.

Ali, šta nam još može pomoći u tome?

Serum za punije usne

Sigurno jedan od vodećih preparata na prirodnoj bazi, koji se koristi u rešavanju ovog problema jeste i Lipolea. 

Govorimo o serumu za povećanje usana, čija je specijalna formula napravljena od potpuno prirodnih sastojaka, koji su puni aktivnih materija.

U samo par nanošenja, učini da usne dobiju maksimalnu punoću i volumen, vrati im se prirodni sjaj i ružičasta boja. Usne izgledaju mladalački i sveže, jedrije i nežnije. Lipolea je proizvod namenjen svima koji žele da imaju lepe, pune usne, a posebna pogodnost ovog proizvoda je što čini da usne izgledaju mlađe.  Potpuno je bezbedan za korišćenje, i u svakom trenutku je podrška koja ne popušta. Bezbolno se nanosi, tako da ne treba da razmišljate o zahtevnim poduhvatima. 

Lipolea u sebi sadrži sve prirodne sastojke koje doprinose prirodnom povećanju i podmlađivanju usana, neke od njih su: 

 • Hijaluronska kiselina vraća vlažnost usnama koje su ostarele, vraća im jedrinu i prirodni mladalački izgled
 • Shea buter pruža maksimalnu hidrataciju, što je bitno za mladalački izgled usana
 • Mlečna kiselina pruža neverovatni sjaj usnama
 • Kaprilni gliceridi daju usnama svilenu mekoću
 • Pčelinji vosak popunjava nabore na usnama i štiti usne od uticaja spoljašnjih faktora i brzog starenja

Grožđana mast i balzam za usne

Još kao deca smo naviknuti da usne treba negovati. Ne kao odrasli, da mažemo karmine, ali smo uvek u džepu imali grožđanu mast, malu okruglu i od voća. Ima je i danas u prodaji. Po apotekama, marketima ili parfimerijama. Ali je ima. Malo džepno pakovanje, koje uvek koristimo kad nam usta ispucaju ili kad je veliki mraz napolju. Neki je koriste i svakodnevno.

Ono što je bitno, ona ne podmlađuje usne, ali pomaže i u njihovom hidriranju i da izgledaju mekše i jedrije. Usne su posle njenog nanošenja manje suve, manje pucaju i deluju sjajno u svakom trenutku.

Danas je nega usana gotovo sasvim zamenjena balzamom za usne. Ima ga takođe svuda. Balzam u stiku za usne možete koristiti kao preventivu za negu usana, i kada posle odrađenog pilinga, kožu usana treba nahraniti  Tada je dobro da uz sebe imate ovaj proizvod. Oni su najšešće puni glicerinom sa dodatim voćnim ekstratima. Hrane kožu usana i hidriraju je. Pomažu u održavanju mladalačkog izgleda usana i čine da one izgledaju nahranjeno i jedro. 

 Budite uvek spremni za novi poljubac!

Podmlađivanje usana – iskustva 

Irena nam je ispričala kako je ona rešila svoj problem sa usnama i koje je sve metode koristila da bi njene usne izgledale mlado i sveže: 

 „Oduvek sam imala male, tanke bledunjave usne, koje su izgledale staro.Mnogo puta u životu sam imala problem i na sastancima sa momcima, da upravo to bude ono što im se kod mene nije dopadalo. Samopouzdanje sam počela da gubim vremenom, a nikada nisam imala dovoljno novca ni hrabrosti da se podvrgnem plastičnoj hirurgiji.

Dosta sam čitala o tome i tražila najefikasnije načine kako podmladiti usne. Bilo ih je mnogo i svi su mnogo obećavali. Na samom početku sam shvatila da meni treba neki prirodni preparat.Hijaluron je zvučao kao dobra opcija, ali u obliku seruma za usne. Od tada se od njega ne odvajam i prezadovoljna sam izgledom mojih usana sada.“

Tanja nam je ispričala njeno iskustvo:

“ Uvek sam bila ponosna na svoje usne i jako sam se razočarala kada su vremenom počele da gube volumen, dobijaju bore i postaju nekako suve – kao da venu. Tražila sam načine kako da im pomognem da opet izgledaju mlađe. Odlučila sam se za hijaluronske filer, jer sam za njih pronašla najviše dobrih iskustava. Bilo je malo neprijatno, ali sada imam usne kojima sam zadovoljna“

Preparati za podmlađivanje i negu usana, lako su dostupni svima. Za koji god da se odlučite, uvek imajte na umu da su prirodni najmanje štetni, najpouzdaniji i uvek nekako najbolji. Povratite i vi mladalački izgled svojih usana. Danas je to bar lako dostupno, a to će uveliko promeniti izraz vašeg lica!